Προς το περιεχόμενο

Ασχετος και O/C

varvag1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια εχω το συστημα της υπογραφης μου και λεω να υπερχρονισω λιγο τον Q6600 μια και πολλοι λενε οτι αντεχει. Δεν θελω να τον καψω ομως. Μεχρι εκει που θα ειμαι καλα για να ειναι σταθερες οι θερμοκρασιες με αερα και για all day. Μεχρι τρια θα ελεγα... Το προβλημα ειναι ομως οτι ενας φιλος που εκανε o/c εκανε πραξεις σε χαρτι για να το κανει και με φοβισε. Οπως γραφω και στον τιτλο ασχετος απο o/c οχι απο pc. Οποιος θελει λοιπον ας ποσταρει εδω με οσο πιο αναλυτικα ποστ μπορει για να μυηθω και γω στο o/c και ισως αυτο το θεμα να βοηθησει και αλλους...

Ευχαριστω

Βαγγελης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Κατ αρχας κατεβαζεις τα προγραμματα CPU-Z, Everest, wprime.

Μπαινεις BIOS, ανεβαζεις το FSB απο 266 στα 330 και φτιαχνεις και τις ραμ να μην λειτουργουν πολυ πανω απο το φυσιολογικο τους (αφου θες να βρεις τα ορια του επεξεργαστη).

Μετα μπαινεις windows και βαζεις το wprime να τρεξει και ανοιγεις το Everest στις θερμοκρασιες και μετα απο ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ κοιτας να μην ειναι πανω απο 65.

Εαν κρατηθουν κατω απο 65, ανεβαζεις κι αλλο.

Προσεξε μη σου ξεφυγουν οι χρονισμοι των μνημων γιατι δεν θα αναβει το pc και θα πρεπει να βγαλεις τη μπαταρια απο τη μητρικη...

Απο κει και περα απλα ανεβαζεις λιγο λιγο μεχρι να βρεις τα ορια.

It's a game my friend...

Κατ αρχας κατεβαζεις τα προγραμματα CPU-Z, Everest, wprime.

Μπαινεις BIOS, ανεβαζεις το FSB απο 266 στα 330 και φτιαχνεις και τις ραμ να μην λειτουργουν πολυ πανω απο το φυσιολογικο τους (αφου θες να βρεις τα ορια του επεξεργαστη).

Μετα μπαινεις windows και βαζεις το wprime να τρεξει και ανοιγεις το Everest στις θερμοκρασιες και μετα απο ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ κοιτας να μην ειναι πανω απο 65.

Εαν κρατηθουν κατω απο 65, ανεβαζεις κι αλλο.

Προσεξε μη σου ξεφυγουν οι χρονισμοι των μνημων γιατι δεν θα αναβει το pc και θα πρεπει να βγαλεις τη μπαταρια απο τη μητρικη...

Απο κει και περα απλα ανεβαζεις λιγο λιγο μεχρι να βρεις τα ορια.

It's a game my friend...

δεν θελω να βρω τα ορια του επεξεργαστη... να μαθω πως γινεται θελω και αν καταφερω (να μαθω ) να δοκιμασω τοτε να βρω τα ορια του... επισης καποιο αλλο stress test ξερετε γιατι δεν μπορω να χρησιμοποησω το prime. δεν μπορω να ενεργοποιησω το advanced menu...

Ακόμα και με stock cooler ο quad πάει στα 2.8ghz παραμένοντας σταθερότατος για 24/7 ??? (ο επξργ είναι G0)

Γενικά προτιμώ να έχω σχεδόν εργοστασιακή αξιοπιστία παρά 200mhz παραπάνω...

Επίσης μπορείτε να προτείνετε καμιά κοντή ψύκτρα (με horizontal fan) γιατί το lian li μου έχει ένα air duct στο πλάι και δε μπορώ να βάλω ψύκτρα ψηλότερη των 9-10 πόντων...

Μέχρι στιγμής έχω δει Zalman 7700 alcu και Zalman 9700 led.

