Προς το περιεχόμενο

Απεργιες Δημοσιων Υπαλληλων

grdimis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1. Έχω δει τρόμπες παντού και σκεφτόμουν γιατί; Στο δημόσιο σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να τους απολύσει εύκολα κάποιος και για αυτό φέρονται έτσι. Στο ιδιωτικό όμως; Μήπως οι χαμηλοί μισθοί που δίνουν και δεν την "παλεύουν"; Ενιαία απάντηση είναι η δική σου πάντως που τους πιάνει όλους. :)

2. Εγώ μιλάω για επιχειρηματία που δεν κουράζεται όσο ένας σκληρά εργαζόμενος που βάζει ποτά "μπόμπες" που αφήνει ανασφάλιστο προσωπικό και φυσικά κλέβει την εφορία (είναι δηλαδή ένας κακός επιχειρηματίας) από την άλλη και εσύ μιλάς για έναν κακό δημόσιο υπάλληλο όπου μπορώ να σου προσθέσω το κυνήγι αν δεν αρέσεις σε πολλούς και θες να μείνεις μακριά από τα συνδικαλιστικά τους και το ότι δε θα ανέβεις ποτέ. Βλέπεις το πρόβλημα για μένα δεν είναι το δημόσιο αλλά η διοίκηση που περιλαμβάνει το δημόσιο (προσλήψεις χωρίς προσόντα, έλλειψη ελέγχου) και στον ιδιωτικό τομέα (μηδαμινές αυξήσεις, ΣΣΕ για κλάματα)

3. Μη μου πεις ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ασχολούνται ποτέ με τους ιδιωτικούς, μάλλον το αντίθετο βλέπω λόγω ζήλειας.

Απορώ πάντως με τον Πούτιν που πήρε "ράκος" και έκανε "Κράτος" σε 10 χρόνια. Μήπως στο διάλειμμά του από την προεδρία να τον προτείναμε εδώ πρωθυπουργό για 4 χρονάκια; :)

2)Σωστά αλλά εγώ μιλάω και συγκρίνω για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει παρανομία από κάποια πλευρά. Σίγουρα αν πάω αύριο και πουλήσω ναρκοτικά είμαι χειρότερος από το μέσο δημόσιο υπάλληλο.

3)Ζήλεια υπάρχει. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν ανέχομαι να πληρώνω μη - αποδοτικούς ανθρώπους. ΕΓΩ πληρώνω. Αυτοί δε με πληρώνουν!! Απλά η ιστορία 200 χρόνια τώρα έχει δείξει ότι στην Ελλάδα το δημόσιο πρέπει να πάει στο Μουσείο, με εξαίρεση την Υγεία και την Παιδεία΄και τα Υπουργεία, άντε και τα σώματα ασφαλείας.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γιατί να τρομάζουμε? Εφόσον είμαστε υγιείς και εφόσον τα νούμερα (μετρημένα σωστά) δεν βγαίνουν, δηλαδή τα ταμεία έχουν πρόβλημα, τι να κάνουμε?

Αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα 65. Είναι αυτοί που βγαίνουν σήμερα στα 45-50. Αυτοί είναι η μεγάλη καταστροφή του συστήματος.

Κανεις ενα μεγαλο λαθος φιλε

Στην ελλαδα εχουμε μεγαλο προβλημα καθυστερησης και υπευθυνοτητας.

Για τα ταμεια στην φαση που φτασαν φταινε οι Κυβερνησεις των τελευταιων 30 ετων.

Χρησιμοποιουσαν αποθεματα αποθεματικα των ταμειων για οτι τους βολευε και τα ειχαν σαν χρηματα καβατζα για την δουλεια τους.

μαλλον ομως δεν πιστευαν οτι με την ενταξη στην ευρωπαικη ενωση αυτη η σχεση Ασφαλιστικων ταμειων και Κρατους θα κοβοταν.Με την εννοια οτι το κρατος ειναι κερδισμενο με διαφορα διοτι επαιξε με τα αποθεματικα των ταμειων.

