tmjuju Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ναι tmjuju αυτό το γνώριζα. στην εταιρία που είμαι έχω βάλει μέχρι και 3 pc για δοκιμή.. χμ...εκτός από lan υπάρχει εφαρμογή που να συνδέει τα pc μέσο internet? λογικό μου ακούγεται και πολύ ενδιαφέρον. απλά δεν το έχω ψάξει! Μέχρι 16 core στο VRay δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είχα στήσει ένα το καλοκαιράκι Για να προσθέσεις υπολογιστές από το Internet, χρειάζεσαι το κατάληλο δικτυακό setup. Για παράδειγμα εάν βάλεις dyndns στο σπίτι σου και ανοίξεις τις κατάλληλες πόρτες (ΝΑΤ) από το router σου, τότε θα μπορείς να ʽσυνδεθείςʼ και από το internet (οπουδήποτε) στο σπίτι σου. Φίλτατε djpal, σωστά αυτά που λες. Η δική μου γνώμη είναι ότι θα ήταν σωστό να υπάρχει και άλλος δίσκος για scratch-disk, που να μην χρησιμοποιείτε από το σύστημα (windows/program files). Επίσης, καλό το water-cooling αλλά λίγο αδιάφορο μιας και δεν πρόκειται να γίνει κάτι OC – τουλάχιστον όχι από επαγγελματίες. Ως επαγγελματίας πληρώνεις κάτι παραπάνω για να μην πουσάρεις το σύστημα και να κερδίσει σε reliability. Γενικότερα για λόγους reliability δεν συμπαθώ και το RAID0. Ακολουθώ τα παρακάτω: Α. RAID1 -> system & Programs (για να μην σκάσει το σύστημα σε καμία περίπτωση) B. RAID1 or RAID5 -> saves, data, work etc. (για να μην χάσουμε δεδομένα) C. NoRAID or RAID0 -> scratch-disk / program caches etc. Βέβαια σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, low latency, quad etc.
djpal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Φίλτατε djpal, σωστά αυτά που λες. Η δική μου γνώμη είναι ότι θα ήταν σωστό να υπάρχει και άλλος δίσκος για scratch-disk, που να μην χρησιμοποιείτε από το σύστημα (windows/program files). Επίσης, καλό το water-cooling αλλά λίγο αδιάφορο μιας και δεν πρόκειται να γίνει κάτι OC – τουλάχιστον όχι από επαγγελματίες. Ως επαγγελματίας πληρώνεις κάτι παραπάνω για να μην πουσάρεις το σύστημα και να κερδίσει σε reliability. Γενικότερα για λόγους reliability δεν συμπαθώ και το RAID0. Ακολουθώ τα παρακάτω: Α. RAID1 -> system & Programs (για να μην σκάσει το σύστημα σε καμία περίπτωση) Συμφωνώ με τις απόψεις σου όντως χρειάζεται scratch. Όσον αφορά το watercooling το θεωρω σημαντικό γιατί αν θέλεις ένα μηχάνημα να κρατήσει πού καιρό και απο την στιγμή που δεν θα σβήνει σχεδόν ποτέ θα ήταν κάλυτερο να ψύχεται όσο καλύτερα γίνεται για να αυξηθει ο χρόνος ζωής. Μπορεί να είμαι και λάθος σε αυτό που λέω ,ετσί, και δεν αρνούμαι ότι έχι μεγάλο κόστος. Αλλά σε τέτοπιου είδους μηχανήματα η λεπτομέρεια ίσως κάνει την διαφορά με τον χρόνο.
