Προς το περιεχόμενο

3870 X2 ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ...

emi78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Πρόσφατα δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να αγοράσω την Sapphire 3870 Χ2, αλλά αφού την τοποθέτησα στην PCI e και άνοιξα τον υπολογιστή, μερικά δευτερόλεπτα αφού μπήκα στα Windows XP παρουσιάστηκε μια μπλέ οθόνη και κατευθείαν ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση. Μυρίζομαι ακαταλληλότητα τροφοδοτικού, έτσι δεν είναι; Αυτό που έχω τώρα είναι το Thermaltake Toughpower 750 Watt με 2 6πινα pci-e. Η κάρτα υποτίθεται οτι παίζει και με δύο 6πινα (το thermaltake έχει 2 6πινα) αλλά για υπερχρονισμό (άραγε μόνο για υπερχρονισμό?) θέλει ένα 6πινο και 1 8πινο. Μπήκα στο site της ΑΤΙ και είδα τα συμβατά τροφοδοτικά (στη λίστα συγκαταλέγεται και το δικό μου!!!), αλλά θα ήθελα κάποιος που έχει ήδη την κάρτα να μου προτείνει ένα αξιόπιστο τρoφοδοτικό.

Τα specs μου είναι τα εξής:

Gigabyte P35 DS4, Core 2 Duo 6600, 2 x 1 GB GSKILL RAM, Creative X-Fi Extreme Music, 250 GB Western Digital, 1 DVD, 1 εξωτερικό DVD-RW.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το τροφοδορικο σου ειναι αρκετο. ψαξε αλλου για το προβλημα. σε safe mode δοκιμασες να μπεις?

Δημοσ.

Πριν είχα την 1950 XTX με τους 8.2 περασμένους. Τους απεγκατέστησα, έβγαλα την 1950, έβαλα την 3870 Χ2 (εδώ πρέπει να γράψω οτι κατά την τοποθέτηση η κάρτα κούμπωσε μεν (ακούστηκε το χαρακτηριστικό κλικ) αλλά παρατήρησα οτι το σημείο επαφής της κάρτας με την pci -e (πάνω από τη δεύτερη ψύκτρα) είναι κατά 1-2 χιλιοστά πιο έξω από το σημείο επαφής πάνω από το ανεμιστηράκι της κάρτας) και μετά συνέδεσα το τροφοδοτικό με την κάρτα με τα 2 6πινα pci-e καλώδια του τροφοδοτικού. Μήπως δεν κάνει καλή επαφή η κάρτα με την pci -e, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα με σταματούσε στο boot;

Το κουτί που έχω είναι το thermaltake armor.

Όχι δεν δοκίμασα να μπώ σε safe mode.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι σίγουρο πως το τροφοδοτικό σε υπερκαλύπτει πάντως...

το bsod το πετάει κάθε φορά?

Δημοσ.

lol !!!!

Ναι κάθε φορά και δεν προλαβαίνω καν να διαβάσω τι γράφει, απλά καλύπτει την οθόνη για 1 δευτερόλεπτο με μπλέ οθόνη και δύο τρεις παραγράφους κείμενο και μετά επανεκκίνηση. Αυτό γίνεται αφού μπουτάρει κανονικά και αφού μπώ κανονικά στα Windows XP και εμφανιστεί η ταπετσαρία με τα εικονίδια και το πρώτο εικονίδιο του antivirus στο task bar. Η μπλέ οθόνη εμφανίζεται όλες τις φορές που προσπάθησα (5-6 φορές) και μετά επανεκκίνηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

βάλε πάλι την 1950XTX και δες στον Εvent Viewer τι error σου πέταξε το bsod...(μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις το αυτόματo restart μετά από ένα bsod)

κάνε κάνα bios update αν υπάρχει (μήπως λυθεί το πρόβλημα)...επίσης κατέβασε και βάλε τους τελευταίους drivers για την motherboard...chipset,usb,sata controller etc etc

checkαρε και την RAM σου παρεπιπτόντως με memtest...

κοιτάω google τώρα μπας και βρω παρόμοιο πρόβλημα

Δημοσ.

Πρόσφατα αναβάθμισα το bios της μητρικής στο τελευταίο (F11). Το βραδάκι όταν θα επιστρέψω σπίτι θα δω το event viewer που αναφέρεις. Θα βάλω και το παλιό σετάκι μνημών της Cellshock, γιατί παράλληλα με την κάρτα άλλαξα και την μνήμη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

• Super Moderators
Δημοσ.

oh δεν είπες από την άρχη πως άλλαξες μνήμη :P

φτιάξε boot cd με to memtest και checkαρε την (ή απλά κράτα την 3870Χ2 και βάλε πάλι την παλιά RAM πάνω :P )...κατά 99.9% φταίει αυτή

Δημοσ.

Οκ θα τεστάρω την μνήμη με memtest το βράδυ ή θα βάλω τις παλιές μνήμες με την 3870 Χ2 πάνω. Πήρα την Gskill (2x1 GB) 4-4-3-5 στα800MHz για να αντικαταστήσω την Cellshock (2x1 GB) 5-5-5-12 sta 667MHz και η αλήθεια είναι οτι όταν έβαλα την 3870 Χ2 για πρώτη φορά ταυτόχρονα άλλαξα και τις μνήμες. Βέβαια όταν είδα τα σκούρα (ή μάλλον τα μπλέ) και ξαναέβαλα πίσω την 1950ΧΤΧ αυτή παίζει μια χαρά με τις GSKILL.

Strategos η μητρική δεν έχει επιλογή express gate.

Δημοσ.

δες αν μπαίνει και safe mode μπας και αποκλείσουμε καμία περίπτωση. θεωρώ πως αν μπαίνει πρέπει να στραφείς προς κάποιο "software" πρόβλημα. αντίθετα αν δεν μπει κανονικά και από safe mode ενδέχεται να σου ήρθε ελαττωματική καρτούλα. (με κάθε επιφύλαξη πάντα...)

έλεγξε αν σου κούμπωσε καλά και η κάρτα! αυτά τα 1-2 χιλιοστά δεν μου αρέσουν :P

Δημοσ.

Ναι θα το ελέγξω και αυτό, ωραίο βράδυ θα περάσω :mad: ελπίζω μόνο να μην κάψω τίποτα :X

Όσον αφορά αυτά τα 1-2 χιλιοστά ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα, αν είναι όντως πρόβλημα, είναι να βρώ ένα τρόπο να σηκώσω ελάχιστα την μητρική. Ελπίζω να είναι μόνο πρόβλημα ασυμβατότητας μνήμης.

Ευχαριστώ για όλα παιδιά και θα ενημερώσω για την εξέλιξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...