Αmbient Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Υπαρχεί κανείς σε αυτό το forum που να ακούει Future Sound Of London και γενικότερα ambient μουσική(απλά οι Future Sound Of London είναι οι αγπημένοι μου)για να μου προτείνει τίποτα καλό γύρω από αυτήν την μουσική ή για σχετικά φεστιβάλ ή cafe/clubs/bars που παίζουν τέτοια μουσική, ακόμα και να ανταλλάξουμε απόψεις....
zenso Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δε συμφωνώ ακριβώς με τον όρο ambient για τους FSOL, but little does it matter. Και σ'εμένα αρέσουν,όπως επίσης οι Fila Brazilia, ο Max Richter, οι Amorphous Androgynous αρκετά–που είναι πρότζεκτ των fsol με άλλο όνομα- ,οι Lamb,οι Boards of Canada,οι Tosca, οι Rοyksopp,ο Autechre,οι Digital Mystery Tour λίγο,και άλλοι,που γενικώς χαρακτηρίζω ως ηλεκτρονική μουσική,οπότε αρχίζει ίσως να ξεφεύγει απ΄το στυλ των future sound. Θα σου πρότεινα πάντως -αν δε το χεις κάνει ήδη- νʼακούσεις και Nightmares on Wax, Digitonal,Aim,Mum,Dimlite,Amon Tobin.. 'nuff said
Αmbient Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δε συμφωνώ ακριβώς με τον όρο ambient για τους FSOL, but little does it matter. Και σ'εμένα αρέσουν,όπως επίσης οι Fila Brazilia, ο Max Richter, οι Amorphous Androgynous αρκετά–που είναι πρότζεκτ των fsol με άλλο όνομα- ,οι Lamb,οι Boards of Canada,οι Tosca, οι Rοyksopp,ο Autechre,οι Digital Mystery Tour λίγο,και άλλοι,που γενικώς χαρακτηρίζω ως ηλεκτρονική μουσική,οπότε αρχίζει ίσως να ξεφεύγει απ΄το στυλ των future sound. Θα σου πρότεινα πάντως -αν δε το χεις κάνει ήδη- νʼακούσεις και Nightmares on Wax, Digitonal,Aim,Mum,Dimlite,Amon Tobin.. 'nuff said Με παρεξήγησες ούτε εγώ συμφωνώ ακριβώς(αν εξαιρέσεις το lifeforms,δισκάρα) με τον όρο ambient για τους FSOL , απλά ήθελα να προσδιορίσω το topic δηλ. μου αρέσουν κάτι παρπάνω από πολύ οι fsol(δεν θα μου άρεσε ο όρος fan πολύ δογματικός) εννοόντας ότι τους αναγνορίζω και ξεχωρίζω από όλη την ηλεκτρονική μουσική σκηνή.Και ότι έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στην ambient χωρίς να εννοειθέι ότι δεν ακούω τίποτε άλλο,φυσικά και σχεδόν τα πάντα! Όσον αφορά τα άλλα συγκροτήματα που μου είπες τα γνώριζω τα περισσότερα με πάλι μια ιδιαίτερη προτίμηση στους φοβέρους Boards of Canada,Amorphous Androgynous με πολύ ψυχαιδελική χίπικη μουσική και royksopp! Thanks anyway θα τσεκάρω κάποια που δεν ήξερα....
-nick- Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 =] Εδώ έχουν ποσταριστεί διάφορα :} Όταν λες ambient εννοείς γενικά χαλαρά ? Κανονικά η ambient είναι beatless θα έλεγα... :] Θα σου πρότεινα πάντως να τσεκάρεις Lusine ICL τα albums : CONDENSED καθώς και IRON CITY ... Είμαι σίγουρος πως θα γουστάρεις =]
Αmbient Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Για να γίνω πιο προσδιοριστικός θα δώσω τα συγροτήματα που ακούω(οχί τα μόνα απλά πάνω στην ambient): FUTURE SOUND OF LONDON(τα άπαντα απο κάθε aliases) BOARDS OF CANADA- όλα BIOSPHERE - Substrata ALPHA WAVE MOVEMENT - cosmology BLUETECH - όλα BILL LASWELL MOBY OMNIMOTION ROBERT RICH - Rainforest ROYKSOPP AUTECHRE -Amber STEVE ROACH - Strata GLOBAL COMMUNICATION MICHAEL STEARNS - Baraka SOUNDS FROM THE GROUND και διάφορα άλλα χαλαρά συγκοτήματα που ξεφεύγουν βέβαια από την ambient,από jazz,hip ή trip - hop,ethnic,rock....
