grdimis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ανοιγω αυτο το Θεμα για να σχολιασουμε αυτο το αισχος με τις Δημοσιες Υπηρεσιες. Οπου και αν πας ολο και καποιοι θα απεργουν. Αυτοι συνηθως ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που εχουν νεκρωσει ολη την χωρα,με τις απεργιες τους αλλοι με τροπο ταλαιπωρουν κοσμο και αλλοι βαζουν σε κινδυνο τις Ζωες μας και τις Δουλειες μας οταν τους προσελαβαν για να μας εξυπηρετουν. Μιλανε και απιτουν αυξησεις οι ποιο καλοβολεμενοι οταν Ο Ελληνας σημερα ειναι στην πιο δυσκολη οικονομικη του κατασταση. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ? Μας εχετε κουρασει καντε κατι και αλλαξτε την Νοοτροπια σας.Αν οχι δεν μπορειτε να βγαλετε ακρη Δηλωστε Παραιτηση και δεστε την Τυχη σας σαν Ελευθεροι Επαγγελματιες Η Ιδιωτικοι Υπαλληλοι.
chill Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Εδώ άκουσα ότι υπάρχει ένα ειδικό ταμείο το οποίο τους αποζημιώνει ακόμα και στις απεργίες!!!! Έτσι απεργώ και εγώ 24/7. Επάγγελμα συνδικαλιστής, αυτά είναι, άντε γεια ρε λαμόγια. 5 φορές έχω πλακωθεί στη ζωή μου και οι 5 ήταν σε δημόσιες υπηρεσίες είναι τυχαίο? Αν συνεχίσουν τα καραγκιοζιλίκια οι αργόσχολοι βλέπω και η 6η φορά να είναι κοντά....Άντε μπράβο. Μήπως κύριοι της ΔΕΗ έστω και στα.... 60 σας ήρθε η ώρα να δουλέψετε λιγάκι? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
jakegate7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά ξέρετε αν σήμερα έχει απεργία το ΙΚΑ γιατί θέλω να πάρω κάτι λεφτά και τα χρειάζομαι
platongr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Θα τους κοπεί ο βήχας όταν ψηφιστεί το ασφαλιστικό...
leftermann Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ο βήχας του ασφαλιστικού δεν είναι μόνο "τους". Είναι και "μας". Θα έπρεπε δηλαδή να είναι και "μας". Και ελπίζω με την ψήφισή του όχι μόνο ο βήχας να μην κοπεί, αλλά να δυναμώσει. Εγώ προσωπικά τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι αυτό που κάνω τώρα στην δουλειά μου θα πρέπει να το κάνω ως τα 65 μου. Εσείς όχι; Το αν οι δημόσιοι δουλεύουν πολύ ή λίγο, είναι άλλη ιστορία (λίγο δουλεύουν, οκ). Το αν παίρνουν δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τους ιδιωτικούς, επίσης είναι άλλη ιστορία. Το να αντιστέκονται στην καταστροφή του ταμείου τους και της ζωής τους είναι δικαίωμά τους, και καλά κάνουν. Και όσοι, αντί να βγουν στον δρόμο μαζί τους, γκρινιάζουν γιατί πέφτει το ρεύμα και σβήνει το κατεβαστήρι, καλά θα κάνουν να δουν λίγο πιο μακριά, στο δικό τους μέλλον.
jimarass Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Θα τους κοπεί ο βήχας όταν ψηφιστεί το ασφαλιστικό... Το αστείο είναι πως ΔΕΗ και ΤΤΕ απεργούν αλλά κανείς δεν τους λυπάται!! Πιστεύει κανείς ότι θα πετύχουν τίποτα έτσι?? Πιξ λα μουν!!!
