Προς το περιεχόμενο

αγορα υπολογιστη=αγορα windows ;;;

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα. καθως εκανα μια ερευνα για την αγορα ενος λαπτοπ παρατηρω οτι για να κανω συνθεση, αρκετα μεγαλα ηλεκτρονικα καταστηματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ την αγορα του λειτουργικου. τι γινεται ομως με αυτους που θελουν να βαλουν λινουξ; θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσουν για κατι αχρηστο γιαυτους; ακομα και οσοι διαθετουν ηδη αδεια λειτουργικου τι πρεπει να γινει;

δε λεω και γω ειμαι χρονια χρηστης windows αλλα σκεφτομαι το dual boot λινουξ-χπ μεχρι να μαθω τα λινουξ και απο κει και περα να πεταξω τα windows. :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, είναι εξοργιστικό. Δεν την απαιτούν τα ίδια τα καταστήματα βέβαια, απλά οι εταιρίες που συνθέτουν τα μηχανήματα (π.χ. Fujitsu Siemens) έχουν συμφωνίες με τη μικρομαλακή και τα πουλάνε αναγκαστικά μαζί. Κι εγώ όταν αγόρασα Laptop πριν χρόνια (post) το ίδιο με ενόχλησε. Βέβαια αν ψάξεις μπορεί να βρεις κάποιας εταιρίας που να μην δίνει μαζί και λειτουργικό, αλλά μπορεί να υστερεί αλλού (τιμή, εγγύηση, ποιότητα κατασκευής).

Ακομα και οσοι διαθετουν ηδη αδεια λειτουργικου τι πρεπει να γινει;

Η άδεια χρήσης των Windows είναι ανά μηχάνημα και όχι ανα χρήστη.

Νομίζω πως όλα τα laptops φίρμας έχουν φορτωμένο λειτουργικό windows (vista ή xp)

Δεν ξέρω βέβαια και ποιό laptop ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις.

Προσωπικά αγόρασα desktop pc και όχι laptop απ το πλαίσιο χωρίς λειτουργικό ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ... δεν ήθελα να φορτώσω καθόλου windows..

Δεν ξέρω όμως αν τα laptops του πλαίσιο είναι εντάξει για σένα και δεν ξέρω επίσης αν στα laptops του το πλαίσιο δέχεται να ΜΗΝ έχει φορτωμένο λειτουργικό όπως κάνει στα desktop pc 's. Ένα τηλέφωνο ή μια επίσκεψη στο site θα σου λύσει την απορία ΑΝ σε εξυπηρετεί κάτι τέτοιο..

προς το παρον ερευνα αγορας κανω, αλλα και στο πλαισιο γραφει στο σιτε οτι πρεπει να κανω αγορα λειτουργικου. δε ξερω αν παω απο κοντα και συννενοηθω με πωλητη αν μπορω να το γλιτωσω...

προς το παρον ερευνα αγορας κανω, αλλα και στο πλαισιο γραφει στο σιτε οτι πρεπει να κανω αγορα λειτουργικου. δε ξερω αν παω απο κοντα και συννενοηθω με πωλητη αν μπορω να το γλιτωσω...

Ακριβώς έτσι έκανα εγώ.. πήγα επιτόπου και είπα θέλω αυτό με αυτά και ΧΩΡΙΣ λειτουργικό. Και μου το έστησαν.. Γίνεται για desktop σίγουρα... απλά δε ξέρω για laptop αν ισχύει κάτι διαφορετικό.. Μια δοκιμή δεν σε χαλάει .. θα κάνεις και βόλτα στο κέντρο :)

Ακριβώς έτσι έκανα εγώ.. πήγα επιτόπου και είπα θέλω αυτό με αυτά και ΧΩΡΙΣ λειτουργικό. Και μου το έστησαν.. Γίνεται για desktop σίγουρα... απλά δε ξέρω για laptop αν ισχύει κάτι διαφορετικό.. Μια δοκιμή δεν σε χαλάει .. θα κάνεις και βόλτα στο κέντρο :)

Υπάρχει μια διαφορά: δεν ζήτησες ένα desktop της Dell (π.χ.), το οποίο η Dell να το στέλνει μαζί με λειτουργικό (όπως κάνουν οι περισσότερες εταιρίες Laptops). Ζήτησες να σου συνθέσει το ίδιο το Πλαίσιο ένα PC. Κάτι τέτοιο πιστεύω θα ήταν παράλογο να μη δεχτεί να το κάνει το οποιοδήποτε κατάστημα συνθέτει το ίδιο Laptops (π.χ. Plaisio-ΤurboX, Multirama). Το πρόβλημα υπάρχει μόνο αν εσύ θέλεις laptop επώνυμης εταιρίας.

@nske

Στο πρώτο μου πόστ αυτό είπα ότι αν θέλει laptop "φίρμα" θα αναγκαστεί να πάρει και παράθυρα ενώ αν αρκεστεί σε laptop made in plaisio μάλλον όχι .. θα αγοράσει μόνο το σπίτι και τους ..μεντεσέδες :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...