Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση του bios --Είναι ρίσκο ή όχι??

sakas16v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλα ειναι να το κανει καποις που ξερει το update bios ειναι μεγαλο ρισκο και θελει προσοχη

Τι τρομοκρατία είναι αυτή; Διαβάζουμε τις οδηγίες, εξασφαλίζουμε ότι δε θα κοπεί το ρεύμα (επίκαιρο αυτό...) σταυρώνουμε τα δάχτυλα και ξεκινάμε!

Επισκέπτης
Δημοσ.

1) Τα 32bit λειτουργικά μπορούν να προσπελάσουν μέχρι 4Gb μνήμης. Στα windows, διαθέσιμα στον χρήστη είναι περίπου 3,2. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για διάφορους άλλους σκοπούς από το λειτουργικό (π.χ. memory mapped I/O).

2) Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του BIOS, καλό είναι να έχουμε το μηχάνημα σε UPS, για να μην την πατήσουμε από διακοπή ρεύματος, αλλά και κάτι άλλο κατ'εμέ βασικό που δεν αναφέρθηκε, να γίνει και ένα memtest, για να σιγουρευτούμε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στη μνήμη, αλλά και για να αποφευχθεί τυχόν corruption στο BIOS λόγω προβληματικής μνήμης (ναι, το έχω δει να γίνεται)!

3) Για προβλήματα στην αναβάθμιση του BIOS, έχω πετύχει μόνο μία μητρική που τα έφτυσε, σν κσι αυτό το είδα πριν από περίπου 12 χρόνια...στο διάστημα αυτό έχω αναβαθμίσει ό,τι έπεσε και δεν έπεσε στα χέρια μου.

Δημοσ.

Προσωπικά αναβαθμίζω όλα μου τα pcs απο το 1996.Τα

προβλήματα που συνάντησα ήταν λογω κακου donwload του αρχείου ,η λάθος bios,δηλαδη για άλλη μητρικη.

στις μέρες μας υπάρχουν κ bios updaters γις windows.προτημησέ τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...