grdimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Έλα, όμως, μην το χαλάς. Πες μας και άλλα για τις off-shore των δημοσίων υπαλλήλων. Έλα, διασκέδασε μας. Όπου να 'ναι θα πλακώσει κόσμος. Πες μας τις αποδειξεις σου οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες φοροδοαφευγουν. Παρε και ενα δικο σου Εγώ πάλι είμαι ελεύθερος να ελέγχω την αξιοπιστία των λεγομένων σου. Λοιπόν, υπάρχει κάποιο στοιχείο ή τη φαντασία σου προβάλλεις ως πραγματικότητα;
alieus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Γειά σας. Πραγματικό, προσωπική εμπειρία! Ήταν 2003, πήγα στην εφορία να τακτοποιήσω μια οικονομική εκκρεμότητα, την εξόφλησα ολόκληρη και μετά πήγα στο νομικό τμήμα της ίδιας υπηρεσίας για να αρθεί η υποθήκη σ' ένα ακίνητο, (αυτή είναι η διαδικασία, αν χρωστάς η εφορία σού δεσμεύει κάτι που πιθανόν έχεις και μόλις ξοφλήσεις χρειάζεται μια ειδική διαδικασία να αποδεσμευτεί από το υποθηκοφυλακείο). Εκεί που συμπλήρωνα τα χαρτιά πώς μού ΄ρθε μια φλασιά και θυμήθηκα ότι εκείνες τις μέρες έμπαινε συνέχεια κρατική διαφήμιση στην TV, όποιος πληρώσει το 100% των οφειλών του κερδίζει κάπου 25-30% πίσω, επί τόπου μετρητά. Το συζητάω με την κοπέλα που ετοίμαζα τα έγγραφα και μου λέει, ναι, έτσι είναι. Βλέπω λέει εδώ ότι τα πληρώσατε όλα χωρίς να σας επιστρέψουν τίποτα. Απαντώ ο αφελής, "φταίω εγώ δεν τους ειπα τίποτα, ξέχασα" και μου απαντά, "δεν είσαστε εσείς υποχρεωμένος να τους το πείτε, αυτοί ξέρουν, υπάρχει εγκύκλιος, είναι υποχρεωμένοι να σας αφαιρέσουν το ποσό αυτόματα την ώρα της πληρωμής". Τρελλάθηκα. Το ποσό ήταν περίπου 9 κατοστάρικα και η επιστροφή κάπου 2,5 κατοστάρικα, για τα "κιλά" μου μεγάλο ποσό. Ξαναπάω πίσω στο ταμείο, λένε "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πάτε στον προϊστάμενο". Να μην τα πολυλογούμε, τα γνωστά, κανείς ως είθισται εν Ελλάδι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, κατέληξα στον Διευθυντή. Μελετά το θέμα κάνει και ένα τηλέφωνο και αποφαίνεται: "Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, έφυγαν όλα τα στοιχεία στα κεντρικά κομπιούτερ στην Αθήνα, δεν γίνεται τίποτα, έληξε". Θόλωσα, ενστικτωδώς πάω ξανά στην νομική υπηρεσία στην κοπέλα που δεν ήταν ούτε κατά κεραία αρμόδια για το συγκεκριμένο πρόβλημα, της τα λέω έτσι για να ξεσπάσω κάπου και μου λέει, ψέμματα σου είπαν, τα στοιχεία δεν πάνε στην Αθήνα παρά μετά το μεσημέρι, κάπου μετά τις 2 μου φαίνεται, η ώρα ήταν ακόμα 11 πρωί. Όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές της ημέρας είναι στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας και επιδέχονται όποιας αλλαγής θέλεις-θέλουμε!!! Με παίρνει και πάμε σε ένα δωματιάκι όπου