sakas16v Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Αγόρασα πρόσφατα τέσσερεις DDR2 1GB της Kingston (KVR667D2N5/1G) έτσι ώστε να αναβαθμίσω την μνήμη μου από 512ΜΒ σε 4GB. Μετά την αγορά και την αποτυχημένη δοκιμή ορθής λειτουργίας του Η/Υ διάβασα το manual του mobo(GIGABYTE GA-8I945PL-G) όπου αναφέρει ότι δέχεται μέχρι 2GB μνήμη άσχετα αν έχει τέσσερα σλότς. Α΄ πότη έμαθα θα μπορούσε το πρόβλημα αυτό να λυθεί με μία αναβάθμιση του mobo από την σελίδα της εταιρίας. ΑΛΛΑ οι απόψεις διίστανται μερικοί λένε ότι είναι λίγο επικίνδυνο άλλοι δεν το θεωρούν επικίνδυνο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο επικίνδυνο είναι τελικά και αν ευσταθούν οι πληροφορίες μου για την επίλυση του προβλήματος με την αναβάθμιση. Η σελίδα που έχει τις αναβαθμίσεις είναι http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/bios/ga-8i945pl-g.html επίσης δεν ξέρω ποία αναβάθμιση να κατεβάσω!!! Εσείς τι λέτε?? Ποια είναι η άποψή σας??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ________________________________________________________________ Αν δεν καταστρέψεις δεν μαθαίνεις - Αν δεν έχεις χρήματα δεν καταστρέφεις Πρέπει να γίνω πλούσιος για να μάθω??
yannis7777 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Κάτι που πρέπει να έχεις καταρχήν υπόψιν είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις όλα τα update αλλά ένα αρκεί. Λογικά θα πρέπει να κοιτάξεις ποιό από τα updates αναφέρεται στη λύση του προβλήματός σου, δηλαδή στην υποστήριξη τεσσάρων Gigabytes. Καλό θα ήταν να βάλεις το τελευταίο, αλλά πριν το κάνεις, τσέκαρε στο Google και στα φόρουμ αν κάποιος συνάντησε πρόβλημα με το εν λόγω update. Όσο για το πώς και την ενδεχόμενα επιτυχή ή ανεπιτυχή εγκατάσταση, πάλι κάνε έρευνα. Εγώ στις ASUS πάντως δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Εν πάσει περιπτώσει θα πρέπει να το αναβαθμίσεις αν όντως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις χρήση των 4 Gogabytes μνήμης.
sakas16v Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Yanni ευχαριστώ για την απάντησή σου!!! Όταν λες να κατεβάσω την τελευταία αναβάθμιση προφανώς εννοείς χρονολογικά και όχι την τελευταία με την σειρά στον πίνακα της σελίδας. Θα ξυθώ λίγο ακόμα πάνω σ΄ αυτά που μου λες! Πάντως τα λόγια σου ήταν κάπως ενθαρρυντικά!! ________________________________________________________________ Αν δεν καταστρέψεις δεν μαθαίνεις - Αν δεν έχεις χρήματα δεν καταστρέφεις Πρέπει να γίνω πλούσιος για να μάθω??
Vice Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Επικίνδυνο θα έλεγα οτι μπορεί κάλλιστα να είναι μιάς και δεν είναι λίγα τα crash που συμβαίνουν στα bios. Ειδικά με τα τελευταία καμώματα της asus έχω χάσει πάσα ιδέα... Κατέβασε την έκδοση του bios που λύνει το πρόβλημα σου αλλα πρώτα απ'ολα ψάξε ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ στα φόρουμ για τίποτα bugs και προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Δεν την πάτησαν και λίγοι έτσι.
gpan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Έκανα update firmware προχτές στην τελευταία έκδοση σε ένα mobo της as rock και δουλεύουν όλα ρολόι. Είναι υπόθεση λίγων δευτερολέπτων, αλλά μεγάλη προσοχή στο να κατεβάσεις το σωστό firmware και να έχεις ένα backup του προηγούμενου σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή.
antipathiks Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 update σε bios κανουμε οταν εχουμε ενα προβλημα. εσυ εχεις. οποτε κανε ενα back up του bios και αν παιζει windows update καν΄το. επισης πες μας τι λειτουργικο εχεις γιατι δεν υποστηριζουν ολα τα winblow τοσο μεγεθος μνημης.
