Sp1.r0s Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Γειά σας.Πρίν απο μερικές μέρες καθάρισα το εσωτερικό του υπολογιστή μου,λόγω θορύβου και μειωμένης απόδοσης.Παρότι καθάρισα προσεκτικά και το φίλτρο του και ότι σκόνη είχε μέσα,φυσικά πρόσεχα μη 'τραυματίσω' της κάρτες που ήταν μέσα,όταν το έβαλα να δουλέψει,η απόδοση του καθώς και τα επίπεδα θορύβου μου είναι πάνω κάτω τα ίδια.Έδώ να τονίσω ότι τα εργαλεία που χρησιμοποίησα είναι ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και μία σκούπα(ηλεκτρική βέβαια) με τα οποία ήμουν πολύ προσεκτικός.Υπάρχει περίπτωση να παρέλειψα να καθαρίσω κάτι ή μήπως είναι κάτι άλλο???
babis-x Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ο θόρυβος είναι από τα ανεμιστήρια. θέλουν μάλλον μια σταγόνα λιπαντικό. (αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε αναφερθεί, παλαιότερα, ο τρόπος και το υλικό λίπανσης για 1-2 τύπους ανεμιστήρων. Εγώ πάντως, σε ανεμιστήρια με κουζινέτα και όχι ρουλμάν, χρησιμοποιώ μια σταγόνα 10αρι λάδι ραπτομηχανής.
Sp1.r0s Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δηλαδή χρειάζεται ειδικό λιπαντικό ή και ένα απλό κάνει δουλειά?
washcloud Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ...ρίξε από το λάδι που είπε ο φίλος πριν,και θα "γαζώνουν" τ' ανεμιστήρια σου... (...πάντως,μην....περιμένεις ν΄ανέβει και η ταχύτητα του fsb...-επειδή λες ότι έκανες ό,τι έκανες ΚΑΙ για "απόδοση"...) (κι ακόμα πιο "πρακτικό θα ήταν ένα ΣΠΡΕΫ λαδιού..)
alexb_10 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ακόμα καλύτερα θα ήταν να πάρεις το pc σε ένα βενζινάδικο, και αφού στερεώσεις ότι ανεμηστήρια έχεις με δάκτυλο ή κάτι άλλο, να το φυσήξεις με τον αέρα για τα λάστιχα. Το πιστολάκι για τα μαλλιά δεν κάνει και τίποτα ιδιαίτερο.
Sorath Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Πάρε ένα blower απο το Practiker και καθάρισες στην κυριολεξία. Το κάνει σαν την 1η μέρα που το απέκτησες. Δεν μένει ίχνος απο σκόνη πουθενά.
S2Katana Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Πάρε ένα blower απο το Practiker και καθάρισες στην κυριολεξία. Το κάνει σαν την 1η μέρα που το απέκτησες. Δεν μένει ίχνος απο σκόνη πουθενά. Αυτο θα ελεγα.Ειναι η πλεον αποδοτικη λυση.
Sorath Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Α κάτι πολύ σημαντικό! Μη τολμήσεις να το φυσήξεις με το blower μέσα στο σπίτι. Οπωσδήποτε στο μπαλκόνι ή σε ανοιχτό χώρο. Δεν μπορείς να φανταστείς τι σκόνη θα βγεί. Ειδικά μέσα απο το τροφοδοτικό θα βγεί απίστευτη ποσότητα.
pataridis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Πήγαινε το στο βενζινάδικο της γειτονιάς σου και φύσα το με το πιστολάκι του αέρα. Τους ανεμιστήρες βγάλτους και ψέκασε τους με ένα λιπαντικό.
