Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Αν θυμάμαι καλά και το πρώτο ποντίκι στην Apple αποδίδεται Εγώ πάντως τη σέβομαι -ιδιαίτερα τον Steve Jobs-. Απλά δε με συγκινούν οι προτάσεις της γιατί, πέρα από κάποιες ευρηματικές ιδέες (τις οποίες αντιγράφει αργά ή γρήγορα και ο ανταγωνισμός), κατά κανόνα τα προϊόντα της δίνουν έμφαση σε λεπτομέρειες που θεωρώ επουσιώδεις και οι οποίες ανεβάζουν πολύ την τιμή τους. Στέκομαι στα παραπάνω και μόνο. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς λέει και το μέλος darklordvader77. Όχι ότι η Apple είναι η καλύτερη εταιρεία. Όχι ότι η Apple φτιάχνει τα καλύτερα προϊόντα ή ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε MacOS. Αλλά ότι είναι σαφώς η πιο πρωτοπόρα από τις εταιρείες υπολογιστών για τον μέσο καταναλωτή. Θυμίζω ενδεικτικά: το πρώτο ποντίκι σε εμπορικό υπολογιστή. Το πρώτο γραφικό περιβάλλον με παράθυρα σε εμπορική διαθεσιμότητα (μέχρι τον Macintosh, όλοι δούλευαν με command line προγράμματα). Το πρώτο PDA (πολύ πριν την Palm). Το πρώτο πραγματικά φορητό όπως τα ξέρουμε σήμερα (όχι τις βαλίτσες των 40 κιλών στυλ Osborne1). Τον πρώτο υπολογιστή χωρίς δισκέτα με ευρεία χρήση USB θυρών (μέχρι τότε ήταν ψιλοπολυτέλεια). Ακόμα και το iPod έφερε τη δική του επανάσταση. Όχι ότι δεν υπήρχαν τότε φορητά mp3 players. Αλλά το iPod ανέβασε, καλώς ή κακώς, τον πήχυ ψηλά και έγινε η συσκευή με την οποία ήθελαν (και θέλουν) να συγκριθούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν γράφω καν για το iPhone που λοιδωρείται από τους "μάγκες" - δεν έφερε επανάσταση μόνο στο user interface αλλά και στην εμπορική αγορά των κινητών. Υπάρχει ένα εξαιρετικό σχετικό άρθρο στο Wired για όποιον θέλει να διαβάσει για να καταλάβει πέντε πράγματα παραπάνω... Εν κατακλείδει, αν κάποιος δει ιστορικά τη σύγχρονη ιστορία των υπολογιστών για καταναλωτές (τα λεγόμενα consumer PCs, σε αντίθεση με τα επαγγελματικά συστήματα, τα mainframe κλπ) η Apple είναι σαφώς αν όχι η πλέον πρωτοπόρα σίγουρα από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες. Από εκεί και πέρα... each to his own.
grigas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Αν και νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί, δείτε και αυτό
nske Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Τώρα πώς κατάφερε μια εταιρία από το πουθενά που πουλάει σχεδόν αποκλειστικά υπηρεσίες Internet (Google), να ξεπεράσει μέσα σε λίγα χρόνια σε μεγέθη την Apple που καινοτομεί τόσες δεκαετίες σε μια ευρύτερη αγορά από αυτή του Internet είναι αξιοπερίεργο!
