Προς το περιεχόμενο

Ποιο registry cleaner ειναι το καλυτερο?

george_sok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει ένα παρόμοιο προγραματάκι στα 64bit vista μου και περιττό να σας πώ οτι έσβησε ότι είχε σχέση με τα 64bit.

μετά δεν έκανε ουτε shutdown και φυσικά δεν ξαναάνοιξε windows ποτέ. μόνο με φορμάτ λύθηκε το πρόβλημμα.

και το κορυφαίο είναι οτι στο site της εταιρείας ελεγε απλώς "vista compatitable" :mad::mad:

Δημοσ.
Είχα δοκιμάσει ένα παρόμοιο προγραματάκι στα 64bit vista μου και περιττό να σας πώ οτι έσβησε ότι είχε σχέση με τα 64bit.

εμ δεν σου έφταναν τα vista, τα θελες και 64βιτα... περαστικα.

Παρεπιπτόντως ρε παίδες, τα tuneup 200x έχουν και την επιλογή για.... registry defragmentation....

μάλιστα λεει κερδίζεις και μερικά mb αν το κάνεις. Defrag την registry? Τι στην ευχή δηλαδή κάνουν? Πολύ επικινδύνο μου ακούγεται...

Δημοσ.

Και εγώ είμαι οπαδός του Ccleaner και το χρησιμοποιώ μήνες τώρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα! Επίσης, το TuneUp Utilities είναι εξαιρετικό!

Δημοσ.
Δεν συμφωνώ φιλε.

Μερικά από αυτά τα προγραμματάκια κάνουν καλή δουλειά που χωρίς αυτά τo pc πάει χελώνα και μαζεύει αχριστιλες.

Μάλλον δεν έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο σε μένα. Απλά έχω την απορία αν όντως οι χρήστες τέτοιου είδους προγραμμάτων βλέπουν κάποια ορατή/μετρήσιμη βελτίωση. Ναι, από τους 100 ένας ίσως θα δει διαφορά αλλά 1/100 δε λέει κάτι.

Ας προσεχες.

Ποιος σου είπε να βάζεις ότι κι ότι από τέτοια προγραμματάκια.

Βάζουμε μονο δωκιμαζμενα φιλε μου που 99.9% δεν δημιουργούν προβλήματα

Δεν έβαζα όποιο πρόγραμμα έβρισκα στο internet. Υποτείθεται πως δεν θα προκαλούσε κάποιο πρόβλημα.

Just for the record ήταν μια (παλιά) έκδοση του Registry Mechanic.

Δημοσ.
Μάλλον δεν έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο σε μένα. Απλά έχω την απορία αν όντως οι χρήστες τέτοιου είδους προγραμμάτων βλέπουν κάποια ορατή/μετρήσιμη βελτίωση. Ναι, από τους 100 ένας ίσως θα δει διαφορά αλλά 1/100 δε λέει κάτι.

Δεν έβαζα όποιο πρόγραμμα έβρισκα στο internet. Υποτείθεται πως δεν θα προκαλούσε κάποιο πρόβλημα.

Just for the record ήταν μια (παλιά) έκδοση του Registry Mechanic.

Το Registry mechanic είναι από τα κορυφαία progs του είδους του.

Το μονο που πρέπει να προσεχεις στα προγράμματα του είδους, όταν σου βρούν

ανωμαλίες στη registry, είναι να μην διαγραφείς ότι να 'ναι... Δηλ. να προσεχεις

τι θα διαγράψεις, ακόμη και αν χρειαστεί να κοιτάξεις μια-μια τις καταχωρήσεις...

Όσο για το αν κάνουν δουλειά άσε να το κρίνουν άλλοι. Τι εννοώ:

Ένας μέσος χρηστης pc βάζει 10 προγράμματα το πολύ μετά από καθαρή εγκατάσταση

των windows και δεν τα πειράζει (αναβαθμίζει) μέχρι την επομενη φορα που θα

ξανακάνει format. Το μονο που θα αλλάζει στο χρονικό αυτό διάστημα είναι τα αρχεία

που θα γράφονται στη registry και θα σβήνονται στη συνεχεια... Αυτός ο χρηστης

λοιπόν είναι λογικό να μην βλέπει ΤΙΣ διαφορες όταν θα τρέχει το πρόγραμμα, μιας και

τέτοιους είδους καταχωρήσεις δεν επηρεάζει και τόσο πολύ τη ταχύτητα του PC.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν χρηστες που τεστάρουν beta versions προγραμμάτων

αρκετά συχνότερα από κάποιους άλλους. Αυτοί στην ουσία θα δούνε μεγάλη διαφορα

στην απόκριση του PC τους κάθε φορα που θα τρέχουν το πρόγραμμα και θα

καθαρίζουν την registry από shared αρχεία αυτών των προγραμμάτων με των windows,

διότι αυτές οι καταχωρήσεις είναι που καθυστερούν κυρίως το σύστημα και όχι απλές

καταχωρήσεις αρχείων που υπήρχαν και δεν υπάρχουν πλέον.

