Προς το περιεχόμενο

Δωρεαν ενεργεια (μαγνητες,ρευμα,πειραμα)

ageliko445

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Δωρεάν" ενέργεια είναι μόνο η πυρηνική και σε λίγα χρόνια η ενέργεια προερχόμενη από σύντηξη. Είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που έχουμε απόδοση μεγαλύτερη από το ένα. Μετατροπή ύλης σε ενέργεια.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπάρχει απόδοση μεγαλύτερη του ενός. Μόνο, αν, ίσως, κάποτε, με την ψυχρή σύντηξη. Η ενέργεια που απαιτείται τώρα για να λειτουργήσεις έναν επιταχυντή, παραμένει κτηνώδης.

Δημοσ.
Τα αποθέματα πυρηνικών τελειώνουν. Δεν αποτελεί μακροχρόνια λύση. Η απόλυτη λύση μια και καλή είναι η άντιύλη. Όλα τα λεφτά της έρευνας να πάνε εκεί. Μετά με ένα κουβά άμμο κινείται όλος ο πλανήτης για πάντα!!! Μέχρι τότε ηλιακή, γεωθερμική, αιολική, πυρηνική

Tι είπε το παλικάρι τώρα????:confused::confused::confused:

Δημοσ.
Δεν υπάρχει απόδοση μεγαλύτερη του ενός. Μόνο, αν, ίσως, κάποτε, με την ψυχρή σύντηξη. Η ενέργεια που απαιτείται τώρα για να λειτουργήσεις έναν επιταχυντή, παραμένει κτηνώδης.

Κάνεις λάθος. Στην πυρηνική σχάση (αργότερα και στην σύντηξη, που ισχύει και τώρα αλλά δεν είναι ελεγχόμενη) η απόδοση είναι μεγαλύτερη του ένα. Έχουμε όπως είπα μετατροπή ύλης σε ενέργειας. άσχετα αν δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το 100 % της ενέργεια που παράγεται με την μορφή ακτινοβολίας. Η μηχανές που κινούνται με την ενέργεια αυτή έχουν απόδοση μικρότερη του 1 και όχι η μηχανή παραγωγής της.

Δημοσ.

-λουσιφερ αν εσυ εκλεισες τα ματια σου στην αληθια και αφεθηκες στα προχειρα και ευκολα πιστευω για να νιωσεις ηρεμος δε φταιω εγω

δεχτη καθε αποψη εδω γιαυτο ειμαι εδω αλλωστε αλλα αν ειναι να λεμε

¨α δε γινεται τιποτα κτλ¨ τοτε καλυτερα να μη λεμε τιποτα αφου δε θα εχει νοημα αφου δε μπορουμε ουτε καν να προσπαθησουμε

μαγκες κριμα...σας ειχα για ποιο δυνατους

Δημοσ.
-λουσιφερ αν εσυ εκλεισες τα ματια σου στην αληθια και αφεθηκες στα προχειρα και ευκολα πιστευω για να νιωσεις ηρεμος δε φταιω εγω

δεχτη καθε αποψη εδω γιαυτο ειμαι εδω αλλωστε αλλα αν ειναι να λεμε

¨α δε γινεται τιποτα κτλ¨ τοτε καλυτερα να μη λεμε τιποτα αφου δε θα εχει νοημα αφου δε μπορουμε ουτε καν να προσπαθησουμε

μαγκες κριμα...σας ειχα για ποιο δυνατους

Πήγαινε έξω... Πάρε μια πέτρα, σήκωσε τη και έπειτα άφησε την. Αν η πέτρα πάει προς τα επάνω...

Δημοσ.
Κάνεις λάθος. Στην πυρηνική σχάση (αργότερα και στην σύντηξη, που ισχύει και τώρα αλλά δεν είναι ελεγχόμενη) η απόδοση είναι μεγαλύτερη του ένα. Έχουμε όπως είπα μετατροπή ύλης σε ενέργειας. άσχετα αν δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το 100 % της ενέργεια που παράγεται με την μορφή ακτινοβολίας. Η μηχανές που κινούνται με την ενέργεια αυτή έχουν απόδοση μικρότερη του 1 και όχι η μηχανή παραγωγής της.