nikos_gr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 ανθρωπε του θεου και του διαβολου, βγαλε τις παρωπιδες σου.. Σου απεδειξα επιχειρηματολογικα κ με 3 παραδειγματα κ χωρις κανεναν εγωισμο οτι εχω δικιο?? Ναι!! Εσυ τι απαντησεις δινεις?? μες την ειρωνια.. Προσπάθησε καλυτερα την επομενη φορα.. με το να με "ριχνεις" για να αναδειχθεις, δε κανεις απολυτως τπτ.. Δε λεω οτι ειναι κ η τελεια εταιρεια.. αλλα σε μερικα πραγματα, οπως το Inovation ειναι πρωτοπόρος! Κ αμα δε μπορεις να το δεις, δε φταιω εγω.. Ψαξε το τι ΕΧΕΙ κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανει η Apple στην ιστορια της, κ μετα πες μου οτι θες!! Ερευνα - μαθε - Πες Αυτη ειναι η σειρα, κ οχι το αναποδο που χρησιμοποιεις!! Φιλικα (οπως παντα) Χαρης Σου απέδειξα ότι δεν έχω παρωπίδες.Δες τι είπα για το ΜBA λίγο πρώτα πριν χαρακτηρίσεις. Τώρα αν η κατάργηση της δισκέτας είναι πρωτοπορία τότε πάω πάσο.Φαντάζομαι και η κατάργηση του ethernet είναι κάτι ανάλογο... Πέρα από τα προϊόντα της,μερικά εκ των οποίων είναι όντως μπροστά (ipod,macosX) υπάρχει έλλειμμα σωστής φιλοσοφίας σε αυτή την εταιρία.Όλος ο τεχνολογικός κόσμος κινείται με ταχύς ρυθμούς προς την κατεύθυνση του open source.Η apple είναι το ανδρο του propietary software με ότι αυτό σημαίνει.Ακόμα και η M$ που τρώει όλο το flame για το software της είναι πιο φιλελεύθερη.Πέρα από αυτό κάνει κάτι όντως πρωτοποριακό.Κλειδαμπαρώνει και το hardware. Δεν μπορώ να καταλάβω προσωπικά πώς μπορεί κάποιος να θαυμάζει τον Jobs.Ειλικρινά μου φεύγει.Ρίξτε και καμιά ματιά κατά RMS μεριά,κατά Moglen μεριά,κατά Torvalds μεριά. Αρκετά με το offtopic και το flamewar.Over and out.
tasosvel Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 To macbook air έρχεται πάντως το επόμενο Σάββατο από τα Multirama
nske Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω προσωπικά πώς μπορεί κάποιος να θαυμάζει τον Jobs.Ειλικρινά μου φεύγει.Ρίξτε και καμιά ματιά κατά RMS μεριά,κατά Moglen μεριά,κατά Torvalds μεριά. Δεν είπα ότι τον θαυμάζω (αν και θα μπορούσε να ισχύει), είπα ότι τον σέβομαι γιατί είναι εργατικός, επίμονος και τελειομανής. Αυτά έχω συμπεράνει από τη βιογραφία, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του που κατά σύμπτωση διάβασα. Μη νομίζεις ότι διαφέρει ιδιαίτερα κι από τον Torvalds btw Την Apple τη σέβομαι γιατί βγάζει ποιοτικά προϊόντα, τα οποία παίζουν γαμάτα και έχουν Intuitive user interfaces αλλά δυστυχώς απευθύνονται σε χρήστες που θέλουν μόνο κάτι έτοιμο που να κάνει 5 συγκεκριμένα πράγματα εύκολα & αξιόπιστα και δεν τους ενδιαφέρει να ξεζουμίσουν το hardware. Αυτό που επισημαίνεται είναι το γεγονός ότι τα προϊόντα της είναι ποιοτικά και καινοτόμα για το κοινό στο οποίο απευθύνονται, σε σημείο να αποτελλούν πρότυπο σύγκρισης για τον ανταγωνισμό. Κλειδαμπαρώνει και το hardware. Δικαίωμά της. Είναι πολύ πιο εύκολο να υποστηρίξει "κλειδαμπαρωμένο" hardware. Επίσης είναι πιο κερδοφόρο από την άποψη ότι της δίνει τη δυνατότητα να "πουλάει" με αξιώσεις νέα features μελλοντικά. Σε κάποιον που δεν αρέσει αυτό (κι εμένα δε μου αρέσει), μπορεί απλά να μην αγοράσει τα προϊόντα της -αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσει το πόσο καλές ιδέες ενσωματώνουν-. Σε χρήστες με καθαρά καταναλωτική νοοτροπία αρέσει και το εκτιμούν.
