panaathas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Επειδη κατεβαζω αρκετα θελω να αφηνω ανοικτο το συστημα το βραδυ αλλα φοβαμαι μην καει πολλυ και ετσι το αποφευγω.Προσφατα η δουλεια της μανας μου της εδωσε εαν laptp με C2D + 1GB ram ddr2 και σκευτικα να κανω lan και να το αφηνω ολο το βραδυ.Το θεμα ειναι τι πρεπει να αφηγω,το pc ή το laptop.>;;;
com_hs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 το πσ βέβαια γιατί το λάπτοπ δεν βλέπω να κρατάει και πολύ και ε'ιναι και επαγγελματικό
irahara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Εγώ άφηνα τον φορητό της υπογραφής για 48 ή 72 ώρες (και μάλιστα επί καύσωνα) συνεχώς να κατεβάζει και δεν έπαθε τίποτα. Νομίζω ότι όταν κατεβάζεις με torrent η cpu απασχολείται ελάχιστα και ακόμα λιγότερο η κάρτα γραφικών. Οπότε δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα θερμοκρασίας εκτός και αν ο φορητός σου έχει κακή ποιότητα κατασκευής και βέβαια εξοικονομείς και ενέργεια.
panaathas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 το pc γιατι το λαπτοπ ζεσταινεται και ετσι απο περιεργεια μηπως ξερει εσυ ή καποιος αλλος ποσα ευρο ειναι ενα pc εαν ειναι ανοικτο 10 ωρες??
kostasSTi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δεν είναι το ίδιο σε όλα... εξαρτάται τι έχει πάνω του το μηχάνημα. Ο μόνος τρόπος για να το βρεις, είναι να πάρεις ένα μηχανάκι που μετράει τα watt που καίει το pc και να υπολογίσεις κατανάλωση.
vagchrist Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 αν σκεφτεις ποσα θα χρειαζοσουνα για να αγορασεις αυτα που κατεβαζεις ισως να σε συμφερει να αφηνεις το σταθερο ανοικτο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Παρε ενα Celeron 1,6GHz και μια μητρικη με onboard vga και ενα Active PFC τροφοδοτικο. Κανε Undervoltage και underclocking στο Celeron. Μη βαλεις οθονη ουτε καν ηχεια. Κανε LAN και μπαινε με απομακρυσμενη συνδεση στο Pc αυτο. Ο,τι καλυτερο και ο,τι πιο αθορυβο και παραγωγικο. Εγω ετσι το εχω κανει...(σχεδον).
panaathas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 ρε παιδες εμενα μονο το κοστος με νοιαζει...φιλε μου GeorgeMan καλλη η προταση σου και θα την σκεφτω σοβαρα....δηλαδη κατα πολλυ μεσο ορο δεν γινεται να το βρεις?τεσπα...
blaxos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 οποιο θελεις αλλα κατι πολυ σημαντικο..οταν εχεις το λαπτοπ στην μπριζα να βγαζεις την μπαταρια...
disqualified Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 οποιο θελεις αλλα κατι πολυ σημαντικο..οταν εχεις το λαπτοπ στην μπριζα να βγαζεις την μπαταρια... αυτο ειναι σημαντικο μονο αν φοβασαι οτι θα σκασει η μπαταρια σε περιπτωση που λειπεις και το εχεις αφησει γιατι αλλιως χανεις το νοημα του φορητου
Vice Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Παρε ενα Celeron 1,6GHz και μια μητρικη με onboard vga και ενα Active PFC τροφοδοτικο.Κανε Undervoltage και underclocking στο Celeron. Μη βαλεις οθονη ουτε καν ηχεια. Κανε LAN και μπαινε με απομακρυσμενη συνδεση στο Pc αυτο. Ο,τι καλυτερο και ο,τι πιο αθορυβο και παραγωγικο. Εγω ετσι το εχω κανει...(σχεδον). καλή συμβουλή. το Active PFC τροφοδοτικο τι ακριβώς είναι?
overclocker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 @ Vice Μερικά τροφοδοτικά μπορούν σε καταστάσεις αυξημένου φόρτου να χάσουν έως και 50% της παρεχόμενης ισχύος τους. Το active PFC εγγυάται, λόγω και των επιπλέων πυκνωτών που τοποθετούνται, ότι η παρεχόμενη προς τη μητρική ισχύς θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο 90-95% των προδιαγραφών του τροφοδοτικού. Αρα πρακτικά χρησιμοποιώντας ένα active PFC τροφοδοτικό μπορούμε να συνδέσουμε περισσότερες συσκευές και σε "χειρότερο" ποιοτικα motherboard απʼ ότι άν χρησιμοποιούσαμε ένα άλλο απλό ίδιας ονομαστικής ισχύος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Eπισης τα active pfc τροφοδοτικα προσαρμοζουν την καταναλωση απο τη ΔΕΗ αναλογα το φορτο. Ετσι δεν καταναλωνουν συνεχεια το ονομαστικο του με συνεπεια να σου γλυτωνουν (σε τετοια pc) αρκετα ? καθε χρονο απο το ρευμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.