emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Λοιπόν, συμβαίνουν περίεργα πράγματα ή τελοσπάντων πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Άνοιξα το κουτί, έβγαλα τις καινούργιες μνήμες (GSKILL), φόρεσα τις παλιές (Cellshock), έβγαλα την 1950 XTX και έβαλα την 3870 Χ2. Πρίν βάλω την 3870 Χ2 δεν απεγκατέστησα τους drivers (8.2). Εκκίνησα τον υπολογιστή και μετά το post με έβαλε στα windows και πάλι μπλε οθόνη. Μετά από 4-5 τέτοιες επανεκκινήσεις (κατά τις οποίες προσπαθούσα να βρώ τρόπο να μπώ σε safe mode, αν μπορείς γράψε μου τον τρόπο activex), ξαφνικά στην έκτη επανεκκινήνηση με έβαλε κανονικά στα Windows, φόρτωσε όλα τα εικονίδια της task bar (και το catalyst control center) και μου έβγαλε μύνημα "The system has recovered from a serious error". Παράλληλα μου έβγαλε wizard των Windows για να βρεί driver για το PCI device. Έκανα cancel στο μήνυμα του wizard και πήγα στο Control Panel - System - Device Manager και όλα τα υποσυστήματα δουλεύουν ΟΚ, εκτός από το PCI Device όπου υπάρχει ένα κίτρινο ερωτηματικό και στο General - Device Status βγάζει το μήνυμα "This device is not configured correctly, to reinstall the drivers for this device click reinstall driver." Έβαλα για 10 λεπτά το Fifa και ένα άλλο παιχνίδι να παίζει και δεν υπήρξε πρόβλημα. Έκανα και 4-5 επανεκκινήσεις χωρίς μπλέ οθόνη με το μόνο μήνυμα αυτό του PCI device. Τι να κάνω για τους drivers του ΠCI device? Να βάλω το cd της μητρικής? Να τους βρώ στο ιντερνετ μέσω του wizard? Έβαλα για 10 λεπτά το Fifa και ένα άλλο παιχνίδι να παίζει και δεν υπήρξε πρόβλημα. Έκανα και 4-5 επανεκκινήσεις χωρίς μπλέ οθόνη με το μόνο μήνυμα αυτό του PCI device. Πώς μπορώ να δω μέσω event viewer το μήνυμα του bsod thresh?
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 για safe mode πριν φορτώσουν τα windows πατάς το f8 (καλού κακού πάτα το συνέχεια για να μην χάσεις την σωστή στιγμή) μετά θα δεις την επιλογή.. όσον αφορά το Pci εννοείς το express? (pci-e) φυσικά και πρέπει να περάσεις το cd της μητρικής με όλους τους drivers (πρώτο πρώτο μάλιστα. προτείνεται η επιλογή "βαλτα όλα μόνος σου") αν δεν δεις προκοπή με τους drivers πέρνα και μια τα windows ξανά γιατί με τόσα error πιθανό κάτι να έκατσε στραβά. edit: για να μην σου κάνει επανεκκίνηση και να μείνει στην μπλε οθόνη κάνε το εξής. ιδιότητες στο "ο υπολογιστής μου" -> καρτέλα για προχωρημένους -> εκκίνηση και αποκατάσταση στο κουμπί ρυθμίσεις -> και ξετσεκαρεις την επιλογή "αυτόματη επανεκκίνηση" έτσι θα καταφέρεις να δεις μερικές πληροφορίες από την μπλε οθόνη όταν σου κολλήσει. πες μας τι σου γράφει…
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Το ερωτηματικό στο device manager καθώς και το windows wizard αναφέρεται σε "PCI device" και όχι σε "PCI express device". Θα κάνω αυτό που λες activex για να μην κάνει επανεκκίνηση μετά από μπλέ οθόνη. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω αν θα μου βγάλει πια μπλέ οθόνη. Όπως είπα στις τελευταίες 4-5 επανεκκινήσεις που έκανα δεν μου έβγαλε μπλε οθόνη και όλα δούλεψαν μια χαρά εκτός από το μήνυμα για το PCI device. Nα περάσω όλους τους drivers της μητρικής ή μόνο αυτούς που αφορούν το pci? Οι υπόλοιποι δεν είναι μέσα έτσι και αλλιώς όταν τους είχα πρωτοπεράσει πριν μήνες?