nikos_gr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δικαίωμά της. Είναι πολύ πιο εύκολο να υποστηρίξει "κλειδαμπαρωμένο" hardware. Επίσης είναι πιο κερδοφόρο από την άποψη ότι της δίνει τη δυνατότητα να "πουλάει" με αξιώσεις νέα features μελλοντικά. Σε κάποιον που δεν αρέσει αυτό (κι εμένα δε μου αρέσει), μπορεί απλά να μην αγοράσει τα προϊόντα της -αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσει το πόσο καλές ιδέες ενσωματώνουν-. Σε χρήστες με καθαρά καταναλωτική νοοτροπία αρέσει και το εκτιμούν. Δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι είναι δικαίωμά της,απλά εμένα σαν τελικό χρήστη δεν με συμφέρει.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική των fanboys που υπερασπίζονται με πάθος αυτό της το δικαίωμα,λες και είναι μεγαλομέτοχοι στην apple ή τους κόβει μέρισμα ο Jobs.Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω τη λογική κάποιου που σκάει περισσότερα λεφτά για την ίδια κάρτα γραφικών με τον αντίστοιχο x86(ή πλέον να το πω pc) user,με δυνατότητα να την φορέσει μόνο σε mac (ενώ δεν έχει καμία διαφορά με την αντίστοιχη) και υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να το κάνει. Για την υποστήριξη δεν νομίζω να είναι πιο εύκολο να υποστηρίζει κλειδαμπαρωμένο hardware.Αυτή τη στιγμή το μόνο που χωρίζει τους 2 κόσμους είναι το EFI bios της μητρικής και τίποτα άλλο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι είναι δικαίωμά της,απλά εμένα σαν τελικό χρήστη δεν με συμφέρει.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική των fanboys που υπερασπίζονται με πάθος αυτό της το δικαίωμα,λες και είναι μεγαλομέτοχοι στην apple ή τους κόβει μέρισμα ο Jobs.Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω τη λογική κάποιου που σκάει περισσότερα λεφτά για την ίδια κάρτα γραφικών με τον αντίστοιχο x86(ή πλέον να το πω pc) user,με δυνατότητα να την φορέσει μόνο σε mac (ενώ δεν έχει καμία διαφορά με την αντίστοιχη) και υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να το κάνει. Για την υποστήριξη δεν νομίζω να είναι πιο εύκολο να υποστηρίζει κλειδαμπαρωμένο hardware.Αυτή τη στιγμή το μόνο που χωρίζει τους 2 κόσμους είναι το EFI bios της μητρικής και τίποτα άλλο. Eσένα δεν σε συμφέρει - ή τέλος πάντων κρίνεις ότι τα προϊόντα δεν είναι για εσένα. Το ότι μερικοί από εμάς διαφωνούμε δεν μας κάνει fanboys ή "φέροντας παρωπίδες". Απλώς διαφωνούμε και θεωρούμε ότι τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται σε εμάς. Σου παρέθεσα πιο πάνω ένα δείγμα καινοτομιών της Apple (ως εταιρείας) και το μόνο που βρήκες να πεις είναι "Τώρα αν η κατάργηση της δισκέτας είναι πρωτοπορία τότε πάω πάσο." Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα τα δέχεσαι ή απλώς τα αγνοείς;
