Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγκατάστασης windows...


sukalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήρα το καινούργιο pc μίας φίλης μου για να κάνω εγκατάσταση windows και τα απαραίτητα.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ κάνω κανονικά boot from cd και επιλέγω εγκατάσταση windows ,το pc στο πρώτο reboot που κάνει για την εγκατάσταση ξανά-ξεκινάει απο την αρχή τη διαδικασία εγκατάστασης.

 

Λόγω πεσίματος στο έδαφος(αρκετά σφοδρή σύγκρουση).Υπάρχει περίπτωση να έπαθε βλάβη ο σκληρός , μόνο που δοκίμασα και με άλλο και κάνει τα ίδια(μάλιστα ο σκληρός που δοκίμασα είχε εγκατεστημένα linux και στο reboot που κάνει,που κανονικά επιλέγεις format και εγκατάσταση windows ,βγάζει μήνυμα press any key to boot from cd και αν περιμένω για να συνεχίσει η εγκατάσταση εμφανίζεται μήνυμα Error loading operating system)

 

Να σημειώσω οτι δοκίμασα και άλλα cd windows που λειτουργούν σίγουρα σωστά ,δοκίμασα άλλο dvd reader και γενικά ότι ρυθμίσεις κάνουν συνήθως στα bios.

 

το pc ειναι :albatron pm73v ,cpu :doual core 2ghz , ram transcent 1g 800,και όλα τα άλλα onboard.

 

Παρακαλώ αν μπορείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα μιας και το pc δεν είναι δικό μου και αν φταίει το πέσιμο(την έβαψα)

 

Ευχαριστω....

Δημοσ.

Ας αρχίσουμε με το ότι ΤΗΝ έβαψες,απ΄τη στιγμή που μιλάς για "σφοδρή σύγκρουση".Ο δίσκος ακόμα κι από ύψος εκατοστών να πέσει,είναι πολύ πιθανό να "αποκτήσει" σφάλματα.Μπορεί και να σακατευτεί και για τα καλά.Μπορεί πάλι να μην πάθει κάτι πολύ σοβαρό.Φαντάσου τώρα να έχει υποστεί "σφοδρή σύγκρουση".Αν θέλεις να είσαι ΕΝΤΑΞΕΙ φίλος,,,οφείλεις να πάρεις της φίλης σου άλλο δίσκο,και να κρατήσεις αυτόν για 'σένα (για να δεις και η γλύκα του άγχους αν θα χαλάσει σακατεύοντας αρχεία σου ,και πότε).Πάλι εντάξει θα είσαι αν της το αναφέρεις και της πεις ότι έγινε το και το και θα της πάρεις δίσκο.Αν αυτή πει "ναι σιγά τώρα,ασ΄ τον όπως είναι μωρέ" ,τότε μόνο μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα για ΄μένα.

 

Και μετά από την "τρομοκρατία", 1-2 βασικά:

Κατέβασε από το site της εταιρίας του δίσκου διαγνωστικό utility και τρέξ΄το είτε από windows (συνδέοντας τον δίκσο της στο δικό σου pc),είτε από floppy δισκέτα.Ανάλογα τι επιλογές θα έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Αν πει ότι ο δίσκος είναι για πέταμα,ενημέρωσε τη φίλη σου,και δείτε αν είναι μέσα στην εγγύηση (συνήθως 3-5 χρόνια).Αν πάλι βγει οκ,τρέχα και το error scan (όχι quick) του HD tune,και δες αν εμφανίζει bad sectors.Aν είναι αρκετοί,πάλι κοιτάξτε για επιστροφή.

Τώρα θα μου πεις καίγεσαι και για την εγκατάσταση Windows....Ε μόλις φορτωθούν τ' αρχεία της εγκατάστασης και κάνει restart,ΒΓΑΛΕ το cd της εγκατάστασης για λίγο,κι ας το να πάει παρακάτω.Γι' αυτό πάει και ξαναξεκινάει απ΄το cd.Kι ΑΚΟΜΑ καλύτερα,με το που θα κάνει restart,μπες στο BIOS,κι άλλαξε την επιλογή για boot από το cd,σε boot από τον σκληρό-είναι κάτι που μάλλον ούτως ή άλλως θα γίνει,οπότε...(εκτός κι αν έτσι το είχε η φίλη σου).Πάντως,μετά το restart που κάνει το pc,ΔΕΝ χρειάζεται να είναι μέσα το cd.Ξεκινάει από τ' αρχεία της εγκατάστασης που έγραψε,και το cd το χρειάζεται λίγο παρακάτω(θα στο ζητήσει άλλωστε αν δεν το 'χεις μέσα).

 

Αλλά είπαμε:Απ΄ τη στιγμή που είχες πτώση,καλύτερα κάνε ό,τι πρότεινα,κι άσε το πέρασμα των Win τελευταίο.

 

*κι αν δεν βγάλει ΤΩΡΑ προβλήματα ο δίσκος,μπορεί να βγάλει ΣΥΝΤΟΜΑ...Σκέψου το αυτό.Αν σου έλεγα πως ακριβώς λειτουργεί στο εσωτερικό του(και όχι μόνο),θα καταλάβαινες γιατί το τονίζω....

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολύ φίλε μου για το χρόνο σου..

 

Εχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: 1ον:Δοκίμασα και με δικό μου δίσκο(και κάνει τα ίδια) 2ον Δε να μπορώ να ξέρω αν είχε απο πρίν πρόβλημα, λογο του οτι το pc ειναι αγορασμένο προ 2ημερων και δεν είχε δοκιμαστει, 3oν και πριν την πτώση μου εκανε ένα περίεργο,ειχα συνδεδεμένα 2 dvd και δεν bootare απο κανένα .Οταν συνδέω ide δισκο και dvd rom στο ίδιο καλώδιο ,δεν βλέπιει το δίσκο.

 

Μάλλον πρόβλημα μητρικής είναι και το είχε και απο πριν το πέσιμο.Αλλα τι θα κάνω αν με ρωτήσουν στο πλαίσιο λόγω του βαθουλώματος <<ξέρεις δεν είναι μπαλα του μπάσκετ...>>

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...