Ελπιζω να σε καλυψα. :-)

Δημοσ.
Το Registry mechanic είναι από τα κορυφαία progs του είδους του.

Το μονο που πρέπει να προσεχεις στα προγράμματα του είδους, όταν σου βρούν

ανωμαλίες στη registry, είναι να μην διαγραφείς ότι να 'ναι... Δηλ. να προσεχεις

τι θα διαγράψεις, ακόμη και αν χρειαστεί να κοιτάξεις μια-μια τις καταχωρήσεις...

+1 για το Registry Mechanic κι από μενα.Το τέλειο registry cleaner σε σχέση με όλα τα άλλα που έχω χρησιμοποιήσει.

O κυριότερος λόγος που το λέω είναι ότι κάνοντας σε καθημερινή βάση registry cleaning,το Registry Mechanic δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ μα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα ακόμα κι όταν-αρκετές φορές πρέπει να ομολογήσω-δεν προσέχω τι "λάθη" βρίσκει και σβήνω τυφλά τις λανθασμένες καταχωρήσεις.

Και να σημειωθεί ότι το pc μου είναι γεμάτο με προγράμματα διαφόρων ειδών(αρκεί να πω ότι όταν ανοίγω το start menu,η καρτέλες με τα προγράμματα γεμίζουν όλη μα όλη την οθόνη :-) )τα οποία κάνω καθημερινά update,δηλαδή κάνω πολλά install που συνεπάγεται ολοένα και περισσότερες αλλαγές στη registry.Ωστόσο,το Registry Cleaner δεν καταλαβαίνει τίποτα,καθαρίζει τα πάντα με τον πιο ασφαλή τρόπο...

Δημοσ.
[...]

Από την άλλη όμως, υπάρχουν χρηστες που τεστάρουν beta versions προγραμμάτων

αρκετά συχνότερα από κάποιους άλλους. Αυτοί στην ουσία θα δούνε μεγάλη διαφορα

στην απόκριση του PC τους κάθε φορα που θα τρέχουν το πρόγραμμα και θα

καθαρίζουν την registry από shared αρχεία αυτών των προγραμμάτων με των windows,

διότι αυτές οι καταχωρήσεις είναι που καθυστερούν κυρίως το σύστημα και όχι απλές

καταχωρήσεις αρχείων που υπήρχαν και δεν υπάρχουν πλέον.

[...]

Standard σ' αυτήν την κατηγορία άνηκα/ανήκω γι' αυτό προσπαθούσα να επιλέγω "καλά" registry cleaners/tweakers :)

Σε παλιότερες εκδόσεις των Windows (πχ Win98) ίσως να είχε κάποιο νόημα η χρήση τους λόγω των περιορισμένων resources. Μάλιστα θυμάμαι ότι είχε βγάλει κι η Microsoft (ανεπίσημα) ένα αντίστοιχο εργαλείο. Σήμερα όμως η επεξεργαστική ισχύς έχει αυξηθεί κατά 20+ φορές, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση στο μέγεθος της registry. Έτσι δεν πιστεύω ότι μερικές εκατοντάδες "περιττές" εγγραφές είναι σοβαρή επιβάρυνση στο σύνολο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων.

Δε μιλάω για την περίπτωση που υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στον υπολογιστή και γι' αυτό καταφεύγουμε στη χρήση ενός τέτοιου προγράμματος αλλά για την περίπτωση που επιδιώκουμε κάποιο performance boost.

ΥΓ: Όσο κι αν έψαξα στο google, δυχτυχώς,δε βρήκα κάποιο συγκριτικό που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει αυτά που λέω.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω παλι χρησιμοποιω αυτο που εχει το Tune Up Utilities μαζι με τη λειτουργια "Registry Defrag" που εχει, και δε μου εχει δημιουργησει ποτε προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...