nske Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι είναι δικαίωμά της,απλά εμένα σαν τελικό χρήστη δεν με συμφέρει.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική των fanboys που υπερασπίζονται με πάθος αυτό της το δικαίωμα,λες και είναι μεγαλομέτοχοι στην apple ή τους κόβει μέρισμα ο Jobs.Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω τη λογική κάποιου που σκάει περισσότερα λεφτά για την ίδια κάρτα γραφικών με τον αντίστοιχο x86(ή πλέον να το πω pc) user,με δυνατότητα να την φορέσει μόνο σε mac (ενώ δεν έχει καμία διαφορά με την αντίστοιχη) και υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να το κάνει. Μα ας πούμε ότι η Apple είναι πιο ύπουλη κι από τη Microsoft (που δεν νομίζω να συμβαίνει), δεν έχει σχέση. Εταιρία είναι, μπορείς και πρέπει να εξετάζεις τα πάντα πριν κάνεις τις αγορές σου. Το θέμα είναι: έχει βγάλει πράγματα που από τεχνικής άποψης, ή από αισθητικής, ή από εργονομικής να είναι καινοτόμα; Έχει φαντασία -σκέφτεται μπροστά; Παρέχει σωστή υποστήριξη, με τους δικούς της (καλούς ή κακούς/περιοριστικούς) κανόνες στα προϊόντα της; Είναι προσεγμένο ό,τι βγάζει, hardware, software ή service, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια; Εγώ αυτά της αναγνωρίζω και λέω ότι τη σέβομαι, παρ' ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ ούτε ένα προϊόν της. Για την υποστήριξη δεν νομίζω να είναι πιο εύκολο να υποστηρίζει κλειδαμπαρωμένο hardware.Αυτή τη στιγμή το μόνο που χωρίζει τους 2 κόσμους είναι το EFI bios της μητρικής και τίποτα άλλο. Χωρίς παρεμβάσεις που θα έλυναν την εγγύηση, μέσα από το επίσημο λογισμικό, ο χρήστης μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη συσκευή με συγκεκριμένους τρόπους. Η εταιρία ξέρει μέσα-έξω αυτά τα μετρημένα πράγματα και μπορεί να τα υποστηρίξει τέλεια. Δε χρειάζεται να παράσχει υποστήριξη στον κάθε οποιοδήποτε εκτελέσει ανεπίσημο λογισμικό το οποίο ενδεχομένως να κάνει πράγματα και να επηρεάσει τη συσκευή με τρόπους που δε μπορεί και δε θέλει να προβλέψει η εταιρία. Όταν οι χρήστες σταματήσουν να έχουν καταναλωτική νοοτροπία και να απαιτούν, μπορούμε να περιμένουμε κι από τις εταιρίες να σταματήσουν να έχουν επιχειρηματική νοοτροπία και να περιορίζουν. Μέχρι τότε όσοι δε συμπαθούν τους περιορισμούς το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να ψηφίζουν με το πορτοφόλι.
nikos_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα τα δέχεσαι ή απλώς τα αγνοείς; Φυσικά και τα δέχομαι γιατί δεν φοράω παρωπίδες.Πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν αφήσει το στίγμα τους στον χώρο.Μία από αυτές είναι η apple,με σπουδαία προσφορά.Όπως σωστά αναφέρθηκε,πρώτο ποντίκι,πρώτα παράθυρα (τα έχω δει και live σε σύστημα τα πρώτα παράθυρα) κλπ.Υπάρχουν και άλλες όμως.Για την κατάργηση της δισκέτας δεν το δέχομαι όμως σε καμία περίπτωση,όπως δεν δέχομαι ότι πρωτοπορεί το ΜΒΑ με την κατάργηση του ethernet. Μα ας πούμε ότι η Apple είναι πιο ύπουλη κι από τη Microsoft (που δεν νομίζω να συμβαίνει), δεν έχει σχέση. Εταιρία είναι, μπορείς και πρέπει να εξετάζεις τα πάντα πριν κάνεις τις αγορές σου. Το θέμα είναι: έχει βγάλει πράγματα που από τεχνικής άποψης, ή από αισθητικής, ή από εργονομικής να είναι καινοτόμα; Έχει φαντασία -σκέφτεται μπροστά; Παρέχει σωστή υποστήριξη, με τους δικούς της (καλούς ή κακούς/περιοριστικούς) κανόνες στα προϊόντα της; Είναι προσεγμένο ό,τι βγάζει, hardware, software ή service, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια; Εγώ αυτά της αναγνωρίζω και λέω ότι τη σέβομαι, παρ' ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ ούτε ένα προϊόν της. Και αυτό το δέχομαι.