ήταν ο χώρος του κεντρικού υπολογιστή της συγκεκριμένης εφορίας και η κοπέλα που το χειριζόταν κολλητή της. Της λέει, έτσι κι έτσι για κοίτα τι γίνεται, το ψάχνει και όλα τα στοιχεία ήταν πράγματι εκεί, δεν είχε φύγει τίποτα για να οριστικοποιηθεί. Συνεννοούνται η κοπέλα του νομικού με την του κομπιούτερ και με μια άλλη υπάλληλο ταμείου, με εσωτερικά τηλέφωνα, κολλητές όλες, πέφτουν σουξουμουξου ότι θα γίνει μεγάλος τζερτζελές, ακυρώνεται όλη η προηγούμενη πράξη και βγαίνουν όλα τα χαρτιά από την αρχή με μείον το ποσό που δικαιούμουνα ως επιστροφή το οποίο και εισέπραξα. Όλα αυτά χωρίς Διευθυντή και άλλους προϊσταμένους. Τα στρατιωτάκια καθάρισαν τη μπουγάδα. Μερικές μέρες αργότερα πήγα με λίγα γλυκά από ευγνωμοσύνη στο συγκεκριμένο πρόσωπο να κεράσω κάτι και μου είπε ότι έγινε το έλα να δεις στην εφορία, της είπαν δεν έπρεπε να ανακατευτεί δεν ήταν αρμοδιότητά της αλλά αυτή και κάποες άλλες/άλλοι ήταν μια κλίκα που αντιτίθενταν σε μια άλλη κλίκα εκεί μέσα και η μία κλίκα κυνηγούσε παντοιοτρόπως την άλλη και άλλα διαστημικά...ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Όλα παντού από πάντα έτσι δουλεύουν στο Ελλάντα. Εγώ ήμουν απλά τυχερός. Συγγνώμη αν κούρασα αλλά πιστεύω να διασκεδάσατε. Ως προς κάποιον φίλο που βρήκε εδώ κομπλεξισμό, σε ό,τι με αφορά γιατί δεν θέλω να μιλήσω γενικά για άλλους, ελπίζω να βρήκε και τα δικά μου ποστς τέτοια, μιας που αφού δεν βρίσκω 50ρικο κάθε πρωί κάτω από το μαξιλάρι μου και βλέποντας, βιώνοντας καλύτερα τον περιβάλλοντα χώρο, την πραγματικότητα, είναι πολύ φυσικό να γίνω κομπλεξικός, αν δεν γινόμουν κάτι δεν θα πήγαινε καλά με μένα!!
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Αμφιβάλλεις πως ελεύθεροι επαγγελματίες παρακρατούν, δηλαδή κλέβουν, το ΦΠΑ που οι καταναλωτές πληρώνουμε. Μάλιστα. Google is your friend, καλό διάβασμα. Αλήθεια, γι' αυτές τις off-shore των δημοσίων υπαλλήλων θα μας πεις κάτι περισσότερο; Ειλικρινά, δε βαρέθηκες; Έχει καταντήσει πολύ εύκολο.
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Alieus, πες μου σε παρακαλώ, αυτή η κοπέλα που σωστά έκανε τη δουλειά της, πώς φαντάζεσαι να νιώθει όταν την αντιμετωπίζουν ως "τυπικό δημόσιο υπάλληλο"; Όταν της καταλογίζουν τεμπελιά; Όταν της αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία; Ο καθένας πρέπει να κρίνεται με βάση τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους. Δεν χωρίζονται οι άνθρωποι σε υπαλλήλους και μη. Είμαστε πολύ περισσότερα από το επάγγελμα που ασκούμε και ο καθένας ασκεί το επάγγελμα του ανάλογα με αυτό που κουβαλά μέσα του. Με άλλα λόγια, αυτός που ως ελεύθερος επαγγελματίας κλέβει φόρους, ως υπάλληλος θα τα πιάνει.
grdimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Alieus,πες μου σε παρακαλώ, αυτή η κοπέλα που σωστά έκανε τη δουλειά της, πώς φαντάζεσαι να νιώθει όταν την αντιμετωπίζουν ως "τυπικό δημόσιο υπάλληλο"; Όταν της καταλογίζουν τεμπελιά; Όταν της αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία; Ο καθένας πρέπει να κρίνεται με βάση τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους. Δεν χωρίζονται οι άνθρωποι σε υπαλλήλους και μη. Είμαστε πολύ περισσότερα από το επάγγελμα που ασκούμε και ο καθένας ασκεί το επάγγελμα του ανάλογα με αυτό που κουβαλά μέσα του. Με άλλα λόγια, αυτός που ως ελεύθερος επαγγελματίας κλέβει φόρους, ως υπάλληλος θα τα πιάνει. Ρε φιλε αυτο το λινκ λεει μονο για μια φοροδιαφυγη 5.5εκατομυρια ευρω και οταν φοροδιαφευγει μια επειχηρηση πες μου τι γινεαται? Χανεις λεφτα εσυ? Οχι απλα πεφτει μεγαλυτερος φορος στους αλλους ελευθερους επαγγελματιες. Με λιγα Λογια οτι ειναι να πληρωσουμε εμεις θα το πληρωσουμε εσεις καντε την δουλεια για την οποια σας προσλαβαμε και μην σας νοιαζει τι γινετε απο εδω. Καποτε ηταν τα αντικειμενικα κρητιρια αν θυμασε καλα. Συμφωνα με το επαγγελμα και τα τετραγωνικα του μαγαζιου σου,και το ειδος εμποριου σε ραβαν το κατάλληλο κουστουμι και αν θες μην κοβεις ουτε μια αποδειξη. Γιαυτο σου λεω κανε την δουλεια σου εσυ εμεις θα πληρωσουμε για σενα.εσυ δεν θα χασεις Στον Φετινο προυπολογισμο οι δημοσιοι υπαλληλοι θα κοστισουν 1 δισεκατομυριο ευρω παρπανω απο περισυ. Πες μου δηλαδη γιατι κανετε απεργιες? Ποιος ειναι ο λογος που απεργειτε?
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Ρε φίλε, αμφισβήτησες τη φοροκλοπή και σου έδωσα ένα ολόκληρο κατεβατό με δεσμούς για το θέμα. Ο πρώτος δεσμός έχει βεβαιωμένη φοροδιαφυγή στο Λεκανοπέδιο μόνο σε ελέγχους ενός μηνός. Μην ντρέπεσαι, έλα πες μας περισσότερα για τις Οff-shore των δημοσίων υπαλλήλων. Έλα, διασκέδασε μας και άλλο.
alieus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Αυτή η κοπέλλα δεν σκέφτεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους αγανακτησμένους. Δεν θεωρεί ότι κάποιος την υβρίζει προσωπικά. Αυτή ξέρει!! Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι δεν αμφισβητούμε γενικότερα το δικαίωμα της απεργίας αλλά στην ουσία την όλη πλατφόρμα που είναι βασισμένη αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα και που όπως είπαμε νωρίτερα και δέχτηκες κι εσύ, ότι ναι, το κράτος είναι που δίνει τον τόνο. Πρώτα πρέπει να καθαρίσουν οι μηχανισμοί που έχουν αντικείμενο να εποπτεύουν και μετά όλα θα διορθωθούν. Ο επιχειρηματίας που κλέβει από ΦΠΑ μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δημιούργημα της κρατικής αφασίας είναι. Αλλά ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά, πες μου, βλέπεις να καθαρίζει τίποτα εδώ; Εδώ πάνε να κλείσουνε την Ολυμπιακή και συγχρόνως διαβάζουμε στον Τύπο ότι θα προσλάβει 650 άτομα μόνιμο προσωπικό. Να μην υποψιαστώ λοιπόν ότι επειδή το κράτος έχει δεσμευτεί πως όταν κλείσει η ΟΑ όλοι οι υπάλληλοί της θα πάνε σε δημόσιες υπηρεσίες για να μη μείνει κανείς άνεργος, ότι δεν ετοιμάζουν κάποιους υμέτερους της τωρινής κατάστασης ώστε μόλις κλείσει η ΟΑ αυτόματα να γίνουν κι αυτοί ΔΥ; Αλήθεια, όταν κάνουν κι αυτοί "απεργία" ανάλογα σε ποια υπηρεσία θα μεταταγούν, τι να σκέφτεται ο κόσμος; Να αναμασά τα τετριμμένα περί... δικαιώματος στην απεργία; Από γενικότητες και θεωρίες δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Από ουσία είχαμε και θα έχουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!!