Str Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 λοιπον για να συμμαζεψω λίγο τα πραγματα... για photoshop θα χρειαστεις: πολυ μνημη (4 γιγα?) αρα 64μπιτα win και γρηγορους σκληρους. τωρα αν θα φτιαξεις raid η θα πας σε ξεχωριστους απλους ή κατατμησεις εξαρταται απο το πορτοφολι σου καλο ειναι να εχεις ενα σκληρο (ή partition) και για το scratch disk που θελει οσο για το rendering, ενα δυνατο επεξεργαστη τον χρειαζεται, αλλα να συμπληρωνεται με μια επαγγελματικη καρτα γραφικων open GL (ειται nvidia quadro ή ATI fireGL) και αυτο γιατι το preview το κανει (ή τελος παντων ειναι καλυτερο απο τις ρυθμισεις να το κανεις να το αναλαβει) η VGA, αλλα το ρεντερ το αναλαμβανει κατα ενα μεγαλο μερος η CPU. με μια επαγγελματικη καρτα θα μοιραζεται η δουλεια και θα γινεται γρηγοροτερα (κυριως θα αναλαμβανει τους υπολογισμους του φωτος που ειναι οι πιο επιπονοι σε επεξεργασια) για matrox συγγνωμη κι ολας djpal αλλα δε θα του προσφερει τπτ, εκτος κι αν μιλαμε παλι για openGL κατρα οπως η wildcat
djpal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 για matrox συγγνωμη κι ολας djpal αλλα δε θα του προσφερει τπτ, εκτος κι αν μιλαμε παλι για openGL κατρα οπως η wildcat Ε ναι. Για open gl μιλάμε εφαρμογές. Εγώ απλά ανέφερα ένα τυπικό πολύ καλό σύστημα για γραφιστικά το οποίο μπορει να διαρκέσει. Παιδιά για μένα όλοι λέτε σωστά πράγματα. Το θέμα είναι άν ο φίλος μας έχει καλυφθεί απο τις απαντήσεις και έχει καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεται. Γι'αυτο ας κάνει ενα post να μας πει.
povaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 παιδια μια φτηνη και καλη quadro ποια θα προτεινατε???και απο οτι καταλαβα με 2gb ocz 5-5-5-12 για render ειμαι καλά.τωρα hdd εχω εναν στις 7200rpm kai 32mb chase καλο ειναι ι πρεπει να παρω κανα 15000rpm????
activex Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 povaras πριν αποφασισεις για quadro λαβε υποψη σου οτι δεν βοηθαει στο rendering παρα μονο στο work mode. γιατι και εγω λαθος εντυπωση ειχα...
jimarass Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά από εσάς που έχετε raptor 150 gb, τελικά αξίζει η διαφορά επιδόσεων τα παραπάνω λεφτά? Από θόρυβο παλεύεται?
povaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 povaras πριν αποφασισεις για quadro λαβε υποψη σου οτι δεν βοηθαει στο rendering παρα μονο στο work mode. γιατι και εγω λαθος εντυπωση ειχα... Αυτο δεν το ηξερα,δεν μου χρειαζεται και παρα πολυ το live preview πλεον.Δλδ για render χρειαζεται μονο καλος επεξεργαστης?οι quadro παιζουν κα8ολου παιχνιδια η σερνονται?
agrb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 παιδια μια φτηνη και καλη quadro ποια θα προτεινατε???και απο οτι καταλαβα με 2gb ocz 5-5-5-12 για render ειμαι καλά.τωρα hdd εχω εναν στις 7200rpm kai 32mb chase καλο ειναι ι πρεπει να παρω κανα 15000rpm???? Q6600 και άνω σε X38 mobo (X48 σε λίγο) + Quadro FX1700. Προσωπικά, μαζί μέ τα παραπάνω, χρησιμοποιώ και μνήμες DDR3 1600 (XMP) για μέγιστη απόδοση στο render. Η συγκεκριμένη κάρτα κάνει και υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής για να ξεκουράζει-υποβοηθεί τη CPU (cranching), πράγμα που βοηθάει πολύ. Δίσκους εργασίας βάλε δύο μικρούς SAS στις 10 kRPM με raid controler με chip της LSI (εναλλακτικά adaptec) σε raid 0, για πιο φτηνά και γρήγορα και για να μην απασχολείτε η CPU με τα disk IO. Αν πάλι δεν αντέχει η τσέπη σου το έξοδο, δύο WD RE σε raid 0 είναι καλά. Για αποθήκη πράτεις κατά βούληση τόσο από ταχύτητα όσο και από χωρητικότητα. Τέλος μελλοντικό λειτουργικό τα νέα Vista SP1 64 bit. Ακούγεται ότι είναι τα ταχύτερα windows μέχρι σήμερα, με μεγάλη διαφορά. agrb
povaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 thnks agrb,μου εξηγεις λιγο γιατι να βαλω SAS?για μνημη τωρα πιστευω οτι ακομα οι ddr2 ειναι καλυτερα,τουλαχιστον στα timing τους.