Έχω κάτσει μπροστά σε macbook pro (3000+ Ε πριν 3-4 χρόνια) φίλου και δίπλα είχαμε ένα Acer αντίστοιχης εποχής.Το 2ο ήταν απλά μπρίκι μπροστά του.Επίσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η υπεροχή στο usability του osX (πάντα απέναντι στα win και ειδικά στα Vista,γιατί υπάρχει πάντα και το linux).Το ipod είναι ένα σκαλί πάνω από τον ανταγωνισμό (και ενάμιση στην τιμή εννοείται).You get the point Χωρίς παρεμβάσεις που θα έλυναν την εγγύηση, μέσα από το επίσημο λογισμικό, ο χρήστης μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη συσκευή με συγκεκριμένους τρόπους. Η εταιρία ξέρει μέσα-έξω αυτά τα μετρημένα πράγματα και μπορεί να τα υποστηρίξει τέλεια. Δε χρειάζεται να παράσχει υποστήριξη στον κάθε οποιοδήποτε εκτελέσει ανεπίσημο λογισμικό το οποίο ενδεχομένως να κάνει πράγματα και να επηρεάσει τη συσκευή με τρόπους που δε μπορεί και δε θέλει να προβλέψει η εταιρία. Όταν οι χρήστες σταματήσουν να έχουν καταναλωτική νοοτροπία και να απαιτούν, μπορούμε να περιμένουμε κι από τις εταιρίες να σταματήσουν να έχουν επιχειρηματική νοοτροπία. Μέχρι τότε όσοι δε θέλουν να αντιμετωπίζονται έτσι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να ψηφίζουν με το πορτοφόλι. Εδώ θα διαφωνήσω.Μιλάς θεωρητικά.Πρακτικά μια κάρτα γραφικών Nvidia είναι Nvidia ότι και να γίνει.Δεν θα το αναλύσω περισσότερο.Φαντάζομαι θα ξέρετε ότι είναι ακριβώς το ίδιο hardware με αλλαγμένο το bios.Κάντε μια βόλτα σε κανα 2 φόρουμς και θα δείτε πως αλλάζοντας το bios της κάρτας μπαίνει τέλεια και σε pc.Το θέμα εδώ είναι ότι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η πολιτική γιατί την θεωρώ κοροϊδία.Το ίδιο γίνεται και με τις μνήμες.Αφού μπαίνουν οι κοινές θνητές kingston (παράδειγμα) γιατί ζητάει η apple τριπλάσια λεφτά για να βάλει τις δικές της τις "καλές".Μην κολλήσετε στο τριπλάσια παρακαλώ,καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η μεγάλη δύναμη της apple από απόψεως αγοραστικού κοινού είναι στο Αμέρικα.Εκεί το ΜΒΑ κοστίζει 1800$ και όχι 1700Ε και ο αμερικάνος βγάζει 5000$ και όχι 1000Ε.Αν ήμουν και εγώ αμερικάνος ίσως να σκεφτόμουν αλλιώς,μέχρι τότε όμως...
nske Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δεν πρόσεξα ότι μιλούσες για κάρτα γραφικών, εξ' αρχής τα περί κλειδαμπαρώματος νόμιζα ότι αναφέρονταν στο iphone ή σε τίποτε άλλες embedded συσκευούλες (εκεί ισχύει και στην πράξή αυτό που είπα). Αν βρισκόμουν στη θέση να εξετάσω μια τέτοια αγορά κι εγώ θα κωλλούσα σε τέτοια πράγματα. Προφανώς κάποιους δεν τους νοιάζει να πληρώσουν κάτι τις παραπάνω μόνο για την ιδέα του "supported by apple" και "για να έχουν ήσυχο το κεφάλι" τους. Απλά ό,τι θετικό ειπώθηκε για την Apple σε αυτό το thread ξεκαθαρίστηκε ότι απευθυνόταν στο innovation και φάνηκε να διαφωνείς με αυτό.