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Alieus, σχετικά με τις προσλήψεις στην Ο.Α. συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Δε βλέπω να αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ ως υπάλληλος, αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση και οι διορισμένες κυβερνήσεις. Η οικονομική μου κατάσταση επιδεινώνεται, το ίδιο και η το συνταξιοδοτικό μου μέλλον. Έχω δικαίωμα να απεργήσω, έχω δικαίωμα να διεκδικήσω καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μου και δε σκοπεύω να παραιτηθώ αυτών των δικαιωμάτων μου. Δε φαντάζομαι η ουσία να είναι η απεμπόληση του δικαιώματος στην απεργία. Έτσι δεν είναι; Για την κοπέλα ξανασκέψου δε μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Εγώ στη θέση της θυμό θα ένιωθα και αδικία.
grdimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Ρε φίλε, αμφισβήτησες τη φοροκλοπή και σου έδωσα ένα ολόκληρο κατεβατό με δεσμούς για το θέμα. Ο πρώτος δεσμός έχει βεβαιωμένη φοροδιαφυγή στο Λεκανοπέδιο μόνο σε ελέγχους ενός μηνός. Μην ντρέπεσαι, έλα πες μας περισσότερα για τις Οff-shore των δημοσίων υπαλλήλων. Έλα, διασκέδασε μας και άλλο. Το νοημα δεν το πιασες ομως οτι εσυ δεν εχεις καμια σχεση με την φοροδιαφυγη Σχεση εχουν οι αλλοι που θα πληρωσουν περισσοτερα οταν ενας κλεβει τον φορο. Οσο για τις Οφφ σορ παπαδες ειχαν δεν θα εχουν δημοσιοι υπαλληλοι.Θα σκασει και αυτο και θα το δεις.
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Σχέση με τη φοροδιαφυγή δεν έχω με την έννοια της μη φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή, όμως, με πλήττει και με αφορά. Σε αυτή την κοινωνία ζω, εδώ πληρώνω φόρους, άμεσους, έμμεσους και σε πηγές εισοδήματος εκτός της εργασίας μου. Η οικονομική κατάσταση της χώρας μου επηρεάζεται από τη φοροδιαφυγή. Με άλλα λόγια, στη φοροδιαφυγή δεν έχουν λόγο μόνο οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες. Άσε τις μπαγαποντιές, ....Οσο για την φοροδιαφυγη σου λεω μην ανοιγεις αυτο το θεμα.Στον Δημο Κηφισιας εδρεουν 14000 οφσορ εταιρειες.Ποσοι τις εχουν επειχηρηματιες και ποσοι Δημοσιοι Υπαλληλοι.Για ρωτα μια και εισαι εκει κατω. Αααα, μάλιστα οι παπάδες έχουν τις off-shore εταιρείες, αυτούς εννοούσες μιλώντας για δημοσίους υπαλλήλους. Μετά θα θυμηθείς πως δεν ήταν παπάδες, αλλά μερικοί μητροπολίτες. Οπότε έχουμε και λέμε: 1. off-shore έχουν πέντε-έξι μητροπολίτες 2. οι μητροπολίτες είναι παπάδες 3. οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι 4. Συμπέρασμα: οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν off-shore ετειρείες Αυτός είναι ο συλλογισμός (ο Θεός να τον κάνει) σου; :lol::lol::lol: Έλα, πες και άλλα. Τώρα που ξεκίνησες, ποιος σε πιάνει!:lol::lol:
grdimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 καλα με αυτους συλογισμους που κανεις μου φαινεται οι υποτροφιες ειναι μουφα κανα βουλευτη κολουσες αφισες και σε βάλαν στο δημοσιο να κανεις κολαση την ζωη του κοσμακη
agpr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Το δικό σου συλλογισμό (ο Θεός να τον κάνει) προσπαθώ να αναδομήσω. Έχουμε δύο δεδομένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου: 1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν off-shore 2. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι παπάδες Περιμένω με αγωνία να ακούσω τον αυθεντικό σου συλλογισμό. Έλα, λοιπόν, πολλοί παρακολουθούν με αγωνία. Έλα, πες μας για τις off-shore των δημοσίων υπαλλήλων-παπάδων
