Hal9000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Αρκετό ενδιαφέρον για μια ακόμη χρονιά στο χώρο της Asus στον οποίο κυριάρχησε φέτος το Eee PC, ο υποφορητός υπολογιστής που κυριάρχησε στις πωλήσεις και θεωρείται το πιο πετυχημένο προϊόν της εταιρείας. [caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption] [caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption] [caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption][caption]ASUS EEE PC 701[/caption] Τα πρώτα μοντέλα της σειράς με οθόνη 7' ιντσών, αποθηκευτικό χώρο έως 8gb καθώς και μνήμη έως 1gb παρουσιάστηκαν εκτενώς ενώ παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα ίδια μοντέλα να "τρέχουν" Windows XP αρκετά ικανοποιητικά. Η Asus θα δίνει το δικαίωμα επιλογής μεταξύ μιας ειδικής έκδοσης του Linux και των Windows XP η οποία θα ανεβάζει ελαφρά τη τιμή του μοντέλου με το οποίο θα διατίθεται. Παράλληλα παρουσιάστηκε και το νεότερο μοντέλο της σειράς το οποίο φέρει μεγαλύτερη οθόνη 8.9 ιντσών και ανάλυση 1024x600 κάνοντας αρκετά πιο εύκολη τη περιήγηση σε ιστοσελίδες. Ακόμα ο αποθηκευτικός χώρος αυξάνεται στα 12gb και όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά (webcam, card reader, usb ports) παραμένουν ως έχουν. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Site: Asustek Official Site
21century Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Ειναι αυτο που περιμεναμε τόσο καιρό αλλά εκείνο που μας προβλημάτιζε ήταν η μικρή οθόνη του. Φυσικά αξίζει να τονίσουμε ότι παρότι δεν έχουμε ένδειξη τιμής η παρουσία των XP είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία..
michael92 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Θα συμφωνήσω με τον 21st century για τα XP, πως να τρέξουν τα Vista σε αυτό το λιλιπούτειο λαπτοπάκι; Το θέμα είναι σε τι χρησιμεύει; 1000 φορές καλύτερο το με ελλείψεις μεν, κορυφαίο δε macbook air.
soturin Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Χρησιμεύει στο ότι δεν έχουν όλοι 3000 ευρώ και υπάρχουν χρησείς ενός υπολογιστή για τις οποίες δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω σε ισχύ (έχουμε γίνει άπληστοι με λίγα λόγια) Αν και με ένα hack που έβαζε 2gb ram στο eee ένας τύπος έτρεχε άψογα compiz-fusion
silencer51 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Θα συμφωνήσω με τον 21st century για τα XP, πως να τρέξουν τα Vista σε αυτό το λιλιπούτειο λαπτοπάκι; Το θέμα είναι σε τι χρησιμεύει; 1000 φορές καλύτερο το με ελλείψεις μεν, κορυφαίο δε macbook air. Εδώ τρέχουνε τα Vista Ultimate στο ΥΠΑΡΧΟΝ μοντέλο... nLited φυσικά με αρκετή σαβούρα εκτός εγκατάστασης. Παρανοικό μεν (ποιος ο λόγος αφού τα XP και 2 φορές πιο γρήγορα ειναι και πιο ώριμα ως λειτουργικό), πάντως γίνεται...
michael92 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εδώ τρέχουνε τα Vista Ultimate στο ΥΠΑΡΧΟΝ μοντέλο... nLited φυσικά με αρκετή σαβούρα εκτός εγκατάστασης. Παρανοικό μεν (ποιος ο λόγος αφού τα XP και 2 φορές πιο γρήγορα ειναι και πιο ώριμα ως λειτουργικό), πάντως γίνεται... Ναι άλλα με 9 inch οθόνη τι να δω; Αυτό με ενδιαφέρει. Για λάπτοπ 15 ίντσες τουλάχιστον, αλλιώς τζάμπα λεφτά.
nske Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και ένα ενδιαφέρον άρθρο για upgrades http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades Χρησιμεύει στο ότι δεν έχουν όλοι 3000 ευρώ και [b']υπάρχουν χρησείς ενός υπολογιστή για τις οποίες δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω σε ισχύ (έχουμε γίνει άπληστοι με λίγα λόγια)[/b] ++ Ναι άλλα με 9 inch οθόνη τι να δω; Αυτό με ενδιαφέρει. Για λάπτοπ 15 ίντσες τουλάχιστον, αλλιώς τζάμπα λεφτά. Προτιμάς να κουβαλάς 5 κιλά τέρας για να χωράει περισσότερα πράγματα η οθόνη; Το EEE είναι τόσο μικρό, ελαφρύ και energy-efficient που μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί, όπως θα είχες ένα συμβατικό τετράδιο! Δε λέω ότι δεν είναι σημαντικοί συμβιβασμοί, αλλά το δικό μου laptop κατέληξε να μένει σπίτι καθημερινά γιατί με πιάνει η μέση μου όποτε το παίρνω μαζί.
