novice21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Με ποιο προγραμμα μπορω να αφαιρεσω καποια περιττα κομματια,απο αρχεια AVI.
doc1000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Βάλε το virtualdub. Kάνει πραγματικά θαύματα που δεν κάνουν άλλα προγράμματα επι πληρωμή.
novice21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ευχαριστω πολυ doc1000, θα το δοκιμασω. EDIT:Με μια προχειρη ματια,φαινεται καλο.Αυτο που δεν μου αρεσε,ειναι οτι για να κανεις save το αρχειο μετα την απεξεργασια, κανει τοσο χρονο,οσο διαρκει η ταινια.Η μηπως κανω εγω κατι λαθος??. Εαν ειναι ετσι,τοτε ειναι σπασικλα,γιατι εαν εχεις καποιο serial με 20-30 αρχεια,τοτε καταλαβαινεις,οτι ειναι...καυμος.Να ρωτησω και κατι αλλο.Με αυτο το προγραμμα,γινεται να ενωθουν πολλα αρχεια avi,σε ενα?, η χρειαζεται καποιο αλλο,και εαν ναι,ποιο ειναι αυτο?.Ευχαριστω.
doc1000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Τιποτα, να 'σαι καλά. Εγώ το χρησιμοποιώ για να κάνω επεξεργασία των video που λαμβάνω με video in απ' την τηλεόραση, το video και τον δορυφορικό μου δέκτη. Μπορείς να κόψεις τις διαφημίσεις (ή οτιδήποτε άλλο) με απόλυτη ακρίβεια, να συμπιέσεις το video σε xvid (ή άλλα format), να διορθώσεις τον συγχρονισμό εικόνας/ήχου, να παίξεις με τη φωτεινότητα/αντίθεση, να εφαρμόσεις διάφορα φίλτρα (motion blur, blur και πολλά άλλα). Γενικά όρεξη να χεις να το ψάξεις λίγο και θα κάνεις αριστουργήματα. Εμένα πραγματικά με έχει σώσει. (*) Διάβασε κι αυτόν τον χρήσιμο οδηγό! http://kastel71.googlepages.com/JOBS_WITH_VIRTUALDUB.pdf edit: Mπορείς να ενώσεις πολλά αρχεία σε ένα, όπως μπορείς να δεις και στον οδηγό που παρέθεσα. (εφόσον έχουν βέβαια ίδια χαρακτηριστικά, ανάλυση κλπ) Όσον αφορά το χρόνο για να κάνει το rendering εξαρτάται απ' τον επεξεργαστή που έχεις και απ' τις αλλαγές που κάνεις (φίλτρα, συμπίεση κλπ) Εμένα πχ που έχω παλιό επεξεργαστή κάνει μέχρι και 3πλάσιο χρόνο για να αλλάξω το format και να συμπιέσω μια ταινία. Δοκίμασε αν θες και το powerdirector της Cyberlink που είναι αρκετά εύκολο στην εκμάθηση. Δε βρήκα να έχει όμως αλλαγή στο συγχρονισμό εικόνας/ήχου, κάτι που μερικές φορές μου είναι απαραίτητο και γι' αυτό δεν το προτιμώ.
leftermann Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Με μια προχειρη ματια,φαινεται καλο.Αυτο που δεν μου αρεσε,ειναι οτι για να κανεις save το αρχειο μετα την απεξεργασια, κανει τοσο χρονο,οσο διαρκει η ταινια.Η μηπως κανω εγω κατι λαθος??. Εαν ειναι ετσι,τοτε ειναι σπασικλα,γιατι εαν εχεις καποιο serial με 20-30 αρχεια,τοτε καταλαβαινεις,οτι ειναι...καυμος.Να ρωτησω και κατι αλλο.Με αυτο το προγραμμα,γινεται να ενωθουν πολλα αρχεια avi,σε ενα?, η χρειαζεται καποιο αλλο,και εαν ναι,ποιο ειναι αυτο?.Ευχαριστω. Πάνε στο μενου video και επέλεξε direct stream copy. Θα σώζει το αρχείο χωρίς κωδικοποίηση σε ελάχιστο χρόνο. Ναι, μπορείς να ενώσεις video αρχεία με το virtualdub, αρκεί να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Δες εδώ για οδηγούς.
novice21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Να εισαι καλα φιλαρακο,leftermann.Αυτο ηταν.Για φαντασου να ηθελε στο save.τοσο χρονο,οσο και η διαρκεια της ταινιας.Χρησιμο το link.Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο.Να εισθε καλα.
doc1000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ναι, εννοείται ότι αν δε θες να αλλάξεις το format της ταινίας βάζεις direct stream copy και το σώζει αμέσως. Aν θες να αλλάξεις το format όμως δε μπορείς να επιλέξεις direct stream copy. Eμένα αυτό που με δυσκολεύει είναι ότι δεν υποστηρίζει σώσιμο σε mpeg format... Mάλιστα αρχεία mpeg μπορώ μόνο με το virtualdubMOD να τα ανοιξω και όχι με το απλό virtualdub... To virtualdubmod όμως δεν έχει επιλογή "append avi segment" και άρα (μάλλον) δεν υποστηρίζει ενωση 2 ή περισσότερων αρχείων. Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να ενώσω 2 mpeg αρχεία με το virtualdubmod?
novice21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Κατ'αρχη doc1000,να σε ευχαριστησω και παλι για την βοηθεια σου.Αλλα για να αποφασισει καποιος να αλλαξει format,σε καποιο αρχειο,πρεπει να εχει μακαρονια,αντι για νευρα,και υπομονη γαιδαρου,για να το κανει save μετα.Εξ αλλου τα AVI αρχεια ειναι συνηθως μεχρι 700mb,ασυμπιεστα.Οποτε σε ενα DVD5,χωρανε normal 6 avi αρχεια εαν ειναι 700αρια. Προτιμω λοιπον να θυσιασω περισσοτερο χωρο και διακακια,και να γινουν save ασυμπιεστα,και γρηγορα.παρα να τα συμπιεζω,και να τους αλλαζω format, κανοντας τα νευρα μου τσαταλια.Αλλως αυτα ολα ειναι σχετικα. Εξαρταται απο την υπομονη του καθενος μας.Και παλι σε ευχαριστω για την βοηθεια σου,να εισαι παντα καλα. Βγαινω τωρα offline.Ξεκιναω πρακτικη επι του θεματος.:-D
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 To virtualdubmod όμως δεν έχει επιλογή "append avi segment" και άρα (μάλλον) δεν υποστηρίζει ενωση 2 ή περισσότερων αρχείων.Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να ενώσω 2 mpeg αρχεία με το virtualdubmod? Υπάρχει η επιλογή Append segment, αλλά είναι μόνο για AVI και MKV. Υπ'όψιν όμως ότι η υποστήριξη MKV στο VirtualDubMod είναι σε πρωτόγονο στάδιο και θα παραμείνει εσαεί έτσι μάλλον, αφού το VDM ως project είναι «νεκρό». MPEG αρχεία υποστηρίζει πλέον με plugin και το VirtualDub. Αλλά μόνο για άνοιγμα, επεξεργασία και σώσιμο με αναγκαστικό recompression. Όχι μη απωλεστικά edits. Αν θες κόψιμο-ράψιμο σε MPEG, δες σχετικό οδηγό στην υπογραφή μου. Επίσης, ένα άλλο πολύ δυνατό ελεύθερο πρόγραμμα είναι το Avidemux. Αυτό νομίζω πως μπορεί να κόψει-ράψει MPEG άμεσα. Και έχει το καλό ότι υποστηρίζει ήδη περισσότερα formats από το VD, πέρα από το πολύ ενεργό development που πέφτει.