-nick- Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Ψάξε τα πάντα από Robert Rich, Vir Unis, Vidna Obama, Steve Roach, Pete Namlook,Biosphere Stevie Be Zet - Archaic Modulation κλπ κλπ
Αmbient Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 nick[;2053004'] Ψάξε τα πάντα από Robert Rich' date=' Vir Unis, Vidna Obama, Steve Roach, Pete Namlook,Biosphere Stevie Be Zet - Archaic Modulation κλπ κλπ[/quote'] ΄0χι δεν κατάλαβες από όλους αυτούς έγραψα ποία αλμπου ους μου αρέσουν,κατά τα άλλα τους έχω ψάξει εκτενέστερα αλλά δεν μου άρεσαν! Αν ήξερες κατι κοντινό σε lifeforms των future sound of london και boards of canada,θα τσεκαρω πάλι βέβαια κάποιους που δεν ήξερα... Thanks anyway!
Apoptygma Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Τα 3 albums που έχω ακούσει άπειρες φορές: Asura - Code Eternity (psychedelic, ethnic ) Amethystium - Odonata (melodic, medieval) Carbon Based Lifeforms - Hydroponic Garden (chillout) Γενικά μου αρέσει η πιο trancey ambient.
Αmbient Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Λοιπόν δεν θέλω να σας τα πρήζω με τους future sound of london ή τους boards of canada - σίγουρα υπάρχουν πολλά συγκροτήματα πάνω στην ambient - αλλά δεν ξέρω αν μπορείτε να με καταλάβαιτε, αυτά τα 2 συγκροτήματα(τουλαχιστον γνωρίζω) έχουν κάτι πολύ χαρακτηριστικό, κάτι που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και ιδιαίτερα οι πρώτοι που κάθε τους CD ήταν διαφορετικό και υπέροχο επίσης(και πιστέψτε με δεν είμαι άνθρωπος που τρώει κολλήματα και δεν δέχεται τίποτα άλλο)! Θα ήεθελα να μου πείτε τι γνώμη σας πάνω σε αυτό και αν ξέρει ο καθένας σας κάποιο πραγματικά χαρακτηριστικό συγκροτηματάκι,εφόσον υπάρχει κάτι που πάνω σε αυτό ήθελα να ανοίξουμε εξαρχής συζήτηση! Ελπίζω να έγινα απόλυτα κατατοπιστικός!
carlmikaze Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Ωπ! Brian Lustmord Raison D'Etre ..και αν δεν θες dark-ambients βάλε πρώτα πρώτα Klaus Schulze (το "Cyborg" και το "Irrlicht") για να ακούσεις και τον βασικό υπαίτιο της όοοολης κατάστασης. Κατά τα άλλα θα ξανασυμφωνήσω με τα ποστς του ]νικ[ που πολύ τον συμπαθώ κιας μην τον ξέρω.
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Ωπ! Brian Lustmord Raison D'Etre ..και αν δεν θες dark-ambients βάλε πρώτα πρώτα Klaus Schulze (το "Cyborg" και το "Irrlicht") για να ακούσεις και τον βασικό υπαίτιο της όοοολης κατάστασης. Κατά τα άλλα θα ξανασυμφωνήσω με τα ποστς του ]νικ[ που πολύ τον συμπαθώ κιας μην τον ξέρω. Αμοιβαίο, θα έλεγα... ;D Ο πατέρας πάντως της ambient θεωρείται ο Brian Eno ... Πολύ μ'αρέσουν οι συνεργασίες του με Robert Fripp ... Brian Eno & Robert Fripp - The Equatorial Stars ~ Music is the silence between the notes ~
