Προς το περιεχόμενο

Laptop ή MacBook

anvc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω σκοπο να αγορασω φορητο υπολογιστη και μου εχει μπει η ιδεα να παρω Macbook.

Επειδη ομως θα χρειαστει να το παιρνω μαζι μου στη σχολη (πληροφορικη σπουδαζω), προβληματιζομαι μηπως και δεν θα μπορω να εγκαταστησω καποιες εφαρμογες που μου χρειαζονται (C++ Builder, Matlab, Mathcad κλπ). Υπαρχει τετοιου ειδους προβλημα;

Επισης, αν εξαιρεσουμε τα παραπανω (ας πουμε οτι δε θελω να εγκαταστησω τετοιου ειδους εφαρμογες) θα μου συμβουλευατε να παρω Macbook; Αξιζει;

Ευχαριστω!:-)

Δημοσ.

κοιτα υπαρχει και η αναλλακτικη του partition....οποτε βαζεις και ςινδοςσ και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

ολα αυτα αν θεσ τοοοοοοοοοσο μα τοσο πολυ να παρεις mac

Δημοσ.
κοιτα υπαρχει και η αναλλακτικη του partition....οποτε βαζεις και ςινδοςσ και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

ολα αυτα αν θεσ τοοοοοοοοοσο μα τοσο πολυ να παρεις mac

μπορω ν βαλω λειτουργικο για mac σε pc?

Δημοσ.
Εχω σκοπο να αγορασω φορητο υπολογιστη και μου εχει μπει η ιδεα να παρω Macbook.

Επειδη ομως θα χρειαστει να το παιρνω μαζι μου στη σχολη (πληροφορικη σπουδαζω), προβληματιζομαι μηπως και δεν θα μπορω να εγκαταστησω καποιες εφαρμογες που μου χρειαζονται (C++ Builder, Matlab, Mathcad κλπ). Υπαρχει τετοιου ειδους προβλημα;

Επισης, αν εξαιρεσουμε τα παραπανω (ας πουμε οτι δε θελω να εγκαταστησω τετοιου ειδους εφαρμογες) θα μου συμβουλευατε να παρω Macbook; Αξιζει;

Ευχαριστω!:-)

No Problem... C++ Builder = Eclipe(η επιλογή μου)

Matlab = Matlab for UNIX

MathCad = Δεν θυμάμαι το όνομα...

Δημοσ.

Laptop από εμένα.

Εάν θέλεις unix based λειτουργικό εγκατέστησε linux και έχε dual boot.

Ακόμα και αν εξαιρέσουμε το θέμα των εφαρμογών που λες, προσωπικά πάλι laptop θα πρότεινα. Οι βασικοί λόγοι είναι ότι τα προιόντα της Apple έχουν κατά τη γνώμη μου κακό δείκτη value for money και εν συνεχεία ότι δεν με πείθει καθόλου η ελληνική αντιπροσωπεία της Apple, Rainbow.

Δημοσ.

Όντως η rainbow είναι για πολλές σφαλιάρες....

Αλλά τα mac έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής και το καλύτερο design (και μην ακούσω για υποκειμενικότητες).

Δημοσ.
Αλλά τα mac έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής και το καλύτερο design (και μην ακούσω για υποκειμενικότητες).

Οκ 3 μοντέλα είναι όλα και όλα και ναι έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αλλά εγώ θα προτιμούσα Thinkpad. Με πείθουν περισσότερο.

Και όσον αναφορά το design, για κάποιους είναι πρόβλημα γιατί όταν θέλω να μετακινώ το φορητό συνεχώς και να το βάζω-βγάζω στη τσάντα, τότε ωραίες και όμορφες οι γυαλιστρερές επιφάνειες όμως από τα μικρογρατζουνίσματα το λευκό macbook φίλου έδειχνε σαν ζέβρα.

Οπως επίσης θα μου άρεσε να υπήρχε ματ επιλογή στις οθόνες. Για πολλούς χρήστες είναι μεγάλο μειονέκτημα η απουσία τους.

Πάντως για να μην παρεξηγηθώ, δε θα με χάλαγε ένα. Απλά δεν θα ήταν η επιλογή μου αν το ήθελα για δουλειά.

ΥΓ: Διορθώνω ότι ναι έχει mat οθόνη αλλά δυστυχώς όχι στα πιο οικονομικά και προσιτά MacBook που απευθύνονται στους περισσότερους από εμάς.

Δημοσ.

Τα apple πραγματι εχουν πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,αλλα οχι την καλυτερη..

Τα macbοok pro εχουν αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης,αλλα μαλλον δεν φθανουν τα επαγγελματικα hp compaq,ibm thinkpad,dell.

Τα macbook ειναι πιο κατω,αλλα φυσικα πιο πανω απο το μεσο ορο.(πχ acer)

Σε αυτα προσθεστε τον κακό δείκτη value for money και τον μονο 1 χρονο εγγυηση...

Aπο εμφανιση πραγματι ειναι μπροστα..

Δημοσ.
Οκ 3 μοντέλα είναι όλα και όλα και ναι έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αλλά εγώ θα προτιμούσα Thinkpad. Με πείθουν περισσότερο.

+1

Τα Τhinkpad είναι εκτός συναγωνισμού! Τρομερή ποιότητα κατασκευής και απίστευτη λειτουργικότητα ;)

Δημοσ.

Βάλε κάπου πρώτα το λέοπαρτ να δείς ε'αν σου αρέσει, γενικά τα μάκ είναι τα καλύτερα αλλά εάν δεν υποστηρίζει κάτι που το χρειάζεσαι τι να το κάνεις

Δημοσ.

Και όσον αναφορά το design, για κάποιους είναι πρόβλημα γιατί όταν θέλω να μετακινώ το φορητό συνεχώς και να το βάζω-βγάζω στη τσάντα, τότε ωραίες και όμορφες οι γυαλιστρερές επιφάνειες όμως από τα μικρογρατζουνίσματα το λευκό macbook φίλου έδειχνε σαν ζέβρα.

Ζωγραφίζεις! Όντως το φινίρισμά τους είναι κλάφτα Χαράλαμπε

+1

Δημοσ.

Yπάρχει περίπτωση το Macbook APPLE να παίζει games όπως PES 2008 με κάρτα γραφικών INTEL GMA X3100 και Μνήμη: 1GB (2x512) DDR2 RAM PC2-5300 στα 667MHz επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB. Τo λέω γιατί τα περισσοτερα games λειτουργούν σε windows...αλλά μου την έχει δώσει και θέλω να πάρω ένα Μacbook...έτσι γιατί μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα...αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το πάρω αν μου πεί κάποιος με σιγουριά ότι δεν παίζει games και ιδιαίτερα το PES 2008....Συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904017

Δημοσ.

αν και δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να σου απαντησω, δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζεις ως κριτηριο για την αγορα του macbook αν θα παιζει το pes2008... και μαλιστα το συγκεκριμενο ειναι και 13,3"....προσωπικα το " μου την εχει δωσει να παρω ενα mac γιατι μου αρεσει να μαθαινω νεα πραγματα αλλα πρεπει να παιζει οπωσδηποτε pro" δεν το καταλαβαινω....και να σκασεις και χιλιαρικο...γνωμη μου..

φιλικα παντα :-)

Δημοσ.

Το Pes2008 θα πρέπει να τρέχει ακόμα και με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αφού δεν πρόκειται για κανένα βαρύ παιχνίδι.... Σίγουρα πάντως η κάρτα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων με προσανατολισμό τα προγράμματα γραφείου και το σερφάρισμα στο Ίντερνετ και όχι τα παιχνίδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...