agrb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 thnks agrb,μου εξηγεις λιγο γιατι να βαλω SAS?για μνημη τωρα πιστευω οτι ακομα οι ddr2 ειναι καλυτερα,τουλαχιστον στα timing τους. Έχοντας SAS controller (παλιότερα η αντίστοιχη παράλληλη μορφή ήταν SCSI), το σύστημα (ουσιαστικά η CPU) δεν απασχολείται σχεδόν καθόλου για disk IO. Όλη τη δουλειά (addressing, data IO, NCQ translation, κλπ.) την κάνει η CPU του controller. Επίσης αυτοί οι δίσκοι είναι φτιαγμένοι για χρήση 24/7 και έχουν ταχύτατη απόκριση (seek time, IO bandwidth, κλπ.) ειδικά αυτοί των 15 kRPM. Στην πράξη η διαφορά είναι εμφανής.
agrb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 ...για μνημη τωρα πιστευω οτι ακομα οι ddr2 ειναι καλυτερα,τουλαχιστον στα timing τους. Η DDR3 1600 / 7-7-7-20 / XMP έδωσε τη μεγαλύτερη απόδοση. Δοκίμασα και αρκετές DDR2 αλλά και DDR3 1800 / 7-7-7-20. Τα chips της τελευταίας χρονίζονταν με μικρότερα CL από τα αναγραφόμενα (6-6-6-18) αλλά όμως και με μικρότερη ταχύτητα (1200) με τα γνωστά επακόλουθα.
povaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 καταλαβα!απο οτι εψαξα για τα βασικα χρειαζομαι κανα 2500 euro.thnks kai pali
fsbmaniac Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 φιλε μου καλε σεβομαι απολυτα τις παραπανω προτασεις ΑΛΛΑ επειδη εχω φιλο ο οποιος δουλευει επαγγελματικα με 3d rendering studio max και ολα αυτα τα τρελα. Φτιαξαμε ενα συστημα με κυριο γνωμονα την ταχυτητα μνημης-cpu-mobo και δεν χρειαστηκε να δωσει τοσα χρηματα. Πηραμε τον καινουριο penryn 4χ2.66 12Μβ cashe ,4gb ddr3 ,foxcon x48 mobo, 2χ500gb seagate 32Mb cashe 7200 ,800 psu καρτα πηρε PNY NVIDIA QUADRO FX1700 512MB PCI-E δεν τα πηραμε απο ελλαδα αλλα απο αγγλια και καναδα τη μητρικη ολα κοστισαν κατω απο 1500Ε Οποτε φιλε καλυτερα περιμενε 2-3 βδομαδες ακομα να σκασουν μυτη τα καινουρια και ελλαδα επισημα και μετα βλεπεις τι θα κανεις.Σε καθε περιπτωση πηγαινε σε penryn λογω και ss4.1 με 1500-1600 θα παρεις κομπλε συστημα δωσε χρημα για επεξεργαστη-μνημες-μητρικη ολα τα αλλα θα δωσουν μονο ενα 4-5% παραπανω αποδοιση
povaras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Εγω ειπα αυτη την τιμη συμφωνα με αυτα που μου προτεινατε πιο πανω.φοιτητης ειμαι λες να εχω τοσα λεφτα,απλα ασχολουμε σχεδον επαγγελματικα!για τους penryn δεν ηξερα,παντως απο αυτα που διαβασα λενε οτι ειναι για ακριβως αυτο που θελω(render,visualization).ετσι και αλλιως θα περιμενω να πεσουν λιγο οι τιμες στις ddr3 και γενικα να εχουν δοκιμαστει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.