Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 126.000 ευρώ κατέβαλαν το 2007 στις εταιρίες μέλη της Business Software Alliance (BSA) οι ελληνικές επιχειρήσεις, για χρήση παράνομου λογισμικού.

 

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η BSA στις επιχειρήσεις, προέκυψαν από ανώνυμες καταγγελίες που προήλθαν από την ιστοσελίδα της (www.bsa.org/hellas), από ταχυδρομικές επιστολές ή την γραμμή επικοινωνίας της BSA. Περισσότερο από το 60% των αποζημιώσεων προήλθε από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

 

Εκτός από την καταβολή των αποζημιώσεων, η BSA ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις να αφαιρέσουν από τους Η/Υ τα πειρατικά προγράμματα λογισμικού και να νομιμοποιήσουν εκείνα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, ο πιο σωστός ?και οικονομικότερος- τρόπος για να προστατευθούν οι επιχειρήσεις από τη χρήση πειρατικού λογισμικού είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης λογισμικού (Software Asset Management?SAM) το οποίο θα τους επιτρέπει να γνωρίζουν ποια και πόσα προγράμματα βρίσκονται εγκατεστημένα στο δίκτυο των Η/Υ καθώς και να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα τους.

 

 

Η πειρατεία λογισμικού Η/Υ πλήττει σημαντικά την οικονομία της Ελλάδας και τον κλάδο της τοπικής βιομηχανίας πληροφορικής αφού σύμφωνα με την παγκόσμια μελέτη της εταιρίας IDC για το 2006 , η αξία των παράνομα εγκατεστημένων προγραμμάτων λογισμικού ανήλθε στα ?128 εκατομμύρια, με ποσοστό 61%. Εάν το ποσοστό αυτό μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2011 , θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στην εθνική οικονομία και τον εγχώριο τομέα της πληροφορικής κατά ?261 εκ. και να αποφέρει επιπλέον ?88 εκ. σε φορολογικά έσοδα.

 

Source.png Πηγή: imerisia.gr

Δημοσ.

Για 1000 νέες θέσεις εργασίας, να δαπανούμε 5 μισθούς το χρόνο για προγράμματα. Ναι σιγά... Μόνο αν πρόκειται για επιχειρήσεις και όχι σε οικιακό τομέα.

Δημοσ.
[newsimage]

Η πειρατεία λογισμικού Η/Υ πλήττει σημαντικά την οικονομία της Ελλάδας και τον κλάδο της τοπικής βιομηχανίας πληροφορικής αφού σύμφωνα με την παγκόσμια μελέτη της εταιρίας IDC για το 2006 , η αξία των παράνομα εγκατεστημένων προγραμμάτων λογισμικού ανήλθε στα 128 εκατομμύρια, με ποσοστό 61%. Εάν το ποσοστό αυτό μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2011 , θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στην εθνική οικονομία και τον εγχώριο τομέα της πληροφορικής κατά 261 εκ. και να αποφέρει επιπλέον 88 εκ. σε φορολογικά έσοδα.

 

Νομίζω ότι παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Είμαι κατά της πειρατείας, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα που μια εφαρμογή χρησιμοποιείται για κέρδος, αλλά ο ισχυρισμός ότι η πειρατεία πλήττει την οικονομία της Ελλάδας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά.

 

Δείκτης της οικονομίας μιας χώρας είναι ο λόγος του τζίρου εξαγωγών - εισαγωγών.

Αν είναι πάνω από το 1 (εξαγωγές>εισαγωγές) η οικονομία πάει καλά, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.

Με την πειρατεία μειώνονται σημαντικά οι εισαγωγές, οπότε ο δείκτης αυτός βελτιώνεται, άρα η πειρατεία βοηθά την Ελληνική οικονομία (ρωτήστε και οικονομολόγους και πείτε τους την λογική μου, θα συμφωνήσουν μαζί μου).

 

Μόνο το κράτος χάνει φόρους, οπότε οι πολιτικοί έχουν λιγότερα να φάνε, γι'αυτό καίγονται.

 

Επαναλαμβάνω ότι είμαι κατά του πειρατικού λογισμικού στην δουλειά, αλλά δεν μου αρέσει το παραμύθι (βλάπτει την οικονομία της Ελλάδας). Μπορεί να μου βρει κανείς πόσο % των εσόδων της BSA πηγαίνει σε εγχώριες εταιρείες;'

 

Και να κλείσω με κάτι χιουμοριστικό: Στις μελέτες της BSA για 1300 περίπου νέες θέσεις εργασίας αν μειωθεί 10% η πειρατεία, νομίζω ότι δεν έχουν υπολογίσει πόσοι πειρατές θα μείνουν άνεργοι, και πόσα γειτονικά μαγαζάκια θα κλείσουν τα οποία εγκαθιστούν στους πελάτες τους "τα βασικά" προκειμένου να τους προτιμήσουν.

