Προς το περιεχόμενο

iFrames και IE


Gibs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

 

Για την κατασκευή ενός site,χρησιμοιποιώ iframes.Εχθές,όπως τσέκαρα το site,είπα σε έναν φίλο να μπεί να το τσεκάρει και ο ίδιος,για μια γνώμη ρε παιδί μου,και μου λέει ότι το το κεντρικό box που έφτιαξα δεν είναι transparent.Πήγα και εγώ μέσω FireFox αλλά όλα οκ,όμως με το που προσπάθησα να το δώ μέσω Internet Explorer το transparecy δεν υπήρχε.Αν μπορούσε κάποιος να μου υποδείξει που είναι το πρόβλημα....(είναι σε css/html?)

 

Υ.Γ.Τον "μπακαλίστικο" τρόπο του να βάλω το ίδιο background μέσω css τον έχω σκεφτεί,αλλά ρωτάω αν υπάρχει κανονική λύση σε αυτό το πρόβλημα.

 

Υ.Γ2. Ξέρει κανείς κάποιο site με free flash intros?Έχω βρεί μερικά,αλλά λέω,πριν πάρω κανέναν από τον "Θείο",μήπως έχει βρεί κανείς κάποιο καλό.

Δημοσ.

Στο body στην σελόδα που θα εμφανίζεται μέσα στο iframe ορίζεις το background-color:transparent (είτε απ'ευθείας είτε στο CSS)

 

<body style="background-color:transparent">

 

Στην συνέχεια προσθέτεις στο iframe το allowTransparency="true". Κάτι που μου έκανε εντύπωση στον δικό μου ie είναι ότι έπρεπε να του έχει και name το iframe, όπως επίσης δεν έπρεπε να κλείσω το tag κατευθείαν /> αλλά ξεχωριστά </iframe>.

 

<iframe name="Frame1" src="frame.htm" allowTransparency="true"></iframe>

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

 

Μια άσχετη ερώτηση (*σχετικό αυτό*).Μήπως ξέρεις κάτι παρόμοιο του CuteNews?Αποκλείω το Fusion (χάκαραν και το site τους πριν μερικές εβδομάδες κιόλας - ρόμπες γίνανε)

Δημοσ.

Δυστυχώς,είμαι πολύ καινούργιος στον προγραμματισμό γενικά.Για να καταλάβεις,είμαι σε φάση HTML (iFrames με Cutnews,tables κ.τ.λ.) PHP και SQL.Που θα μου πάει όμως,θα μάθω και .Net.Αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο site για να κάνω την καλή αρχή,θα σου ήμουν ευγνώμον,μιας και το Get Started - ASP.net δεν νομίζω να είναι για πολύ "ζώα" like moi.

 

Ευχαριστώ!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...