Προς το περιεχόμενο

SONY VAIO VGN-FZ31Z

g1org0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε γιωργο το msystems ειναι αξιοπιστο μαγαζι....το χερω διοτι ενας φιλος μου παει εκει το pc του για αναβαθμησεις και τετοια...το καλο επισης ειναι οτι μπορεις να κανεις την αγορα τηλεφωνικα και να πας εκει να παραλαβεις...χωρις πιστωτικες και τετοια...ειναι πολυ δελεαστικη η τιμη τους αν σκεφτεις οτι γλυτωνεις 200ευρω!!!

Δημοσ.

Το Blu-ray Disc όντως το πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά θεωρώ ότι το laptop τα αξίζει τα λεφτά του.

Ο FZ31Z σε σχέση με τον FZ21Z, έχει επεξεργαστή 2,4GHz αντί 2,2GHz, μνήμη 2x 2048MB αντί 2x 1024MB, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 8600M GS με 256ΜΒ αποκλειστική μνήμη και συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών 1535 MB αντί 1023 MB και επιπλέον έχει έξοδο HDMI, ο FZ21Z δεν ξέρω αν έχει.

Δημοσ.

Φίλε Λάμπρο σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το msystems. Είχα τις επιφυλάξεις μου να σου πω την αλήθεια. Αλλά μου είπε και ένας φίλος μου ότι πάει συχνά σε αυτό και είναι αρκετά καλό και φθηνό, μου λες και εσύ τώρα θετικά σχόλια, έχει και καλές τιμές σε μεγάλη ποικιλία πραγμάτων σε ότι αφορά τους υπολογιστές, οπότε λέω και εγώ να το επισκεφτώ σύντομα!!!

Φίλε haHa σε ότι αφορά την hp είναι η δεύτερη επιλογή μου σε εταιρεία μετά την SONY. Έχεις να μου προτείνεις συγκεκριμένο μοντέλο hp, το οποίο να είναι στην τιμή του FZ31Z και να έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά;

Δημοσ.

kai egw, kai malista prin ton filo S2katana(se karfwsa,lol), allaksa sklhro sto sony FZ21Z. To mhxanima apla petaei, bebaia ebala 4 gb ram, ara me to FZ31Z stis epidoseis sta windows ta idia panw katw pane....siga th diafora ston epekserasth. Tespa gia na min makrygorw tha sou pw to ekshs gia th seira ayth. THA GOUSTAREIS NA ANOIGEIS TO PC KAI NA DOULEYEIS!TELOSSSS!! einai ena koukli me foveres dynatothtes....kai opws tha ksanapw, ti na ton kanw ena pyravlo ama ton blepw kai thelw na to klisw giati exei design ths travhs-koutshs Marias kai to blepw kai ksernaw....TELOS kai pali:p

Δημοσ.

σαν εναλακτικη σε hp μπορεις να κοιταξεις το hp 9770ev,εχει καλυτερα χαρακτηριστικα απο το sony και ειναι 17',απλα δεν εχει blue-ray....το εν λογω μοντελο το εχει μονο στο πλαισιο 1699eyrw αλλα αν περιμενεις λιγακι θα το βρεις μετα απο 2-3 βδομαδες αρκετα φτηνοτερα καπου στα 1550 περιπου

Δημοσ.

Είδα τον hp 9770ev, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστή 2,50 GHz, δύο σκληρούς στα 250 ο κάθε ένας με ταχύτητα 5400 rpm. Αλλά, έχει οθόνη 17'' ενώ ο SONY 15'' και έχει βάρος 3,56 kg, ενώ ο SONY 2,8 kg. Θα μου πεις λεπτομέρειες αλλά αν σκεφτείς ότι στην μεταφορά είναι πολύ πιο βολικό το laptop με 15'' οθόνη, που έχει μικρότερο μέγεθος και λιγότερο βάρος. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό σημείο στο SONY.

Να προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα ότι το κόψιμο και το desing σχεδόν όλων των laptops της SONY είναι ανυπέρβλητα, όντως χαίρεσαι να τα βλέπεις!!!

Δημοσ.

