Προς το περιεχόμενο

Ασχετος και O/C

varvag1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ποια πιστευετε οτι ειναι η μεγιστη ταχυτητα για να δουλευει 24/7 ενας Q6600? Επισης εχω αυτες τις θερμοκρασιες... ολα εργοστασιακα. καλες ειναι? http://img266.imageshack.us/my.php?image=39196014mi7.jpg και ρε παιδια ακομα και με 2 orthos ανοιχτα το cpu usage απο task manager δεν ανεβαινει πανω απο 52-53%... τι γινεται?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Aφου εχεις 4πυρηνο χρειαζεσαι 4ORthos...

(εγω κατι ειπα για wprime).

Προσεξε τις μνημες ξαναλεω...

Πρωτα αυτες τα φτυνουν...

Δημοσ.
Aφου εχεις 4πυρηνο χρειαζεσαι 4ORthos...

(εγω κατι ειπα για wprime).

Προσεξε τις μνημες ξαναλεω...

Πρωτα αυτες τα φτυνουν...

ευχαριστω πολυ φιλε... λεω να ξεκινησω σιγα σιγα τωρα αφου διαβασα διαφορα και νοιωθω καπως πιο σογουρος:rolleyes: το χειροτερο δηλαδη που μπορει να μου συμβει ειναι να βγαλω την μπαταρια απο μητρικη η υπαρχει περιπτωση να καψω τπτ? τις θερμοκρασιες να τις κοιταω με το orthos ανοιχτο η μετα?τις μνημες λεω να μην τις πειραξω για αρχη. δηλαδη σκεφτομαι ν αλλαξω μονο το fsb. δεν θα δω διαφορα αν δεν σκαλισω τις μνημες? sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι αρχαριος ακομα στο θεμα...

Δημοσ.

τελοσπαντων εγω αυτο που εκανα ειναι να αυξησω το fsb απο 266 στα 271Mhz και να αλλαξω το vcore απο auto σε manual και στα 1,200V.Εκανα wprime stability test το οποιο ειχε διαρκεια περιπου κανα 15-17' και τελειωσε χωρις errors(αληθεια αν βγαλει error τι θα συμβει?) και με το coretemp κατα την διαρκεια του test ειχα θερμοκρασιες 70 - 69 - 68 - 68. αυτο ειναι το μονο που με αγχωνει και θελω καποιος να με ενθαρυνει να παω παρακατω. δειτε και ενα image http://img299.imageshack.us/my.php?image=65663562hn9.png (η foto ειναι αμεσως μολις τελειωσε το wprime) και πειτε μου αν πρεπει να συνεχισω (και αν ναι που να σταματησω:P) και αν εχω κανει κανα σοβαρα παραπτωμα!

Να χιλιοευχαριστησω και ολα τα παιδια εδω μεσα που ασχολουνται και να πω οτι χωρις αυτα εγω προσωπικα θα τα χα βρει μπαστουνια σε πολλες περιπτωσεις!!!

Δημοσ.

Φιλε Βαγγελη Καλησπερα.Το CPU ειναι παρα πολυ δυσκολο να καει.τα Προβληματα ειναι μονο οταν περνει υπερβολικα πολυ ρευμα μπορει μετα απο χρονια να παρουσιασει προβληματακια η να μην ανεβαινει αλλο στο overclock.Οι μνημες ειναι πιο ευαλωτες αλλα χωρις παλι να κινδυνευεις.

Στο δικο μου εδωσα 1,6500Vcore για να παει 4Ghz σε αερα και δεν εβγαλε κιχ.

Αυτο που θα σου προτεινα ειναι να παρεις μια καλουτσικη αεροψυκτρα για αρχη.Με 333χ9 εχεις τα 3Ghz με fsb 1333.Ρευμα δεν χρειαζετε να δινεις εκτος απο οταν το χρειαζετε.οταν θα ειναι ασταθες το συστημα η δεν Bootarei κανε ενα με δυο "κλικ"πανω το vcore.εννοω πως δεν χρειαζετε για καθε 5-6 fsb να δινεις και αλλο ρευμα..προσοχη στη συχνοτητα των μνημων σου γιατι αν ειναι υψηλη θα σε κοβουν και θα νομιζεισ πως φταιει το cpu. παιξε με τους διαιρετες και να προσπαθεις να κρατας την συχνοτητα οσο πιο κοντα στη στοκ μπορεις για αρχη αν και με τις σωστες ρυθμισεις οι μνημουλες σου πανε αρκετα ψηλα..επισης αν εισαι απο αθηνα θα μπορουσα να σε βοηθησω απο κοντα. Ελπιζω να βοηθησα :-)

Δημοσ.