Πχ Οταν ο Πληθωρισμος ετρεχε με 22% και ολοι οι ελληνες ειχαν τα λεφτα τους σε ομολογα και καταθεσεις.

Τα Ταμεια ειχαν τα αποθεματικα τους στην Τραπεζα της Ελλαδος ανευ επιτοκιου και μαλιστα Πληρωναν τα ταμεια και ΦΥΛΑΞΗ.

Αλλοι τα χρησιμοποιησαν για να σηκωσουν τον δεικτη του ΧΑΑ.Ενω αλλοι τα χρησιμοποιησηαν σαν εγγυηση για τα Προγραμματα ΜΟΠ ΕΟΚ.

Και φτασαν αυτην την στιγμη.Η μετοχη καθε ασφαλισμενο στο ΟΑΕΕ πρωην ΤΕΒΕ να ειναι 290 ευρω.Δηλαδη Ολα αυτα τα χρονια πληρωναν οι ασφαλισμενοι,και αν το τεβε κλεισει θα παρει ο καθενας 290 ευρω και στην ευχη της παναγιας.

Στο ΤΑΕ ειναι καπου 300.στο ΙΚΑ ειναι καπου 2700 ευρω ανα ασφαλισμενο.

Αυτα ειναι τα αποθεματικα μας κυριοι.

ΛΥΣΗ

Να μπουν οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διετελεσαν απο το 1974 μεχρι την ενταξη στο ευρω στην ΦΥΛΑΚΗ διοτι ολοι ειτε λιγο ειτε πολυ χρησιμοποιησαν τα ταμεια μας για ανγκες τους Κοματικου τους Κρατους.

Δημοσ.

Δεν μπορει ολο αυτο το υπεροχο φορουμ να μην εχει 10 δημοσιους υπαλληλους που συμετεχουν στις απεργιες να μας που και εμας εδω τα αιτηματα τους.

Αρα αυτο σημαινει οτι και οι ιδιοι ντρεπονται για υτην την κατασταση.

Δημοσ.
Παιδιά αυτοί που φωνάζουν δεν είναι οι μη έχωντες. Φωνάζουν οι καρεκλοκένταυροι τον 133! ταμείων του δημοσίου. .

Ξερεις οτι αυτα τα 133 ταμεια του δημοσιου εχουν και καποιους Διοικητες και διοικητικα συμβουλια που οσο και να ναι περνουν κανα μισθο στυλ ΓκαρΓκανα 16000 ευρω.

Και αν δεν κανω λαθος απο το 1994 και μετα τα διοικητικα συμβουλια των ταμειων καθοριζουν τους μισθους των διοιηκητων.Δηλαδη αν βαλεις ενα μεσο ορο 10000 ερυω τον μηνα στον καθενα ειναι καπου 1330000 ευρω τον μηνα για να πληρωθουν μονο οι Διοιηκητες.

Δεν θα εχουν και κανα εκτος εδρας και κανα Μπονους του Λουστη,και δικαια ε!

Δημοσ.

Οι δημόσιοι πέρνουν καλούς μισθούς και καλό εφάπαξ για ποιο λόγο ? Μηπώς γιατί τόσα χρόνια έκαναν απεργίες και έπαιρναν με τον ένα ή τον αλλο τρόπο αυτά που διακδικούσαν ? Στον ιδιωτικό τομέα γίνεται αυτό ? Οχι και καταλήγουμε να παίζουν μισθοί με 600 και 700 euros .Εμένα δεν με νοίαζει τι απεργεία κάνουν γιατί ο καθένας σε αυτή τη χώρα κάνει ότι ναναι !(μήπως τόσες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους τους προσέλαβε κανένας αλλός ? Η΄ όλους αυτούς τους συμβασιούχους του επερνα εγώ ?) Δεν έχω πρόβλημα να δούλεψω μέχρι τα 65 αλλά έχω προβλημα στα 65 μου να πάρω συνταξη 600 euroς και να πρέπει να πάω στο ΙΚΑ και να περιμένω 1 μήνα για να κάνω μια εξέταση αιμάτος πχ. Πρέπει να δωθεί μια λύση ωστε να μπορουν να δώσουν λεφτά στο κόσμο που τα έχει δουλεψει. Και το κράτος χρωστά τεράστια ποσά στα ταμεία που δεν δίνει ποτε και μετά παρουσιάζονται ελλέιματα κτλ κτλ. Και ο κάθε διόικητης χρησιμόποιουσε τα ταμεία όπως ήθελε ( πχ όμολογα)Και να μην βγαίνουν οι γυναίκες στα 45 - 50 με ανήλικο παιδί αλλά να τους παρέχει κίνητρα να κάνουν παιδιά και να τους δίνουν λεφτά.Αμα τα κόψει όλα αυτά χωρίς να βελτιωσει κάποια αλλα πως θα προχωρήσουμε ?