Το σκεπτικό σου είναι σωστό, αλλά έχεις μπερδέψει τον ορισμό. Η απόδοση είναι ο λόγος της ωφέλιμης ενέργειας προς την προσφερόμενη. Της ωφέλιμης, σα να λέμε, της εκμεταλλεύσιμης. Αλλιώς και ο ντηζελοκινητήρας θα είχε απόδοση 4 πχ. Αλλά όπως λες, μέχρι να μετατραπεί σε ωφέλιμο έργο όλη αυτή η ενέργεια, θα έχει σπαταληθεί η μισή από 'δω και από 'κει.

ageliko, εγώ σου εξηγώ γιατί δεν γίνεται να υπάρξει ποτέ δωρεάν ενέργεια, υπάρχει ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής, σου εξηγώ στα πειράματα που παραθέτεις που χωλαίνουν, σε παραπέμπω σε εγκυκλοπαίδειες και εσύ μου απαντάς "ναι αλλά για φαντάσου αν μπορούσαμε" και "κλείνεις τα μάτια σου στην αλήθεια". Εντάξει, ίσως εσύ να πατάς κάτω τόσους αιώνες φυσικής, αλλά δεν σου φαίνεται από τον τρόπο που απαντάς.

Δημοσ.
Το σκεπτικό σου είναι σωστό, αλλά έχεις μπερδέψει τον ορισμό. Η απόδοση είναι ο λόγος της ωφέλιμης ενέργειας προς την προσφερόμενη. Της ωφέλιμης, σα να λέμε, της εκμεταλλεύσιμης. Αλλιώς και ο ντηζελοκινητήρας θα είχε απόδοση 4 πχ. Αλλά όπως λες, μέχρι να μετατραπεί σε ωφέλιμο έργο όλη αυτή η ενέργεια, θα έχει σπαταληθεί η μισή από 'δω και από 'κει.

Σωστος. Ισως ο firewalker θελει να πει πως απλα η αποδοση πλησιαζει αρκετα στο 100%

Βεβαια μην ξεχναμε και την μηχανη Carnot...Εκει εχουμε αποδοση 100%...Αρκει να μου βρει καποιος μια ψυχρη δεξαμενη με θερμοκρασια Τ= 0Κ :lol:

Δημοσ.

Ναι καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Εγώ μίλησα απλώς για ένα κουτί που βγάζει "δωρεάν" ενέργεια άσχετα με το αν είναι εκμεταλλεύσιμη 100 %. Π.χ. μία βόμβα σύντηξης είναι ένα κουτί παραγωγής "δωρεάν" ενέργειας. Για να ξεκινήσει να παράγει ενέργεια χρειάζεται μία μικρή ποσότητα αρχικής ενέργειας (με την μορφή χημικού εκρηκτικού). Η παραγόμενη ενέργεια σε σχέση με την αρχική... Οπότε απόδοση μεγαλύτερη του ένα. Αυτό εννοούσα. Προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να την χαλιναγωγήσουμε. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.
Ναι καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Εγώ μίλησα απλώς για ένα κουτί που βγάζει "δωρεάν" ενέργεια άσχετα με το αν είναι εκμεταλλεύσιμη 100 %. Π.χ. μία βόμβα σύντηξης είναι ένα κουτί παραγωγής "δωρεάν" ενέργεια. Προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να την χαλιναγωγήσουμε. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Καταλαβαινω τι θελεις να πεις. Μην ξεχναμε οτι ο 2ος Θερμοδυναμικος Νομος αναφερεται κυριως σε "θερμικες" και γενικά σε "μηχανες". Η πυρηνικη ενεργεια παραγεται απο μια αντιδραση, οχι απο μηχανη;)

Δημοσ.

Με τη σειρά:

Το πρώτο δουλεύει με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, αρκεί να έχεις αναμμένη την τηλεόραση λίγο πιο πέρα για να "ρουφήξει" λίγη ενέργεια.

Το δεύτερο δεν έχω ιδέα πως δουλεύει, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει η απόδοση του 5/1 που λέει. Πέρα απ' αυτό ψυλλιάζομαι πως για να θέλει μπαταρία για την εκκίνηση και να παράγει τόση μηδαμινή ποσότητα ενέργειας σε μια μέρα, ε κάπου κάτι έχει "παραλείψει".

Τρίτο βίντεο, τα στατικά μαγνητικά πεδία δεν μπορούν να παράγουν συνεχές έργο. Πρέπει να μπλέξεις ηλεκτρισμό μέσα και ω! είναι ένα καλώδιο αυτό στην πίσω μεριά της μηχανής, εκεί που η κάμερα δεν πάει;;;;

Επίσης το τελευταίο οκ, δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτό, είναι απλώς μια μηχανή που δε βλέπουμε καν από άλλη γωνία. Σαν να βάζω εγώ μπροστά το αμάξι μου και να σου λέω "δουλεύει χωρίς βενζίνη." Και απλά να στο δείχνω να μαρσάρει.

Επίσης αυτός ο τύπος στο 1.45, τι κάνει; Κρύβει καλώδια; =)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...