Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ψυξη επεξεργαστή

bzitstavros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. θα ηθελα να σας πω για το προβλημα που αντιμετωπιζω με τον υπολογιστή μου:

Εχω εγκατεστημένο τον επεξεργαστη intel p4 3.2 prescott socket 478 με το συστημα ψύξης της intel. Ο επεξεργαστης δουλευει στους 52-59 βαθμους κελσιου..

Το προβλημα μου ειναι οτι το fan ακουγεται συνηθως σαν ηλεκτρικη σκουπα!!!!

Εχω δοκιμασει να αλλαξω τις στροφες του fan απο το bios της μητρικης μα το αποτελεσμα ειναι ο επεξεργαστης να ψηνεται και στη συνεχεια να κανει καποιους ηχους η μητρικη σαν σειρινα και το pc να κρασαρει!!

Ως τωρα (απο αλλους υπολογιστες που ειχα) δεν ειχα αντιμετωπισει καποιο προβλημα, μαλιστα θεωρουσα οτι τα fan των κατασκευαστων επεξεργαστων ειναι μια χαρα για normal χρηση (χωρις overclocking).

Το πρόβλημα ξεκιναει μετα που το pc bootαρει στα windows (2-3 λεπτα μετα) μεχρι τοτε ειναι σχεδον αθορυβο, στη συνεχεια αρχιζει σταδιακα και ανεβαινει...

Η μητρικη ειναι foxconn 945g7ma και 512 μνημη

Τι πιστευετε, ο επεξεργαστης μου ειναι μαπα και πολυ "ζεστος" με αυτα τα αποτελέσματα? Η σειρα core2 δεν είναι τοσο "ζεστή"?

Το fan δουλευει στις 3600 rpm οταν ακουγεται ετσι, ειναι μια λογική τιμή αυτή?

Δημοσ.

7000+ στροφες fan εχεις πετυχει? Εχω μια Thermaltake Dragon Orb Ultra III. Ειχα τρελαθει με αυτη.

3000-4000 στροφες ειναι συνηθης τιμη για stock fan/cooler για τους P4 Prescott.

Βαλε μια Zalman αν θες αθορυβη λειτουργια και χαμηλοτερη θερμοκρασια. π.χ. εγω εχω τη Zalman CNPS-7700Cu.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=688940

Ειναι πολυ παραξενο οτι την Zalman CNPS-7700AlCu (αλουμινιο και χαλκο) το http://www.e-shop.gr την εχει λιγο ακριβοτερη. Την παλευουν? Βεβαια σε συμφερει που εχουν την ολοχαλκινη Zalman CNPS-7700Cu φτηνοτερη.

Δημοσ.

Εχω εγκατεστημενα τα vista σε αυτο το pc (χαζο, αλλα μην ρωτατε...) Μηπως φταιει αυτο και οτι δεν υποστηριζονται καλα απ τον επεξεργαστή?

Το ξέρω οτι με μια αλλη ψυκτρα θα ειναι αθορυβο, αλλα και αυτη δεν εχει λογο

για τοση φασαρια!!!

Ετσι κανουν ολοι οι καινουριοι οι intel?

Δημοσ.

μη λες κουφα. δεν φταιει το λειτουργικο.

πρεπει να αλλαξεις ψυκτρα.

αλλιως βαλε ανεμιστηρες στο κουτι.

παντως οι Prescott 3.2 ανεβαζουν θερμοκρασια. αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακοι επεξεργαστες.

χρειαζεται να βαλεις ανεμιστηρες στο κουτι (μπρος και πισω) και βαλε και μια Zalman.

εχω 2 x Zalman ZM-F1 ανεμιστηρες στο κουτι και ισως βαλω και τριτον.

επισης βαλε ακομη 1 GB μνημη. Vista me 512MB ? Εισαι σοβαρος?

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολυ φιλε μου για τη συμβουλη σου, αλλα το κουτι διαθετει ηδη ανεμιστηρες μπρος και πισω και σκεφτομουν να μην ριξω αλλα λεφτα στο μπρικι... Ο επεξεργαστης οντως ειναι καλος αλλα δεν λεει να κρυωσει με την στοργη της μαμας ψυκτρας.

