Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου και ηχεία, τι σύνδεση να προτιμήσω;

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Χρησιμοποιω καποια 5.1 logitek ηχεια που εχουν υποδοχες για coaxial & το κλασικο το τρικλονο.

Δοκιμασα συνδεση με το τρικλονο το καλωδιο αλλα και με το coaxial απο το SPDIF/OUT του motherboard (asus P5k) και το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο και απο τις 2 συνδεσεις σε στερεο μουσικη αλλα δυστυχως δεν εχω αυτη την στιγμη 5.1 AC3 αρχεια να δοκιμασω.

Χρησιμοποιει κανεις το coaxial αντι του τρικλονου;

Υπαρχει καποια προτιμηση γενικοτερα;

Με ποια απο τις δυο συνδεσεις παρατηρηται καλυτερη αποδοση και τελος το σημα των Sub/Front/rear που περναει απο το τρικλονο καλωδιο δουλευει με το coaxial οταν μιλαμε παντα για κωδικοποιημενο ηχο AC3 και οχι απο suround DVD;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλύτερη σύνδεση είναι αυτή που προτιμάνε τα αυτιά σου. ;)

Τεχνικά καλύτερη μετάδοση πληροφορίας γίνεται με coaxial digital καλώδιο και ένα AC3 filter να ελέγχει για τυχόν jitter λάθη.

Την τελευταία σου ερώτηση δεν την κατάλαβα καν.

/sc

Δημοσ.

Eτχαριστω για την απαντηση.

Εκει που δεν ημουν σαφης λεω, αν απο το coaxial θα περναει σημα 5.1 που ειναι συμπιεσμενο/κωδικοποιημενο σε AC3 or whatever, και δεν ειναι ασυμπιεστο απο dvd που υποθετω οτι περναει... ;)

Προφανως δεν εχω δουλεψει καθολου με coaxial ....

Δημοσ.

Για να έχεις 5.1 με το coaxial θα πρέπει να έχεις ή εξωτερικό decoder για να αποδιαμορφώσει το σήμα σε 5.1,ενοώντας πάντα ότι έχουμε κάτι πολυκάναλο να παίζει ή η κάρτα ήχου σου μπορεί να κάνει decoding τότε το decoding γινεται στην κάρτα και πάλι έχεις 5.1 ήχο, ή μπορείς επίσης να έχεις 5.1 ήχο μέσω software.

Πάντως νομίζω στην 2η και 3η περίπτωση χρησιμοποιείτε η αναλογική σύνδεση

Δεν ξέρω αν απάντησα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...