Προς το περιεχόμενο

Benchmark score 3d mark 06 Ειναι ικανοποιητικό?

djpal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12275 3d marks φιλε μου Thresh. Σ'ευχαριστώ πολυ. Έβλεπα τα υπολοιπα score και νομιζα οτι το σύστημά μου ήταν πατάτα.

Αλλά γιατί ρε παιδια όμως? Μια κάρτα γραφικών και γενικά ένα σύστημα θα έπερεπε να τεστάρεται σε full γραφικά με όλα τα φιλτρα σε μεγάλες αναλύσεις κλπ.

Δεν σας φαινεται λίγο κοροϊδια αυτο το πράγμα? Τόσα λεφτά δίνουμε για ένα σύστημα της προκοπής και τελικά πάλι μια τρύπα στο νερο κάνουμε. Είμαι λάθος?

ποια ειναι η κοροιδια και ποια η τρυπα στο νερο?

Δημοσ.

Το ότι για ενα Benchmark που κυκλοφορει απο το 2006 ειναι ικανό να γονατισει ένα σημερινό καλό (και ακριβο)μηχανημα του 2008. Και για να τρεξει ικανοποιητικά πρεπει όλες οι επιλογές να είναι ανενεργές.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παιχνίδα εξελίσσονται συνέχεια και φυσικά αυτά που έχει το 3d matk 2006 είναι ξεπερασμένα πλέον πιστεύω. Γιατί δηλαδή καμια cpu δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας τέτοιας εφαρμογής? Μετά πο 2 χρόνια σχεδόν? Γιστί μια κάρτα όπως η 8800gt Η οποία υποτίθεται είναι πολύ καλή δεν μπορει να το "τελικιάσει" να το πώ και έτσι?

Δεν μπορώ να καταλάβω.. Έχω απογοητευτεί λίγο. Έχω φτιάξει ένα σύστημα το οποία θεωρώ ακριβό και ακόμα δεν μπορώ να παίξω ένα παιχνίδι σε μέγιστη ανάλυση και γραφικά.

Και 10 χρόνια τώρα. όσα συστήματα έχω στήσει δικά μου και αλλωνών τα οποία μπορει να ποιάνουν και 2 και 2,5 χιλιάρικα δεν μπορουν να αναταπεξέλθουν πλήρως. Γιατί συμβαινει αυτό?

Δημοσ.
[...] Και 10 χρόνια τώρα. όσα συστήματα έχω στήσει δικά μου και αλλωνών τα οποία μπορει να ποιάνουν και 2 και 2,5 χιλιάρικα δεν μπορουν να αναταπεξέλθουν πλήρως. Γιατί συμβαινει αυτό?

Φαντάζομαι επειδή το software μπορεί και αναπτύσεται τα ταχύτερα από το hardware. Υποθέτω ότι για να αναπτυχθεί μια νέα γενιά στις κάρτες γραφικών χρειάζεται περισσότερος χρόνος/χρήμα/δοκιμές από ό,τι ένα νέο παιχνίδι (σε γενικές γραμμές).

Συν το ότι πλέον έχουν διαδοθεί οθόνες/τηλεοράσεις που σηκώνουν πολύ υψηλότερες αναλύσεις σε σχέση με το παρελθόν. Καθώς και το ότι πλέον έχουν μπει στο χώρο τον υπολογιστών πολύ περισσότερα άτομα με μεγαλύτερη καταναλωτική μανία.

Δημοσ.

Κοίτα όσον αφορά την καταναλωτική μανία πιστεύω στην περίπτωση μου δεν ισχύει. Απλά Βλέπω τον υπολογιστή μου και σαν εργαλείο δουλείας και σαν εργαλείο διασκέδασης. Να φανταστείς κάνω ένα μηχάνημα κάθε τρια χρόνια και φροντίζω κάθε φορά να είναι καλό (όσο επιτρέπει και η τσέπη μου φυσικά) ώστε να με βγάλει αυτά τα τρία χρονάκια.

Τώρα όσον αφορα τα υπόλοιπα ίσως να έχεις δίκιο. όντως μάλλον το software προχωράει πολύ ποιο γρήγορα απο το Hardware.

Οπότε τι κάνουμε? Συμβιβαζόμαστε? Η μήπως αυτή η ιστορία γίνεται για να αναγκαζόμαστε να παίρνουμε καθε 2 μηνο τα καλύτερα και να μας ποιάνει αυτή η καταναλωτική μανία?

Ξέρω ότι με το να το συζητάμε δεν θα αλλάξει κάτι. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τα προϊοντα που κυκλοφορούν. Κοινώς τι μας πουλάνε?

Και με την σειρά μας εμείς σαν τεχνικοί τι μηχανήματα δίνουμε στους πιθανούς πελάτες που έχουν κάποιες απαιτήσεις απο τα συστήματά τους?

Δημοσ.

Πρώτα-πρώτα δεν είχα σα στόχο εσένα όταν μιλούσα για υπερκαταναλωτισμό :)

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην χορεύουμε στο ρυθμό που μας χτυπάνε παλαμάκια και να γίνουμε ώριμοι/συνειδητοποιημένοι/σκεπτόμενοι καταναλωτές. Αλλά μπορούμε/θέλουμε; Πώς θα λεγόμαστε gamers αν δεν έχουμε την state-of-art κάρτα γραφικών ώστε να παίζουμε στην 42" οθόνη με full details το τελευταίο παιχνίδι που βγήκε με 100fps;

Ασχέτως βέβαια που δεν έχουμε παίξει άλλα 100 αξιόλογα παιχνίδια που χουν κυκλοφορήσει πρόσφατα. Αλλά αφού δεν έχουν super γραφικά δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους...

Δημοσ.

ειλικρινα φιλε μου djpal δε μπορω να καταλαβω τον τροπο σκεψης σου. Για ποιες απαιτησεις μιλας, για το υψηλοτερο 3dmark score?

Οσον αφορα την ερωτηση σου αυτο που σου πουλανε ειναι αυτο που νομιζεις οτι εχεις αναγκη αφου στο διαφημισουνε

Δημοσ.
ειλικρινα φιλε μου djpal δε μπορω να καταλαβω τον τροπο σκεψης σου. Για ποιες απαιτησεις μιλας, για το υψηλοτερο 3dmark score?

Οσον αφορα την ερωτηση σου αυτο που σου πουλανε ειναι αυτο που νομιζεις οτι εχεις αναγκη αφου στο διαφημισουνε

Εννοώ τις εφαρμογές. Συγκεκριμένα τελευταία βλέπω συχνά ότι οι απαιτήσεις στα παιχνίδια συγκεκριμένα ότι οι απαιτήσεις συστήατος έχουν ανέβει στα ύψη. Απο την άλλη διαβάζω ότι στα windows και γενικά σε διάφορες εφαρμογές δεν χρησιμοποιείται πάνω απο το 25-40% της ισχύς του επεξεργαστή! Κοινώς και εγω έχω μπερδευτεί δεν καταλαβαίνω πώς δουλέυει η αγορά σοτυς υπολογιστές όυτε η απόδοση προς τιμη στα προϊόντα. Σίγουρα η διαφήμιση παίζει μεγάλο ρόλο αλλά πιστεύω όσοι ασχολούνται κοιτάνε τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος πρίν το αγοράσουν.

Κοίτα απλά κάνουμε συζήτηση έτσι. Ξέρω ότι τίποτα δεν αλλάζει και ότι όλα έχουν ένα σκοπό. Στην τελική η απορία μου είναι: έδωσα 1500 ευρώ πανω κάτω μόνο για το κουτί και τα περιεχόμενά του. Σύμφωνα με τεχνικα χαρακτηριστικά θα έπρεπε να σκίζει. Δεν λέω είναι σχετικά γρήγορο όσον αφορα windows και απλές εφαρμογές. όταν πρόκειται για παιχνίδια όμως η για κάποια εφαμογή όπως π.χ. Photoshop cs3 χάνει αρκετά.

Σας έχω πρήξει και αν θέλετε λήγει εδώ το θέμα και χωρίς παρεξήγηση. Απλα είναι μια απορία που έχω εδώ και χρόνια.

Δημοσ.

Το score σου είναι καλό. Αν υπερχρονίσεις και τον επεξεργαστή σου και την κάρτα (την κάρτα με RivaTuner και ATITool για να τεστάρεις αν η υπερχρονισμένη κάρτα δουλεύει σωστά) τότε τα έχεις τα 13+. Το τριπάκι με το 3DMARK πάντως είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών για τον υπερκαταναλωτισμό σε PC Hardware!

Δημοσ.

Για όσους ασχολούνται με 3dmark απο αυτή την έκδοση των catalyst 8.3 αναλαμβάνει το scaling της οθόνης η gpu και όχι η ίδια η οθόνη με αποτέλεσμα καλύτερα οπτικά αποτελέσματα απο τη μια , απο την άλλη όμως να ρίχνει την απόδοση πάρα πολύ του 3dmark στις default ρυθμίσεις αν δεν είναι αυτή η native ανάλυση της οθόνης σου (γύρω στις 1500-2000 μονάδες κάτω), ενώ αν το τρέξεις στην native ανάλυση της οθόνης έχεις υψηλότερο σκορ, αλλά σαφώς χαμηλότερο απο αυτο που θα είχες στην χαμηλότερη default ανάλυση του 3dmark αν δεν έκανε το scaling η gpu. Σαν αποτέλεμα αυτού δεν θα μπορούν να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ ατομων πλεον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...