javaneze Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Καλησπερα. Χρησιμοποιω καποια 5.1 logitek ηχεια που εχουν υποδοχες για coaxial & το κλασικο το τρικλονο. Δοκιμασα συνδεση με το τρικλονο το καλωδιο αλλα και με το coaxial απο το SPDIF/OUT του motherboard (asus P5k) και το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο και απο τις 2 συνδεσεις σε στερεο μουσικη αλλα δυστυχως δεν εχω αυτη την στιγμη 5.1 AC3 αρχεια να δοκιμασω. Χρησιμοποιει κανεις το coaxial αντι του τρικλονου; Υπαρχει καποια προτιμηση γενικοτερα; Με ποια απο τις δυο συνδεσεις παρατηρηται καλυτερη αποδοση και τελος το σημα των Sub/Front/rear που περναει απο το τρικλονο καλωδιο δουλευει με το coaxial οταν μιλαμε παντα για κωδικοποιημενο ηχο AC3 και οχι απο suround DVD; Ευχαριστω.
madsc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Καλύτερη σύνδεση είναι αυτή που προτιμάνε τα αυτιά σου. Τεχνικά καλύτερη μετάδοση πληροφορίας γίνεται με coaxial digital καλώδιο και ένα AC3 filter να ελέγχει για τυχόν jitter λάθη. Την τελευταία σου ερώτηση δεν την κατάλαβα καν. /sc
javaneze Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Eτχαριστω για την απαντηση. Εκει που δεν ημουν σαφης λεω, αν απο το coaxial θα περναει σημα 5.1 που ειναι συμπιεσμενο/κωδικοποιημενο σε AC3 or whatever, και δεν ειναι ασυμπιεστο απο dvd που υποθετω οτι περναει... Προφανως δεν εχω δουλεψει καθολου με coaxial ....
super_Vegeta Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Για να έχεις 5.1 με το coaxial θα πρέπει να έχεις ή εξωτερικό decoder για να αποδιαμορφώσει το σήμα σε 5.1,ενοώντας πάντα ότι έχουμε κάτι πολυκάναλο να παίζει ή η κάρτα ήχου σου μπορεί να κάνει decoding τότε το decoding γινεται στην κάρτα και πάλι έχεις 5.1 ήχο, ή μπορείς επίσης να έχεις 5.1 ήχο μέσω software. Πάντως νομίζω στην 2η και 3η περίπτωση χρησιμοποιείτε η αναλογική σύνδεση Δεν ξέρω αν απάντησα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.