Δημοσ.

Η χωρα που γεννησε την Δημοκρατια εχω την ψιλη εντυπωση οτι ψιλομπευρδευτηκε

Σε αυτην την χωρα ζησαν οι παππουδες μας σε πολυ δυκολες εποχες περασαν σε πολεμους και εμφυλιους σε διδακτοριες.Ναι οντως περασαν δυσκολα.Και με την πρωτη ευκαιρια που ειδαν μια Οαση δημοκρατιας μετα την μεταπολιτευση πιστεψαν οτι επιτελους θα ειναι ελευθεροι.Τα παιδια τους ομως (δηλ Οι Γονεις μας) που ζησαν και αυτοι σε σχετικα δυσκολη εποχη αλλα με τρομερη αναπτυξη ξαφνικα αρχισαν να μπερδευουν την Λεξη Δημοκρατια μα την Λεξη Ασυδοσια.Κανουμε οτι θελουμε,Αλλα το κακο ειναι οτι αυτην την Νοοτροπια την διδαξαν στην Γενια μας.

Εμεις Κυριοι τι θα δειδαξουμε στα δικα μας παιδια.

Πως Να μιζαρουμε

Πως να παιρνουμε Μιζες

Πως να μπαινουμε σε επιτροπες σε συμβουλια

που διαχειριζονται χρηματα και οτι αφορα μαρμιτα.

Που θα παει αυτη η κατασταση

Εχω ακουσει οτι γυρνανε οι Προεδροι των 15μελες των σχολειων και ζητουν μιζες για τις 5ημρες.Δηλαδη ηδη απεδωσε ο Καρπος

Πρεπει να μπαινει επιτελους Φυλακη μονο ετσι θα επερθει Ισοροπια

Φτασαμε στο σημειο να κραζουν τα φορουμ και τα Βλογκς

και οι δημοσιαγραφοι τα καναν πλακακια με τους πολιτικους και ζουνε ολοι τους ομορφα σε μια γυαλα με αρκετη θολουρα αλλα καλυτερα γιαυτους αφου δεν φαινονται.

Πιασαμε Πατο Κυριοι ηρθε η ωρα να ανεβουμε παλι.

Αλλαξτε Νοοτροπια

Δημοσ.

εχω ακομη την Μεγαλη Υπομονη να δω εναν απεργο στο φορυμ να μας θεσει τα αιτηματα του.

Κυριε αντμιν

Μηπως στο ρετζιστερ εχεις απαγοτευεται Δημοσιοι Υπαλληλοι?

και απεργουν?

Δημοσ.
Δεν μπορει ολο αυτο το υπεροχο φορουμ να μην εχει 10 δημοσιους υπαλληλους που συμετεχουν στις απεργιες να μας που και εμας εδω τα αιτηματα τους.

Αρα αυτο σημαινει οτι και οι ιδιοι ντρεπονται για υτην την κατασταση.

Μνημείο λογικής, σε βλέπω σύντομα εδώ.

:lol:

Δημοσ.
Κανεις ενα μεγαλο λαθος φιλε

Στην ελλαδα εχουμε μεγαλο προβλημα καθυστερησης και υπευθυνοτητας.