φιλε μου με εντυπωσιαζεις με την καλοσυνη σου η οποια σπανιζει στις μερες μας. δυσττυχως σπουδαζω εξωτερικο αλλιως δεν θα ειχα προβλημα για μια συναντηση. μολις αγορασα μια ψυκτρα και ειμαι ετοιμος να την βαλω και μολις επιστρεψω θα ζητησω περισσοτερες πληροφοριες για τις μνημες γιατι εκει κολλαω... brb σε περιπου κανα 2ωρο

Δημοσ.

Ποια ψυκτρα Αγορασες?Θερμοαπαγωγικη παστα πηρες?

Λοιπον αφου στειλεις φωτο ενα core temp με την καινουργια ψυξη θα σου πω ακριβως τι να πειραξεις για να πας στα 3Ghz(για αρχη,γιατι μετα σιγουρα θα θες κι'αλλο :-D) Οσο αναφορα και τις μνημες και ολα..

Δημοσ.

πηρα μια zalman... αυτη συγκεκριμενα: http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=277

και εβαλα παστα της akasa... με ταλαιπωρησε πολυ για να μπει η ρουφιανα αλλα οι θερμοκρασιες μου επεσαν 10 βαθμους και τωρα πια εχω αυτες... http://img390.imageshack.us/my.php?image=tempsu1.jpg Ελπιζω τωρα να ειμαι καλα :-)

Δημοσ.

Ωραία..καλυτερα απο πριν:-) σε εκανα Add στο msn οποτε μολις με κανεις και εσυ τα λεμε :-D ο Q6600 παει καλα..αρκετα καλα αν και ειναι γενικα ζεστο κομματι..

• Moderators
Δημοσ.

Mια ερωτησουλα μονο.

Ρωτησες πότε πρεπει να παιρνεις τις θερμοκρασιες.

Κατα τη διαρκεια του τεστ λοιπον ειναι η απαντηση, και για την ακριβεια, τη στιγμη ολοκληρωσης του(πριν πεσουν ομως).

Αυτο ειναι το max.

Συγνωμη για τις αργες απαντησεις αλλα εδω εχουμε και ενα λυκειο και μια 5ημερη να ερχεται...

Δημοσ.
Συγνωμη για τις αργες απαντησεις αλλα εδω εχουμε και ενα λυκειο και μια 5ημερη να ερχεται...

hehehehehe George πότε φεύγετε με το καλό ? ... :-) Εμείς 13 Απριλίου 7ήμερη Θεσαλλονίκη ... ;) Το μόνο κακό, το ότι φεύγουμε υπερβολικά αργά ...

Sorry για το OT ... :whistle:

Δημοσ.

δεν μου το χαλατε ρε παιδια...θυμαμαι τα νιατα μου και γω! lol! λοιπον αυτη τη στιγμη ειμαι στα 3ghz και εχω συμπληρωσει 2 ωρες orthos με θερμοκρασια 68! με ανυσηχει πολυ αυτη η θεμοκρασια...

Δημοσ.

Χμμμ 68 βαθμοί σε περίπου 85% load (μέχρι εκεί ανεβαίνει το orthos ;)) ... B3 stepping είναι ο Q6600 σου ? Πόσο Vcore έχεις δώσει για τα 3GHz ... Όντως είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία ... Γύρω στους 60 έπρεπε να ήταν λογικά ... Μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα ? Τί θερμοαπαγωγική πάστα έβαλες ? Σόρρυ που σε ζάλισα, αλλά μόνο έτσι θα καταλάβουμε τί παίζει ;)

Δημοσ.

Λοιπόν, χρησιμοποίησε αυτό το πρόγραμμα-----HWMonitor το οποίο καταγράφει τις μέγιστες τιμές που έχει πιάσει η θερμοκρασία σου.

Χρησιμοποίησε αυτό--- cpuz για να μας πεις αν ο επεξεργαστής σου είναι Β3 ή G0. (Αν είναι Β3 δεν είσαι ΟΚ, ο G0 αντέχει μέχρι 71).

Η θερμοκρασία σου είναι υψηλή και όπως λέει και το παλικάρι πριν από εμένα, θες να επανατοποθετήσεις την ψύκτρα σου (με θερμοαπαγωγική Arctic Silver 5 θα σου πρότεινα.

Το vcore σου τι τιμή λέει στο cpuz; (core voltage)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...