Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Στα 70's υπήρχε μια κορυφαία διαμάχη στους ελληνικούς rock κύκλους για το αν οι Deep Purple ή οι Led Zeppelin ήταν καλύτεροι. Επειδή εμείς όμως είμαστε ιντελλεξουέλ, θα συμφωνήσω πως ναι, ο Eno ήταν ο δημιουργός. Απλά λατρεύω τόσο τον Schulze που πάντα θα τον έχω στην καρδγιά μου ως τον ουσιαστικό ακαδημαϊκό ορισμός της γέννεσης της ambient. Οι συνεργασίες με τον Fripp είναι όντως over the top για τα τότε δρώμενα, μα για να μιλήσουμε για την συνεργασία των FSOL με τον Fripp! Και εκεί ειπώθηκαν πολλά! Αλλά πείτε ο καθένας κάνα πιο ψαγμένο. Διάβαζα στο thread σου που έλεγε ο Spyweirdos (respect πολύ) για Alva Noto και δεν του απαντούσαμε, και απαντώ πως τον θεωρώ ίσως τον κορυφαίο συνθέτη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, άντε, μαζί με τον Stapleton! Και κλείνοντας, Led Zeppelin, στο χαλαρό. Και PINK FLOYD βεβαίως βεβαίως μεγάλη ψυχεδέλια οι τύποι! Α!Επίσης carlmikaze είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει πολύ μια συνεργασία του Bill Laswell με άλλους 2(ERALDO BERNOCCHI,MICK HARRIS) και το album λέγετε VEVE αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να το βρείς στο internet(εμένα πάντως μου το έφεραν από Γερμανία) εξαιρετικά καλό!
Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 nick[;2054123']Δεν μίλησα για το ποιος είναι καλύτερος από τους 2 .Χμ' date=' ναι respect στον Klaus εννοείται, αν και έχει βγάλει πολλά που δεν τα θεωρούσα 'καθαρό' ambient όπως τον Eno(πολύ κλασσική μουσικη μέσα,ορχηστρικά στοιχεία κλπ), όχι ότι δεν γουστάρω τρελά με κάποια βέβαια :'] Ο Klaus δεν ήταν και krautας by the way? Alva Noto, αρκετά πειραματικός, δεν έχω εντρυφήσει πολύ στα albums του. Ο Spyweirdos στα τελευταία του έχει αρκετές επιρρόες. Tον είχα δει στο τελευταίο live στο BIOS μαζί με Murcof και αγόρασα και albums του. (Πρωτότυπο για μένα γενικά το να αγοράσω) Bass Communion συνεργασία με Vidna Obmana , επίσης πολύ καλό :] Προσπαθώ να το κρατήσω στο πιο ambient και να μην το πάω σε IDM/experimental καταστάσεις.. Αλλά τσεκάρετε και αυτό P.S. FSOL με Fripp, που? P.S.2 Μιας και είπατε για Lustmord κ σκοτεινά ambient... προτάσεις μου : 1)Robert Rich & Brian Lustmord - Stalker 2)Camanecroszcope P.S.3. http://www.discogs.com/artist/hazard :] P.S.4. Ambient, στο θρεντ που έχω ανοίξει θα βρεις πολύ περισσότερες προτάσεις. Βασικά από ότι έχω καταλάβει ψάχνεις για πιο συγκεκριμένα πράγματα. Πάντως λέγε μας και ποια ακούς από αυτά που σου προτείνουμαι και πως τα βρίσκεις ;} Εννοείται ρε παιδία εξάλλου τα περισσότερα τα ξέρω τα άλλα που δεν τα ξέρω τα ακούω και σας λέω αν είναι καλά, άμα δεν είναι δεν σας λέω Αλλά για πες μου πότε ήρθαν οι murcof kai Spyweirdos sto bios;
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Εννοείται ρε παιδία εξάλλου τα περισσότερα τα ξέρω τα άλλα που δεν τα ξέρω τα ακούω και σας λέω αν είναι καλά, άμα δεν είναι δεν σας λέωΑλλά για πες μου πότε ήρθαν οι murcof kai Spyweirdos sto bios; έχει κόντα 2 μηνες.