Houston Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μερικές μέρες αργότερα πήγα με λίγα γλυκά από ευγνωμοσύνη στο συγκεκριμένο πρόσωπο να κεράσω κάτι και μου είπε ότι έγινε το έλα να δεις στην εφορία, της είπαν δεν έπρεπε να ανακατευτεί δεν ήταν αρμοδιότητά της αλλά αυτή και κάποες άλλες/άλλοι ήταν μια κλίκα που αντιτίθενταν σε μια άλλη κλίκα εκεί μέσα και η μία κλίκα κυνηγούσε παντοιοτρόπως την άλλη και άλλα διαστημικά...ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Όλα παντού από πάντα έτσι δουλεύουν στο Ελλάντα. Εγώ ήμουν απλά τυχερός. Τα συμπεράσματα νομίζω κοινα και αυτονόητα…υπήρχε μια κλίκα που έτρωγε τις επιστροφές ανυποψίαστων πολιτών και μια άλλη που ήταν στην απόξω … παλίοι – νέοι …γνωστή η ιστορία. Ήσουν τυχερός που έπεσες στην συγκεκριμένη κοπέλα . Πόσοι εφοριακοί είναι εκβιαστές… Πόσοι έχουν φτιάξει ακίνητα…
Ather Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Η άποψη ότι πληρώνω και κάνω ότι γουστάρω είναι άστοχη καθώς το τι έχει να κάνει ένα Δ.Υ. είναι από το νόμο καθορισμένο. Φαντάσου ένα παιδί στην τάξη να λέει στον εκπαιδευτικό να το κάνει έτσι το μάθημα ή να λύσει τις τάδε ασκήσεις ή να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα ή να βάζει όποιον βαθμό θέλει ο μαθητής επειδή αυτός πληρώνει! Η στο στρατό να λες στο αξιωματικό σου "Δεν κάνω σκοπιές, πληρώνω φόρους βάλε τους ΕΠΟΠ να κάνουν". Αν πας με τέτοια νοοτροπία για να κάνεις τη δουλειά σου ε συγγνώμη κιόλας ο άλλος και καλός να είναι μπορεί να πιάσει το limit up της υπομονής του. Πρόσφατα μιλουσα με έναν επιχειρηματία και με ρώτησε πόσα χρήματα λαμβάνω από την υπηρεσία μου. Του λέω το ποσό και μου λέει "καθόλου άσχημα για αρχή, είναι καλά χρήματα". Του απαντάω ότι είναι σίγουρα καλά αλλά εγώ θα παίρνω αυξήσεις λίγο επάνω από τον πληθωρισμό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μετά με ρωτάει ευθέως για το αν παίρνω μίζες (!!!) και το πως διορίστηκα, αν δηλαδή έδωσα συνέντευξη. Η απάντηση ήταν όχι και στα δύο. Μου έλεγε μετά για την αγανάκτηση που νιώθει με τους Δ.Υ. Του εξηγούσα ότι δεν ισχύει αυτό για όλους και τα πράγματα αλλάζουν. Κάπου εκεί παραδέχτηκε ότι η νέα γενιά είναι καλύτερη και τουλάχιστο έχουν ένα επίπεδο μόρφωσης. Για τις κλίκες που αναφέρθηκαν πριν ε ναι ισχύουν τέτοια πράγματα, είναι οι παλιοί vs νέοι. Η καλύτερα να το πω ΑΣΕΠ vs Non-ΑΣΕΠ, η διαφορά επιπέδου είναι εμφανής, αφού να φανταστείτε με βλέπουν με μισό μάτι Αφού είπα και για μίζες, ισχυρίζομαι ότι είναι πρόβλημα για όλους. Φταίει ο Δ.Υ. που τον σπρώχνει τον άλλον εκεί, φταίει αυτός που πληρώνει και φταίει και ο προϊστάμενος που θα έπρεπε "να πιάσει τον υπάλληλο από τα αφτιά". Για το κράτους και τους φόρους να θυμίσω ότι όταν ασφαλιζόμαστε τα ποσοστά εισφορών για τη σύνταξη είναι 30% επί του μεικτού. Μοιράζονται ως εξής 6,67% κρατήσεις από τον εργαζόμενο 13,33 εισφορές του εργοδότη και το άλλο 10% είναι από το κράτος. Ένας Δ.Υ.
Ather Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Πόσοι εφοριακοί είναι εκβιαστές… Πόσοι έχουν φτιάξει ακίνητα… Αυτό δεν είναι προνόμιο των Δ.Υ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.