Αmbient Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Ωπ! Brian Lustmord Raison D'Etre ..και αν δεν θες dark-ambients βάλε πρώτα πρώτα Klaus Schulze (το "Cyborg" και το "Irrlicht") για να ακούσεις και τον βασικό υπαίτιο της όοοολης κατάστασης. Κατά τα άλλα θα ξανασυμφωνήσω με τα ποστς του ]νικ[ που πολύ τον συμπαθώ κιας μην τον ξέρω. Aν και οι τρείς που μου πρότεινες βρίσκονται στα ίδια μήκη κύματος...φίλε μου τώρα μπράβο,ειδίκα ο Brian Lustmord είναι φοβερός πολύ μυστήριος, ναι τώρα μάλιστα! Όσο για το ποστ του ]νικ[ καλό και αυτό αλλά δεν αινθουσιάστικα ιδιαίτερα(χωρις παρεξήγηση ]νικ[, ευχαριστώ κίολας) Ο πατέρας πάντως της ambient θεωρείται ο Brian Eno ... Πολύ μ'αρέσουν οι συνεργασίες του με Robert Fripp ...Brian Eno & Robert Fripp - The Equatorial Stars Θα συμφωνήσω μαζί σου περί ''πατέρας της ambient'' (παρ'ολο που δεν μου αρέσει) και να σου πω αν δεν ξέρεις ότι οι coldplay ετοιμάζουν καινούργιο cd με παραγωγό τον Brian Eno! Επισής σας προτείνω με την σειρά μου(φρεσκότατο για κατέβασμα) http://jinkzmusings.blogspot.com/2008/01/future-sound-of-london-environments.html και να ακούσετε(και να κατεβάσετε) αν δεν τον ξέρετε - TIPPER πολύ καλός! Πάντως εγώ σας συμπαθώ και τους 2(φιλικά πάντα) φαίνεστε τυπάκια που ξέρετε από ambient!
carlmikaze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Στα 70's υπήρχε μια κορυφαία διαμάχη στους ελληνικούς rock κύκλους για το αν οι Deep Purple ή οι Led Zeppelin ήταν καλύτεροι. Επειδή εμείς όμως είμαστε ιντελλεξουέλ, θα συμφωνήσω πως ναι, ο Eno ήταν ο δημιουργός. Απλά λατρεύω τόσο τον Schulze που πάντα θα τον έχω στην καρδγιά μου ως τον ουσιαστικό ακαδημαϊκό ορισμός της γέννεσης της ambient. Οι συνεργασίες με τον Fripp είναι όντως over the top για τα τότε δρώμενα, μα για να μιλήσουμε για την συνεργασία των FSOL με τον Fripp! Και εκεί ειπώθηκαν πολλά! Αλλά πείτε ο καθένας κάνα πιο ψαγμένο. Διάβαζα στο thread σου που έλεγε ο Spyweirdos (respect πολύ) για Alva Noto και δεν του απαντούσαμε, και απαντώ πως τον θεωρώ ίσως τον κορυφαίο συνθέτη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, άντε, μαζί με τον Stapleton! Και κλείνοντας, Led Zeppelin, στο χαλαρό.
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δεν μίλησα για το ποιος είναι καλύτερος από τους 2 . Χμ, ναι respect στον Klaus εννοείται, αν και έχει βγάλει πολλά που δεν τα θεωρούσα 'καθαρό' ambient όπως τον Eno(πολύ κλασσική μουσικη μέσα,ορχηστρικά στοιχεία κλπ), όχι ότι δεν γουστάρω τρελά με κάποια βέβαια :] Ο Klaus δεν ήταν και krautας by the way? Alva Noto, αρκετά πειραματικός, δεν έχω εντρυφήσει πολύ στα albums του. Ο Spyweirdos στα τελευταία του έχει αρκετές επιρρόες. Tον είχα δει στο τελευταίο live στο BIOS μαζί με Murcof και αγόρασα και albums του. (Πρωτότυπο για μένα γενικά το να αγοράσω) Bass Communion συνεργασία με Vidna Obmana , επίσης πολύ καλό :] Προσπαθώ να το κρατήσω στο πιο ambient και να μην το πάω σε IDM/experimental καταστάσεις.. Αλλά τσεκάρετε και αυτό P.S. FSOL με Fripp, που? P.S.2 Μιας και είπατε για Lustmord κ σκοτεινά ambient... προτάσεις μου : 1)Robert Rich & Brian Lustmord - Stalker 2)Camanecroszcope P.S.3. http://www.discogs.com/artist/hazard :] P.S.4. Ambient, στο θρεντ που έχω ανοίξει θα βρεις πολύ περισσότερες προτάσεις. Βασικά από ότι έχω καταλάβει ψάχνεις για πιο συγκεκριμένα πράγματα. Πάντως λέγε μας και ποια ακούς από αυτά που σου προτείνουμαι και πως τα βρίσκεις ;}
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.