Προς το περιεχόμενο

Laptop ή MacBook

anvc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει το "APPLE MACBOOK INTEL CORE 2 DUO 2.4GHZ - Intel GMA X3100 με επεξεργαστή γραφικών 144MB DDR2 SDRAM που μοιράζεται με την κύρια μνήμη". Σε 2GB μνήμη RAM.

Θέλει όμως οπωσδήποτε να παίζει το PES2008.

Όποιος το έχει δοκιμάσει ή ξέρει, ας μας δώσει την πληροφορία αυτή γιατί βιαζόμαστε να το πάρουμε και πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε αν παίζει το παιχνίδι αυτό..

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Το οτι το παιζει θα το παιζει, απλα το θεμα ειναι: Θες να δωσεις 1000+ ευρω για να παιζεις PRO σε 13,3" οθονη και με περιορισμενες δυνατοτητες για αλλα παιχνιδια λογο της καρτας γραφικων.. :S Δεν θα στο προτινα.. Γνωμη μου να πας κατι σε HP, TOSHIBA.. Ομολογουμενος πολυ καλυτερα σε παιχνιδια λογο της καρτας γραφικων που διαθετουν μειωνεκτιμα μεγαλο του book για παιχνιδια, και εχουν και μεγαλυτερη οθονη..

ΥΓ: Δεν νομιζω να βολευει η 13.3" για παιχνιδι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι και εγώ στο δίλημμα laptop ή mac. Θα πάω Αμερική σε 3 βδομάδες και εκεί σκέφτομαι να πάρω ένα macbook. Γενικότερα θέλω ένα λαπτοπ με 13άρα οθόνη γιατί με ενδιαφέρει πολύ η φοριτότητα. Στο σπίτι εξάλλου υπάρχει και η LCD που το ενώνεις και κάνεις την δουλειά σου. Το μοναδικό μειονέκτημα που βλέπω στο macbook είναι η κάρτα γραφικών του (Intel GMA X3100 ). Δεν είμαι κανένας φανατικός gamer αλλά ένα pro evolution όλοι λίγο πολύ θέλουμε να το παίζουμε, οπότε καταλαβαίνω τον παραπάνω φίλο.

Με πρώτο κριτήριο λοιπόν τις 13 inches θεωρείτε ότι το macbook είναι καλή επιλογή? Τι εναλλακτική θα προτείνατε?

Δημοσ.
Είμαι και εγώ στο δίλημμα laptop ή mac. Θα πάω Αμερική σε 3 βδομάδες και εκεί σκέφτομαι να πάρω ένα macbook. Γενικότερα θέλω ένα λαπτοπ με 13άρα οθόνη γιατί με ενδιαφέρει πολύ η φοριτότητα. Στο σπίτι εξάλλου υπάρχει και η LCD που το ενώνεις και κάνεις την δουλειά σου. Το μοναδικό μειονέκτημα που βλέπω στο macbook είναι η κάρτα γραφικών του (Intel GMA X3100 ). Δεν είμαι κανένας φανατικός gamer αλλά ένα pro evolution όλοι λίγο πολύ θέλουμε να το παίζουμε, οπότε καταλαβαίνω τον παραπάνω φίλο.

Με πρώτο κριτήριο λοιπόν τις 13 inches θεωρείτε ότι το macbook είναι καλή επιλογή? Τι εναλλακτική θα προτείνατε?

Αν σε ενδιαφερει η φορητοτητα,τοτε καλυτερα να κοιταξεις σε αλλα 13.3" ή ακομα και 14.1" που ειναι ελαφρυτερα,μιας και το macbook ειναι απο τα βαρυτερα (αν οχι το βαρυτερο) 13.3" που κυκλοφορει.

Ακομα και μερικα 14.1" ειναι ελαφρυτερα.

Επισης αφου πας Αμερικη,ριξε μια ματια και στο dell xps 1330.Ιδια τιμη(ισως λιγο φθηνοτερο) θα σου ερθει για παρομοια χαρακτηριστικα,αλλα αν θελεις θα μπορεις να βαλεις και εξτρα πραγματα ή να κοψεις απο κατι που δεν χρειαζεσαι(πχ λιγο πιο χαμηλο επεξεργαστη για να βαλεις καλυτερη καρτα γραφικων ή led οθονη).Επισης μπορεις να παρεις επεκταση εγγυησης που ισχυει και στην Ελλαδα.

Τελος,ειναι ελαφρυτερο και ειναι κατασκευασμενο απο αλουμινιο.

Δημοσ.

Προσωπικά αν και έχω γράψει ότι εάν θα αγόραζα ένα φορητό αυτό σίγουρα θα ήταν το XPS M1330 με LED οθόνη(μόνο με Led), πιστεύω ότι το Macbook εφόσων το αγοράζεις από ΗΠΑ είναι καλύτερη επιλογή.