jimarass Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ο βήχας του ασφαλιστικού δεν είναι μόνο "τους". Είναι και "μας". Θα έπρεπε δηλαδή να είναι και "μας". Και ελπίζω με την ψήφισή του όχι μόνο ο βήχας να μην κοπεί, αλλά να δυναμώσει. Εγώ προσωπικά τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι αυτό που κάνω τώρα στην δουλειά μου θα πρέπει να το κάνω ως τα 65 μου. Εσείς όχι; Το αν οι δημόσιοι δουλεύουν πολύ ή λίγο, είναι άλλη ιστορία (λίγο δουλεύουν, οκ). Το αν παίρνουν δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τους ιδιωτικούς, επίσης είναι άλλη ιστορία. Το να αντιστέκονται στην καταστροφή του ταμείου τους και της ζωής τους είναι δικαίωμά τους, και καλά κάνουν. Και όσοι, αντί να βγουν στον δρόμο μαζί τους, γκρινιάζουν γιατί πέφτει το ρεύμα και σβήνει το κατεβαστήρι, καλά θα κάνουν να δουν λίγο πιο μακριά, στο δικό τους μέλλον. Ναι, ας πούμε να ζητήσουμε αυξήσεις 100% , σύνταξη στα 30 και μετά βρες μου επιχειρηματία που να μην πάει στα σκόπια μεριά, και όλοι μας να μέινουμε με το ...στο χέρι. Life is bitch. Οπότε επειδή εγώ και έσυ δεν μπορούμε να έχουμε ειδικά προνόμια, δεν είναι δυνατόν να έχουν οι υπάλληλοί μας, δηλαδή οι δημόσιοι΄!! Είναι διαφορετικό να απαιτείς κάτι δίκαιο και σωστό και διαφορετικό να υπεραστπίζεσαι το υπερβολικό με την δικαιολογία της προάσπισης συμφερόντων από τους έχοντες πλουσίους!!
Houston Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Θα τους κοπεί ο βήχας εάν καταργηθεί η μονιμότητα. Εγώ προσωπικά τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι αυτό που κάνω τώρα στην δουλειά μου θα πρέπει να το κάνω ως τα 65 μου. Εσείς όχι; Όχι. Αν δούλευα στην οικοδομή, ναι. Το αστείο είναι πως ΔΕΗ και ΤΤΕ απεργούν αλλά κανείς δεν τους λυπάται!! Πιστεύει κανείς ότι θα πετύχουν τίποτα έτσι?? Πιξ λα μουν!!! Κατά την γνώμη μου, αυτοί που έχουν θέσεις από τις οποίες εξαρτάται η δραστηριότητα της κοινωνίας, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απεργούν.
Ather Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Εδώ άκουσα ότι υπάρχει ένα ειδικό ταμείο το οποίο τους αποζημιώνει ακόμα και στις απεργίες!!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; 5 φορές έχω πλακωθεί στη ζωή μου και οι 5 ήταν σε δημόσιες υπηρεσίες είναι τυχαίο? φυσικά και όχι αν αρχίσεις να πηγαίνεις και σε ιδιωτικές και εκεί θα πλακωθείς.Άντε μπράβο. Μήπως κύριοι της ΔΕΗ έστω και στα.... 60 σας ήρθε η ώρα να δουλέψετε λιγάκι? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Πώς θα σχολίαζες έναν ευκατάστατο ιδιοκτήτη night club; Το να αντιστέκονται στην καταστροφή του ταμείου τους και της ζωής τους είναι δικαίωμά τους, και καλά κάνουν. Και όσοι, αντί να βγουν στον δρόμο μαζί τους, γκρινιάζουν γιατί πέφτει το ρεύμα και σβήνει το κατεβαστήρι, καλά θα κάνουν να δουν λίγο πιο μακριά, στο δικό τους μέλλον. Το έπιασες το υπονοούμενο. Αντί να γκρινιάζουν οι ιδιωτικοί για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας γκρινιάζουν για τους δημόσιους.
naftis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 .... Εγώ προσωπικά τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι αυτό που κάνω τώρα στην δουλειά μου θα πρέπει να το κάνω ως τα 65 μου. Εσείς όχι; .... Γιατί να τρομάζουμε? Εφόσον είμαστε υγιείς και εφόσον τα νούμερα (μετρημένα σωστά) δεν βγαίνουν, δηλαδή τα ταμεία έχουν πρόβλημα, τι να κάνουμε? Αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα 65. Είναι αυτοί που βγαίνουν σήμερα στα 45-50. Αυτοί είναι η μεγάλη καταστροφή του συστήματος.
Houston Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 ε βέβαια βλέπεις τώρα κάτι μανάδες 45 - 50 και να βγαίνουν στη σύνταξη λόγω ανήλικου τέκνου χαχαχα και άλλες τέτοιες πίπες κοινωνικής παροχής δήθεν
Apoll Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Παιδιά αυτοί που φωνάζουν δεν είναι οι μη έχωντες. Φωνάζουν οι καρεκλοκένταυροι τον 133! ταμείων του δημοσίου. Τα λειτουργικά έξοδα 133 ταμείων είναι τεράστια. Σε καμμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει πάνω από μία κοινωνική δημόσια ασφάληση που καλύπτει άπαντες. Από εκεί και μετά ιδιωτικές όποιος θέλει καλύτερο πρόσθετο εισόδημα στην σύνταξή του, που καμμιά σύνδεση δεν έχει με το κράτος. Κάποια κυβέρνηση έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από την φωτία, τέρμα τα ψέματα. Και σε αυτό φταίνει α) Οι πολιτικοί που με τις αθρόες καιροσκοπικές προσλήψεις έχουν κάνει το δημόσιο ένα αργοκίνητο δεινόσαυρο. Ολυμπιακή, Δήμοι, Υπουργεία, Νομαρχίες, Δασαρχεία κλπ. Δύο επαρχιακοί δήμοι (Άμφισσας και Ιτέας) μαζί, έχουν περισσότερους υπαλλήλους απ' ότι ο Δήμος του Leeds που εξηπηρετεί 800,000 άτομα στην Αγγλία. Οι δύο αυτοί δήμοι στην Ελλάδα εξυπηρετούν λιγότερο από 22,000 άτομα. Και υπάρχουν και χειρότερα. Να μην αναφερθώ στα Υπουργεία. β) Όσοι προτίμησαν να πληρώσουν μαύρα έναν αλλοδαπό αντί έναν έλληνα αρχές του 1990. Αυτό ώθησε πολλούς έλληνες να βγουν μαύροι γιατί η ανάγκη είναι πάνω από τα κεφάλια τους (ήμουν και εγώ σε αυτό το καζάνι). Και όσοι το ήξεραν και δεν τους κατέδωσαν. γ) Οι Παπούδες μάς. Έκαναν ένα σωρό παιδιά, σε μια αγροτική οικονομία. Η οποία εξελίχθηκε σε αστική από το 1955 και αργότερα. Αυτά τα παιδιά σήμερα, (οι γονείας μας), πέρνουν την σύνταξη. Μαζί και οι παπούδες μας. Αλλά δεν έκαναν και αυτοι αντίστοιχα άλλα τόσα παιδιά. Έκαναν 1 - 2 τα οποία μπαίνουν σε μια κορεσμένη οικονομία γεμάτη ανεργεία. Όπου οι όποιες εισφορές εξαφανίζονται μέσα στα λειτουργικά έξοδα τον πολλών ταμείων και στην δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (που είναι καλύτερη από πολλές άλλες πλούσιες χώρες, και ανύπαρκτη στις ΗΠΑ). Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στην φτωχή Ελλάδα, αλλά σε όλες της Ευρωπαϊκές χώρες. Η λύση είναι υπομονή μέχρι το 2020 να πεθάνοι οι συνταξιούχοι παπούδες και γονείς μας από τα γεράματα. Το άκουσα αυτό στην Αγγλία και παρά τις όποιες αντιδράσεις, οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι είναι η μόνη λογική απάντηση στην λύση του προβλήματος. δ) Οι πρώιμες συντάξεις. Αυτά δεν υπάρχουν αλλού. Μόνο στην Ελλάδα. Εχω τον αδελφό του πατέρα μου, ως υπάλληλος του ΟΤΕ πήρε πλήρη σύνταξη στα 45 του με ένα καλό εφάπαξ (άλλο και τούτο στην Ελλάδα). Η γυναίκα του στα 39 τα ίδια (ίδια περίοδο). 