darklordvader77 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Ρε nikos_gr, αφου θες να σου πω γιατι ειναι πρωτοπορια να βγαζεις τη δισκεττα, θα σου πω: γιατι ετσι ειναι η εξελιξη.. καθετι καινουργιο κανει καλυτερη τη ζωη σου.. όπως απο το VHS στο DVD κ σε λιγο καιρο στο Blu-Ray.. όπως το EFI (που εχει βγει απο το 2001 κ η Apple το βαλε απο το 2003) κ ειναι καλυτερο απο το απαρχαιωμενο BIOS.. τα Vista θα το βαζαν υποτιθεται, λενε να το βαλουν στο SP1, αλλα επετρεψε μου να χω ακομη τις αμφιβολιες μου.. Δηλ σε λιγο θα μου πεις πως χρησιμοποιεις ακομη δισκεττα! εκτος από πέρασμα SATA drivers, κ κανα εγγραφο Excel σε κανενα μηχανημα υπηρεσιας που ξεχασαν να το πεταξουν στα σκουπιδια κ δεν εχει αναβαθμιστει, δεν εχει πλεον καμια χρησιμοτητα!! Οι καινουργιες μητρικες (πριν 2 χρονια μεχρι σημερα) εχουν επιλογη USB Bootable Device!! Γιατι αραγε?? γιατι η δισκεττα πεθανε, καταλαβε το!! Ουτε χωρο, ουτε ταχυτητα, ουτε ουσια υπαρξης εχει πια.. Τελος Offtopic, δε θα κατσω να σου ανοιξω τρυπα στον εγκεφαλο, αν θες καταλαβε, αν οχι δε με νοιαζει. Με ακουσαν (ή με διαβασαν) οσοι επρεπε. Επισης θα συμφωνησω με τον nske απολυτα! Αλλοι χρειαζονται eePC αλλοι Macbook Air, αλλοι τπτ απο τα 2!! Τερμα κ αυτο, το συμφωνησαμε.. Τωρα, ας μιλησει παρακαλω καποιος που να ναι κατοχος του Macbook Air να μας πει εντυπωσεις, προβληματα ή οτιδηποτε εχει σχεση με αυτο.. Ευχαριστω κ συγνωμη γι αυτο το μεγαλο post!
nikos_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δηλ σε λιγο θα μου πεις πως χρησιμοποιεις ακομη δισκεττα! εκτος από πέρασμα SATA drivers, κ κανα εγγραφο Excel σε κανενα μηχανημα υπηρεσιας που ξεχασαν να το πεταξουν στα σκουπιδια κ δεν εχει αναβαθμιστει, δεν εχει πλεον καμια χρησιμοτητα!! Όχι τώρα δεν την χρειάζομαι αλλά το 98 την χρειαζόμουν.Όπως και το 2018 πιθανότατα δεν θα χρειάζομαι την ethernet,τώρα όμως μου είναι απαραίτητη.Αν είχε και μια ethernet το ΜΒΑ θα ήταν περίπου 10 γραμμάρια πιο βαρύ.Λες να μην μπορούσαν να την βάλουν τη στιγμή που έχουν μικρύνει τη cpu κατά 60%;Αυτό που η apple κάνει ως statement τεχνολογικής υπεροχής εσύ το εκλαμβάνεις ως τρελή καινοτομία. Και είπα και 2-3 πράγματα τα οποία η apple ως εταιρία δικαιούται να κάνει αλλά δεν είναι και πολύ politicaly correct(gpu,ram κλπ.).Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα τα δέχεσαι ή απλώς τα αγνοείς; Φιλικά πάντα,συζήτηση κάνουμε.