carlmikaze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Εκτός του οτι ο Fripp παίζει στο "Lifeforms" μερικές κιθάρες, υπάρχει και μια live συνεργασία σαν bbc broadcast ή κάτι τέτοιο. Ο Bill Lashwell ωραίος ναι, κάπου είχε πάρει τον αυτί μου πως είχε συνεργαστεί με την λατρεία Mick Harris (αυτό το πρώτο lineup των Napalm Death, τι πράγματα έβγαλε!) αλλά δεν το έχω ακούσει. Παιδιά, απορία. Ο Spyweirdos έχει βγάλει album στη Raster-Noton ή απλά μου χει κολλήσει εμένα; ]νικ[ οι Continuum έβγαλαν και δεύτερο album. Πολύ καλό. Kαι ο Wilson, ως Bass Communion έβγαλε Τα Απίστευτα. Άσε που συνεργάστηκε και με τον Έναν Muslimgauze. Αλλά ξεφεύγουμε. Higher Intelligence Agency έχουμε ακούσει όλοι; Παίζει και συνεργασία με τον Biosphere, καθώς και η διλογία S.H.A.D.O. με τον Namlook! Nα ανοίξουμε και noise thread.
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Ναι Για Noise : Pneumatic Detach , 5-FX , Isoloszcope ... Για Spyweirdos δε νομίζω να έχει κυκλοφορήσει κάτι σε αυτήν την δισκογραφική, που πρώτη φορά ακούω. Δεν αποκλείεται πάντως. Εννοείται ρε παιδία εξάλλου τα περισσότερα τα ξέρω τα άλλα που δεν τα ξέρω τα ακούω και σας λέω αν είναι καλά, άμα δεν είναι δεν σας λέω Καλό είναι να λες και σε αυτά που δεν ειναι καλά (για)τί δεν σου άρεσανε... :]
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Όχι. Γενικά τελευταία το έχω άφησει το Noize, δεν είμαι τόσο νευρωτικός πλέον ;P Κρατάω κάποιες επαφές πάντως. Xanopticon επίσης κορυφαίος Rhytmic Noise/IDM =]
Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Ρε μάγκες ήθελα να σας κανω κάτι ερωτησούλες: 1)πόσο χρονών είστε(αν επιτρέπετε); 2)από πότε ασχολείσθε με την electro; 3)και πώς(από που) έχετε μάθει τόσα πολλά; Πάντως αν γνωρίζετε και διάφορα φεστιβάλ που γίνονται(στο μέλλον σε κανένα bios ή οπουδήποτε) να τα λέτε και αυτά τα νέα! Επίσης αν ξέρατε κανένα τρόπο να σας ανεβάσω την συνεργασία του bill πιστεύω ότι αξίζει! Υ.Σ:Γενικά ότι δεν μου αρέσει δεν είναι ότι δεν είναι καλό απλά 1)δεν με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα και 2)αυτό που συμβαίνει συνήθως με τα groupaκια της ambient είναι ότι γίνονται μονότονα(στους ίδιους τους δίσκους αλλά και γενικότερα στις δισκογραφίες)πράγμα που δεν έγιναν οι fsol1
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 1)20 2)Από τα 16 τυπικά, αλλά πιο σοβαρά από τα 17-18+. 3)Κυρίως από ιντερνετ και ψάξιμο,συνομιλίες με άλλους, φορουμ κλπ :]
Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Εγώ είμαι 21 και ακούω άρχισα να ακούω σχετικά από το γυμνάσιο(φυσικά fsol από έναν φίλο του αδερφού μου) μέτα στο λύκειο άρχισα και έψαχνα στο ίντερνετ,αλλά δυστυχώς δεν είχα φίλους που να ακούνε ambient γι αυτό δεν πήγαινα και σε διάφορα events οπότε δεν έκανα και σχετικές συζητήσεις! Ελπιζω να πήρες την απάντηση για ότι δεν μου αρέσει!