Ntinsky Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Γειά σας.Πρίν απο μερικές μέρες καθάρισα το εσωτερικό του υπολογιστή μου,λόγω θορύβου και μειωμένης απόδοσης.Παρότι καθάρισα προσεκτικά και το φίλτρο του και ότι σκόνη είχε μέσα,φυσικά πρόσεχα μη 'τραυματίσω' της κάρτες που ήταν μέσα,όταν το έβαλα να δουλέψει,η απόδοση του καθώς και τα επίπεδα θορύβου μου είναι πάνω κάτω τα ίδια.Έδώ να τονίσω ότι τα εργαλεία που χρησιμοποίησα είναι ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και μία σκούπα(ηλεκτρική βέβαια) με τα οποία ήμουν πολύ προσεκτικός.Υπάρχει περίπτωση να παρέλειψα να καθαρίσω κάτι ή μήπως είναι κάτι άλλο??? Το πιστολάκι που χρησιμοποίησες περισσότερο σε λύση απελπισίας μου κάνει παρά σε σωστή δουλειά. Καταρχας για τα ανεμιστηράκια μπορείς να πάρεις λάδι σε σπρέϊ(WURTH,NIPCO)που υπάρχει στην αγορά, με το οποίο θα κάνεις τα ανεμιστηράκια σου να "ζωντανέψουν" και πάλι. Όσον αφορά το εσωτερικό του υπολογιστή, καλό θα ήταν κάθε φορά που αποφασίζεις να αφιερώσεις χρόνο για να καθαρίσεις το εσωτερικό του, να βγάζεις τις κάρτες απ τα slots τους και να τις "φυσας" ξεχωριστά(fan κάρτας γραφικών πχ) και να μην χρησιμοποιείς πιστολάκι.Δεν θα καταφέρεις κάτι ουσιώδες και θα καταπονήσεις το πιστολάκι κατά πολύ. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι φίλου, πάρε ένα blower ή αν διαθέτεις 80-85?,πας στην Αθηνάς κάτω στη Βαρβάκειο αγορά στον ΕΜΠΟΡΙΔΗ και παίρνεις ενα κομπρεσσέρ αέρος ρεύματος όπως έκανα εγώ πέρισυ το οποιο είναι κάπως θορυβώδες αλλά πίστεψε με θα σου κάνει τη δουλειά που θα σου έκανε και το βενζινάδικο,χωρίς να κινδυνεύσουν τα περιφερειακά του υπολογιστή σου να πάθουν κάτι απο την πίεση. Αν πας στον ΕΜΠΟΡΙΔΗ, ζήτα να σου δείχουν τι κομπρεσσέρ μικρά έχουν για οικιακή χρήση(δεν είναι αποκλειστικά για καθαρισμό υπολογιστών). Θα με θυμηθείς... Καλή επιτυχία
spector Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Πάντως προσοχή, αν ο φυσητήρας είναι πολύ δυνατός μπορεί να σου κάνει ζημιά,
MixalisX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν στα καταστήματα για υπολογιστές σπρέι με πεπιεσμένο αέρα για ακριβώς αυτή την δουλειά. Γλυτώνεις έτσι να τρέχεις με το κουτί στο βενζινάδικό σου. edit : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=25&category=69978808&product=777226
yannis7777 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ένα blower σκέφτομαι και εγώ γιατί αν αναλογιστείς τα 5-10 ευρώ τη φορά για πεπιεσμένο αέρα δίνεις 15 για το blower και καθάρισες!!
Sp1.r0s Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Κατ' αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας.Δυστηχώς τον τελευταίο καιρό μου έπεσαν κάποιες υποχρεώσεις μαζεμένες και δεν έχω προλάβει να εφαρμόσω τις συμβουλές σας.Θα ήθελα μόνο να μου διευκρινήσετε κάτι.Επειδή δεν γνωρίζω πολλά σε αυτόν τομέα (κάτι το οποίο φαντάζομαι θα έπρεπε να το πώ απο την αρχή)θα πρέπει να βγάλω το ανεμιστηράκι του CPU για να το καθαρίσω ή δεν χρειάζεται.Επίσης δεν έχω καταλάβει,στο τροφοδοτικό θα βάλω το blower να φυσήξει μέσα του,μέσα απο τους ανεμιστήρες? Και πάλι σας ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.