Για τα ταμεια στην φαση που φτασαν φταινε οι Κυβερνησεις των τελευταιων 30 ετων.

Χρησιμοποιουσαν αποθεματα αποθεματικα των ταμειων για οτι τους βολευε και τα ειχαν σαν χρηματα καβατζα για την δουλεια τους.

μαλλον ομως δεν πιστευαν οτι με την ενταξη στην ευρωπαικη ενωση αυτη η σχεση Ασφαλιστικων ταμειων και Κρατους θα κοβοταν.Με την εννοια οτι το κρατος ειναι κερδισμενο με διαφορα διοτι επαιξε με τα αποθεματικα των ταμειων.

Πχ Οταν ο Πληθωρισμος ετρεχε με 22% και ολοι οι ελληνες ειχαν τα λεφτα τους σε ομολογα και καταθεσεις.

Τα Ταμεια ειχαν τα αποθεματικα τους στην Τραπεζα της Ελλαδος ανευ επιτοκιου και μαλιστα Πληρωναν τα ταμεια και ΦΥΛΑΞΗ.

Αλλοι τα χρησιμοποιησαν για να σηκωσουν τον δεικτη του ΧΑΑ.Ενω αλλοι τα χρησιμοποιησηαν σαν εγγυηση για τα Προγραμματα ΜΟΠ ΕΟΚ.

Και φτασαν αυτην την στιγμη.Η μετοχη καθε ασφαλισμενο στο ΟΑΕΕ πρωην ΤΕΒΕ να ειναι 290 ευρω.Δηλαδη Ολα αυτα τα χρονια πληρωναν οι ασφαλισμενοι,και αν το τεβε κλεισει θα παρει ο καθενας 290 ευρω και στην ευχη της παναγιας.

Στο ΤΑΕ ειναι καπου 300.στο ΙΚΑ ειναι καπου 2700 ευρω ανα ασφαλισμενο.

Αυτα ειναι τα αποθεματικα μας κυριοι.

ΛΥΣΗ

Να μπουν οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διετελεσαν απο το 1974 μεχρι την ενταξη στο ευρω στην ΦΥΛΑΚΗ διοτι ολοι ειτε λιγο ειτε πολυ χρησιμοποιησαν τα ταμεια μας για ανγκες τους Κοματικου τους Κρατους.

Αρα φίλε μου οι συνταξιούχοι των 45-50, δεν είναι πρόβλημα ?

Πρόβλημα υπογενητικότητας δεν υπάρχει?

Θέλω να πώ ότι, πέρα από αυτά που λες (εν μέρει συμφωνώ) υπάρχει και πραγματικό πρόβλημα, δεν βγαίνουν τα νούμερα... :-(

Δημοσ.
Αρα φίλε μου οι συνταξιούχοι των 45-50, δεν είναι πρόβλημα ?

Πρόβλημα υπογενητικότητας δεν υπάρχει?

Θέλω να πώ ότι, πέρα από αυτά που λες (εν μέρει συμφωνώ) υπάρχει και πραγματικό πρόβλημα, δεν βγαίνουν τα νούμερα... :-(

Εδώ που φτάσαμε εγώ περίμενα σκληρότερα μέτρα και μάλιστα μειώσεις όλων των συντάξεων για τη στήριξη της μητέρας. Έμαθα μετά λύπης ότι μέχρι σήμερα μια νέα μητέρα με 3 παιδιά έπαιρνε σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας, πιθανώς μειωμένη, και αυτό καταργήθηκε. Πες μου τότε κράτος γιατί να κάνω 3 παιδιά εγώ ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός? Ο λαμάκας της παρέας είμαι??? Στην εποχή μας που η οικογένεια θεωρείται είδος πολυτελείας, ούτε 2 παιδιά δε παίζει να κάνουμε. Από εκεί που έπρεπε να πουν κάθε ΝΕΑ μητέρα που στο μέλλον θα κάνει 3 παιδιά να βγαίνει νωρίτερα σε ΠΛΗΡΗ σύνταξη, δικαίωμα για αμάξι με μηδενικό φόρο, επιδότηση κατοικίας, όχι μόνο επιδότηση τόκων. Τώρα βγάλανε βλακίες. Στο μέλλον που θα καταντήσουμε Κίνα, με 1 παιδί ανά οικογένεια, θα τρέχουμε να πληρώνουμε τα διπλά από αυτά που πρότεινα για να σωθεί το σύστημα....

