Composer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα. Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβληαμα μ'ένα LG DVD Rewriter (GSA-H55N) που έχω κάτι μήνες.. Γράφει πάρα πολύ αργά.. Ακόμη κι αν δείχνει στο NEro ότι γράφει στα 20χ κάνει κανά 40λεπτο να μου γράψει 3GB!!!! Επίσης όταν πρωτοβάζω ένα DVd να διαβάσει κάνει πολύ θόρυβο. Βέβαια αυτό το είχε από την αρχή , αλλά μια το έκανε μια δεν το έκανε.. Ξέρει κανείς σε τι οφείλεται αυτή η τόσο αργή ταχύτητα;
accipio Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Προφανώς λειτουργεί σε PIO mode και όχι σε DMA mode, που είναι και το σωστό. Από το Device Manager (Διαχείριση Συσκευών) των Windows κάνε κατάργηση του Controller πάνω στον οποίο είναι συνδεμένο το recorder και επανεκκίνηση. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε αναζήτηση στο φόρουμ, είναι πολύ συνηθισμένο θέμα /πρόβλημα.
Composer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Πώς ακριβώς γίνεται αυτό γιατί έχω μπερδευτεί.. έχω και ένα virtual DVD-rom drive. Στους Ελεγκτές βλέπω ένα "δευτερεύν δίαυλος IDE" και 2 "πρωτεύων δίαυλος IDE". Στον ένα από αυτούς μου δείχνει τρέχων τύπος μετάδοσης "κατάσταση PIO". Aλλάζω τον τύπο μετάδοσης σε "DMA αν είναι διαθέσιμο" και κάνω και επανεκκίνηση αλλά στο κουτί "τρέχων τύπος μετάδοσης" δείχνει πάλι το ίδιο (PIO), και δεν αλλάζει.. Πάντως όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου βλέπω στην αρχή που λέει για το DVD-Rom που μ'ενδιαφέρει "Ultra DMA Mode 4". ενώ στα άλλα γράφει "Ultra DMA Mode 5". Ψάχνω και στο forum εδώ για DMA αλλά δε μου βγάζει τίποτα..
accipio Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Τον controller που λειτουργεί σε PIO mode (λογικά σε αυτόν είναι συνδεμένο το recorder) θα πρέπει να τον κάνεις uninstall (κατάργηση) και αμέσως μετά επανεκκίνηση, ώστε τα Windows να τον εγκαταστήσουν εκ νέου.
Composer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά!! μάλλον έφτιαξε το πρόβλημα, γιατί και πριν μου έπαιζε video υψηλής ανάλυσης απο DVD με διακεκομμένη κίνηση ενώ τώρα το παίζει καλά. Αλλά θα το διαπιστώσω καλύτερα και στην εγγραφή! Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι πως άλλαξε από μόνο του το DMA χωρίς να έχω κάνει κάτι σχετικά με αυτό.. Κάτι άλλο.. Επειδή πριν είχα καταργήσει το DVd-rom και το εγκατέστησε πάλι. Αλλά τώρα όταν κάνω διπλό κλικ στο εικονίδιό του , μου βγάζει "άνοιγμα προγράμματος με" και δεν ξέρω ποιο να επιλέξω. Για να δω το περιεχόμενο του DVD πρέπει να κάνω δεξί κλικ και άνοιγμα.. Μήπως ξέρεις πως μπορώ να επαναφέρω το άνοιγμα με διπλό αριστερό κλικ;
accipio Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Από την Εξερεύνηση των Windows: Δεξί κλικ στο εικονίδιο του DVDROM > Properties > καρτέλα Autoplay > επιλέγεις από την drop down list το DVD Movie > επιλέγεις από κάτω το πρόγραμμα με το οποίο θες να αναπαράγεις τα DVD > OK. Πιστεύω ότι έτσι θα φτιάξει.
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι πως άλλαξε από μόνο του το DMA χωρίς να έχω κάνει κάτι σχετικά με αυτό.. https://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=523821&postcount=6
Composer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Από την Εξερεύνηση των Windows: Δεξί κλικ στο εικονίδιο του DVDROM > Properties > καρτέλα Autoplay > επιλέγεις από την drop down list το DVD Movie > επιλέγεις από κάτω το πρόγραμμα με το οποίο θες να αναπαράγεις τα DVD > OK.Πιστεύω ότι έτσι θα φτιάξει. Ευχαριστώ και πάλι. Αν και το είχα κάνει αυτό και πριν, τώρα έφτιαξε. Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο Composer Εμφάνιση μηνυμάτων Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι πως άλλαξε από μόνο του το DMA χωρίς να έχω κάνει κάτι σχετικά με αυτό.. https://www.insomnia.gr/forum/showpo...21&postcount=6 ωχ, δηλαδή αν ισχύει αυτό που λες και ξαναβάλω αυτό το ελαττωματικό δισκάκι (που δεν ξέρω ποιο είναι) θα έχουμε πάλι τα ίδια ντράβαλα; Ωραία... Πάντως κάποτε πρόσφατα πάλι είχα μια περίεργη συμπεριφορά τουDVD-Rom. Κλείδωσε σε μια περιοχή (χωρίς να έχω κάνει αλλαγές - που στις 5 κλειδώνει) και μετά δε θυμάμαι τι εκανα, με επανεκκινήσεις κτλ έφτιαξε πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.