14 χρόνια τώρα ζουν άνετα, σπούδασαν τις κόρες τους. Ο πατέρας μου που δούλευε στα μεταλεία μέχρι τα 63 (από το 1955 δούλευε εκείμε μικρές διακοπές κάνωντας άλλες εργασίες), με βαρέα και ανθυηγειηνά, πάσχησε να την πάρει την σύνταξή του. Και τώρα στα 67 του, 4 χρόνια μετά έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας που ίσως να μην του επιτρέψουν να βγάλει την δεκαετία. Εγώ δουλεύω από τα 16, παράλληλα με το σχολείο βαρούσα 8ωρο για να συνησφέρω στην οικογενεια ένα δεύτερο μισθό. (Η μάνα μου ανάπηρη με τεράστια έξοδα). Δούλεψα μαύρος για ένα μεγάλο διάστημα μιάς και υπήρχε τεράστια ανάγκη. Σχετικά με τους απεργούς, αυτό που με απασχολεί είναι με πιο δικαίωμα επιβάλουν τον φασισμό σε άλλους. Διάβαζα χτες ότι σημειώθηκαν επεισόδια με άτομα που πήγαν να δουλέψουν στα εργοστάσια της ΔΕΗ και με απεργούς που δεν ήθελαν να δουλέψει το εργοστάσιο. Τελικά με παρέμβαση της Αστυνομία, δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια, ενώ ανενόχλητοι οι απεργοί κλειδαμπάρωσαν το εργοστάσιο, στέλνωντας στο σκοτάδι το κόσμο. Με ποιό δικαίωμα; Απεργεία = απέχεις από την εργασία διαμαρτυρόμενος. Δεν απαγορεύεις στους άλλους να δουλέψουν. Του άλλου μπορεί να του αρέσει το νόμος. Δεν μπορείς να του επιβάλεις την άποψη σου με βία. Αυτό είναι φασισμός. Το ίδιο και με τους φοιτητές, σχολεία κλπ. Αντιδράς σε κάτι; κατέβα σε αποχή, κατέβα και φώναξε. Ο άλλος θέλει να κάνει μάθημα, να δώσει εξετάσεις κλπ. Με ποιό δικαίωμα κλειδαμπαρώνεσαι σε Δημόσιο Χώρο και καταστρέφεις ανενόχλητος χωρίς την επέμβαση των Αρχών; Για τραβάτε κάντε τα αυτά σε άλλες χώρες. Να δείτε κατα πού βρίσκωνται τα πεζοδρόμια και οι τοίχοι τον φυλακών. Ναι, υπάρχουν χώρες με βίαιες εξεργέσεις του κόσμου όταν κάτι είναι στραβό. Έχουν κάψει δημόσιες υπηρεσίες όταν πήγαν να περάσουν το Poll Tax στην Αγγλία οι Συντηριτικοί. Έκαψαν βενζινάδικα και πετρελαϊκές εταιρίες το 2001 αντιδρώντας στις τιμές των καυσίμων. Αλλά αυτά δεν έγιναν από μια εργατική κάστα. Έγιναν από όλους. Αλλά τουλάχιστον το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα είναι μια λύση (αν και δειλή μιας και έπρεπε να αρχίσει και τις απολύσεις, μαζί με την συγχώνευση όλων) για ένα καλύτερο άυριο. Κάποιος πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Οι άλλοι δεν το ακουμπούσαν διαωνίζωντας τα προβλήματα που εκθετικά συσσωρεύονταν. Και αυτοί φωνάζουν για το καλό σας σήμερα να συνεχίσει ο διαιωνισμός τον προβλημάτων. Και τους ακούτε. Μπράβο σας.
