disqualified Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει καποια απο τις παραπανω συνδεσεις να μου πει αν η εικονα παρουσιαζει καποιο προβλημα. Το χω ψαξει στη θεωρια αλλα θελω να εχω αποψη για την πρακτικη εφαρμογη καθως απο μια εμπειρια στο σπιτι ενος φιλου δεν ειχα θετικη αποψη για τη δευτερη συνδεση σε τηλεοραση, αλλα δεν εψαξα αν ηταν η συνδεση ή καποιο αλλο προβλημα που μπορει να υπηρχε στο ολο στησιμο του συστηματος
Dr_73 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει καποια απο τις παραπανω συνδεσεις να μου πει αν η εικονα παρουσιαζει καποιο προβλημα. Το χω ψαξει στη θεωρια αλλα θελω να εχω αποψη για την πρακτικη εφαρμογη καθως απο μια εμπειρια στο σπιτι ενος φιλου δεν ειχα θετικη αποψη για τη δευτερη συνδεση σε τηλεοραση, αλλα δεν εψαξα αν ηταν η συνδεση ή καποιο αλλο προβλημα που μπορει να υπηρχε στο ολο στησιμο του συστηματος Βλέπω ταινίες εδώ και 3 χρόνια σε προτζέκτορα που είναι συνδεδεμένος με υπολογιστή , με καλώδιο DVI , στη δεύτερη έξοδο της κάρτας γραφικών. Η εικόνα είναι κλάσεις ανώτερη σε σχέση με διάφορα DVD-Players που έχω δοκιμάσει αξίας εώς 600?. Τι πρέπει να προσεχτεί: 1)Καλής ποιότητας καλώδιο. Κάτι φθηνά για οθόνες, δεν δίνουν καλή εικόνα βίντεο.Θέλει καλής ποιότητας καλώδιο για χρήση home-theater. Χρησιμοποιώ ένα ohlerbach. 2)Καλό είναι η τηλεόραση/προβολέας να γίνονται κύρια οθόνη όταν βλέπεις ταινία. Από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών δηλ. αλλάζεις οθόνη και επιλέγεις για οθόνη την τηλεόραση/προβολέα. 3)Δίνεις σήμα στην τηλεόραση/προβολέα ανάλυσης ίσης με τη native ανάλυση του προβολέα/τηλεόρασης. Αυτό για να μην χρειαστεί να μετατρέψει η τηλεόραση/προβολέας την ανάλυση , γιατί πέφτει η ποιότητα , αφού δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο ο υπολογιστής. 4)Ποτέ , επαναλαμβάνω ποτέ , τονίζω ΠΟΤΕ δεν σκέφτεσαι να δώσεις σήμα από υπολογιστή σε τηλεόραση μέσω εξόδου S-Video , composite και γενικά οποιασδήποτε άλλης εκτός από DVI (ή HDMI). Εκτός κι αν νοσταλγείς μέρες spectrum ή cbm64 ... (και γουστάρεις να βλέπεις διαδοχικά reboot).Ακόμη κι να τα ρυθμίσεις τελικα ,η εικόνα θα είναι τρισάθλια.
kotsalo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ήθελα και γω να ανοίξω παρόμοιο θέμα.Θέλω να αγοράσω καλώδιο dvi-d to hdmi,έχω βρει στο πλαίσιο ένα με 30euro.Κοιτάζοντας στο e-shop είδα ένα άλλο με 6euro αλλά έλεγε dvi to hdmi.Αυτό το -D που παραλήπτει το παραλήπτει επειδή είναι άλλο καλώδιο ή απλά δεν το αναφέρει και μιλάμε για ίδιο καλώδιο με ελάχιστα λεφτά?
kifinas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Υπάρχουν 3 format dvi, το -D(digital), το -A(analog) και το -I(integrated). Από την την στιγμή που είαι dvi2hdmi είναι σίγουρα ο ίδιος τύπος καλωδίου, αλλά πιθανότατα όχι η ίδια ποιότητα. Γενικά οι ψηφιακές συνδέσεις απαιτούν καλά καλώδια. Πρέπει όμως να βρίσκεις την χρυσή τομή και να μην καταλήγεις να δίνεις για καλώδια όσα χρήματα έδωσες για τις συσκευές. Για το dvi περισσότερα εδώ http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html#Page02
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.