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 emi78 βαλε όλους τους drivers. σίγουρα έχει αυτόματη επιλογή που τα περνάει όλα. θα είναι καλύτερα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τη μπορεί να πειραχθεί με τον καιρό...(να είναι κόντρα ) όταν και αν σου ξανά κολλήσει θα δεις την μπλε οθόνη. βιάζεσαι ?
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ναι νοστάλγησα τα 98 εγώ τα millenium (bug!) άντε ακόμα να κολλήσεις?
Apoll Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ποιά έκδοση τον XP έχεις; SP2c δεν θα σου δημιουργούσε τέτοιο πρόβλημα ακόμα και αν είχε αλλάξει μητρική, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Μπας και δεν έχεις αναβαθμίσει τα windows με τα τελευταία updates;
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Ποιά έκδοση τον XP έχεις;SP2c δεν θα σου δημιουργούσε τέτοιο πρόβλημα ακόμα και αν είχε αλλάξει μητρική, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Μπας και δεν έχεις αναβαθμίσει τα windows με τα τελευταία updates; Πριν την αλλαγή της κάρτας γραφικών δεν είχε πρόβλημα όπως μας είπε...(α ναι και της μνήμης)
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Και να θέλω δεν μπορώ να κολλήσω, είμαι στη δουλειά, το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι έχω όλο το χρόνο να κολλήσω Έχω Windows XP Pro SP2. Και με την παλιά μνήμη που έχω πάνω τώρα όπως έγραψα πριν έκανε 4-5 επανεκκινήσεις με μπλέ οθόνη και ξαφνικά αποφάσισε οτι είδα αρκετό μπλέ και με έβαλε μέσα κανονικά (εκτός του PCI device μηνύματος). Άρα δεν έφταιγε η καινούργια μνήμη σωστά;
activex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 μάλλον. πάντως αν πριν δεν είχες το πρόβλημα με το pci ίσως να ήταν κάποια διένεξη με τα irc όποτε αποφάσισαν τα καλά μας windows να σου απενεργοποιήσουν το pci και ενδεχομένως να "λύθηκε" το πρόβλημα της διένεξης-μπλε οθόνης? πιθανό και αυτό... το κοιτάς και μας ξανά λες λοιπόν. μετά τους drivers της μητρικής.
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Παίζει όταν περάσω τους drivers της μητρικής από το cd, να υπάρξει κάποιο conflict με το bios της μητρικής (F11) που είναι κατά πολύ μεταγενέστερο από αυτό με το οποίο ήρθε στο κουτί (νομίζω F6); Μήπως πρέπει να πάω στη gigabyte και να κατεβάσω οτι νεότερο σε drivers από εκεί και να εγκαταστήσω αυτούς;
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Πήγα στο site της Gigabyte και είδα οτι υπάρχουν καινούργοι drivers για το chipset και το LAN. Θα εγκαταστήσω αυτούς και τους υπόλοιπους από το cd της μητρικής.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Πώς μπορώ να δω μέσω event viewer το μήνυμα του bsod thresh? Event Viewer και εκεί κοιτάς στην επιλόγη System καλά ρε δεν είχες βάλει drivers για motherboard?
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Είχα εγκαταστήσει όλους τους drivers όταν πήρα την μητρική, αλλά υπάρχουν ανανεωμένοι από 15/02/08 για το chipset και LAN τους οποίους την ύπαρξη αγνοούσα μέχρι σήμερα
emi78 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Λοιπόν, έχουμε και λέμε: 1) Απενεργοποίησα το automatic restart οπότε αν εμφανιστεί μπλέ οθόνη θα μπορώ να δώ τι γράφει. 2) Το πλήκτρο F8 δεν βάζει σε safe mode τουλάχιστον στη δική μου μητρική. 3) Εγκατέστησα ξανά όλους τους drivers της μητρικής, αλλά το μήνυμα για το PCI device παραμένει. Προσπάθησα να το βρώ αυτόματα μέσω internet, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Το έβαλα να ψάξει στο cd της μητρικής για τους drivers αλλά πάλι τίποτα. Τι προτείνετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.