απο θεμα design σε σχεση με το συγκεκριμενο (hp 9770ev) θα διαφωνησω....ειναι κλασεις πιο ομορφο το hp....τεσπα γουστα ειναι αυτα....ειναι μεγαλο το δειλημα παντως για μενα σε σχεση με αυτα τα 2 μοντελα

Δημοσ.

Φίλε haHa σε ότι αφορά την hp είναι η δεύτερη επιλογή μου σε εταιρεία μετά την SONY. Έχεις να μου προτείνεις συγκεκριμένο μοντέλο hp, το οποίο να είναι στην τιμή του FZ31Z και να έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά;

a) Ή το hp compaq 8510p GB956EA

B) ή το hp compaq 8510w GC112EA

Καλυτερη καρτα γραφικων απο τα sony, κατασκευασμενα απο μαγνησιο και οχι απο πλαστικο, 3 χρονια εγγυηση*, καλυτερες γωνιες θεασης, windows vista business και οχι τα home,παρεχονται drivers και για τα xp ,δικαιουσε δωρεαν τα xp professional, gigαbit 1000αρι ethernet, καλυτερη αυτονομια,οχι αργοι σκληροι των 4200 στροφων, εξισου αθορυβα ,κρυα , ελαφρυα και λεπτα.

To B) εχει ακομα καλυτερη καρτα γραφικων (λιγο καλυτερη απο nVidia 8600m gt), εχει οθονη με πολυ καλυτερες γωνιες θεασης, οθονη με μεγαλυτερη αναλυση ( 1680x1050 ) απο 1280x800 που ειναι λιγο στριμωγμενα τα πραγματα, 7200 rpm σκληρο.

Εχει μνημη 1x2048 ,οποτε με μονο 40 ευρω ακομα πας σε 4 GB (χωρις να χανεις την εγγυηση) .

Επισης σε αντιθεση με την sony ,διατιθονται drivers για xp ,xp 64bit, vista ,vista 64bit.

Το λειτουργικο σε 64bit ειναι απαραιτητο για να δει ολη τη μνημη αν εχεις 4GB.

Αν εχεις 32bit λειτουργικο οπως το sony και εχεις 4 GB(πχ sony fz31z), τοτε το λειτουργικο βλεπει μονο τα 3GB περιπου (~3.2GB συνηθως).

Ολα αυτα για λιγοτερα χρηματα,αλλα χωρις blueray....

*Επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια για τα sony κοστιζει 260 ευρω και ειναι απαραιτητη για ενα τοσο ακριβο μηχανημα και ιδιαιτερα για τη sony,που ζηταει 100+ ευρω για να σου πει απλα τι βλαβη εχει ο φορητος οταν εισαι εκτος εγγυησης..

Οποτε στο κοστος αγορας του sony πρεπει να προσθεσεις και το κοστος αγορας της 3ετους εγγυησης που σε αυτα τα hp compaq συμπεριλαμβανεται.

Υ.Γ.: Διαβασε εδω το review ενος συμφορουμιτη για το αντιστοιχο hp compaq 17" μοντελο των 2 hp compaq 15.4" που σου προτεινω.

Ειναι σχεδον ιδια,μονη ουσιαστικη διαφορα η οθονη.

Εδω reviews απο εξειδικευμενα sites:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3939

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3862

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Compaq-8510W-Notebook.7290.0.html

Δημοσ.

φιλε αναλογισου τα παραπανω και να ξερεις οτι στα σονυ πρεπει να παρεις οποσδηποτε επεκταση εγγυσησης....γιατι μετα αν τυχει τιποτα ειναι αχρηστο.Τα HP απο μαγνησιο ειναι πιστευω καλη επιλογη.Αν και vaio lover θα τους εριχνα μια ματια.

Δημοσ.
kai egw, kai malista prin ton filo S2katana(se karfwsa,lol), allaksa sklhro sto sony FZ21Z. To mhxanima apla petaei, bebaia ebala 4 gb ram, ara me to FZ31Z stis epidoseis sta windows ta idia panw katw pane....siga th diafora ston epekserasth. Tespa gia na min makrygorw tha sou pw to ekshs gia th seira ayth. THA GOUSTAREIS NA ANOIGEIS TO PC KAI NA DOULEYEIS!TELOSSSS!! einai ena koukli me foveres dynatothtes....kai opws tha ksanapw, ti na ton kanw ena pyravlo ama ton blepw kai thelw na to klisw giati exei design ths travhs-koutshs Marias kai to blepw kai ksernaw....TELOS kai pali:p

Nαι βεβαιως, ο φιλος Μιχαλης ηταν ο πρωτος που το δοκιμασε και μας εδειξε το δρομο!

Δημοσ.

Ο Compaq 8510p κάτι λέει!

Φίλε haHa μου πρότεινες κάτι αρκετά καλό!!!

Τα μόνα μειονεκτήματα που βλέπω στο 8510p, είναι ότι έχει σκληρό 160GB μόνο αντί για 300GB που έχει ο FZ31Z, αλλά είναι σαφώς πιο γρήγορος. Έχει μνήμη 2048MB και πρέπει να δώσεις άλλα 40? για να πας στα 4MB, ο FZ31Z έχει πάνω του 2χ2048, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι "Στην περίπτωση των 4GB, ένα τμήμα της μνήμης συστήματος άνω των 3 GB ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο στο λειτουργικό σύστημα" όπως αναφέρει και η ίδια η SONY!!! Επίσης, το 8510p δεν έχει οπτικό Δίσκο Blu-ray!!!

Σαφώς ο 8510p, έχει προβάδισμα στην εγγύηση 3 αντί ενός και στο ότι έχει Microsoft Windows Vista Business GR/EN, ενώ το FZ31Z Windows Vista Home Premium!!!

Το 8510p είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο, αν δεν κάνω λάθος και το FZ31Z είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο, μπορεί να κάνω και λάθος!

Δημοσ.

To 8510w ειναι ακομα καλυτερο!

Και η διαφορα τιμης τους με τον fz31z (βαζοντας και την επιβεβλημενη αγορα επεκτασης εγγυησης για το sony) ειναι πολυ μεγαλη (γυρω στα 400 ευρω βαζοντας και στον hp compaq 4GB Ram).

Και τα 2 αυτα hp compaq ειναι πιο ποιοτικα απο το ηδη εξαιρετικο fz31z .

Εχουν και μεγαλυτερη αυτονομια και καλυτερη οθονη.

Οσο για τον σκληρο:

χιλιες φορες 160GB στις 5400 ή 120Gb στις 7200 απο οτι 300GB στις 4200 στροφες ,που χρηζει αμεσης αλλαγης γιατι θα σου βγαζει το λαδι.

Αν τον κρατησεις,θα εχεις παρει εναν καινουριο,ακριβο φορητο, ο οποιος θα σερνεται.

Σε λιγο καιρο θα βγουν με παρομοιες τιμες και οι αντικαταστατες των παραπανω φορητων που θα εχουν penryn επεξεργαστες.

Υ.Γ.: Παιζει και το FZ31Z να είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο.

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι και τα δύο είναι ποιοτικά, σε αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία.

Η κάρτα γραφικών του FZ31Z είναι η NVIDIA GeForce 8600M GS με 256ΜΒ αποκλειστική μνήμη και συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών 1535MB. Το 8510w έχει NVIDIA Quadro FX 570M ή ελεγκτής γραφικών ATI Mobility FireGL V5600, 256MB GDDR3 Discrete graphics και μνήμη έως 512 MB με TurboCache/Hypermemory.

Μπαταρία ιόντων λιθίου 8 στοιχείων (73 WHr), διάρκεια μπαταρίας έως και 4 ώρες για το 8510w, του FZ31Z Μπαταρία ιόντων λιθίου (VGP-BPS8A) με την ίδια περίπου διάρκεια μπαταρίας.

Σε αυτό που λες θα για τον σκληρό θα συμφωνήσω εν μέρει, θεωρώ ότι εκτός από το αν είναι ή όχι γρήγορος ο σκληρός παίζει σημαντικό ρόλο και το μέγεθος του, άλλο 120GB και άλλο 300GB!!! Όπως άλλο 4200rpm και άλλο 7200rpm!!!

Για την εγγύηση του 8510w λένε: Υπηρεσία παραλαβής και επιστροφής 3 ετών (διατίθενται αναβαθμίσεις, παρέχονται ξεχωριστά), εγγύηση 1 έτους για την κύρια μπαταρία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...