Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε νέα εγκατάσταση

plakalis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ξεκιναω να κάνω format και εγκατάσταση στο pc ενός φιλου μου. Ξεκινάει να φορτώνει αρχεία η εγκατάσταση, με ρωτάει αν θα κάνω νέα εγκατασταση, ή επισκευή, ή F3 για ακυρο. Όλα κανονικά. Όταν διαλέγω νεα εγκατάσταση μου λέει οτι δεν εχω συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένες, ενώ εχω 2 σκληρούς. Στα ΒΙΟS ομως τους βρίσκω. Τι συμβαίνει?

Δημοσ.

αν οι δισκοι ειναι sata η σε καποιο controller τοτε χρειαζεται να περασεις drivers απο floppy στην αρχη της διαδικασιας πατωντας F6 διαβασε το manual της μητρικης και βρες τους απαραιτητους drivers....

Δημοσ.

οι σκληροί είναι SATA, και φυσικά πας να περάσεις XP ,που δεν έχουν υποστήριξη σχεδόν για κανέναν SATA controller.Xρειάζεται να φτιάξεις με το cd με drivers της μητρικής του φίλου σου,μια δισκέτα που να περιέχει τον SATA driver για τον controller(το τσιπάκι που είναι υπεύθυνο για τις SATA συσκευές) (αυτό προϋποθέτει και το δικό σου pc που θα χρησιμοποιήσεις για να βάλεις το cd της μητρικής του φίλου σου,ώστε να φτιάξεις μία δισκέτα-λογικά έχει σχετικό μενού πώς θα το χρησιμοποιήσεις-ΕΧΕΙ floppy drive,αλλά και του φίλου σου,γιατί όταν θα φτιάξεις την έρμη αυτή δισκέτα,καθώς ξεκινάει η εγκατάσταση των Windows,θα σου ζητήσει να πατήσεις f6 για να "προσθέσεις" επιπλέον drivers (έχοντας ήδη μέσα στο floppy τη δισκέτα).Με την παρουσία του σχετικού driver,η εγκατάσταση θα "δει" τον controller,και κατ' επέκταση τους δίσκους που είναι "συνδεδεμένοι" σ' αυτόν.

Αν δεν παίζει cd,κατεβάζεις απ΄το site της μητρικής του (βάζεις το μοντέλο στο searchbox του site και ψάχνεις είτε για scsi/sata/raid controller driver,που είτε σε exe αρχείο μπορεί να είναι.είτε σε zip,είτε και καν να μην αναφέρεται ως ξεχωριστός driver,αλλά να είναι μέρος ενός driver pack για την εν λόγω μητρική...)

Τα ίδια ισχύουν για το cd της μητρικής:Μπορεί να μη δεις μενού για "SATA" αλλά για "SCSI/RAID controller"....

Καλή επιτυχία.

*edit : vagchrist , όταν εσύ ερχόσουν,εγώ ακόμα πήγαινα..(έγραφα δλδ) :-D

επίσης ,αν δεν υπάρχει floppy,την προσθήκη του driver μπορεί να γίνει ΚΑΙ φτιάχνοντας ένα άλλο cd xp που να τον περιέχει,με το πρόγραμμα nlite (αλλά είναι πιο "ιστορία" από το να το κάνεις μέσω floppy)...

Δημοσ.

Οι σκληροί είναι IDE σίγουρα. Λέτε να υπάρχουν ρυθμίσεις στο BIOS και να ψάχνει για sata? Aν και πάλι θα ψαξω το θέμα με το floppy και τους drivers..

Δημοσ.
Οι σκληροί είναι IDE σίγουρα. Λέτε να υπάρχουν ρυθμίσεις στο BIOS και να ψάχνει για sata? Aν και πάλι θα ψαξω το θέμα με το floppy και τους drivers..

Ωραία,και IDE να είναι,βλέπω στο site της ότι είναι raid controller ο ΑΤΑ...Οπότε μάλλον πάλι 1 απ΄τα ιδια-θέλει τον driver για τον controller.Βρίσκεις τον συγκεκριμένο (για το σχετικό λειτουργικό, πχ για XP 32 bit )τον κατεβάζεις,και φτιάχνεις δισκέτα..)

Το BIOS,καμμία σχέση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...