Δημοσ.

Οι θέσεις εργασίας είναι για την Ελλάδα ή για την Ινδία και την Αμερική; Ας μην γελιώμαστε.

 

Επίσης καμμιά ελληνική εταιρία δεν είναι μέλος της BSA.

Ο κολητός μου που δουλεύει σε εταιρία τηλεποικωνιών, που δέχτηκε επιδρομή από την BSA, κοιτούσαν μόνο για προϊόντα τις MS και της Adobe. Τίποτα άλλο. Ανεξάρτητα αν είχαν τόνους παράνομα προγράμματα, MP3 και ταινίες και τα torrent δουλεύανε στο full.

 

Όχι δεν συμπαθώ την πειρατεία. Η Πειρατεία τους έδωσε την δύναμη. Αν το μαγαζάκι της γωνίας βάλει OpenOffice και Linux αντί για προϊόντα της MS τότε θα πέσει το χρήμα στην Ελληνική αγορά και όχι στις τσέπες λίγων πλουσίων. Διαφορετικά σκάστε τα να αγοράσετε τις άδειες οπώς πρέπει.

Δημοσ.

...το "ωραίο" αυτής της ανακοίνωσης είναι η "σπόντα" προς το...φιλότιμο...

Από που ν' αρχισεις,και τί να πεις...Λες και περιμένουν την μείωση της πειρατείας για να "δημιουργήσουν θέσεις εργασίας"...Μόνο που δεν είπαν "θα υπάρξουν και μισθολογικά bonus"...

...Aφού λοιπόν "ζορίζονται" τόσο για την ανεργία,ας προσλάβουν (ή ας πριμοδοτήσουν το δημόσιο να τους προσλάβει)1.000...επιθεωρητές επιφορτισμένους για παραπάνω ελεγχους...Θα βγάλουν και τα λεφτά τους με τα πρόστιμα,θα παταχθεί και η πειρατεία,θα πέσει και ο δείκτης της ανεργίας..."Βρε δε γ....μαστε λέω 'γω",που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν....

Αν θέλουν να πέσει ο δείκτης της ανεργίας,και ν' ανέβει το Α.Ε.Π. ,ας μη βγάζουν τις επιχειρήσεις στις "πρώην ανατολικές" χώρες...

Κι αν κόπτονται περί φορολογικών εσόδων,ας ράψουν τις τσέπες τους οι "εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι"....Χα....

Δημοσ.

Εγώ το μόνο που συμβουλεύω εδώ όσους έλληνες προγραμματιστές αποφασίσουν να ζήσουν από την ανάπτυξη & πώληση λογισμικού τους, είναι η χρήση HASP (dongles), θα τους κοστίσει φυσικά, ενδεχομένως θα ταλαιπωρήσει λίγο και τους αγοραστές που υποχρεώνονται να κουβαλάνε μαζί τους ένα ακόμα μικρό «μαραφέτι», αλλά είναι τελικά μονόδρομος καθώς δυστυχώς με τέτοιου είδους απόψεις και νοοτροπίες και δεδομένου του μικρού μεγέθους που έχει η Ελληνική αγορά (αναγκαστικός περιορισμός των κερδών), δεν βλέπω προκοπή για τους έλληνες ISVs, καθώς κανείς, τελικά (και σε καμία χρονική περίοδο από το 1988 που άρχισα να ασχολούμαι με την πληροφορική), δεν εκτιμά τον κόπο και τον χρόνο που αφιερώνουν στην ανάπτυξη λογισμικού, προτιμώντας σε συντριπτική πλειοψηφία την χρήση πειρατικού λογισμικού, ειλικρινά κρίμα :-(

Δημοσ.

Μαλλον τα πράγματα ειναι περισσότερο περίπλοκα από ότι φαίνονται δεδομένου ότι μπορουν να υπάρξουν δυσαρεστημένοι υπάλληλοι ή απολυμένοι και να κάνουν καταγγελίες..