Υπάρχει κάτι παραπλήσιο με καλύτερη απόδοση?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Cpu temp παίρνω αυτές τις τιμές και από Everest και απ'το utility της Asus....

tempsiq1.jpg

Αυτό το 22οC cpu temp είναι προφανώς κάποιο κόλλημα της P5E... Το cpu cooler ποιά θερμοκρασία διαβάζει όταν δουλεύει στο auto? Αυτό το 22 ή τις θερμοκρασίες πυρήνων?

Αν βλέπει το 22 θα χω πρόβλημα με overclock γιατί θα βλέπει τέτοιες "πολικές" θερμοκρασίες και θα αφήνει το cooler να "κάθεται" αντί να ανεβάζει στροφές...

Είναι σοβαρό κόλλημα αυτό? Λέτε να την πάω για αλλαγή την μητρική?

Οι θερμοκρασίες στους πυρήνες σου είναι φυσιολογικές, δεν χρειάζεται να πας τη μητρική για αλλαγή. Η θερμοκρασία του CPU είναι πιθανόν να είναι λάθος αλλά να ξέρεις ότι είναι παραπλήσια με τις θερμοκρασίες των πυρήνων κατά κανόνα. Κατέβασε και ένα πρόγραμμα ονόματι CoreTemp αν και το Everest είναι εξίσου αξιόπιστο. Όταν κάνεις υπερχρονισμό, κοίτα τις θερμοκρασίες στους πυρήνες και θα είσαι ΟΚ. Το Utility της ASUS απεγκατάστησέ το και ίσως δεις και το Everest να σου βγάζει πιο σωστά αποτελέσματα (παρεμβάλλονται τα δύο και δημιουργούνται ασυμβατότητες).

to orthos

einai poli kallo kai efkolo

παιδια δοκιμαζω το orthos αλλα μου δειχνει στον task manager οτι δουλευει απο 51%-53%... δεν παει παραπανω... αυτο δεν σημαινει οτι δουλευουν μονο οι 2 πηρυνες? η σιγα σιγα αυξανει την πιεση το orthos?

Οι θερμοκρασίες στους πυρήνες σου είναι φυσιολογικές, δεν χρειάζεται να πας τη μητρική για αλλαγή. Η θερμοκρασία του CPU είναι πιθανόν να είναι λάθος αλλά να ξέρεις ότι είναι παραπλήσια με τις θερμοκρασίες των πυρήνων κατά κανόνα. Κατέβασε και ένα πρόγραμμα ονόματι CoreTemp αν και το Everest είναι εξίσου αξιόπιστο. Όταν κάνεις υπερχρονισμό, κοίτα τις θερμοκρασίες στους πυρήνες και θα είσαι ΟΚ. Το Utility της ASUS απεγκατάστησέ το και ίσως δεις και το Everest να σου βγάζει πιο σωστά αποτελέσματα (παρεμβάλλονται τα δύο και δημιουργούνται ασυμβατότητες).

Ευχαριστώ για την απάντηση..

Το θέμα είναι το cooler του cpu σύμφωνα με ποιά θερμοκρασία δίνει rpm στον ανεμιστήρα?

To cooler του CPU προσωπικά το έχω ρυθμισμένο (τον ανεμιστήρα εννοώ) να είναι στο maximum πάντοτε λόγω του ότι είμαι 3.6Ghz 24/7. Πάντως οι θερμοκρασίες διαβάζονται μέσα από BIOS. Μπες λοιπόν στο BIOS και πιθανόν να δεις άλλη θερμοκρασία και όχι 22 που λέει το Everest.

Μην ξεχάσεις να απεγκαταστήσεις το πρόγραμμα της ASUS και δες τι θα σου δείξει το Everest.

παιδια δοκιμαζω το orthos αλλα μου δειχνει στον task manager οτι δουλευει απο 51%-53%... δεν παει παραπανω... αυτο δεν σημαινει οτι δουλευουν μονο οι 2 πηρυνες? η σιγα σιγα αυξανει την πιεση το orthos?

Όχι δεν "αυξάνει την πίεση". Δοκίμασε να τρέξεις δύο orthos παράλληλα. Αν δε πάει 100%, παίξε με το affinity στα processes του task manager.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...