dimitris2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 να επισημάνω και τον κλασσικό τρόπο μέσω του windows movie maker μέσω του οποίου μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου
doc1000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Κατ'αρχη doc1000,να σε ευχαριστησω και παλι για την βοηθεια σου.Αλλα για να αποφασισει καποιος να αλλαξει format,σε καποιο αρχειο,πρεπει να εχει μακαρονια,αντι για νευρα,και υπομονη γαιδαρου,για να το κανει save μετα.Εξ αλλου τα AVI αρχεια ειναι συνηθως μεχρι 700mb,ασυμπιεστα.Οποτε σε ενα DVD5,χωρανε normal 6 avi αρχεια εαν ειναι 700αρια.Προτιμω λοιπον να θυσιασω περισσοτερο χωρο και διακακια,και να γινουν save ασυμπιεστα,και γρηγορα.παρα να τα συμπιεζω,και να τους αλλαζω format, κανοντας τα νευρα μου τσαταλια.Αλλως αυτα ολα ειναι σχετικα. Εξαρταται απο την υπομονη του καθενος μας.Και παλι σε ευχαριστω για την βοηθεια σου,να εισαι παντα καλα. Βγαινω τωρα offline.Ξεκιναω πρακτικη επι του θεματος.:-D Φίλε μου προφανώς κάνεις λάθος. Ασυμπίεστο avi και να πιάνει 700mbytes? Για τί διάρκεια μιλάς, τί frame size? Προφανώς μιλάς για divX. Eγώ αν κάνω grab σε ασυμπίεστο avi διαστάσεων 720Χ576, 25fps, βγάζει ένα birtrate 167ΜΒps και μέγεθος περίπου 1,2Gbytes για διάρκεια video 1λεπτού! Αν προσπαθήσω να γράψω δηλαδή ένα tvshow διάρκειας 3ωρών ας πούμε, θα μου προκύψει ένα αρχείο πάνω απο 200Gbytes! Aν δοκιμάσω κατά το grab να σώσω σε mpeg2 στην καλύτερη δυνατή (DVD) ποιότητα που υποστηρίζει η κάρτα μου (720Χ576, 25fps, birtrate 10mbps) προκύπτει ένα αρχείο της τάξης των 20GBytes περίπου για ένα 4ωρο πρόγραμμα, που και πάλι το θεωρώ πολύ μεγάλο. Mπορείς να δεις και απο το παρακάτω calculator ότι για ένα video επιπέδου DVD διάρκειας μόλις 1ώρας με birtrate 10mbps θες ένα ολόκληρο δισκάκι μεγέθους 4700mbytes. http://www.videohelp.com/calc.htmurl parsifal σ' ευχαριστώ φίλε αλλα δυστυχώς το προγραμματάκι που μου πρότεινες δε συγκρίνεται σε δυνατότητες με το virtualdub... Δε μπορώ να αλλαζω το συγχρονισμό εικόνας/ήχου δε μπορώ να αλλάζω τη φωτεινότητα, να βάλω φίλτρα κλπ κλπ... Γιατί να μην υποστηρίζουν save to mpeg στο virtualdub?
novice21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 doc1000Κατ'αρχην να σε ξανα ευχαριστησω, αλλη μια φορα,για την πολυ χρησιμη ενημερωση περι Video.Κοιτα..., εγω δεν γνωριζω πολλα πραγματα περι του αθληματος, αλλα οπως διαπιστωνω,ενα AVI αρχειο 747 mb,δηλαδη ενα 80αρι δισκακι cd, ειναι διαρκειας 1,5 ωρας, με παρα πολυ καλη εικονα.Τα υπολοιπα τεχνικα που αναφερεις,δυστυχως δεν τα γνωριζω,γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το κεφαλαιο,"Video".Εαν βρω χρονο,θα αρχισω τα πειραματα.Σε ευχαριστω και παλι.
