walantiss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Γεια σας εχω ενα κομμωτηριο (50τμ) εδω και 2 χρονια με ενοικιο 300ευρω και συμβολαιο 9 χρονων και 5% αυξηση καθε χρονο.Ερχεται τωρα ο καινουργιος αγοραστης και μου λεει οτι επειδη αλλαξε ιδιοκτητης θελει να σπασει το παλιο συμβολαιο και να γινει καινουργιο με αλλους ορους δηλαδη 3 χρονια συμβολαιο και 450ευρω ενοικιο και 5% αυξηση καθε χρονο. Εχω φυσικα μονο που δεν τον πεταξα εξω.Εχω ρωτησει 3 δικηγορους και μου λενε τα ιδια πραγματα οτι ισχυει φυσικα το συμβολαιο που ειχα με τον πρωτο ιδιοκτητη 9 χρονια συν 2 απο τον νομο και 300ευρω ενοικιο. Εσεις τι λετε παιδια Ευχαριστω
frenzy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ναι όταν αγόρασε το ακίνητο αγόρασε και τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη. Πες του να πάει να πνιγεί (ευγενικά).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ισχύει το αρχικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί να καταγγείλει την προηγούμενη μίσθωση παρά μόνο για ιδιόχρηση (που σημαίνει ότι θα εκμεταλευτεί ο ίδιος το κατάστημα, δεν θα το ξανανοικιάσει) και, σ'αυτή την περίπτωση, μόνο με την πάροδο 3τίας ή του συμβατικού χρόνου (δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, των εννέα ετών). Πες του να πάει να δει αν έρχεσαι (ευγενικότερο από το να πάει να πνιγεί).
frenzy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ισχύει το αρχικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί να καταγγείλει την προηγούμενη μίσθωση παρά μόνο για ιδιόχρηση (που σημαίνει ότι θα εκμεταλευτεί ο ίδιος το κατάστημα, δεν θα το ξανανοικιάσει) και, σ'αυτή την περίπτωση, μόνο με την πάροδο 3τίας ή του συμβατικού χρόνου (δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, των εννέα ετών). Πες του να πάει να δει αν έρχεσαι (ευγενικότερο από το να πάει να πνιγεί). Δηλαδή όποιο είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δηλαδή όποιο είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια; Όχι, όποιο έρθει πρώτο ή όποιο γουστάρει ο ιδιοκτήτης. Το βασικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση η καταγγελία πρέπει να αφορά ιδιόχρηση του ακινήτου - όχι εκ νέου εκμίσθωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.