SL9S9 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Παρατηρησα οτι τα gigabyte boards παλιότερα και τελευταία εχουν 2 sata controllers: 1) Ιntel ,πχ ΙCH9R SATA controller 2) GIGABYTE SATA2 SATA controller και επιλεγεις από bios ένα από τα δύο. Υπάρχει διαφορά; Εγω θα προτιμούσα της intel
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δεν επιλέγεις έναν από τους δύο controllers αναγκαστικά. Μπορείς να έχεις συσκευές σε οποιονδήποτε από τους δύο. Οι onboard SATA controllers πέραν αυτού που υπάρχει στο Southbridge συνήθως μπαίνουν για να δίνουν έξτρα θύρες SATA και κυρίως, eSATA ή δυνατότητες RAID όταν αυτό δεν υποστηρίζεται από το chipset (π.χ. ICH9 απλό και όχι ICH9R). Θέλει κάποια προσοχή στο setup, γιατί έχουν αναφερθεί ουκ ολίγα προβλήματα π.χ. με SATA DVDRW drivers που δεν αναγνωρίζονται ή δε μπορούν να μπουτάρουν αναλόγως της θέσης που έχουν μπει, με device numbering σε Linux κ.ά. Προσωπικά, κι εγώ προτιμώ αυτόν του Southbridge όταν δεν υπάρχει άλλος λόγος που να επιβάλλει το αντίθετο...
SL9S9 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ε ναι. Οσον αφορα επιδοσεις, σταθεροτητα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα.
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Οσον αφορα επιδοσεις, σταθεροτητα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα. Μην το λες. Ειδικά η Intel έχει πολύ μεγάλη παράδοση στα δυνατά Southbridges. Το ICH9R συγκεκριμένα, από μετρήσεις που έχω δει σε συστοιχίες Matrix Storage απλά «ξυρίζει»...
Trelloneritis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Αλλη μια ερώτηση για οσους έχουν Gigabyte. Έχω διαφορα στις θερμοκρασίες που αναφέρει το συνοδευτικό Easy Tunes Pro (built 2007.12.12) και στις θερμοκρασίες που διαβάζω απο το HWMonitor (ver. 1.07.1). Πιο συγκερκριμένα το Easy Tunes Pro αναφέρει System 33 / CPU 20 και το HWMonitor core#0 46 / core#1 46. Οι ενδείξεις του Easy Tunes Pro ταιριάζουν με αυτες που αναφέρει το HWMonitor στα TEMPIN0 και TEMPPIN1. Τί γίνεται? Καμμιά ιδέα? Το σύστημα είναι αυτο της υπογραφής μου.
AzaZyL Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά εγώ στην gigabyte DS4 έφτιαξα RAID στον gigabyte και όχι στο intel ich9r. Έκανα μλκ? Βασικά τα windows στην εγκατάστασή τους (πατώντας το f6) και βάζοντας τους οδηγούς δεν μου τον έβλεπε καθόλου τον intel. Δοκίμασα και με οδηγούς απο την intel αλλά και απο την ίδια την gigabyte. Και έτσι πήγα αναγκαστικά στον gigabyte..
blaxos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 διαλεξε οτι σου κοστισει λιγοτερο δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα.
AzaZyL Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 βασικά τώρα τον έχει αναγνωρίσει τον intel. Μπορώ να βγάλω το RAID απο τον gigabyte να το βάλω στο intel ich9r χωρίς να χάσω δεδομένα?
accipio Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Αλλη μια ερώτηση για οσους έχουν Gigabyte. Έχω διαφορα στις θερμοκρασίες που αναφέρει το συνοδευτικό Easy Tunes Pro (built 2007.12.12) και στις θερμοκρασίες που διαβάζω απο το HWMonitor (ver. 1.07.1). Πιο συγκερκριμένα το Easy Tunes Pro αναφέρει System 33 / CPU 20 και το HWMonitor core#0 46 / core#1 46. Οι ενδείξεις του Easy Tunes Pro ταιριάζουν με αυτες που αναφέρει το HWMonitor στα TEMPIN0 και TEMPPIN1. Τί γίνεται? Καμμιά ιδέα? Το σύστημα είναι αυτο της υπογραφής μου. Aυτό το παρατήρησα κι εγώ. Έχω την Gigabyte P35C-DS3R / F2 BIOS - Q6600 G0 stock. Easy Tunes Pro = 36-38 idle. CoreTemp / Hardware Sensors Monitor = 48-50 idle. Τι να πιστέψω; Ποιο τα λέει σωστά; Θέλω να πιστεύω το πρώτο, αλλά ανησυχώ για τις ενδείξεις των άλλων δύο! Αναρωτιέμαι αν ένα Bios update θα έλυνε το πρόβλημα. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος με Gigabyte;
parsifal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Είναι ένα από τα πιο συνήθη πράγματα που γίνονται fix σε νέα BIOS releases. Δε θυμάμαι στη δική μου Gigabyte αν είχα αλλαγές στην ένδειξη μετά από update στο latest BIOS. Αλλά το συνάντησα πριν λίγες μέρες σε ένα μηχανάκι με ASUS P5K-E WiFi που έστησα. Κάνε update, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. 5min και ένα USB stick χρειάζεσαι...
liopyr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 5min και ένα USB stick χρειάζεσαι... Kαι μία προσευχή μην σου ρίξουν το ρεύμα οι ΔΕΗδες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.