cmaniac Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Και που καταληγουν οι κυριοι στο προηγουμενο site? Σε οτι φωναζουμε εμεις ολες αυτες τις μερες. Το απαντητικο ποστ που δοθηκε στον χρηστη του αλλου site απο το tech support λεει ακριβως τα ιδια που λεμε εμεις. Εφ οσον λοιπον ο φιλος τα εχει κανει ολα (Washcloud επιμενω σε BIOS Update γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση ασυμβατοτηας της μνημης με την μητρικη και ενα Update θα μπορουσε να αποβει σωτηριο, περα βεβαια απο τις σωστες τασεις λειτουργιας της μνημης που μιλησαμε και γι αυτες νωριτερα) το μονο που του απομενει ειναι να ανοιξει το κουτι και να παιξει με τις θεσεις των μνημων, να βεβαιωθει για το σωστο κουμπωμα των συνδεσεων ρευματος και δεδομενων κλπ. Ομως, απο την αδιαφορια που δειχνει οταν μιλαμε γι αυτο καταλαβαινω πως δεν θελει να το κανει πιθανως λογω μη επαρκων γνωσεων και πολυ μικρης ηλικιας του υπολογιστη η ακομα και για λογους εγκυροτητας της εγγυησης. Ειναι μονοδρομος λοιπον να σταλει το PC στην τεχνικη υποστηριξη της εταιριας απ οπου το αγορασε, γιατι αν εχει ελλατωματικα κομματια τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να διορθωθουν ποτε απο μονα τους και θα μεινει με εναν υπολογιστη με καποιες δυσλειτουργιες.
Rude_R Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Καλήσπερα , καταρχήν θα ήθελα να πω οτι είναι αρκετά φιλότιμες οι προσπάθειες όλων και αξιέπαινες , παρόλα αύτα θα ήθελα να επισυμάνω κάποια πράγματα τα οποία με ενόχλησαν στο συγκεκριμένο Topic. 1) Με ενόχλησε το ενώ είναι αρχάριος ο χρήστης με το πρόβλημα του δίνονται συμβουλές για Flash Bios ενώ δεν εχει κανει καν Post τις ρυθμίσεις του BIOS του, κάποιος άλλος είπε να κάνει LOAD Defaults χωρις καν να ξέρει εαν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο Configuration για το PC.Αλλος λεει για FORMAT.Δεν γίνεται ο καθένας να λεει οτι θέλει επειδή ετσι απλα του ήρθε ειδικα σε εναν αρχαριο χρήστη. 2)Δεν πιστεύω με τίποτα οτι το μηχάνημα είναι καινούργιο, καλά για το παιχνίδι δεν το συζητάω καν αν είναι αυθέντικο δεν γίνεται καινούργιο μηχάνημα με Corsair πάνω να μην έχουν ρυθμιστή σωστά τα Volts & τα Timings από τις μνήμες και αν γίνεται (ποτέ μην λες ποτέ) να το παει πίσω να πάρει τα λεφτα του γιατί ποιος χέρει τι έχει γίνει με το Installation των Windows η τι άλλο του έχουν κάνει στραβά.
lelos1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Διάβασα κάπου να κάνω disable την κάρτα ήχου και από ότι φαίνεται δούλεψε έχω περίπου μια ώρα να φάω κάποιο error η blue screen η freeze είχα κάνει update την κάρτα ήχου με τους last drivers πριν την κάνω disable αλλά πάλι είχα πρόβλημα. Καλήσπερα , καταρχήν θα ήθελα να πω οτι είναι αρκετά φιλότιμες οι προσπάθειες όλων και αξιέπαινες , παρόλα αύτα θα ήθελα να επισυμάνω κάποια πράγματα τα οποία με ενόχλησαν στο συγκεκριμένο Topic.1) Με ενόχλησε το ενώ είναι αρχάριος ο χρήστης με το πρόβλημα του δίνονται συμβουλές για Flash Bios ενώ δεν εχει κανει καν Post τις ρυθμίσεις του BIOS του, κάποιος άλλος είπε να κάνει LOAD Defaults χωρις καν να ξέρει εαν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο Configuration για το PC.Αλλος λεει για FORMAT.Δεν γίνεται ο καθένας να λεει οτι θέλει επειδή ετσι απλα του ήρθε ειδικα σε εναν αρχαριο χρήστη. 2)Δεν πιστεύω με τίποτα οτι το μηχάνημα είναι καινούργιο, καλά για το παιχνίδι δεν το συζητάω καν αν είναι αυθέντικο δεν γίνεται καινούργιο μηχάνημα με Corsair πάνω να μην έχουν ρυθμιστή σωστά τα Volts & τα Timings από τις μνήμες και αν γίνεται (ποτέ μην λες ποτέ) να το παει πίσω να πάρει τα λεφτα του γιατί ποιος χέρει τι έχει γίνει με το Installation των Windows η τι άλλο του έχουν κάνει στραβά Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω screenshot τις ρυθμίσεις του bios? Το pc είναι καινούργιο 4 μέρες το έχω.
kosmo555 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Καλήσπερα , καταρχήν θα ήθελα να πω οτι είναι αρκετά φιλότιμες οι προσπάθειες όλων και αξιέπαινες , παρόλα αύτα θα ήθελα να επισυμάνω κάποια πράγματα τα οποία με ενόχλησαν στο συγκεκριμένο Topic.1) Με ενόχλησε το ενώ είναι αρχάριος ο χρήστης με το πρόβλημα του δίνονται συμβουλές για Flash Bios ενώ δεν εχει κανει καν Post τις ρυθμίσεις του BIOS του, κάποιος άλλος είπε να κάνει LOAD Defaults χωρις καν να ξέρει εαν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο Configuration για το PC.Αλλος λεει για FORMAT.Δεν γίνεται ο καθένας να λεει οτι θέλει επειδή ετσι απλα του ήρθε ειδικα σε εναν αρχαριο χρήστη. 2)Δεν πιστεύω με τίποτα οτι το μηχάνημα είναι καινούργιο, καλά για το παιχνίδι δεν το συζητάω καν αν είναι αυθέντικο δεν γίνεται καινούργιο μηχάνημα με Corsair πάνω να μην έχουν ρυθμιστή σωστά τα Volts & τα Timings από τις μνήμες και αν γίνεται (ποτέ μην λες ποτέ) να το παει πίσω να πάρει τα λεφτα του γιατί ποιος χέρει τι έχει γίνει με το Installation των Windows η τι άλλο του έχουν κάνει στραβά. Ολες οι απαντησεις που του ειπανε φιλε μου ειναι σωστες ωστε να λυθει το συγκεκριμενο προβλημα,το μονο λαθος ητανε να flashari bios και να πειραξει τα timings και τα volt των μνημων,ολα τα αλλα ειναι κλασικες διαδικασιες για την λυση του συγκεκριμενου προβληματος μπλε οθονης χωρις να μπει στην διαδικασια να μεινει χωρις υπολογιστη για 1 βδομαδα δινοντας το πισω στο service του καταστηματος απο οπου το πηρε...και εσυ νομιζεις οτι θα του κανουν format εκει ?? η μηπως θα κατσουν να παιξουν καποιο παιχνιδι μεχρι να τους βγαλει μπλε οθονη??θα του πουν κλασικα οτι δεν εχει τιποτα...τεσπα καλα ειναι να λεγονται ολα αυτα για να ξερει ο καθενας πως να αντιμετωπισει τα κλασικα καθημερινα προβληματα των windows...
cmaniac Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Λοιπον, διαβασε κανεις απο σας το PDF που ποσταρα? Οταν οι μνημες ειναι φτιαγμενες για να δουλευουν εκει (στα 2,1) τις βαζεις να δουλευουν εκει. Οσο για το BIOS, εαν εχετε δει οσα εχουν δει τα ματακια μου θα ειχατε αλλη αποψη. Εαν θελετε ενα απλο παραδειγμα, σε μια μητρικη δεν της αρεσε το τροφοδοτικο που της εδινα και δεν ηθελε να εκκινησει. Μετα απο ενα BIOS Update, ολα μελι με το ιδιο τροφοδοτικο που πριν δεν της αρεσε. Και οταν προσπαθεις να λυσεις ενα προβλημα προσπαθεις να αναφερεις ολες τις δυνατες λυσεις, ωστε να καταφερεις να το λυσεις. Εαν ο φιλος δεν μπορει η δεν ξερει πως γινονται καποια πραγματα τοτε μπορει να ρωτησει και να του εξηγησουμε με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Αλλωστε, αυτην την εννοια εχουν ολες αυτες οι κοινοτητες. Να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΣΗ και οχι να κρινουν τις γνωσεις του αλλου. Offtopic Τελος. Αναμενω απαντηση του φιλου σχετικα με το αν σχετιζεται η καρτα ηχου.
Rude_R Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν , αυτό που ήθελα να πω ήταν να μην δίνονται επιπόλαια λύσεις χωρις καν να σκεφτή κάποιος, αν θυμάμαι κάλα σε νώριτερα posts κάποιος λεει αν μπόρει να μετρηση τα volts στο ΜΟΒΟ Anyway αφού ειναι καίνουργιο το μηχάνημα να πας να τους το τριψεις στην μούρη. Τωρα στο τι φταιει.... προσωπικα πιστευω ότι θα πρέπει να ρυθμίση τα volts και τα TIMINGS απο τις μνήμες αλλα πριν από αυτο Κάνε ενα Καθαρό INSTALL τα Windows μαζι με τους Drivers θέλω να πιστευώ οτι ειναι Software το προβλημα. θα εχουν κάνει κανενα ghost installation και τραβιεσαι .... ΥΓ απο ποιο καταστημα εαν επιτρέπεται το πήρες;
Rude_R Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 ΑΑΑ και αν δεν βάριεσαι αγόρασε ενα set μνήμες κάτι απλό οχι Corsair να τις Δοκιμάσεις μήπως τελικά φταιει αυτό. ετσι και αλλιως χαμένες δε θα πάνε ;-)
lelos1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Λοιπόν από τότε που έκανα disable την κάρτα ήχου είναι οκ εδώ και μια μέρα, σημερα μου εβγαλε ενα προβλημα.(check screenshot) http://www.imageshack.gr/view.php?file=ej1s9yyvhphos0hpg2am.jpg Πριν γίνει αυτό το pc freezare gia 5 sec kai alla3an τα textures στο game όπως είναι στο screenshot ,οι θερμοκρασίες την στιγμή που μου έβγαλε το πρόβλημα http://www.imageshack.gr/view.php?file=yzwg1xk7222uadmhouzh.jpg Την καρτα ήχου την έχω κανει disable μέχρι στιγμής έχω κάνει ένα post σχετικά με αυτό στο forum του game μιας και το προβλημα τώρα είναι σε αυτό το game όσο για τις ρυθμίσεις του bios αν κάποιος είναι πρόθυμος να με βοηθήσει ,από ότι είδα τα περισσότερα είναι ρυθμισμένα στο "auto".και ακόμη ψάχνω κάποιο εργαλείο ώστε να μπορέσω να βγάλω screenshot τις ρυθμίσεις του bios. Απλά θα ήθελα το format και μετά το service σαν τελική λύση.
Rude_R Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Είδα αυτό http://www.imageshack.gr/view.php?file=7j78e5xv7n0vai659tx0.jpg στο οποιο αν κατάλαβα κάλα βλέπω 2 μνήμες η μια παιζει στα 400 και η αλλη στα 270ΜΗz τα timings είναι 4-4-4-13 και στην αλλη είναι 5-5-5-18 αν βλέπω σώστα και δεν ειναι απο την αυπνια τοτε αυτο φταιει. Πες μου ακριβως τον τυπο απο της μνημες και την μητρικη να σου δωσω τις σωστες ρυθμισεις για το BIOS ή δοκιμασε τις παρακατω ρυθμίσεις και πες μας αν δούλεψε 4-4-4-12 και το Voltage στα 2.1 πρέπει να ειναι τα σωστα.(Ξεκινα απο 1.9 και κανε Tests ) Οπότε δοκιμαζεις τις ρυθμίσεις του BIOS εαν δεν παιξει αλλαξε τις μνήμες εαν πάλι δεν παιζει κανε ενα καθαρο INSTALLATION Των Windows και αν δεν παιξει παλι εδω ειμαστε εμείς. Ουφφ...
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 @ cmaniac : Ο μοναδικός μου ενδοιασμός στο να κάνει BIOS update,έγκειται στο γεγονός ότι το pc είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ,και στη θέση του θα το πήγαινα,αφού ήδη ΕΧΟΥΝ γίνει αρκετές προσπάθειες έως τώρα,για service,και για ανάληψη ευθυνών από τους "πωλητές" του.AN σήκωναν τα χέρια ψηλά,TOTE θα δοκίμαζα το BIOS update.O φίλος μας παρεπιπτόντως επιλέγει να εξαντλήσει ΠΡΩΤΑ το χρόνο και τα νεύρα του,και μετά να κάνει αυτή την κίνηση... (εγώ δεν θα είχα το service ως τελευταία πρασπάθεια,μάλλον σαν ενδιάμεση το βλέπω.Αν βγάλουν άκρη,τόσο το καλύτερο.Αν όχι,θα συνεχίσω να την παλεύω μόνος.Έτσι το βλέπω.Κάτι που είπαμε να κάνεις και κανένα τσεκ στο δίσκο,έτσι για τα μάτια του κόσμου,το έκανες; )
alex89 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Αν μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι σου πετάει μπλε οθόνη, προσωπικά για να είμαι σίγουρος αν φταίει το παιχνίδι ή το σύστημα, θα έκανα φορμάτ (όχι απεγκατάσταση του game γιατί μπορεί να αφήσει αρχεία του), θα περνούσα μόνον τους drivers της μητρικής και της κάρτας γραφικών και θα είχα όλες τις κάρτες επέκτασης εκτός του μηχανήματος. Στη συνέχεια, μία μία θα τις έβαζα και θα περνούσα τους οδηγούς της. Αν σε κάποια από αυτές με πετούσε μπλε οθόνη, θα έμπαινα σε safe mode και θα έκανα απεγκατάσταση των οδηγών. Αν μετά δούλευε κανονικά το σύστημα, θα ήξερα ότι φταίνε οι συγκεκριμένοι οδηγοί. Αν μετά το φορμάτ και χωρίς να έχω βάλει παιχνίδια κλπ μου πετούσε μπλε οθόνη, τότε θα το έψαχνα για hardware. Εσύ αν δεν κάνω λάθος έχεις πρόβλημα μόνο με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.
Rude_R Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ με τον washcloud καλύτερα να παει στο Service εγώ δεν αποκλείω το να είναι ελατώματικες οι μνήμες με αποτέλεσμα να ανεβάζουν την CPU και να κολάει.
cmaniac Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Είδα αυτό http://www.imageshack.gr/view.php?file=7j78e5xv7n0vai659tx0.jpgστο οποιο αν κατάλαβα κάλα βλέπω 2 μνήμες η μια παιζει στα 400 και η αλλη στα 270ΜΗz τα timings είναι 4-4-4-13 και στην αλλη είναι 5-5-5-18 αν βλέπω σώστα και δεν ειναι απο την αυπνια τοτε αυτο φταιει. Δεν ισχυει αυτο που λες. Ειναι τα timings που ειναι προρυθμισμενη η μνημη για τις εκαστοτε συχνοτητες. Πιθανον να μην εχεις ξαναδουλεψει το προγραμμα για να το λες αυτο. Πες μου ακριβως τον τυπο απο της μνημες και την μητρικη να σου δωσω τις σωστες ρυθμισεις για το BIOS ή δοκιμασε τις παρακατω ρυθμίσεις και πες μας αν δούλεψε 4-4-4-12 ΜΕ ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΑ TIMINGS ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤO PC ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ. Με ολο το σεβασμο, μηπως πρεπει να ριξεις μια ματια σε εναν οδηγο σχετικα με τα timings των μνημων? και το Voltage στα 2.1 πρέπει να ειναι τα σωστα Σε αυτο με βρισκεις συμφωνο εδω και 5 ποστς περιπου...
lelos1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Αυτό ειναι το site του technical support του game http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=24198 οπου εχει κάποιες οδηγίες για να διορθώσω το πρόβλημα από εδώ είδα και αυτό για να κάνω disable την κάρτα ήχου. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να μην έχω κάνει update τους drivers της motherboard(asus p5k) οπου θα ήθελα κάποια βοήθεια για το πως.Με κάποιο tool([Chipset] Intel Chipset ID Tool) που είχε αναγνώρισα το chipset(Intel® G33 Express Chipset).τώρα απλά θα ήθελα λίγη βοήθεια για το τι θα κατεβάσω και θα εγκαταστήσω.
Rude_R Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Όπως λέω και στο Post συνχωρέστε με εαν κάνω λάθος λόγο της αυπνίας για αύτο και ζήτησα να μου πει εαν είναι σωστές οι ρύθμισεις αύτες και ποίες μνήμες έχει γιατί παρατήρησα οτι στο PDF που ανέβασες είναι για TWIN2X2048-6400C4DHX ενώ το πρόγραμμα λέει ότι έχει TWIN1X1024-6400C4DHX http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X1024-6400C4.pdf Όσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΟΧΙ δεν το έχω χρησιμοποιήση ποτέ Όσο για τον οδηγό για τα TIMINGS πέστο στο support της Corsair αυτό πηρα σαν απάντηση και το γέλιο είναι ότι μου λενε Voltage 1.9 Anyway εγώ περίμενα μια απάντηση απο τον lelos1(σε τι TIMINGS παίζει τελικά) εαν όντως παίζουν έτσι και όχι απο άλλον χρήστη. εαν το Testare και έπαιξε κάτι τελοςπάντων ένα Feedback εάν δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο δε θα καθήσω να ασχόληθω περισσότερο ΥΓ Έχεις δίκιο όσον αφόρα το οτι έδω και 5 Post έχεις δώσει τα Settings για τις μνήμες ο λόγος που το ξανα Postara είναι για να πάρω ένα Feedback σε τι Timings παίζουν είδικα μετά την απάντηση που πήρα από την Corsair. ΥΓ2 Ειναι ωρα για υπνο μετα απο 2 μερες μπροστα σε ενα PC ελπίζω ο΄τι εγραψα να είναι κατανοητό και να μην παρεξηγηθεί απο κάποιον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.