Προς το περιεχόμενο

pci-e χωρίς θόρυβο

chpetros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κάρτες γραφικών συνήθως έχουν πιο υψίσυχνο/διαπεραστικό ήχο που σαφώς τον διακρίνεις απο τα υπόλοιπα.

Εντάξει αν είσαι γουρούνι και δε σε ενοχλεί τίποτα, άλλο θέμα.

Προφανώς όμως για να ψάχνει αθόρυβη κάρτα γραφικών τον έχει απασχολήσει το θέμα.

Εγώ έχω 2 υπολογιστές με παρόμοια ανεμιστήρια.

Και οι 2 με αθόρυβο τροφοδοτικό, ένα μόνο ανεμιστήρι εξαγωγής πίσω στις 1000στροφές και χαμηλωμένες στροφές στα 7V στον επεξεργαστή.

Στο μόνο που διαφέρουν είναι στην κάρτα γραφικών που η μια είναι fanless και η άλλη με ανεμιστήρα.

Η διαφορά είναι παραπάνω απο αισθητή με τη fanless κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ , είναι πως ενοχλούνται κάποιοι από τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών μόνο!

Το κουτί δεν έχει άλλο ανεμιστήρα;

Το τροφοδοτικό;

Πριν αρχίσουν να μπαίνουν ανεμιστήρες στις κάρτες γραφικών , οι υπολογιστές ήταν ήσυχοι;

Το να ενοχλούνται κάποιοι από τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών και άλλοι όχι, σημαίνει δύο πράγματα. Ή οτι αυτοί που ενοχλούνται έχουν πολύ ευαίσθητα αυτιά και ήσυχο περιβάλλον ή ότι αυτοί που δεν ενοχλούνται είναι συνεχώς σε περιβάλλον θορύβου και δεν μπορούν χωρίς αυτόν.

Ευτυχώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία αφού έχω περάσει πια την εποχή με τα μπαράκια και την έντονη μουσική και μου αρέσει η ησυχία.

Ναι έχει κι άλλους ανεμιστήρες ο Η/Υ αλλά δε με ενοχλούν γιατί της κάρτας γραφικών είναι πιο οξύς και ενοχλητικός.

Θα ήθελα λοιπόν να πλησιάζει η κάρτα γραφικών όσο γίνεται την ησυχία της Twintech geforce 7600 που έχω η οποία τώρα βέβαια είναι παρωχημένη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις της εποχής και θα ήθελα να την αλλάξω.

Δημοσ.

Εγκατέστησα χθες την POV 8800 GT και αύριο έρχονται να την παραλάβουν γιατί κάνει θόρυβο. Ακόμα και όταν κατεβάσω τέρμα κάτω τους χρονισμούς (πάντα όταν δεν παίζω παιχνίδια για οικονομία στο ρεύμα και χαμηλότερες θερμοκρασίες) ψήνεται στους 100 για να γίνει αθόρυβη.

Οπότε είμαι μεταξύ Inno3D 8800GT, Gigabyte 8800GT ή MSI NX8800GT Zilent .

Μάλλον θα πάω για μία εκ των Gigabyte ή MSI οι οποίες έχουν αμφότερες zalman ψύκτρες με την πρώτη να έχει προβάδισμα λόγω ονόματος, τιμής αλλά και της αξιολόγησης του attanaze στην πρώτη σελίδα.

Μια που μιλάτε για θόρυβο το πάρα πολύ καλό Corsair HX520 και ο Western Digital GreenPower (κρεμασμένος) δεν ακούγονται. Να φανταστείτε πως ήταν να πάω για εξωτερικό σκληρό αλλά θα πάω για δεύτερο GreenPower. Οπότε ο θόρυβος της κάρτας γραφικών ακούγεται. ;)

Δημοσ.
Εγκατέστησα χθες την POV 8800 GT και αύριο έρχονται να την παραλάβουν γιατί κάνει θόρυβο. Ακόμα και όταν κατεβάσω τέρμα κάτω τους χρονισμούς (πάντα όταν δεν παίζω παιχνίδια για οικονομία στο ρεύμα και χαμηλότερες θερμοκρασίες) ψήνεται στους 100 για να γίνει αθόρυβη.[...]

Κατά πάσα πιθανότητα κάτι δεν πάει καλά μαζί της.

Έχω την ίδια και πρωτού πειράξω/ανεβάσω την ταχύτητα του fan μέσω rivatuner (από το default 29%) δεν ακουγόταν και σε idle δεν ξεπερνούσε τους 60C.

Δημοσ.
ψήνεται στους 100 για να γίνει αθόρυβη.

Δηλαδή idle τόσο βαράει όσο και η δική σου και ακόμα χαμηλότερα. Αλλά με ενοχλεί το βουητό του ανεμιστηριού το οποίο προφανώς δεν επιρρεάζει εσένα. Κατά τα άλλα μια χαρά καρτούλα είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...