Προς το περιεχόμενο

μπλέ οθόνη....

lelos1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου.

Έλεγξε τα εξής :

1) Τη μνήμη σου για χαλασμένους τομείς (πιάνει αρκετή ώρα) με τα εξής προγράμματα :

(Είναι όλα free) http://www.memtest86.com [MemTest86] ...

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές να δοκιμάσεις.

2) Κάνε (Start - > Run) και πάτα "dxdiag" απο το DirectX Diagnostics...

Πολλές φορές λείπει κάποιο αρχείο ή απο κάποιο άλλο παιχνίδι κάποιο αρχείο αντικαταστάθηκε με παλιότερη έκδοση η οποία δεν μπορεί να εκτελέσει (δεν υποστηρίζει) την εντολή που δίνει στην κάρτα το παιχνίδι.

3) Τελευταίοι οδηγοί για την κάρτα, ... το κουφό είναι οτι καμιά φορά ίσως χρειαστείς παλιούς οδηγούς για την κάρτα !!!

4) Ψάξε στο google για προβλήματα με λέξεις κλειδιά το όνομα της κάρτας σου και το παιχνίδι π.χ "WarCraft GeForce6800 blue screen problem"

5) Επανεγκατάσταση του παιχνιδιού

Ελπίζω να σε βοηθήσει λίγο αυτό :)

Δημοσ.
Οι μνήμες εδώ http://www.imageshack.gr/view.php?file=7j78e5xv7n0vai659tx0.jpg

και μια απορία δεν θα έπρεπε να είναι στα 800mhz?

ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΑΣΤΗΚΑ.ΜΟΛΙΣ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑΣΗ 2,1V ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ 1,8V ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X2048-6400C4DHX.pdf

Μπες στο BIOS και ψαξε να βρεις μια ρυθμιση που λεγεται Dram Voltage. Βαλτην στα 2,1V και κανε Save & Exit. Πες μας αποτελεσματα.

Δημοσ.

βρήκα ένα μενού που λέγετε dram frequency και έχει επιλογές auto,400,800.... μήπως είναι αυτό εδώ ? η επιλογή που έχει είναι στο auto.

αυτά τα 3 βλέπω.

DRAM FREQUENCY

DRAM COMMAND RATE

DRAM TIMING CONTROL

Και από ότι κατάλαβα το πρόβλημα το δημιουργεί το world of warcraft δεν είμαι ο μονός με

αυτό το πρόβλημα.

edit:

το βρήκα έχει μια επιλογή ai overclocking αν την κανό manual μου ανοίγει ακόμη ένα μενού οπού είναι το dram voltage η μονή αλλαγή που κανό είναι να το πάω 2.1v σωστά ? η επιλογή που έχει είναι auto

edit:

δεν άλλαξε τίποτα το γυρνάω πίσω στο auto οπός ήταν.

Δημοσ.

Οταν λες δεν αλλαξε τπτ, ξανακολλησε? Αλλο να τρως critical σε ενα παιχνιδι και αλλο να τρως μπλε οθονες.

Ειναι 2 διαφορετικα προβληματα. Βαλε λοιπον τη μνημη και παλι στο 2,1V και δοκιμασε να βρεις καποιο patch για το WoW που να διορθωνει προβληματα.

EDIT

Μαλλον χρειαζεσαι το πρωτο απο αυτα Εδω η αυτα εδω. Δεν εχω ασχοληθει ενεργα με το παιχνιδι, αλλα με τη λογικη αυτα θα κανουν τη δουλεια.

Δημοσ.

όχι εννοώ με την ραμ ήταν ακόμη στα 400mhz μετά την αλλαγή σε 2.1v.από ότι κατάλαβα χρειάζεται να κάνω και άλλες ρυθμίσεις

όσο για το patch το έχω.

από ότι διάβασα λύνεται το πρόβλημα με τις εξής αλλαγές τουλαχιστον για αυτους που

έχουν κάρτες ΑΤΙ δεν ξέρω αν κάτι συγκεκριμένο audio device έχει και η Νvidia αν ξέρει

κάποιος ας μου πει.

After a couple more days of problem free running, I'm declaring my problem fixed. One of two things corrected my issue:

- New drivers released by ATI during the period of time I was trouble-shooting

- Disabling the HD audio device that's part of the HD3850 ATI video adapter.

Δημοσ.

2 ακόμη μπλε οθόνες μου έχει βγάλει η μια win32k.sys και η άλλη nv4_displ.dll

και τα 2 ενώ ήμουν στο world of warcraft.

Δημοσ.

φιλε μου, το ιδιο πραμα ειχα παθει και εγω....σβησε τους drivers τις nvidia και ξαναπερνα τους,σιγουρα θα φτιαξει τσεκαρισμενο :P

Δημοσ.

αναβαθμισεις εχεις κανει??windows update εννοω,αν οχι κανε...απο εκει και περα αν συνεχιστει κανε φορματ και δοκιμασε να περασεις αλλα windows...

Δημοσ.

εγώ θα σου θυμίσω αυτό που είπα πολύ πρωτύτερα...Αξιέπαινες και των παιδιών οι προσπάθειες για βοήθεια,αλλά και οι δικές σου να τις ακολουθήσεις,αλλά κάνε 1 τελευταίο,τρέξε διαγνωστκό του δίσκου (το scanner του HD Tune πχ ),άντε και το μανίσιο της εταιρίας του δίσκου,έτσι για να μην πεις ότι δεν τσέκαρες και την περίπτωση "δίσκος",και μετά,αφού είναι καινούριο το pc,στο μαγαζί που το πήρες,γιατί εκεί έχουν ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ το hardware που χρειάζεται να δικιμάσουν απανωτά μέχρι να βρεθεί άκρη (δεν αποκλείεται η κάρτα γραφικών να είναι απλά προβληματική,κι ας μην ανεβάζει θερμοκρασίες).Ενημέρωσε τους (γράψ' τους τα σ' 1 χαρτί),ό,τι "προσπάθειες" έχεις κάνει μέχρι τώρα,και για να έχουν 1 ιδέα ΠΟΥ την έψαξες μέχρι τώρα,αλλά ΚΑΙ για να "πάρουν και ιδέες"...Μην κάνεις BIOS update που σου προτάθηκε-τουλάχιστον ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ.Και αν δεν βγει άκρη στο service,τότε έλα εδώ και ξανασυνέχισε το ψάξιμο....Το μόνο "κακό" είναι ότι μπορεί να σου κρατήσουν το pc από μερικές μέρες έως 2(;παραπάνω; ) βδομάδες....

Δημοσ.

Η μεθοδος του Trial And Error μαλλον ειναι η πιο αξιοπιστη σ αυτες τις περιπτωσεις. Ειναι σιγουρο πως εκει θα βρεθει το προβλημα.

Σε (ξανα)συμβουλευω και εγω οπως και ο φιλος στο προηγουμενο ποστ να πας στο μαγαζι που το πηρες. Θα σε βοηθησουν να λυσεις το προβλημα και προφανως δωρεαν εφ οσον δεν εχεις κανει εσυ καποια λανθασμενη ενεργεια ωστε να κολλαει ο υπολογισης.

Επισης οι μνημες σου ειναι φτιαγμενες να δουλευουν στα 400MHz (Ειναι DDR, αρα αυτο μεταφραζεται σε 2*400=800Mhz) και στα 2,1Volt. Αρα ως προς το πρωτο σκελος εισαι ενταξει και στο 2ο απλα βαλε την ρυθμιση στα 2,1V. Ειναι εξαιρετικα πιθανο να δουλεψει το συστημα κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...