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Οι FSOL ίσως δεν είναι τόσο μονότονοι επειδή έχουν μέσα και beat ρυθμούς κλπ (π.χ το We Have Explosive από το album Dead Cities μόνο ambient δεν το λες) Καταλαβαίνω ότι κάποια από Steve Roach, Biosphere κλπ οι περισσότεροι τα βρίσκουν μονότονα , για μένα είναι μουσική που μπορεί και να παίζει στο background, αλλά και να αράξεις στο κρεβάτι και να βυθιστείς σε αυτήν. Δεν με ενοχλεί η επανάληψη γενικά. Οπότε θα σου πρότεινα να την ψάξεις λίγο σε πιο IDM/Ambient/Downtempo φάσεις, του στυλ Bola π.χ !
Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 nick[;2054189']Οι FSOL ίσως δεν είναι τόσο μονότονοι επειδή έχουν μέσα και beat ρυθμούς κλπ (π.χ το We Have Explosive από το album Dead Cities μόνο ambient δεν το λες) Καταλαβαίνω ότι κάποια από Steve Roach' date=' Biosphere κλπ οι περισσότεροι τα βρίσκουν μονότονα , για μένα είναι μουσική που μπορεί και να παίζει στο background, αλλά και να αράξεις στο κρεβάτι και να βυθιστείς σε αυτήν. Δεν με ενοχλεί η επανάληψη γενικά. Οπότε θα σου πρότεινα να την ψάξεις λίγο σε πιο IDM/Ambient/Downtempo φάσεις, του στυλ Bola π.χ ![/quote'] Αυτό το τελευταίο θα πω και την κάνω για τώρα!Για μενα δεν έχει σημασία πόσο δυνατή ή χαμηλή ή αν έχει βεατ ή οτιδήποτε άλλο η μουσική ενός συγκροτήματος(γενικά) αρκεί: 1)να έχει μελωδία 2)και να μην επαναλάμβανεται και γίνετε μονότονο(είτε σε επίπεδο κομματιού, είτε σε επίπεδο δίσκου, είτε σε επίπεδο δισκογραφίας) Γι αυτό ξαναλέω και για άλλη μια φόρα ελπίζω να μην γίνομαι σπασαρχίδας ότι groupaki σαν τουσ fsol τόσο πείραματικο δεν έχει ξαναβγεί.Έχουν γβάλει πόσα cd και όλα ήταν διαφορετικά μεταξύ τους και κρατάγαν όλα ένα επίπεδο! Υ.Σ:το ξέρω και το bola!
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Στους FSOL δίνω άπειρο respect προφανώς (και όχι μόνο για το project τους ως FSOL) αλλά όχι και το πιο πειραματικό - λάθος λέξη! Πρωτότυποι, ναι , είναι αρκετά!
carlmikaze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Εγώ είμαι εικοσιτριώ και ακούω blackmetal, αλλά μαθαίνουμε και για ambients 5-6 πράγματα από δεξιά κ αριστερά! Να ακούσετε Machinefabriek και οι δύο. Δεν είναι noise. Ούτε ambient όμως. Δεν παίζει να μην νιώσετε, ξεκινήστε με το "Marijn" ή κατεβάστε (νόμιμα!) από εδώ το EP "Stuip-Starr". Επίσης η επανάληψη ενός ωραίου θέματος οδηγεί σε γλυκιά μελαγχολία!
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Επίσης η επανάληψη ενός ωραίου θέματος οδηγεί σε γλυκιά μελαγχολία! Ή και σε ένα είδος έκστασης ('trance' , entrancing ... )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.