Δημοσ.
Αποζημιώσεις
εννοούν πρόστιμα να υποθεσω.:lol: και εδω μαρκετιν:fear:

Τες πα ειμαι εναντίων της πειρατείας (θεωρητικά και σίγουρα σε επιχειρήσεις) αλλά γιατι η καθε μικροσοφτ χρεώνει το ιδιο ποσο σε αμερικανο, γερμανο, κινεζο, κονγκολεζο το office της?? :mad: Τα ιδια βγαζουν οι επιχειρήσεις τους. οταν ενας μαυρος βγαζει 1$ την μερα και ο Γερμανος 100? μπορουν να αγορασουν με την ιδια ευκολία το καθε office? Δεν θα επρεπε το καθε ελληνικο οφισ να κανει τα μισα από το γερμανικο κτλ

Δημοσ.
εννοούν πρόστιμα να υποθεσω.:lol: και εδω μαρκετιν:fear:

Τες πα ειμαι εναντίων της πειρατείας (θεωρητικά και σίγουρα σε επιχειρήσεις) αλλά γιατι η καθε μικροσοφτ χρεώνει το ιδιο ποσο σε αμερικανο, γερμανο, κινεζο, κονγκολεζο το office της?? :mad: Τα ιδια βγαζουν οι επιχειρήσεις τους. οταν ενας μαυρος βγαζει 1$ την μερα και ο Γερμανος 100? μπορουν να αγορασουν με την ιδια ευκολία το καθε office? Δεν θα επρεπε το καθε ελληνικο οφισ να κανει τα μισα από το γερμανικο κτλ

 

Η δικαιολογία που βρίσκουν είναι ότι το κάνουν για να μη μπορεί να αγοράσει κάποιος το software σε μια χώρα που πωλείται φθηνότερα - φυσικά για τα μεταγλωττισμένα software αυτό δεν ισχύει οπότε τα ρίχνουν στο κόστος μεταγλώττισης!

Το παλαβό της υπόθεσης είναι ότι μόλις το software περάσει τον Ατλαντικό αυτομάτως η τιμή του γίνεται από χ δολλάρια --> χ ευρώ + το ΦΠΑ που με τη σημερινή ειδικά ισοτιμία είναι καθαρή αισχροκέρδεια. Αυτό γίνεται γιατί τους Ευρωπαίους τους θεωρούν γερά πορτοφόλια (κοινώς μ....ς)...

Το νταβατζιλίκι της MS με τα προεγκατεστημένα windows στα laptop και γενικά τα νέα pc είναι χειρότερη απάτη από την πειρατεία...

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι πότε θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στα σπίτια και να ρίχνουν τα πρόστοιμα.

Φυσικά ποτέ. Δεν τους συμφέρει. Μια εταιρία θα βάλει προϊόντα της MS γιατί αυτό ξέρουν οι υπάλληλοί τους από τα πειρατικά στο σπίτι. Δεν θα πληρώσουν για εκμάθηση linux/OpenOffice. Αλλά θα προσπαθήσουν να βάλουν πειρατικό ταυτόχρονα για να μην πληρώσουν τίποτα γενικός. Αυτοί θα πληρώσουν το πρόστοιμο όμως.

 

Ο άλλος στο σπίτι του με τα πειρατικά, κάνει την δουλειά τον εταιριών. Δεν θα πάνε να τα φάνε από αυτόν αλλά από την εταιρία που δουλεύει.

 

Αν πάρουν στο κυνίγι τους οικιακούς χρήστες, αυτοί θα αλλάξουν προγράμματα. Θα βάλουν Linux, OpenOffice, Gimp. Αυτό θα ωθήσει και τις εταιρίες να βάλουν Linux και OpenOffice. Οπότε τα χρήματα θα κοπούν από τα πρόστοιμα και τις πωλήσεις.

 

Αλλά η κουτοπονηριά είναι κάτι που διακατέχει τον Έλληνα. "Ο άλλος θα πληρώσει".

 

Λάθος. Στην εταιρία του φίλου μου οι υπάλληλοι την πλήρωσαν. Δεν θα πάρουν αύξηση φέτος. 60 χιλιάδες ευρώ είναι πολλά λεφτά ανεξαρτήτως εταιρίας στην Ελλάδα.

Χωρίς αύξηση δεν θα ξοδέψουν τα λεφτά αυτά που θα είχαν. Οπότε δεν θα πάνε στον άλλον να αγοράσουν κάτι. κοκ. Στο τέλος την ζημιά την μοιράζονται ΟΛΟΙ.

Δημοσ.

Άμα ξανακούσω αυτό το επιχείρημα, θα κόψο το λαιμό μου...

 

Μέχρι πότε θα εκλαμβάνουν την 'αξία' των πειρατικών προγραμμάτων ώς τεκμαρτή ζημία; Από πού κι ώς πού συμπαιρένουν ότι ο άλλος θα αγόραζε το αυθεντικό αν δεν είχε το πειρατικό;

 

Συν τα προηγούμενα επιχειρήματα, και νομίζω ότι τελειώσαμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...