Προς το περιεχόμενο

Case Mod

kobogia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκευτομαι να κανω καποιες αλλαγες στο κουτί μου προσθετοντας καποιους ανεμιστηρες. Θα ηθελα λοιπον να ρωτισω τα εξής :

1) Πως μπορω να κοψω το πλαινο καπάκι του Η/Υ (ειναι απο αλουμίνιο) χωρις να του βγάλω τα μάτια και χωρις το αποτελεσμα να ειναι ασχημο; Δεν θέλω περιεργα σχεδια...ενα απλο τετράγωνο κοψιμο.

2) Σε αυτο το κενο θέλω να βάλω Plexiglass... Πως μπορω να κόψω το Plexiglass;

Δημοσ.

1) Σέγα για μέταλλο σε γρήγορες στροφές

2) Σέγα για σκληρό πλαστικό σε αργές στροφές χωρίς να βγάλεις το πλαστικό κάλυμμα του πλεξι

Καλύπτεις επιφάνειες με χαρτοταινία. Σχεδιάζεις τα κοψίματα να έχεις οδηγό, τρυπάς τις γωνίες ώστε να μπει η λάμα της σέγας, κόβεις, λιμάρεις ελαφρά, βγάζεις χαρτοταινίες.

Δημοσ.

Αν ανοίξεις τρύπα στο κουτί και βάλεις plexiglass, δεν θα τηρεί το κουτί τις προδιαγραφές για εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Γι'αυτό άλλωστε κανένας μεγάλος κατασκευαστής δεν πουλάει υπολογιστές με τέτοιο κουτί, επειδή δεν μπορεί να πάρει έγκριση.

Τα μικροκύματα είναι στις συχνότητες από 300MHz μέχρι πάνω από τα 30GHz (http://en.wikipedia.org/wiki/Microwave).

Απ'ότι βλέπεις το FSB, η συχνότητα του επεξεργαστή, κάρτας γραφικών κτλ είναι σε αυτό το φάσμα. Θα μου πεις ότι η CPU, GPU και το chipset έχουν ψήκτρα η οποία κόβει κάπως την ακτινοβολία, αλλά από την άλλη το κύκλωμα της μητρικής δεν είναι θωρακισμένο και εκπέμπει κάρτα.

Δεν ξέρω αν η ακτινοβολία θα είναι πιο ισχυρή από του κινητού, ξέρω όμως ότι θα είσαι ώρες κοντά του.

Εσύ αποφασίζεις!

(ουφ! χρόνια το σκεφτόμουν!)

Δημοσ.

Άντε πάλι με το EMI...

Τα περισσότερα κουτιά δεν πληρούν προδιαγραφές ΕΜΙ γιατί έχουν τρύπες για ανεμιστήρες...

Δημοσ.

Δεν είχα σκευτεί ποτε αυτήν την εκδοχή...

Αν κάτσεις ομως και σκευτεις οτι στο διαστημα υπάρχουν εκατοντάδες δορυφόροι σε τροχια γυρω απο την Γη και μας βομβαρδίζουν συνεχως για να στέλνουν το σήμα του GPS τότε αστο... Η ακτινοβόλια στις μέρες μας ειναι συνήθης φαινόμενο και θέλει μεγάλη κουβέντα.Αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα που σου δίνω και μπορω να σου πω παρα μα παρα πολλα.

Οχι οτι δεν εχεις δικιο αλλα η Ισχυη (Watt) που εχει το σημα του FSB οπως λες ειναι πολύ χαμηλή.

Πιστεψέ με οτι υπάρχουν γειτονές σου που έχουν ασύρματα Routers και εχουν πολύ περισσότερη Ισχύη και με συχνοτητα 2,4GHz. Ο υπολογιστής δεν είναι τίποτα μπροστά σε ολα τα άλλα.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Δημοσ.

Συμφωνω με το φιλο frenzy!Aν όμως δεν εχεις ειδικα εργαλεια και μηχανήματα και δεν εχεις ξαναασχοληθει τοτε μαλλον το "αισθητικό" αποτέλεσμα δε το γλυτώνεις!Τη σκέψη να τα πας εξω σε κανα μάστορα δε θα τη συνιστούσα γιατί δεν ξέρεις και αυτος τι θα κάνει και πόσα θα σου πάρει...μη σου κοστίσει στη τελική 1 καινούριο κουτι!!!παντως αν φτιαξεις κατι πες μας πως το έκανες!

Δημοσ.

Παιδιά έφτιαξα το πλαινό καπάκι.

Το πήγα σε έναν μάστορα στα Καμίνια και μου το έκοψε με Laser...

Είχε απιστευτα μηχανήματα και έκανε πολυ καλή δουλειά. Αυτό στοίχισε μόνο 5ευρώ. Το Plexyglass το πήρα απο το Praktiker ακριβώς στα μέτρα που ήθελα και το εβαλα πάνω στο καπάκι.

Έγινε τέλειο...

Θα ανεβάσω και Photo εαν θέλετε.

Τώρα θέλω να βάλω και κατι ανεμιστήρες πάνω στο Plexyglass και τέλος.

Δημοσ.

Ωραιος!Ανεβασε καμια φωτο να δουμε! Στα Καμίνια είναι ο μαστορας ε?και με λειζερ?Θα το εχουμε στα υποψη!:-D

Δημοσ.

φιλε μπορω να πω οτι τα σπαει!με εχεις καραμπριζώσει αγρια τωρα!στα Καμίνια πως πηγες, με αμάξι?και κατι αλλο, το πλεξιγκλασ ποσο κοστισε?

Δημοσ.

Καλό το κοψιματάκι, απλό και όμορφο αλλά συμάζεψε την μακαρονάδα εκει μέσα ρε παιδι! Φτιάξτα λίγο τα καλώδια πολύ χάλι και σου χαλάνε και το airflow

Δημοσ.

Φίλε HILL.K το Plexyglass κόστισε 7.20ευρώ απο το Praktiker και ευτυχώς οι διαστάσεις που το πήρα ειναι ακριβώς στο κουτί μου. Για Full Tower το 510mm χ 505mm είναι οτι πρέπει με 4mm πάχος.

Στα καμίνια πήγε ο πατέρας μου με το μηχανάκι εγώ έλειπα στο εξωτερικό και δεν είχα χρόνο.

_____________________________________________________________________________________

Φίλε stm00192 αυτό μου αρέσει και εμένα που είναι απλό και μεγάλο. Όσο για τα καλώδια που λές έχεις απόλυτο δίκιο απλά έβγαλα την φωτογραφία για να σας την δείξω δεν εχω τελειώσει ακόμα με το modification.

Σκεύτομαι να βάλω ένα φοβερό σύστημα υδρόψυξης που είδα στο e-shop

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650655 για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Πήγα και αγόρασα την ψύχτρα του επεξεργαστή και κατι ανεμιστήρες για να βάλω πάνω στο plexyglass γιατί με την 8800GTX ψήνεις αυγό αμα θες αλλα μόλις το είδα ετσι λυπήθηκα να το κόψω και ετσι πηγανε τσάμπα τα λεφτά...

Η ψύχτρα ειναι αυτή : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650273

και οι ανεμηστήρες αυτοι : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=960640

'Οποιος θέλει του τα δίνω με τις ίδιες τιμές... είναι ολοκαίνουρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...