lalanis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Έκανα κάτι πειράματα με τα mandriva, και μετά από fixboot και fixmbr αποφάσισα να ξεφορτωθώ και τα partition, με το paragon partition manager. Το ρόβλημα είναι ότι μετά από το reboot, μου βγάζει μαύρη οθόνη, και με το cd των windows βγάζει τα "Πατήστε πλήκτρο για boot from cd", και "Εξετάζονται οι παράμετροι του υλικού", και μετά δείχνει μαύρη οθόνη και δεν προχωράει... Αυτή τη στιγμή είμαι αναγκαστικά με mandriva πάλι... Καμμιά βοήθεια τι μπορώ να κάνω να ξαναπεράσω τα windows; Ευχαριστώ... ΥΓ : Boot device priorities κτλ τα έχω σωστά, κάτι άλλο φταίει...
lalanis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 seagate 500άρης... Από googlάρισμα που έκανα, πρέπει να φταίει ότι τα έχει παίξει το mbr, και γι' αυτό όταν βάζω το cd των windows, μετά από λίγο μαυρίζει η οθόνη και δεν ανταποκρίνεται...
capthookb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Τώρα έχεις windows ή όχι; fixmbr και fixboot γιατί έκανες;
alkisg Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Τον MBR μπορείς πολύ εύκολα να τον ξαναφτιάξεις με κάποιο partitioning live cd, όπως gparted. Μπορεί το paragon να έκανε καμιά ...μπιπ. Αλλά έχω δει τα XP σε "προβληματικό" MBR να μαυρίζουν για κανά 20λεπτο (πιθανώς ελέγχουν το δίσκο sector-by-sector) και μετά να συνεχίζουν κανονικά. Άστον για καμιά ώρα και δες μήπως συνεχίσει, αλλιώς πας για MBR. Υ.Γ. το fixmbr δεν φτιάχνει τον MBR αν είναι χαλασμένος. Απλά προσθέτει τον κώδικα εκκίνησης των Windows. Gdisk /mbr /wipe είναι μια πιο σίγουρη επιλογή...
lalanis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Αυτή τη στιγμή δεν έχω windows και δεν μπορεί καν να τα κάνει εγκατάσταση.... Η λύση που σκέφτομαι σαν έσχατη, είναι να τον βάλω εξωτερικό το σκληρό κάπου, να σώσω τα αρχεία μου, και μετά να σβήσω όλα τα partitions. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το gparted....
washcloud Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 άλλο δίσκο έχεις; (για να σώσεις τ' αρχεία σου λέω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.