Δημοσ.
Εδώ που φτάσαμε εγώ περίμενα σκληρότερα μέτρα και μάλιστα μειώσεις όλων των συντάξεων για τη στήριξη της μητέρας. Έμαθα μετά λύπης ότι μέχρι σήμερα μια νέα μητέρα με 3 παιδιά έπαιρνε σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας, πιθανώς μειωμένη, και αυτό καταργήθηκε. Πες μου τότε κράτος γιατί να κάνω 3 παιδιά εγώ ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός? Ο λαμάκας της παρέας είμαι??? Στην εποχή μας που η οικογένεια θεωρείται είδος πολυτελείας, ούτε 2 παιδιά δε παίζει να κάνουμε. Από εκεί που έπρεπε να πουν κάθε ΝΕΑ μητέρα που στο μέλλον θα κάνει 3 παιδιά να βγαίνει νωρίτερα σε ΠΛΗΡΗ σύνταξη, δικαίωμα για αμάξι με μηδενικό φόρο, επιδότηση κατοικίας, όχι μόνο επιδότηση τόκων. Τώρα βγάλανε βλακίες. Στο μέλλον που θα καταντήσουμε Κίνα, με 1 παιδί ανά οικογένεια, θα τρέχουμε να πληρώνουμε τα διπλά από αυτά που πρότεινα για να σωθεί το σύστημα....

Φιλε Τζιμαρα

Τα μετρα ειναι καλα που εξηγγειλαν αλλα το κακο ειναι οτι ειναι το πρωτο ημιχρονο.

Το ασφαλιστικο δεν λυνεται ετσι με ενα δυο ρυθμισεις.Θελει πολυ ξηλωμα και πολυ ραψιμο ακομη.

Να θυμισω οτι το ασφαλιστικο το εχουμε σαν προβλημα η μαλλον μας το εχει υποδειξει Ο ΟΟΣΑ αλλα και η ΕΕ απο το 1989.Τοσα χρονια περασαν για χαρη του πολιτικου κοστους τζαμπα και δεν εγινε τιποτα.Αυτα που εξειγγηλε για τις πολυτεκνες μητερες ειναι λιγα αλλα θα θυσιαστουν στο βωμο εκεινων που των παρτακιδων που βγηκαν συνταξη απο τα 38 με ΠΛΗΡΗ και τους πληρωνοπυμε τωρα με τον Ιδρωτα μας και πιστεψτε με ειναι παρα πολλοι.Νομιζω οτι θα πρεπει να γινουν ακομη ποιο σκληρα τα μετρα και ιδιως στα ασφαλιστικα ταμεια.

Ενα πολυ καλο μετρο απο το ασφαλιστικο ειναι οτι σταματουν οι Μεταγγυσεις ελλειματικων ταμειων και φυσικα οι τελευταοι που το πληρωσαν αυτο ειναι το ΙΚΑ και το Τεβε.Με λιγα λογια στην επομενη φαση θα ανακοινωθει το ρητο ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.

Τα κεφαλια μεσα κυριοι και απλως κοιταμαι αν θελουμε να παρουμε εστω κανα ευρουλακι στα 65.γιατι οι Γονεις μας εφαρμοζοντας την τακτικη του παρτακια ειτε βγαιναν στην συνταξη απο 38.Εδω πρεπει να πουμε Αμαρτιες Γονεων Παιδεουσι τεκνα.

Δημοσ.
εχω ακομη την Μεγαλη Υπομονη να δω εναν απεργο στο φορυμ να μας θεσει τα αιτηματα του.