Και αυτό γιατί το XPS στο Ελλαδιστάν μπορείς να το αγοράσεις με μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με τις ΗΠΑ από ότι το Macbook. Υπενθυμίζω ότι το Macbook εδώ κοστιζει 40-45% ακριβότερα από ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ενώ το XPS 10-15% (εκτός και εάν το dell.com έχει προσφορές).

Πέραν της τιμής όμως το Macbook έχει εξαιρετική αυτονομία που αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με το XPS αν και μιλάμε για διαφορές 100-200 γραμμαρίων.

Βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο για παιγνίδια (όχι ότι δε μπορείς) αλλά με την αυτόνομη κάρτα του το XPS είναι αρκετά πιο ισχυρό.

Από 14'' θα βρεις σε καλές τιμές το Thinkpad T61 που μπορείς να κάνεις σύνθεση με αυτόνομη κάρτα γραφικών καθώς και το ΗΡ 6910p.

Πάντως νομίζω ότι τα δύο 13' είναι εξαιρετικά και όποιο τελικά και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Δες τα από κοντά και αποφάσισε.

Δημοσ.

...

Πέραν της τιμής όμως το Macbook έχει εξαιρετική αυτονομία που αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με το XPS αν και μιλάμε για διαφορές 100-200 γραμμαρίων.

...

To dell xps m1330 με την μικρη μπαταρια εχει βαρος 1.79kg ενω το macbook εχει βαρος 2.27 kg.

Mεγαλη διαφορα,μισο κιλο!

Ακομα και αν ο dell 1330 αγοραστει με την μεγαλη 9αρα μπαταρια,δεν φθανει σε βαρος το macbook,ενω με την μεγαλη 9 αρα μπαταρια εχει πολυ μεγαλη αυτονομια.

Προσωπικα οποιος ενδιαφερεται για φορητοτητα καλο θα ηταν για τον xps να αγορασει την μικρη μπαταρια,για οταν δε θελει να κουβαλαει βαρος ,αλλα και την μεγαλη για μεγιστη αυτονομια.

Υ.Γ.: Ο dell xps 1330 με παρομοια χαρακτηριστικα με τον macbook, αλλα με led οθονη, κοστιζει γυρω στα $1400. (οσο δηλαδη και ο macbook)

Θετικο ειναι οτι αν θελεις το στηνεις οπως θελεις εσυ (πχ λιγο πιο αργο επεξεργαστη για να βαλεις εξοικονομησεις χρηματα την καλυτερη καρτα γραφικων ή να παρεις μεγαλυτερη εγγυηση ή μεγαλυτερη μπαταρια κλπ)

Δημοσ.

Βασικά επειδή και εμένα μου έχει μπει η ιδέα να πάρω macbook η γνώμη μου είναι η εξής.Αν πάρετε mac θα το κάνετε για το λειτουργικό και μόνο.Αν θέλετε να παίζετε παιχνίδια κτλ καλύτερα πάρτε laptop.Εγώ έχω ήδη ένα laptop(Dell Inspiron 8100) και κανονικό PC οπότε έχω ψιλοβαρεθεί τα windows και θέλω μια αλλαγή.Δε θέλω ξανά laptop.

Δημοσ.
Υ.Γ.: Ο dell xps 1330 με παρομοια χαρακτηριστικα με τον macbook, αλλα με led οθονη, κοστιζει γυρω στα $1400. (οσο δηλαδη και ο macbook)

To XPS με ανάλογη σύνθεση με το Λευκό Macbook 2.4 και την 6 cell , κοστίζει $1,618 όταν το μήλο κοστίζει $1,299. Σεβαστή διαφορά.

ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη

Από την άλλη θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη αυτό που πολύ σωστά γράφει ο haHA

Θετικο ειναι οτι αν θελεις το στηνεις οπως θελεις εσυ (πχ λιγο πιο αργο επεξεργαστη για να βαλεις εξοικονομησεις χρηματα την καλυτερη καρτα γραφικων ή να παρεις μεγαλυτερη εγγυηση ή μεγαλυτερη μπαταρια κλπ)

Η Rainbow, σε αντιθεση με το αντικεμενικά άψογο σέρβις της Dell, είναι ανασταλτικός παράγοντας για να προχωρήσεις σε αγορά Mac. Φαντάσου να αγοράσεις την 3ετή εγγύηση της Apple (Apple Care Pack) με $250 από τις ΗΠΑ και όταν τη χρειαστείς να σου πουν εδώ "Λυπόμαστε αλλά εμείς δεν την αναγνωρίζουμε". Τους φέρνεις το Macbook στο κεφάλι ή όχι?

Δημοσ.
To XPS με ανάλογη σύνθεση με το Λευκό Macbook 2.4 και την 6 cell , κοστίζει $1,618 όταν το μήλο κοστίζει $1,299. Σεβαστή διαφορά.

Εμενα μου βγηκε $1420 με led οθονη και την 4αρα μπαταρια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...