Trapper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μας έφεραν στη δουλειά μου τα νέα iMac, τα 20αρια. Για κάποιο λόγο όμως που αδυνατώ να καταλάβω, έχουν απενεργοποιήσει τις κάμερες. Συγκεκριμένα, όταν πατάς στο image capture εμφανίζει ένα μήνυμα device not found ή κάπως έτσι (not any device installed for this ίσως). Πως μπορώ να τις κάνω να δουλέψουν και πάλι; Σημείωση, ξέρω ποιος είναι ο κωδικός του admin σε περίπτωση που χρειάζεται.
Pitsi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Είμαι σίγουρος ότι για κάποιο σοβαρο λόγο θέλεις κάμερα στην δουλειά σου...
Trapper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για το φόρουμ ο λόγος που την θέλω. Αυτό αντιθέτως που έχει σημασία είναι το να καταλάβω πως έχει απενεργοποιηθεί και να την κάνω να δουλέψει ξανά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ρίξε μια ματιά εδώ: - http://www.macosxhints.com/article.php?story=20070323094959262 - http://www.macobserver.com/tip/2007/06/11.1.shtml και - http://www.macupdate.com/info.php/id/23346/isight-disabler-applescript
Trapper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Πιθανότατα φταίει το ότι το μηχάνημα δεν έχει εγκατεστημένο το iSight! Πάντως, ανοίγοντας το iChat η κάμερα στα Preferences δουλεύει κανονικά, αλλά δεν έχει κουμπί για να βγάζω φωτό. Καμιά άλλη πρόταση;
xalia Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 μήπως απλά λείπει το photobooth? θα το βρεις στο dvd του tiger/leopard
dali13gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Αυτό που κάνει το "iSight disabler" στο link που έδωσε ο paredwse, είναι να ενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί τον driver της κάμερας. Οι οποίοι drivers βρίσκονται εδώ: /System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component/Contents/MacOS/QuickTimeUSBVDCDigitizer και /System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServicesPrivate.framework/Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/VDC. Αν το χρησιμοποίησες και δεν δούλεψε, δες μήπως λείπουν αυτά τα αρχεία. Μήπως όμως τις έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά";
Trapper Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 μήπως απλά λείπει το photobooth?θα το βρεις στο dvd του tiger/leopard Όντως το photobooth δεν υπάρχει πουθενά. Το ζήτημα όμως είναι πως δεν έχω το dvd για να το κάνω εγκατάσταση. Αυτό φταίει; Αυτό που κάνει το "iSight disabler" στο link που έδωσε ο paredwse, είναι να ενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί τον driver της κάμερας. Οι οποίοι drivers βρίσκονται εδώ: /System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component/Contents/MacOS/QuickTimeUSBVDCDigitizer και /System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServicesPrivate.framework/Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/VDC. Αν το χρησιμοποίησες και δεν δούλεψε, δες μήπως λείπουν αυτά τα αρχεία. Μήπως όμως τις έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά"; Θα κοιτάξω μήπως λείπουν τα αρχεία και θα ποστάρω μόλις πάω στη δουλειά. Δεν νομίζω να την έχουν αποσυνδέσει "hardware-ικά" αφού όταν μπήκα στα preferences του iChat και πάτησα στις ρυθμίσεις video, δούλευε κανονικά.
Angeldust Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δε νομίζω οτι θα έμπαινε κανείς στον κόπο να ανοίξει το iMac και να αποσυνδέσει την κάμερα (μου φαίνεται πολύ χαζο..) Εκτός βέβαια και αν δουλεύεις στην CIA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.