sakas16v Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 antipathiks το λογισμικό μου είναι windows XP Home Edition 5.1 Service Pack 2 και έκδοση του 2006 ________________________________________________________________ Αν δεν καταστρέψεις δεν μαθαίνεις - Αν δεν έχεις χρήματα δεν καταστρέφεις Πρέπει να γίνω πλούσιος για να μάθω??
diabibas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Κάνε με προσοχή, ο υπολογιστής επάνω σε UpS, και προτίμησε την DOS update Μορφή
sakas16v Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δεν ξέρω τη μου γίνετε!! Κατά την εκκίνηση του Η/Υ στην μαύρη οθόνη κάπου στην κορυφή μου γράφει τα στοιχεία του mobo και από δίπλα ένα F3, δηλ . 8Ι945PLG F3 με βάση αυτόν τον χαρακτηρισμό πηγαίνω στην σελίδα της εταιρία και κατεβάζω την F8 αν και εκεί για το συγκεκριμένο μοντέλο λέει το F1. Αυτό που κατεβάζω είναι σε μορφή rar τα αποσυμπιέζω και ανοίγω το αρχείο autoexec και μπαίνει σε περιβάλλων dos. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα!! Τι κάνω?? Στο dos η οθόνη χωρίζετε σε τέσσερα μέρει αριστερά έχει κατά κάποιον τρόπο το μενού ακριβός από δίπλα βγάζει τι περιέχει το καθένα και από κάτω λέει τι να πατήσω για να προχωρήσω, π.χ. Exit ,enter και τέτοια στο μενού έχει¨ MAIN Drive:/Path/Filename και στο πλαίσιο κάτω γράφει 945plg.F8 Από κάτω Save:/Path/Filename Flag Flash Boot Block Reset After Flashing Keep DMI Data Auto Και από τα παραπάνω το δεύτερο και το τρίτο είναι μαρκαρισμένα και μου δίνετε η δυνατότητα να μαρκάρω και να ξεμαρκάρω ότι θέλω Module εδώ γράφει κάτι διάφορα πραγματάκια και όχι κάτι που να καταλαβαίνω νούμερα και γενικά κωδικούς και Exit!!! To ερώτημα είναι τι κάνω για να κάνει το update?? Ή είναι αυτά που γράφω τελείως άσχετα?? ________________________________________________________________ Αν δεν καταστρέψεις δεν μαθαίνεις - Αν δεν έχεις χρήματα δεν καταστρέφεις Πρέπει να γίνω πλούσιος για να μάθω??
yannis7777 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Καλύτερα να δώσει οδηγίες κάποιος με Gigabyte για να κατατοπιστεί ο φίλος. sakas16v, μην κάνεις τίποτα αν δεν ψάξεις σε κανένα φόρουμ τί παίζει με τη μητρική σου και, το κυριότερο πώς γίνεται η αναβάθμιση.
kostelo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Φιλε sakas16v εχω την ιδια ακριβως μητρικη. Ειναι αδυνατον να δεχτει πανω απο 2GB μνημης γιατι ειναι περιορισμος του chipset 945PL και οχι της εκδοσης του bios. Κοιτα αναλυτικοτερα στη wikipedia. 945PL - No support for 1066 MHz bus, only supports 2GB of memory. Επισης ασε την αναβαθμιση του bios απο dos και χρησιμοποιησε το @bios utility της gigabyte.
sakas16v Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 kostelo σ΄ ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ καλό να γνωρίζει κάποιος την προσωπική εμπειρία κάποιου μία και μου λες ότι έχουμε την μητρική και προφανώς την έψαξες και εσύ πάνω σ΄ αυτό το θέμα. Εγώ προσπάθησα να κάνω διάφορα και ακλουθώντας τις οδηγίες και τις απόψεις των φύλων που προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά δεν κατέληξα πουθενά. Τώρα μπορώ να πω ότι σταματάω τις έρευνες και τις όποιες διαδικασίες με την σιγουριά ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Σ΄ ευχαριστώ και πάλη. __________________________________
diabibas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 τα windows xp δεν αναγνωρίζουν 4gb μνήμη Τα Windows XP 32bit αναγνωρίζουν εώς 4gb μνήμη
ArisG88 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Τα Windows XP 32bit αναγνωρίζουν εώς 4gb μνήμη Εως 3 εμφανιζουν
blaxos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 καλα ειναι να το κανει καποις που ξερει το update bios ειναι μεγαλο ρισκο και θελει προσοχη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.