Skia11 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Η λύση στο ασφαλιστικό είναι imo μια Εθνική σύνταξη για όλους + επικουρική και το μεγαλύτερο μέρος απο ιδιωτικά ασφαλιστήρια, τα οποία θα οφελούνται απο μεγάλες φοροαπαλλαγές σε όποιον αποταμιέυει σε αυτά. edit: Μην ξεχνάτε ότι μετά το θέμα των συντάξεων θα έρθει και το θέμα της περίθαλψης στα σκαριά...εκεί να δείτε μπάχαλο.
jimarass Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 1) φυσικά και όχι αν αρχίσεις να πηγαίνεις και σε ιδιωτικές και εκεί θα πλακωθείς. 2)Πώς θα σχολίαζες έναν ευκατάστατο ιδιοκτήτη night club; 3)Αντί να γκρινιάζουν οι ιδιωτικοί για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας γκρινιάζουν για τους δημόσιους. 1)Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας Έλληνα και όχι επιχειρήσεων.... 2)Τον σχολιάζω ως επιχειρηματία, που προσφέρει δουλειά και φόρους στο κράτος, ότι πληρώνει τέλος πάντων. Ο δημόσιος υπάλληλος, κατά κύριο λόγο και με λίγες εξαιρέσεις που μετριόύνται στα δάχτυλα, ρουφάει το αίμα του φορολογούμενου ,όχι με το μισθό του, αλλά με την απόδοσή του. 3)Όχι, γκρινιάζουμε για τις συνθήκες κάθε μέρα, απλά γκρινιάζουμε και για τους τεμπελχανάδες!! Δηλαδή έχουμε δύο μέτωπα να αντιμετωπίσουμε και με άγριες διαθέσεις!!
Ather Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 1)Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας Έλληνα και όχι επιχειρήσεων....2)Τον σχολιάζω ως επιχειρηματία, που προσφέρει δουλειά και φόρους στο κράτος, ότι πληρώνει τέλος πάντων. Ο δημόσιος υπάλληλος, κατά κύριο λόγο και με λίγες εξαιρέσεις που μετριόύνται στα δάχτυλα, ρουφάει το αίμα του φορολογούμενου ,όχι με το μισθό του, αλλά με την απόδοσή του. 3)Όχι, γκρινιάζουμε για τις συνθήκες κάθε μέρα, απλά γκρινιάζουμε και για τους τεμπελχανάδες!! Δηλαδή έχουμε δύο μέτωπα να αντιμετωπίσουμε και με άγριες διαθέσεις!! 1. Έχω δει τρόμπες παντού και σκεφτόμουν γιατί; Στο δημόσιο σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να τους απολύσει εύκολα κάποιος και για αυτό φέρονται έτσι. Στο ιδιωτικό όμως; Μήπως οι χαμηλοί μισθοί που δίνουν και δεν την "παλεύουν"; Ενιαία απάντηση είναι η δική σου πάντως που τους πιάνει όλους. 2. Εγώ μιλάω για επιχειρηματία που δεν κουράζεται όσο ένας σκληρά εργαζόμενος που βάζει ποτά "μπόμπες" που αφήνει ανασφάλιστο προσωπικό και φυσικά κλέβει την εφορία (είναι δηλαδή ένας κακός επιχειρηματίας) από την άλλη και εσύ μιλάς για έναν κακό δημόσιο υπάλληλο όπου μπορώ να σου προσθέσω το κυνήγι αν δεν αρέσεις σε πολλούς και θες να μείνεις μακριά από τα συνδικαλιστικά τους και το ότι δε θα ανέβεις ποτέ. Βλέπεις το πρόβλημα για μένα δεν είναι το δημόσιο αλλά η διοίκηση που περιλαμβάνει το δημόσιο (προσλήψεις χωρίς προσόντα, έλλειψη ελέγχου) και στον ιδιωτικό τομέα (μηδαμινές αυξήσεις, ΣΣΕ για κλάματα) 3. Μη μου πεις ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ασχολούνται ποτέ με τους ιδιωτικούς, μάλλον το αντίθετο βλέπω λόγω ζήλειας. Απορώ πάντως με τον Πούτιν που πήρε "ράκος" και έκανε "Κράτος" σε 10 χρόνια. Μήπως στο διάλειμμά του από την προεδρία να τον προτείναμε εδώ πρωθυπουργό για 4 χρονάκια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.