Κυριε αντμιν

Μηπως στο ρετζιστερ εχεις απαγοτευεται Δημοσιοι Υπαλληλοι?

και απεργουν?

δεν θα σου πω για τα αιτήματα των απεργών της ΔΕΗ γιατί δεν τα γνωρίζω αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε να πάμε όλοι προς τα πάνω αντί προς τα κάτω;

γιατί να εξισωθούν οι δημόσιοι με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους αντί οι ιδιωτικοί με τους δημόσιους;

για το ασφαλιστικό, γιατί να την πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι; δεν πληρώνουν τις εισφορές τους και μάλιστα ένα κάρο λεφτά... ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ;;;;

ας πληρώσουν και μία φορά οι πραγματικοί ένοχοι για τη διάλυση των ταμείων...στην ανάγκη γίνονται και κατασχέσεις περιουσιών!!!

ας πληρώσουν και οι εργοδότες που χρωστάνε δις και τρις σε ικα κλπ

και κάτι τελευταίο:

ναι το δημόσιο είναι ότι λέτε αλλά υπάρχουν και οι συμβασιούχοι, υπάρχουν και οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, υπάρχει και η εγκατάλειψη των φορέων από τους χψζ διοικητές με αποτέλεσμα να κάθονται και οι υπάλληλοι...

ας μην συγχέουμε τους επαγγελματίες συνδικάλες (που κανένας δεν τους γουστάρει) με τη μεγάλη μάζα των υπαλλήλων και ας μην γίνονται γενικεύσεις...

στο φινάλε δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος αν η διοίκηση διορίζει τρεις για μία θέση!!!

Δημοσ.

Για μισό λεπτό ρε παιδιά, νομίζω ότι η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι παράνομη. Οπότε πρός τί τα παράπονα; Αν θέλετε να μην κάνουνε απεργίες να ψηφίστε πολιτικούς που θα καταργήσουνε τους απεργιακούς νόμους.

Δημοσ.

Επειδή δεν απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δηλαδή σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα; Ένα πλεονέκτημα στο δημόσιο είναι ότι δεν μπορούν να σε απολύσουν χωρίς να έχεις κάνει πειθαρχικό αδίκημα. Οι λόγοι που απεργούν είναι για το ασφαλιστικό ίσως όχι ακριβώς για τα μέτρα που θα πάρουν αλλά για να μην υπάρξουν χειρότερα. Βασικά ότι αλλαγή και να έκαναν πάλι παίζει να γίνονταν απεργίες, η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η έννοια της αλληλοκατανόησης, δηλαδή για να πάρεις κάτι θα πρέπει πάντα να δώσεις μάχη. Πρόσφατα μιλούσα με ένα γνωστό μου στην Ολλανδία και μου έλεγε ότι στα σούπερ-μάρκετ και στις λαϊκές οι τιμές ήταν μισές από την Ελλάδα. Ωραίο έ; Για αυτό θα πω για άλλη μία φορά ότι δε φταίνε οι ΔΥ αν κάθονται και τα ξύνουν αλλά η διοίκηση του κράτους καθώς με τόσους υπαλλήλους θα έπρεπε να είμαστε σε υπηρεσίες Σουηδία x 10. Αυτά από έναν ΔΥ :)

Δημοσ.
Για μισό λεπτό ρε παιδιά, νομίζω ότι η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι παράνομη. Οπότε πρός τί τα παράπονα; Αν θέλετε να μην κάνουνε απεργίες να ψηφίστε πολιτικούς που θα καταργήσουνε τους απεργιακούς νόμους.

Να κάνουν όσες μέρες θέλουν απεργία... αλλά οχι σε βασικά είδη ανάγκης όπως το ηλ. ρεύμα. Με τέτοιου είδους απεργίες περισσότερο δημιουργούν εχθρούς και χάνουν το δίκιο τους.

Οπως επίσης και με απεργίες που έχουν ως στόχο τα τριήμερα ταξίδια αναψυχής ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...