doc1000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Kατέβασε ένα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι που λέγεται mediainfo. http://mediainfo.sourceforge.net/en Mε αυτό θα μπορέσεις να δεις πάρα πολλές λεπτομέρειες για την ποιότητα του κάθε αρχείου video. (το frame size, δηλαδή τις διαστάσεις σε pixels του αρχείου σου, το birtrate που είναι ίσως το πιο σημαντικό, καθώς και τη συμπίεση με κάποιον αλγόριθμο) Όταν λέμε "avi" αυτό είναι ένα format (ή αλλιώς container) το οποίο περιλαμβάνει κινούμενη εικόνα κωδικοποιημένη με κάποιον αλγόριθμο (divX, Xvid, H264 κλπ) καθώς και ήχο. Όλα τα avi δεν είναι δηλαδή ίδια. Είναι όπως και τα mp3. Mπορεί δηλαδή όλα να είναι mp3 αλλα το ένα να είναι στα 128kbps και το άλλο στα 320. Το πιο σημαντικό λοιπόν κατα τη γνώμη μου στα αρχεία video είναι το birtrate. Aυτό μπορεί να ποικίλει απο ελάχιστα kbps έως ΜΒps. Άλλη ποιότητα θα έχει ένα αρχείο video με εικόνα στα 800kbps και άλλη ένα που έχει 8MBps. Προφανώς τα δικά σου avi είναι συμπιεσμένα με divX αλγόριθμο και μάλιστα σε πολύ χαμηλό birtrate για να πιάνουν τόσο λίγο. Εγώ αν κάνω επανακωδικοποίηση το mpeg μου με birtrate 10MBps σε avi container, μπορώ να επιλέξω παράλληλα και αλγόριθμο συμπίεσης Xvid. Oρίζω εγώ όμως τί birtrate θέλω να έχω το xvid. Αν βάλω και πάλι 10mbps birtrate (όπως και στο αρχικό μου Mpeg) θα πάρω ένα νέο αρχείο avi περίπου ίδιων διαστάσεων σε μέγεθος με το mpeg (περίπου 18GBytes για ένα 4ωρο πρόγραμμα) Αν κατα το reencoding σε avi επιλέξω να μειώσω το birtrate του Xvid απ' τα 10mbps στα 2mbps, το νέο αρχείο θα είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος, αλλα θα έχει χάσει και αρκετές απ' τις λεπτομέρειές του. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν σώζω κατευθείαν σε avi Xvid κατά το grab και ταλαιπωρούμαι με μετατροπές. Δυστυχώς θέλει πολύ δυνατό επεξεργαστή για να κάνεις realtime grab και ταυτόχρονα συμπίεση σε αλγόριθμο xvid, και ο δικός μου υπολογιστής δεν τα καταφέρνει και χάνει frames. Έτσι αναγκαστικά σώζω σε mpeg που δεν είναι τόσο απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ και μετά με το virtualdub το επεξεργάζομαι (κόβοντας διαφημίσεις, διορθώνοντας το συγχρονισμό κλπ) και αναγκαστικά το μετατρέπω σε avi γιατί δεν έχει δυνατότητα το virtualdub να σώζει σε mpeg. Tελοσπάντων, ίσως λίγο ξεφύγαμε, μιας και εσύ ήθελες ενα απλό κόψιμο-ράψιμο να κάνεις πράγμα που μάλλον το κατάφερες ήδη.
parsifal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 parsifal σ' ευχαριστώ φίλε αλλα δυστυχώς το προγραμματάκι που μου πρότεινες δε συγκρίνεται σε δυνατότητες με το virtualdub...Δε μπορώ να αλλαζω το συγχρονισμό εικόνας/ήχου δε μπορώ να αλλάζω τη φωτεινότητα, να βάλω φίλτρα κλπ κλπ... Κάτι έκανες λάθος, όλα αυτά που αναφέρεις υποστηρίζονται.
doc1000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ναι όντως υποστηρίζονται parsifal. Απλά δεν είχες στον οδηγό σου πώς γίνεται ο επανασυγχρονισμός και νόμιζα ότι δε γίνεται. Πάντως μου βγάζει κάτι data frame errors σε κάτι clipακια και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία, ενώ το virtualdub δεν καταλαβαίνει τίποτα. (και εξακολουθώ να το θεωρώ πιο εύκολο στη χρήση)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.