TH_boy_20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Αντιετωπίζω το εξης προβλημα,Ανοιγω το pc και δεν μπαινει στα windows μου εμφανιζει ενα μηνυμα "disk doot failre insert disk boot" Μετα βαζω το cd των windows και παταω repair για να μπω στο dos και δεν εμφανιζει καν περιεχομενα στον c. δηλαδη σαν να εσβησαν τα windows!!! Προφανες ισως να εσβησε καποιο αρχειο που να σε κανει load για να μπω στα windows. Μηπως ξερεις καποιος να μου πει τι πρεπει να κανω? ειναι κριμα να κανω format κι να χασω υλικο 300GB!! Ο σκληρος δισκος ειναι σατα 2(εαν αυτο παιζει καποιο ρολο). Υ.Γ Στα bios εχω σαν πρωτη συσκευη το hard disk 2η το cd rom και 3η το floppy.
Sp1.r0s Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Είσαι σίγουρος ότι εμφανίζει "disk doot failre insert disk boot"? Μήπως γράφει "disk boot failre insert disk boot"?
TH_boy_20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Disk boot failre insert disk boot.. εμφανιζει ,εκανα λαθος
TH_boy_20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 δεν πειραξα κατι ενω επαιζα football manager καποια στιγμη κολησε και εκανα restart ε, μετα δεν μπορουσα να μπω στα windows....
TH_boy_20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 να σημειωσω οτι τα bios βλεπουν μια χαρα τον σκληρο δισκο. Παλαιοτερα μου ειχε εμφανισει παλι το ιδιο προβλημα και το πηγα εξω και μου ο εφτιαξαν( με το αζημιωτο βεβαια) τωρα το τι εκαναν ενα θεος ξερει, παντως ο σκληρος δεν ειχε καει ή κατι αλλο.
hellv1l Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 ξαναπερνα τα windows απο πανω σωσε οτι μπορεις και μετα κανε ενα καλο format...
manosmad Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μην πειράξεις το δίσκο. Αν βλέπεις το δίσκο σαν φυσική μονάδα από το BIOS δεν ειναι χτυπημένος. Θελει ψάξιμο και υπομονή, άλλαξε θέση στο sata (και φυσική και μεσω bios) βγάλε την μπαταρία της μητρικής για να κανει reset. Κατι από αυτά θα πιασει.... καθε φορα που μου τυχαίνει κατι παρόμοιο πάντα βρίσκω και μία διαφορετική λύση!!! μηπως έχεις καμια δισκέτα ξεχασμένη μέσα?? ....λέμε τωρα
sarakinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Αφου ο σκληρός σου είναι Sata θα μπείς στο Raid Utility της mobo σου (ή Sata Utility δεν θυμάμαι ακριβώς)και θα δείς τι παίζει εκεί..πολύ πιθανών να ξετσεκαρίστικε η επιλογή για να κάνει boot τον σκληρό απο εκεί..επίσης δες την condition του δίσκου..εκει το γράφει..αυτά από εμένα..α ..και αν παλι δεν κάνεις τίποτα δοκίμασε να δώσεις ρεύμα από άλλο καλώδιο του τροφοδοτικού και να αλλάξεις την θύρα sata που χρησιμοποιείς..πχ απο Sata 1 σύνδεσε τον δίσκο σε Sata 2
TH_boy_20 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 καλα,ευχαριστω πολυ παιδια παντως format δεν κανω με τιποτα τοσο ευκολα πετας 300 GB.
washcloud Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Είσαι σίγουρος ότι εμφανίζει "disk doot failre insert disk boot"? Μήπως γράφει "disk boot failre insert disk boot"? ( το "ωραίο" εδώ είναι που σου ξέφυγε το..."disk fail ρε! " ) ξαναπερνα τα windows απο πανω σωσε οτι μπορεις και μετα κανε ενα καλο format... ...Αν δεν βλέπει περιεχόμενα στο περιβάλλον γραμμής εντολών (το mft έχει μάλλον πάει για vacance) πού να τα "βρεί" τα Windows για να τα επιδιορθώσει ; Μην πειράξεις το δίσκο. Αν βλέπεις το δίσκο σαν φυσική μονάδα από το BIOS δεν ειναι χτυπημένος.Θελει ψάξιμο και υπομονή, άλλαξε θέση στο sata (και φυσική και μεσω bios) βγάλε την μπαταρία της μητρικής για να κανει reset. μηπως έχεις καμια δισκέτα ξεχασμένη μέσα?? ....λέμε τωρα ...και όμως,και όμως...Μπορεί στο BIOS να τον βλέπει,και ταυτόχρονα μέσα του να γίνεται της παλαβής...Όσο για την μπαταρία,τί να του κάνει για τον δίσκο,αλλά αν βγάλει ΜΟΝΟ αυτή,και δεν σταματήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και την παροχή ρεύματος στο τροφοδοτικό,reset δεν γίνεται με τίποτα..Δισκέτα;;;;Μα ΕΙΠΕ ότι ο δίσκος δεν φαίνεται να έχει περιεχόμενα,μέσα από τη recovery console... Αφου ο σκληρός σου είναι Sata θα μπείς στο Raid Utility της mobo σου (ή Sata Utility δεν θυμάμαι ακριβώς)και θα δείς τι παίζει εκεί..πολύ πιθανών να ξετσεκαρίστικε η επιλογή για να κάνει boot τον σκληρό απο εκεί.. ...δεν είναι θέμα boot....o σκληρός δε φαίνεται καν...είπαμε.... καλα,ευχαριστω πολυ παιδια παντως format δεν κανω με τιποτα τοσο ευκολα πετας 300 GB. ..άμα έχει παθει ζημιά,τί θα κάνεις δηλαδή...(που το απεύχομαι...) Κοίτα πρώτα ν' ανακτήσεις τ' αρχεία σου σε άλλο δίσκο,και τα ξαναλέμε...(πχ με το get data back)
sarakinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 washcloud το παιδί είπε πως ο σκηρός φαίνεται στο ΒΙΟS κανονικα...
alexnir Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 φτιαξε ενα cd με Slax (bootable cd που φορτωνει μια διανομη Linux ΜΟΝΟ στην μνημη και δεν πειραζει καθολου τον σκληρο δισκο-live cd) κοτσαρε απανω και ενα δευτερο σκληρο δισκο και παρε backup (υπαρχει και η δυνατοτητα να γραψεις cd/dvd μεσα απο εκει)....μετα κανε ο,τι σε φωτεισει ο Θεος
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 washcloud το παιδί είπε πως ο σκηρός φαίνεται στο ΒΙΟS κανονικα... sarakinossssssssssssss ...ΔΕΝ είπα ότι είπε ότι δεν φαίνεται στο BIOS....Είπα ότι είπε ότι στην recovery console "o δίσκος δεν φαίνεται καν"=..δεν φαίνεται ως "περιεχόμενο"...Κι εννοούσα (αυτό ΕΙΠΑ δηλαδή),ότι ΔΕΝ είναι "θέμα boot" όπως του λες εσύ να τσεκάρει από το BIOS...: To "ζόρι" του δίσκου,είναι ότι είναι ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ότι ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ τα περιεχόμενά του.... Το ΞΕΡΩ ότι το BIOS τον βλέπει τον δίσκο του...Το ΔΗΛΩΣΕ στο 2-3 post του (..και είναι η μόνη του "ελπίδα" ότι ο δίσκος "ζει"....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.