michael92 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και ένα ενδιαφέρον άρθρο για upgrades http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades ++ Προτιμάς να κουβαλάς 5 κιλά τέρας για να χωράει περισσότερα πράγματα η οθόνη; Το EEE είναι τόσο μικρό, ελαφρύ και energy-efficient που μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί, όπως θα είχες ένα συμβατικό τετράδιο! Δε λέω ότι δεν είναι σημαντικοί συμβιβασμοί, αλλά το δικό μου laptop κατέληξε να μένει σπίτι καθημερινά γιατί με πιάνει η μέση μου όποτε το παίρνω μαζί. Πλέον τα περισσότερα ζυγίζουν 3 κιλά, έχει και με 2 και με 2,5 για 15 inch οθόνη. Επίσης δεν χρειάζεται να το κουβαλάω καθημερινά. Εγώ πάντως αν και το θεωρώ το EEEpc καλό, δεν θα με βόλευε.
kirimis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ναι άλλα με 9 inch οθόνη τι να δω; Αυτό με ενδιαφέρει. Για λάπτοπ 15 ίντσες τουλάχιστον, αλλιώς τζάμπα λεφτά. μαλλον δεν χρειαστηκε ποτε ουσιαστικα το laptop σου να γινει μέρος της δουλειας σου, γι αυτο και μιλας με τοση χαρακτηριστικη ευκολια για 15αρια!!! NO GO ALL THE WAY οι 15 ιντσες+. Αυτα δεν ειναι laptops αλλα desktop replacements!
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ας ελπίσουμε ότι η ASUS έβαλε μυαλό και θα μπορεί να καλύψει επαρκώς τη ζήτηση που θα υπάρχει για το 9άρι Eee μετά το καλοκαίρι. Είναι αδιανόητο μεγάλα ευρωπαϊκά e-shops να δίνουν χρόνους παράδοσης κοντά (ή και πάνω από) μήνα, όπως συνέβη με το 7άρι...
michael92 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 μαλλον δεν χρειαστηκε ποτε ουσιαστικα το laptop σου να γινει μέρος της δουλειας σου, γι αυτο και μιλας με τοση χαρακτηριστικη ευκολια για 15αρια!!! NO GO ALL THE WAY οι 15 ιντσες+. Αυτα δεν ειναι laptops αλλα desktop replacements! Ε λογικό είναι, 15 χρονών είμαι, το desktop προσωρινά μου αρκεί αν και 17 ίντσες μόνο η οθόνη, από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του pcιου μου είμαι πολύ ικανοποιημένος πάντως. Για laptop τις ίντσες τις θέλω ανάλογα με την ηλικία μου Τώρα 15άρα οθόνη, σε 4 χρόνια 19άρα κλπ...
soturin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 μα δεν πάει το πόσο μπορούν να κάνουν μια οθόνη laptop, αλλά ότι δεν έχει φορητότητα στις 19 ίντσες. Αν και σε 4 χρόνια με τόσο λεπτά λαπτοπ που βλέπουμε παίζει να διπλάωνουν 3-4 φορες και από μέγεθος πορτοφολιού να ξεδιπλώνεις 20αρι φορητό
michael92 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 μα δεν πάει το πόσο μπορούν να κάνουν μια οθόνη laptop, αλλά ότι δεν έχει φορητότητα στις 19 ίντσες. Αν και σε 4 χρόνια με τόσο λεπτά λαπτοπ που βλέπουμε παίζει να διπλάωνουν 3-4 φορες και από μέγεθος πορτοφολιού να ξεδιπλώνεις 20αρι φορητό Χεχε ναι. Και όταν γίνω 40 θα γίνουν τα laptop σαν τις εφημερίδες. Θα βγάζω 40άρα οθόνη αφής.
antonl Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 [...]Προτιμάς να κουβαλάς 5 κιλά τέρας για να χωράει περισσότερα πράγματα η οθόνη; Το EEE είναι τόσο μικρό, ελαφρύ και energy-efficient που μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί, όπως θα είχες ένα συμβατικό τετράδιο! Δε λέω ότι δεν είναι σημαντικοί συμβιβασμοί, αλλά το δικό μου laptop κατέληξε να μένει σπίτι καθημερινά γιατί με πιάνει η μέση μου όποτε το παίρνω μαζί. +1 (από μένα) +10 (από τη μέση μου) Πρώτη μέρα ήρθα δουλειά με το laptop. FS E8310 (15.4", καθαρό βάρος ~2.5kg / μεικτό ~4.5kg). Λογικά θα το παρατήσω εδώ πέρα. Ανταλλάσετε το παραπάνω laptop 2 ημερών με το eee PC του #1
firewalker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Και ένα ενδιαφέρον άρθρο για upgrades http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades Έτσι έτσι... Τι να πω. Χαράς την υπομονή του. Πάντως αν έβγαινε με όλα αυτά τα extra θα ήταν... Εξαίσιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα