Προς το περιεχόμενο

Transparent Flash over html

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω ένα navigation pop-up menu σε Flash με πλάτος 150px και ύψος 200px στο αριστερό μέρος της σελίδας. Το μενού μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι και 2 ακόμα επίπεδα και ανάπτυξη γίνεται προς τα δεξιά, δηλ μπορεί να φτάσει μέχρι 450px σε πλάτος. Ουσιαστικά, το swf είναι 450x200px.

Έχω ορίσει το wmode=transparent ώστε να φαίνεται το περιεχόμενο της σελίδας κάτω από το flash και το flash βρίσκεται σε ένα div:

Κώδικας:

<div id="flashcontent" style="z-index:100; position:absolute; left:0px; top:55px;">

Το πρόβλημα είναι ότι όλο το content που βρίσκεται κάτω απο το swf είναι 'ανενεργο', δηλ δε λειτουργούν τα links κλπ διότι καλύπτεται από το "αόρατο" κομμάτι του swf.

Έχετε κάποια ιδέα για να λειτουργήσει σωστά?

post-17847-129062961592_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι...γνωστό πρόβλημα, το είχα αντιμετωπίσει και εγώ παλιότερα.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις με το z-index του swf. Όταν το μενού σου θα είναι extended, το z-index θα είναι μεγαλύτερο από το z-index του div του κειμένου σου, ώστε να είναι ontop. Όταν το menoύ σου είναι ανενεργό, το z-index θα είναι μικρότερο.

Καλή σου επιτυχία!

Δημοσ.

Με τί τρόπο το έλυσες? Javascript ή css?

Δώσε κανένα tip αν μπορείς γιατί έχω δοκιμάσει διάφορα και δεν το έχω πετύχει ακόμα 100%...

Έστω area1 το swf container και area2 το html container.

Εχω κάνει τα εξής

<style type="text/css">

#area1 {

height: 400px;

width: 175px;

position: absolute;

z-index: 1;

left: 0px;

top: 10px;

}

#area2 {

background-color: #FF0000;

height: 400px;

width: 400px;

position: absolute;

z-index: 2;

left: 175px;

top: 10px;

}

#area1:hover {

z-index: 100;

}

#area2:hover {

z-index: 100;

}

</style>

Στο swf έχω ορίσει κανονικά wmode="transparent" αλλά ακόμα δείχνει το movie background πάνω από το area2. Σε Mozilla όλα ok.

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την βιβλιοθήκη: http://osflash.org/projects/flashjs

Μέσω της βιβλιοθήκης αυτής μπορείς να καλείς javascript μέσα από το flash και actionscript μέσα από html. :)

Οπότε με mouse over στο flash, θα καλέσεις μέσα από το flash μία javascript function η οποία θα αλλάξει το z-index σου.

Πάει καιρός που το είχα χρησιμοποιήσει και δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες....

Καλή σου επιτυχία!

Δημοσ.

βασικά μπορείς να πειράξεις το z-index μόνο, όλων των links, και ίσως έτσι λύνεται το πρόβλημα σου..

a {z-index:... }

διόρθωση...

αν και αυτό θα σου δημιουργεί πρόβλημα όταν ένα link βρίσκεται κάτω ακριβώς απο μια επιλογή μενού του flash...

Δημοσ.

Ωραίες προτάσεις... θα τις δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...