Προς το περιεχόμενο

μπλέ οθόνη....

lelos1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Anyway εγώ περίμενα μια απάντηση απο τον lelos1(σε τι TIMINGS παίζει τελικά) εαν όντως παίζουν έτσι και όχι απο άλλον χρήστη.

εαν το Testare και έπαιξε κάτι τελοςπάντων ένα Feedback

εάν δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο δε θα καθήσω να ασχόληθω περισσότερο

συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοούσες.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοούσες.

Ποιά είναι τα TIMINGS που παίζουν τώρα οι μνήμες σου και ποιό είναι το voltage?

Δημοσ.
Όπως λέω και στο Post συνχωρέστε με εαν κάνω λάθος λόγο της αυπνίας

για αύτο και ζήτησα να μου πει εαν είναι σωστές οι ρύθμισεις αύτες και ποίες μνήμες έχει γιατί παρατήρησα οτι στο PDF που ανέβασες είναι για TWIN2X2048-6400C4DHX

ενώ το πρόγραμμα λέει ότι έχει

TWIN1X1024-6400C4DHX

http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X1024-6400C4.pdf

Όσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΟΧΙ δεν το έχω χρησιμοποιήση ποτέ

Όσο για τον οδηγό για τα TIMINGS πέστο στο support της Corsair αυτό πηρα σαν απάντηση και το γέλιο είναι ότι μου λενε Voltage 1.9

Anyway εγώ περίμενα μια απάντηση απο τον lelos1(σε τι TIMINGS παίζει τελικά) εαν όντως παίζουν έτσι και όχι απο άλλον χρήστη.

εαν το Testare και έπαιξε κάτι τελοςπάντων ένα Feedback

εάν δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο δε θα καθήσω να ασχόληθω περισσότερο

ΥΓ Έχεις δίκιο όσον αφόρα το οτι έδω και 5 Post έχεις δώσει τα Settings για τις μνήμες ο λόγος που το ξανα Postara είναι για να πάρω ένα Feedback σε τι Timings παίζουν είδικα μετά την απάντηση που πήρα από την Corsair.

ΥΓ2 Ειναι ωρα για υπνο μετα απο 2 μερες μπροστα σε ενα PC ελπίζω ο΄τι εγραψα να είναι κατανοητό και να μην παρεξηγηθεί απο κάποιον.

Ωραια. Εισαι εντελως λαθος. Κσι θα στο αποδειξω.

Στο pdf που ποσταρεις κανει λογο για 2x512MB DIMMS (Αρα συνολικα 1GB μνημη.) Επειδη ολα αυτα βγαινουν σε πακετα, λοιπον, η ονομασια του πακετου ειναι CM2(οπου 2 ο αριθμος των DIMMS)χ1024(το μεγεθος της μνημης σε MegaBytes)-6400(οι μνημες ειναι PC2-6400)C4(Κωδικος της Corsair)DHX(τεχνολογια που χρησιμοποιει η corsair για ψυξη.

"F E AT U R E S

 1 0 2 4 M e g a b y t e s o f D D R 2 memo r y

 Tw o ma t c h e d C M 2 X 5 1 2 - 6 4 0 0 C 4 mo d u l e s"

Ομως ο φιλος εχει 2GB μνημη. Στο pdf που ποσταρα

"F E AT U R E S

 2048 Megabytes of DDR2 memory

 Two matched CM2X1024-6400C4DHX modules"

Τωρα, ξαναλεω, η καθε μητρικη μπορει να ρυθμισει αυτοματα τα Timings χωρις παρεμβαση χρηστη εδω και παρα πολλα χρονια εξ αιτιας ενος Chip το οποιο εχουν οι μνημες επανω τους και αναφερει στην μητρικη τις σωστες ρυθμισεις. Ομως καποιες μητρικες ΔΕΝ εχουν την δυνατοτητα να ρυθμισουν αυτοματα την ταση. Επισης, ειναι ανωφελο να του λες να κατεβασει τα Timings γιατι ετσι ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.

Οσο για τους Drivers της μητρικης, σου εφτιαξα ενα ειδικο αρχειο το οποιο τους περνα ολους, καθως η ιντελ εχει επιλεξει να εγκαθισταται ενα μερος των Drivers μονο. Αποσυμπιεζεις και τρεχεις μονο το αρχειο που ονομαζεται "TrekseAfto"

Υπαρχει εδω:

http://briefcases.pathfinder.gr/file/cmaniac/23710/595386

Δημοσ.

Αρά εμένα είναι στο auto ρυθμισμένα από ότι κατάλαβα, ευχαριστώ παρά πολύ για τους

drivers.(και από ότι έχω δει οι περισσότερες ρυθμίσεις στο bios είναι auto).

Και κάτι ακόμη που παρατήρησα όταν παίζω το συγκεκριμένο game η θερμοκρασία της GPU είναι 60-70 είναι normal αυτό?

Δημοσ.

format και περασμα ολα απο την αρχη...

αν τα κανει παλι τοτε μπορει να φταινε απο τροφοδοτικο,μνημη,σκληρο μεχρι και η παροχη ρευματος

Δημοσ.

Σήμερα μετά απο 3 μέρες μου έβγαλε bluescreen και μετα απο 30 λεπτα μου εβγαλε error to game και μετά απο λίγο restart εκει που επαιζα εκεί που έπαιζα θα κάνω ένα format αυτές τις μέρες θα περάσω τους latest drivers και κάποιες αλλαγές στο bios,.εχω συμπληρώση και κάποιο webform για το πρόβλημα προς το technical support του παιχνιδιού, και αν δεν γίνει τίποτα θα το πάω για service.

Ξαναρωτάω για ακόμη μια φορά αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να κάνω save η να τραβήξω screenshot τα settings του bios έτσι ώστε να τα ποσταρο εδώ.

Οσο για τους Drivers της μητρικης' date=' σου εφτιαξα ενα ειδικο αρχειο το οποιο τους περνα ολους, καθως η ιντελ εχει επιλεξει να εγκαθισταται ενα μερος των Drivers μονο. Αποσυμπιεζεις και τρεχεις μονο το αρχειο που ονομαζεται "TrekseAfto"

Υπαρχει εδω:

http://briefcases.pathfinder.gr/file...c/23710/595386[/quote']

Οι drivers αυτοί είναι για vista ?

Το λειτουργικό μου είναι windows xp pro x32.

Eδω κάποια screenshot του bios της motherboard μου δεν είναι τα δικά μου τα βρήκα στο google.

Δημοσ.

Συγνωμη, αλλα ειχα φυγει εν οψη τριημερου.

Οι Drivers κανουν και για τα 2 λειτουργικα.

Και κατι αλλο. Απ οτι ειπες, εχεις το G35. Το συγκεκριμενο Chipset εχει εσωματωμενη καρτα γραφικων (με πολυ κακες επιδοσεις) (ομως δεν υπαρχει προβλημα καθως ανετα μπορεις να βαλεις οποια καρτα γραφικων θες εσυ και να υπαρχουν και οι 2 μεσα, ομως να δουλευει η μια). Βεβαιωσου οτι εχεις συνδεσει την οθονη σου στην 8800GTS και επιτσης σιγουρεψου οτι η ενσωματωμενη ειναι απενεργοποιημενη (υπαρχει επιλογη στο BIOS). Μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο με το να μου πεις το ακριβες μοντελο της μητρικης σου.

Δημοσ.

Κάνε φορμάτ χωρίς να κάνεις εγκατάσταση το παιχνίδι. Πιστεύω πως δε θα σου πετάει μπλε οθόνες. Όταν το κάνεις εγκατάσταση μάλλον θα σου πετάει όχι μόνον εσένα αλλά και άλλους που στα sites που είδα έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένος παιχνίδι.

Δημοσ.
Συγνωμη, αλλα ειχα φυγει εν οψη τριημερου.

Μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο με το να μου πεις το ακριβες μοντελο της μητρικης σου.

Η μητρική μου είναι asus p5k.Και οι περισσότερες ρυθμίσεις είναι σε "auto"

όπως τα volt από τις μνήμες τα timmings και άλλα πολλά.Όσο για το chipset είναι Intel® G33 Express Chipset όχι G35.

Κάνε φορμάτ χωρίς να κάνεις εγκατάσταση το παιχνίδι. Πιστεύω πως δε θα σου πετάει μπλε οθόνες. Όταν το κάνεις εγκατάσταση μάλλον θα σου πετάει όχι μόνον εσένα αλλά και άλλους που στα sites που είδα έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένος παιχνίδι.

Το πρόβλημα είναι οτι μου τα κάνει πλέον όταν είμαι στο συγκεκριμένο game και αυτό διορθώνεται απλά από ότι έχω δει μπορεί να φταίει οτιδήποτε.και ναι όντως έχει πολύ κόσμος προβλήματα με το

game.

Δημοσ.

Τωρα, ξαναλεω, η καθε μητρικη μπορει να ρυθμισει αυτοματα τα Timings χωρις παρεμβαση χρηστη εδω και παρα πολλα χρονια εξ αιτιας ενος Chip το οποιο εχουν οι μνημες επανω τους και αναφερει στην μητρικη τις σωστες ρυθμισεις. Ομως καποιες μητρικες ΔΕΝ εχουν την δυνατοτητα να ρυθμισουν αυτοματα την ταση. Επισης, ειναι ανωφελο να του λες να κατεβασει τα Timings γιατι ετσι ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.

Εγώ κατάλαβα τι μου γράφεις εδώ και μέρες

μάλλον εσυ δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ Anyway στο προηγούμενο Post είπα οτι έχεις δώσει τις σωστές ρυθμίσεις για της μνήμες αλλά μάλλον η υπεροψία σου δεν σε αφήνει να το καταλάβεις και προσπαθείς να μου πείς οτι κάνω λάθος ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕΕΕΕΕ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

ΥΓ Έχεις δίκιο όσον αφόρα το οτι έδω και 5 Post έχεις δώσει τα Settings για τις μνήμες ο λόγος που το ξανα Postara είναι για να πάρω ένα Feedback σε τι Timings παίζουν

Δημοσ.

Και το G33 εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Γενικα ολη η σειρα Gxx (εξ ου και το G, απο το Graphics Controller)

Rude_R

Οταν παρατιθενται ανακριβειες σε καποιον που προσπαθει να λυσει προβληματα τοτε καταντα εκνευριστικο, πιστευω να καταλαβαινεις το γιατι. Δεν εχω κατι μαζι σου ουτε εχω σκοπο να αποκτησω. Εδω ομως πρεπει να βοηθησουμε και με το να λεμε πραγματα που δεν εχουμε 2πλο και 3πλο τσεκαρει απλα δεν βοηθαμε. Το αντιθετο θα μπορουσα να πω.

Λοιπον, φιλε, αν εχεις το G33 τοτε υπαρχουν 2 εκδοχες. Ειτε να εχεις την P5K-VM η την P5K-V.

Πηγαινε στο BIOS και τροποποιησε τις εξης ρυθμισεις. Θα σου δωσουν καποια ωθηση στις επιδοσεις πιθανως και θα βελτιωσουν την σταθεροτητα του συστηματος. Μεσα στις ρθυθμισεις που σου δινω ειναι και η απενεργοποιηση της ενσωματωμενης καρτας γραφικων.

Μπαινοντας στο BIOS πηγαινε στην καρτελα Main και επιλεξε τον σκληρο σου δισκο. Εκει βεβαιωσου οτι ολς οι επιλογες ειναι στο auto και επισης αν δεν ειναι Enabled το 32-bit transfer mode, καν το.

Πατα το κουμπι escape και παμε στην επομενη καρτελα, Advanced.

Στο μενου Jumperfree configuration τροποποιησε το AI Overclocking Βαζοντας το στο Manual, ωστε να μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις με το χερι. Καπου υπαρχει επιλογη DRAM Voltage. Βαλτην στο 2,1.

Escape.Μετα πηγαινε στο USB configuration. Βεβαιωσου οτι το USB 2.0 controller Mode ειναι στο HiSpeed. Και το Legacy USB Support Στο Auto. Θα σου χρειαστει αν χρησιμοποισεις το περιβαλλον εγκαταστασης των Windows.

Escape. CPU Configuration. Βεβαιωσου οτι η πρωτη επιλογη ειναι Auto και αν βρεις καπου την επιλογη Intel SpeedStep απενεργοποιησε την.

Escape. Μετα παμε στο chipset. Και εδω ειναι το ζουμι. Memory Remap Feature. Αν εχεις μνημη πανω απο 2GB επιβαλλεται Enabled. Initiate Graphics Adapter --> PEG/PCI. Internal Graphics Mode Select --> Disabled. PEG Port Control --> Auto. PEG Force x1 --> Disabled.

Μετα πηγαινε στην καρτελα Exit και πατα Exit & Save Changes.

Για οποια ερωτηση η αμφιβολια, εδω ειμαστε και παλι.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα cmaniac αλλά αν κατάλαβα σωστά το Voltage το έχει ακόμα στο 1.9 έχω μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα μετα το αναλύτικο post με τις ρυθμίσεις του Bios που έκανες.

συνχαρητήρια πρέπει να <<έφαγες>> πολύ ώρα.

Είδομεν ....

Δημοσ.

Eδώ το μοντέλο της μητρικής είναι από ότι βλέπω σκέτο asus p5k

http://www.imageshack.gr/view.php?file=nrhk10jw1g3wwbx9mf2s.jpg,

και κάτι που παρατήρησα το chipset στο everest φαίνεται σαν P35 ενώ όταν τρέχω το

Intel® Chipset Identification Utility φαίνεται σαν Intel® G33 Express Chipset.

Τώρα κάνω μια τις αλλαγές που με έδωσες στο bios.

Οι αλλαγές που έκανα

DRAM Voltage. Βαλτην στο 2,1

Intel SpeedStep Disabled

Memory Remap Feature ήταν enable έχω 2mb memory αρά το έκανα disable έτσι σωστά?

τα αλλά ήταν όπως μου τα έγραψες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...