Master_Betty Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Γειά σας, Παρακαλώ βοήθεια... Έχω καρτα Χ1900 απο ΑΤΙ και θέλω να την αντικαταστήσω με μια νέα max 300 € για να έχω καλύτερες επιδόσεις σε σχεδιαστικά προγράμματα και κυρίως στο google Sketchup το οποιο ειναι αρκετά ιδιόρρυθμο απο την άποψη οτι γενικά σέρνεται σε "βαριά" σχέδια. Εχω το εξής σύστημα core duo 6600, 2GB ram, σε motherboard Gigabyte GA-P35-DQ6. Θα δώ διαφορά με τη νέα καρτα..? Ή πρεπει να κανω και τίποτα αλλο..? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 όχι δεν θα σε βοηθήσει η κάρτα γραφικών. από ότι είδα το πρόγραμμα δεν έχει υποστήριξη ούτε καν για core duo (χρησιμοποιεί μόνο ένα πυρήνα..?) χωρίς να είμαι και σίγουρος.. "Additionally due to the real-time nature of modeling in SketchUp we only support one core or processor while modeling, while rendering could benefit from multiple processors SketchUp doesn't currently support multithreading." δες και λίγο εδώ.. http://sketchup.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=36235 edit: αν τα παραπάνω ευσταθούνε αυτό που θα σε βοηθήσει είναι ο υψηλότερος χρονισμός τις cpu και ίσως η περισσότερη μνήμη ραμ (πχ 4gb) επισης μην ξεχασεις να δεις και αυτο: 1. In SketchUp, open the "Window" menu. 2. Click "Preferences." 3. In the left pane, click "OpenGL." 4. In the right pane, select "Use hardware acceleration."
Master_Betty Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ναι, το αληθέυει αυτο.... πραγματικα ειναι πολύ κακοπρογραμματισμένο ... Αλλα επειδή εργάζομαι με αυτό πρέπει κάπως να το "στρώσω"... Πρόσφατα δοκίμασα μια Nvidia 8800 (δεν θυμαμαι ακριβως ποια) και ειχε μια μικρή αλλα εσθητή διαφορά...Γι΄αυτο και σκευτομαι να αλλα ξω κάρτα... Απλά δεν γνωρίζω ποια ενδίκνειται στην περίπτωση μου...
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 οι απλές κάρτες δεν βοηθάνε σε αυτές τις περιπτώσεις(είναι μόνο για παιχνίδια) αν πας σε quadro λογικά θα δεις αισθητή διαφορά αλλά δεν είμαι και πολύ αρμόδιος . ίσως με κάτι τέτοιο ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519390 είναι εξειδικευμένες για την περίπτωση σου. βασικά το πρόβλημα δεν το έχεις στο rendering έτσι? δηλαδή υποψιάζομαι πως το μοντέλο βαραίνει καθώς το δουλεύεις στο περιβάλλων σχεδιάσεις. το Opengl είναι ανοιχτό στην επιτάχυνση έτσι? αν είναι να δώσεις αρκετά χρήματα παντός είναι καλύτερα να προτιμήσεις υψηλότερα χρονισμενη cpu. (η να αντικαταστησεις το Sketchup γιατι ειναι και λιγο απαραδεκτο να δουλευει με ενα πυρινα..)
Ailuros Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 activex, Ευτυχώς δεν έχει τιμή για την Quadro και γλυτώσαμε το εγκεφαλικό. Πριν καταλήξει σε μια τέτοια λύση και εφόσον από ότι είδα είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει μια 8800, θα πρότεινα να κάνει άλλη μια δοκιμή και να γυρίσει μια 8800 σε Quadro μέσω Rivatuner. Φυσικά δεν θα έχει όλες τις δυνατότητες μια κανονικής Quadro, αλλά αν ερευνώντας το παραπάνω δει ότι του κάνει αισθητή διαφορά για την εφαρμογή που δουλεύει δεν αξίζει να δώσει ένα υπέρογκο ποσό για μια Quadro. Tέλος αν ισχύει το παραπάνω δεν θα πρότεινα μια 8800-οτιδήποτε. Με μια 9600GT θα κάνει θεωρητικά με 150 ευρώπουλα άνετα την δουλειά του. Εκεί που έχω αμφιβολία είναι αν γενικά υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει κάτι αλλάζοντας την GPU. Λέει ο ίδιος ότι από Χ1900 σε 8800 είδε μια μικρή αλλά αισθητή διαφορά. Το πρόγραμμα δεν το ξέρω αλλά μου μυρίζει για πολύ ιδιόρυθμο φρούτο. Αν υπήρχε διαφορά στην ποσότητα μνήμης των GPU ίσως να είναι ο παράγοντας που έκανε την 8800 ελάχιστα γρηγορότερη.
outlaw star Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ailure να σε ρωτήσω μήπως μπορείς να δώσεις link το οποίο εξηγεί πως γίνεται quadro?δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η (εστω και περιορισμένη)δυνατότητα! θα συμφωνήσω ότι τα λεφτά για quadro ίναι πάρα πολλά άσε που εαν κατάλαβα κάλά δεν είσαι και απολύτως σίγουρος ότι είναι η κάρτα...το πρόγραμμα αυτό τι ακριβώς κάνει?αντί να καταφύγεις σε αλλαγή της κάρτας μήπως υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψεις κάποιο άλλο πρόγραμμα?μου φαίνεται περίεργο πάντως ότι δε το σηκώνει η χ1950 εννοώ ότι ναι μεν δε ξέρουμε τι κάνει το πρόγραμμα αλλά είναι τόσο εξειδικευμένο που η x1950 δε το σηκώνει? όσο για τη μνήμη που είπε ο φίλος παραπάνω δε νομίζω σε 32-bit λειτουργικό να έχει πολύ νόημα η παραπάνω μνήμη
Master_Betty Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Πραγματικά παρα πολύ ιδιόρυθμο φρούτο... Δεν είναι οτι το sketchup έχει τιποτα τρομερές δυνατότητες, απλά ειναι πολύ βολικό, γρήγορο και εχει μεγάλες βιβλιοθήκες. Για rendering χρησιμοποιώ αλλα προγράμματα τα οποία με την καρτα μου αποδιδουν μια χαρα... Παρεπιπτόντως η 8800 που ειχα τεστάρει ειχε μνήμη 1024 DDR2 και ετρεχε στα 128bit. Δεν ξερω με τοση ιδιορυθμία αν η Quadro θα αποδώσει...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Παρεπιπτόντως η 8800 που ειχα τεστάρει ειχε μνήμη 1024 DDR2 και ετρεχε στα 128bit. με την καμία...δεν υπάρχει περίπτωση...
Master_Betty Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Εχω την εντυπωση οτι η μνήμη ήταν αναβαθμισμένη (αν ειναι δυνατό κατι τέτοιο, δεν ξερω).... Αλλα οπως και να 'χει δεν με πολυενδιαφέρει...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 8800 με 1gb υπάρχει...αλλά όχι DDR2 και ούτε 128bit memory bus
outlaw star Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ο thresh έχει δίκαιο για ξανατσέκαρε την άλλη κάρτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.