Εαν δουλευαν ολοι οι υπολογιστες με τοση φασαρια πραγμα που δεν το νομιζω, η intel θα εβαζε λιγο καλλυτερη ψυκτρα!! Δεν εχει τυχει ομως να ξαναακουσω τοση φασαρια απο ενα φαν...

Απότι κατάλαβα θα την αλλαξω μπας και δω προκοπή!!

Να μπορω να κοιμήθώ και κανα βραδυ που το αφηνω να κατεβάζει....

Α, το pc ειναι κοπελιάς και της αρεσουν ποιο πολυ τα γυαλιστερα vista και ας σερνονται!! (μην ψαχνεις ακρη)

(Εγω εχω amd και το fan οπως και η συχνοτητα του επεξεργαστη ριθμιζονται απο εφαρμογη που ειχε στους drivers, γι αυτο ρωτησα μηπςσ παιζει κατι τετοιο και σε ιντελ)

Δημοσ.

και γω το αφηνω να κατεβαζει το βραδυ. βασικα 24 ωρες τη μερα ειναι ανοικτος, χωρις να κλεινει.

εχω Athlon 64 X2 4200+ 2.2 GHz + Zalman CNPS-7700Cu

τωρα η Zalman στροφαρει στα 1300rpm και ο Athlon ειναι στους 45 C. αυτα σε IDLE κατασταση. Αν τρεξω ενα παιχνιδι παει στους 48-49 C.

Δημοσ.

εγω ατηλον 64χ2 3800+ με τη μαμα ψηκτρα ακι δεν την ακουσα ποτε!!!! (χωρις οverclocking)

Γι αυτο μου κανει εντυπωση που αυτο το pc ακουγεται ετσι!!!

Να φανταστεις δουλευει το πλυντηριο στο στηψιμο αλλα το vvzzznnn!!!! του pc ακουγεται πιο δυνατα!! Μεχρι και γρασο που εριξα στην τρυπα του fan κατω απ το αυτοκολλητακι του αλλα μονο στροφες μου ανεβασε με την ιδια φασαρια!!! Χεχεχε..

Δημοσ.

φτιαξε το case αν δεν εχει ανοιγμα ακριβως στο απεναντι σημειου του επεξεργαστη ετσι ωστε να μπει ανεμιστηρακι εκει και να ριχνει αερα πανω στον επεξεργαστη...

εχω αντιμετοπισει παρομοια περιπτωση και αυτο τα εφτιαξε ολα...

Δημοσ.

Μπορεί η θερμοαγώγιμη πάστα που μπαίνει ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψήκτρα να μην κάνει πλέον τη δουλειά της και να μη παίρνει η ψήκτρα όλη τη ζέστη από τον επεξεργαστή. Βγάλε τον επεξεργαστή και την ψήκτρα, καθάρισέ τους καλά από την παλιά πάστα, βάλε καινούργια πάστα και δες μετά αν ανεβάζει ή όχι θερμοκρασία :)

Δημοσ.

Λοιπον παιδια βρηκα το προβλημα!!!!

Καθε φορα που ανοιγα το pc για καθαρισμα καθαριζα μονο τα fan, (μεγα λαθος)

Σημερα ξηλωσα το φαν πανω απο την ψηκτρα του επεξεργαστη και με μεγάλη μου εκπληξη ανακάλυψα

ενα χαλί σκονης που καλυπτε εξολοκλήρου τις οπες της ψυκτρας...

Μόλις αφερέθηκε η σκονη το fan αρχισε να δουλεύει σε χαμηλές στροφές και μαλιστα η θερμοκρασια το επεξεργαστη επεσε στους 38 βαθμους κελσιου απο τους 59 (σε katastash idle).

Το προβλημα λύθηκε γαι τα καλα.

p.s. Καθαρήστε τη σκονη για ενα πιο ηρεμο υπνο!!!! (χαχαχα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...