darklordvader77 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 βεβαια, συζητηση πανω απ ολα, αλλα off-topic! Φιλικα παντα, μιας κ κλεβεις εκφρασεις (αν τα δεχομαι ή τα αγνοω που ειπε ο paredwse) θα σου κλεψω κ γω.. βεβαιως κ τα δεχομαι μερικα!(λεμε τωρα..) Παντως δε βλέπω να σχολιασες τπτ παραπανω σχετικα με την εξελιξη.. μαλλον σου χει κολλησει αυτη η δισκετα κ θες Reboot για να ξεκολλησεις.. Εαν σαν κατασκευαστης, επρεπε να βαλεις ειτε Ethernet, ειτε Wi-Fi, εσυ τι θα εβαζες στο MB Air (μη μου πεις κ τα 2)? Φορητο ειναι, λογικο να χει μονο ασυρματη καρτα! Δεν το εκλαμβανω ως τρελη καινοτομια, μη βαζεις στο στομα μου λεξεις που δεν εχω πει! Ειπα απλα πως δείχνει το δρόμο.. εαν το καταλαβες καλως.. δηλ πως μετα απο 3 χρονια θα ξυπνησουν οι υπολοιποι κ δε θα βαζουν ethernet στα laptops.. Η χρηση του MB Air ειναι καθαρα εξω στο δρομο.. κ τι υπαρχουν εξω στο δρομο, Wi-Fi Spots, ή καμια μπριζαρα για να συνδεθεις στο Net?? Άρα χρειαζεται ΜΟΝΟ Wi-Fi.. ΟΚ, το λυσαμε κ αυτο!! "Και είπα και 2-3 πράγματα τα οποία η apple ως εταιρία δικαιούται να κάνει αλλά δεν είναι και πολύ politicaly correct(gpu,ram κλπ.)" τι ειπες?? μα καλα πρεπει ντε κ καλα να κολλησουμε τον μαζοχισμο των PC κ να αναβαθμιζουμε σα τρελοι?? τι εννοεις politicaly correct (gpu,ram,κτλ)?? Στα προείπαν άλλοι, όταν έχεις κλειστη αρχιτεκτονικη Hardware κ το λειτουργικο σου σε υποστηριζει 100% δεν εχεις αναγη να φοβασαι τπτ.. Όταν το λειτουργικο μου παει σφαιρα κ με 512 RAM (Leopard) κ συ θες 2GB (Vista) για να κινηθεις ανετα, ποιο ειναι politicaly correct?? οτι σε αναγκαζουν να αναβαθμιζεις για το "καλο" σου?? Καταλαβε το ανθρωπε, τον iMac μου δεν εχω σκοπο να τον αλλαξω για τα επομενα 5 χρονακια.. γιατι θα συνεχισει να δουλευει κ να μην απογοητευει!! Σου ειπα, αμα κ παλι δεν με νόησες δεν πειραζει.. μην συνεχιζουν τα Off-Topic.. nske wrote: "Απλά ό,τι θετικό ειπώθηκε για την Apple σε αυτό το thread ξεκαθαρίστηκε ότι απευθυνόταν στο innovation και φάνηκε να διαφωνείς με αυτό." Φιλε, οσα ειπα σε αυτα τα posts, τα πες με μια προταση.. μπραβο σου! Θα το καταλαβουν/εμπεδωσουν ομως μερικοι;; Αναρωτιεμαι..
nske Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 δηλ πως μετα απο 3 χρονια θα ξυπνησουν οι υπολοιποι κ δε θα βαζουν ethernet στα laptops.. Καλά, τώρα αυτό ακούγεται λίγο κάπως. Το ethernet, ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι για πολλά χρόνια το απόλυτο standard για ενσύρματη δικτύωση υπολογιστών. Από το αρχικό 10-base* μέχρι το σύγχρονο 10G-base*, αναβαθμίζεται εδώ και κοντά 30 χρόνια διατηρώντας τη συμβατότητα προς τα πίσω χωρίς να έχει αμφισβητηθεί ποτέ η κυριαρχία του. Και το WiFi είναι απαραίτητο πια, για ένα τόσο portable laptop σίγουρα περισσότερο, αλλά και το ethernet έχει αναμφισβήτητη χρησιμότητα. Δεν είναι κάτι legacy που θα αντικατασταθεί από το WiFi (ο αέρας ποτέ δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει το στερεό μέσον) ούτε το Macbook προτείνει κάποια καινοτόμα τεχνολογία στη θέση του ethernet. Τα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα ethernet χρησιμοποιούν και προσωπικά στο laptop μου το χρησιμοποιώ πιο συχνά από το wireless. Οπότε είναι μάλλον θυσία παρά καινοτομία το ότι δεν έχει ενσωματωμένη υποστήριξη (όχι ότι είναι και σοβαρό μειονέκτημα, υπάρχουν ελαχίστων διαστάσεων, φθηνές, εξωτερικές ethernet NIC). Δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι η Apple σκέφτεται μπροστά, απλά το συγκεκριμένο το βρίσκω άστοχο παράδειγμα προς διαφήμιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα