Προς το περιεχόμενο

μπλέ οθόνη....

lelos1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας αγόρασα καινούργιο pc και όταν έπαιζα κάποιο game μου έβγαζε μια μπλε οθόνη

και έκανε restart το pc μπορείτε να μου πείτε που μπορεί να είναι το πρόβλημα δεν μου το κάνει συνεχεία μπορεί να παίζω 1-2 ώρες μια χαρά και ξαφνικά να κάνει restart

αλλά μπορεί και 20-30 λεπτά.έχω τροφοδοτικό zalman 600W και κάρτα γραφικών

twintech 8800gts.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δοκίμασε για αρχή να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών σου.

Και κατα δεύτερον δοκίμασε με κάποιοι utility της μητρικής η κάποιο άλλο πρόγραμμα να δείς θεμοκρασίες του συστήματός σου vga, cpu, motherboard κλπ.

Hope i helped..

Δημοσ.

..το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι τα πάντα...εκτός απ΄το ...mouse.Κατέβασε όντως το speedfan για να βλέπεις θερμοκρασίες,δες στο site της κάρτας γραφικών αν όντως υπάρχει πιο πρόσφατος driver απ' αυτόν που ήδη χρησιμοποιείς,και κυρίως πάνε στο my computer/properties/advaned/startup n recovery και ξε-τσέκαρε στο system failure το "automatically restart".Από 'κει και πέρα,όποτε "κρασάρουν" τα Win , θα βλέπεις 1 "ωραία" μπλε οθόνη αντί να γίνεται επανεκκίνηση,και θα έχεις όλο το χρόνο να γράψεις Ο,ΤΙ αναφέρει αυτή,σχετικά με το πρόβλημα (πχ driver_irql_not_less_or_equal και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα...).Σημειώνεις αυτά,καθώς και κάθε αναφορά σε αρχείο, πχ ntfs.sys ,και κυρίως μια 5άδα κωδικών 10 ή 11ψήφιων ,της μορφής πχ 0χ000000007A.Kαι μετά βουρ στο google για μελέτη.Ο πρώτος κωδικός είναι "ο πιο σημαντικός",καθώς δηλώνει "το γενικό σφάλμα".Οι επόμενοι,μπορεί με τον τρόπο που είναι δομημένοι,να βοηθήσουν στην ερμηνεία,του που υπάρχει το πρόβλημα.Λογικά ή κάποιο θέμα με την κάρτα γραφικών θα είναι,ή με το τροφοδοτικό,ή με τις μνήμες,αφού τη "ζημιά" την παθαίνει όταν "ζορίζεται" με παιχνίδι.Αν όμως έχεις κάνει overclocking,δεν αποκλείεται ούτε ο επεξεργαστής.Μπορεί όμως να είναι ΚΑΙ ο δίσκος,ΚΑΙ η μητρική...Εν ολίγοις,τρέχα-γύρευε.Αν δε βρεις "γρήγορα" άκρη,συμβουλεύω αφού είναι καινούριο το μηχάνημα,να το αναλάβουν αυτοί που στο πουλήσανε...

Δημοσ.

Θα κάνω αυτό που μου είπες το pc όμως είναι καινούργιο θα έπρεπε να γίνετε αυτό το πράγμα μήπος να παρώ ενα τηλέφωνο απο εκεί που το αγόρασα.

Δημοσ.

Κοιτα εάν δεν είσαι διατεθειμένος να το ψάξεις μόνος σου για να μαθαίνεις σιγά σιγά αγκαλιά και πήγαινε το από εκεί που το πήρες.

Οι περισσότεροι στον φόρουμ που έχουμε διάφορα προβλήματα προσπαθούμε να μάθουμε από τέτοια προβλήματα.

Φιλικά Χάρης .

Δημοσ.

μου εχουν τυχει 2 τετοιες περιπτοσεις στη μια εφτεγε η μνημη και στην αλλη το τροφοδοτικο. για κοιταξε τα αλλα μπορει να μην ειναι τιποτα απο τα 2

Δημοσ.
Θα κάνω αυτό που μου είπες το pc όμως είναι καινούργιο θα έπρεπε να γίνετε αυτό το πράγμα μήπος να παρώ ενα τηλέφωνο απο εκεί που το αγόρασα.

...Εν ολίγοις,τρέχα-γύρευε.Αν δε βρεις "γρήγορα" άκρη,συμβουλεύω αφού είναι καινούριο το μηχάνημα,να το αναλάβουν αυτοί που στο πουλήσανε...

Μα στο είπα-δεν στο είπα;Η λογική του να το "ψάξεις" σε καινούριο μηχάνημα,είναι

α)όταν "ξερεις" τί κάνεις

και

β)όταν βλέπεις πως ο χρόνος που διαθέτεις για το ψάξιμο είναι μικρότερος από τον πιθανό των 1 έως και..2 εβδομάδων που ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστεί να περάσεις χωρίς το pc σου,εάν το δώσεις στο σημείο αγοράς (χρόνος που εξαρτάται από πολλά,ειδικά από το εάν το έχεις παραλάβει από απόσταση...).

Το λογικότερο πάντως είναι 2-3 γρήγορα τσεκαρίσματα που είπαμε,και ΜΕΤΑ το δίνεις για service(...και δεν πειράζεις και πράγματα που μπορεί να καταστήσουν άκυρη την όποια εγγύηση).

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό το screenshot τραβήχτηκε χωρίς να έχω ανοιχτό καπiο game.

http://load.imageshack.gr/view.php?file=w15ro6pbzc8vhv3a54tf.jpg

το screenshot εδώ μετά από 10 λεπτά στο game.

μετά από περίπου 10 λεπτά η core aνεβασε θερμοκρασία στα 60 και πάγωσε ι οθόνη.

http://load.imageshack.gr/view.php?file=kd4or0g0fq6d71z71duu.jpg

Δημοσ.

Τι μητρική έχεις?

Αν δεν ζεις στην Σκανδιναβία, οι θερμοκρασίες που διαβάζει είναι λάθος.

Δοκίμασε και με το Everest home edition (είναι δωρεάν), που διαβάζει και θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών.

Τρέξε ένα stability test με το ίδιο πρόγραμμα, ή με κάποιο torture orthos prime95, και περίμενε για σφάλματα ή BSOD ...

Eπίσης δοκίμασε και memtest, (καλύτερα bootable).

Aν δεν βρεθεί σφάλμα με τα παραπάνω, εδώ είμαστε, τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

asus p5k η μητρική

οι drivers της κάρτας http://www.imageshack.gr/view.php?file=e2x7vg5pb8kgha52uinq.jpg .

θέλω να πιστεύω πως είναι το σωστό

--------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------

Version EVEREST v2.20.405/gr

Homepage http://www.lavalys.com/

Report Type Quick Report

Computer USER-74DA7C9EE1

Generator user

Operating System Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Date 2008-03-05

Time 02:04

--------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sensor Properties:

Sensor Type HDD (ISA 290h)

GPU Sensor Type Driver (NV-DRV)

Temperatures:

Motherboard 31 °C (88 °F)

GPU 55 °C (131 °F)

GPU Ambient 43 °C (109 °F)

Seagate ST3500320AS 27 °C (81 °F)

Cooling Fans:

CPU 1607 RPM

Voltage Values:

CPU Core 2.56 V

Aux 3.50 V

+3.3 V 3.25 V

+5 V 5.46 V

+12 V 10.34 V

-12 V -11.57 V

-5 V -4.14 V

Debug Info F 69 FF FF

Debug Info T 31 00 00

Debug Info V A0 DB CB CB AA D0 AC (03)

Δημοσ.

όπως το φαντάστηκα, οι Asus έχουν συχνά λάθος ενδείξεις στις θερμοκρασίες, διορθώνεται με bios update, αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτήν την στιγμή...

Γενικά οι θερμοκρασίες, και της VGA φαίνονται normal.

Tρέξε και stability test από everest,

tools-->system stability test και άστο να τρέξει κάνα μισάωρο να δεις αν θα βγάλει κάποιο σφάλμα...

Δημοσ.

δεν μπορώ να βρω κaπoiα επιλογή tools ούτε stability test στο everest home edition 2.20 .

πιθανών έχω παλαιότερη εκδοσή θα ψάξω για κάποια νέα.

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ειδικά τέτοια ώρα

Δημοσ.

Είναι πάνω, στις καρτέλες, δίπλα από τα: file/view/report κλπ.

Αν δεν βγάλει εκεί blue screen ή δεν κολλήσει, μάλλον είναι κάρτα γραφικών μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...