Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιημένη κάμερα σε iMac

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας έφεραν στη δουλειά μου τα νέα iMac, τα 20αρια.

Για κάποιο λόγο όμως που αδυνατώ να καταλάβω, έχουν απενεργοποιήσει τις κάμερες. Συγκεκριμένα, όταν πατάς στο image capture εμφανίζει ένα μήνυμα device not found ή κάπως έτσι (not any device installed for this ίσως).

Πως μπορώ να τις κάνω να δουλέψουν και πάλι;

Σημείωση, ξέρω ποιος είναι ο κωδικός του admin σε περίπτωση που χρειάζεται.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για το φόρουμ ο λόγος που την θέλω.

Αυτό αντιθέτως που έχει σημασία είναι το να καταλάβω πως έχει απενεργοποιηθεί και να την κάνω να δουλέψει ξανά.

Δημοσ.

Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Πιθανότατα φταίει το ότι το μηχάνημα δεν έχει εγκατεστημένο το iSight!

Πάντως, ανοίγοντας το iChat η κάμερα στα Preferences δουλεύει κανονικά, αλλά δεν έχει κουμπί για να βγάζω φωτό.

Καμιά άλλη πρόταση;

Δημοσ.

Αυτό που κάνει το "iSight disabler" στο link που έδωσε ο paredwse, είναι να ενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί τον driver της κάμερας. Οι οποίοι drivers βρίσκονται εδώ:

/System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component/Contents/MacOS/QuickTimeUSBVDCDigitizer και

/System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServicesPrivate.framework/Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/VDC.

Αν το χρησιμοποίησες και δεν δούλεψε, δες μήπως λείπουν αυτά τα αρχεία.

Μήπως όμως τις έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά";

Δημοσ.
μήπως απλά λείπει το photobooth?

θα το βρεις στο dvd του tiger/leopard

Όντως το photobooth δεν υπάρχει πουθενά. Το ζήτημα όμως είναι πως δεν έχω το dvd για να το κάνω εγκατάσταση. ;) Αυτό φταίει;

Αυτό που κάνει το "iSight disabler" στο link που έδωσε ο paredwse, είναι να ενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί τον driver της κάμερας. Οι οποίοι drivers βρίσκονται εδώ:

/System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component/Contents/MacOS/QuickTimeUSBVDCDigitizer και

/System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServicesPrivate.framework/Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/VDC.

Αν το χρησιμοποίησες και δεν δούλεψε, δες μήπως λείπουν αυτά τα αρχεία.

Μήπως όμως τις έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά";

Θα κοιτάξω μήπως λείπουν τα αρχεία και θα ποστάρω μόλις πάω στη δουλειά.

Δεν νομίζω να την έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά" αφού όταν μπήκα στα preferences του iChat και πάτησα στις ρυθμίσεις video, δούλευε κανονικά.

Δημοσ.

Δε νομίζω οτι θα έμπαινε κανείς στον κόπο να ανοίξει το iMac και να αποσυνδέσει την κάμερα (μου φαίνεται πολύ χαζο..)

Εκτός βέβαια και αν δουλεύεις στην CIA :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...