axlgol Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Γεια σας παιδια, εχω ενα linksys wag200g . Ειναι ασυρματο και θέλω να μπορει να εχει κοινο δυκτιο με αλλο pc, το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το βρω μεσα στο pc δλδ να το βλεπει οπως θα εβλεπε σα να ειχα μια καρτα δικτυου.Ετσι ωστε να μπορεσω να κανω τις καταλληλες ρυθμισεις.
com_hs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δεν καταλαβαίνω τι λές αλλά άμα θές την διεύθυνση του ρούτερ να μπείς στις ρυθμίσεις του πάτα απο γραμμή εντολών ipcongif η τελευταία είναι του ρούτερ κάνε την αντιγραφή στο browser σου και θα μπείς στις ρυθμίσεις του . Εάν τώρα έχεις συνδέσει τα πσ και δεν τα βλέπεις κάνε κοινόχρηστους φακέλους και θα έχεις παόσβαση
zoel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δεν μπορεις να δεις το ρουτερ μεσα στα xp σαν να ηταν συσκευη του υπολογιστη, γιατι πολυ απλα δεν ειναι συσκευη του υπολογιστη. Για να το ρυθμισεις πρεπει να ξερεις τη ip διευθυνση, οι ρυθμισεις γινονται μεσω web interface
axlgol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δεν μπορεις να δεις το ρουτερ μεσα στα xp σαν να ηταν συσκευη του υπολογιστη, γιατι πολυ απλα δεν ειναι συσκευη του υπολογιστη. Για να το ρυθμισεις πρεπει να ξερεις τη ip διευθυνση, οι ρυθμισεις γινονται μεσω web interface Oταν λες web interface τι εννοεις; Μηπως εκει που κανεις τις γενικες ρυθμισεις οπως να ενεργοποιησω το wifi μεσο του ρουτερ και ολα αυτα; Γιατι το εχω κοιταξει και δεν ειδα κατι σχετικο
Micky26 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Καλημέρα.Κατα καιρούς ακούω για κάποια προγράμματα που ξεκλειδώνουν τα ασύρματα δίκτυα.Εχει ασχοληθεί κανενας? Ξέρει κανένας πως λειτουργεί το aircrack?
victz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 http://192.168.1.1 στο browser που χρησιμοποιεις και σου ανοιγει το interface για τη ρυθμιση του ρουτερ. Δεν προκειται να τον δεις στις συσκευες του υπολογιστη.
axlgol Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 http://192.168.1.1'>http://192.168.1.1 στο browser που χρησιμοποιεις και σου ανοιγει το interface για τη ρυθμιση του ρουτερ. Δεν προκειται να τον δεις στις συσκευες του υπολογιστη. Δηλαδη για να κανω ασυρματο δυκτιο χρειαζετε να παρω καρτα που πρεπει να συνδεθεi στο pc; http://192.168.1.1 ναι το ξερω οτι μπενεις εκει αλλα δεν ειδα κατι σχετικο ωστε να μου λεει κατι για το pc.
jonkal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μα όταν ενεργοποιείς το ασύρματο από το Router σου τότε μπορείς να το δεις από την άλλη συσκευή εκτώς φυσικά και αν έχεις ενεργοποιήσει να είναι κρυφό ή να έχει κωδικό. Μας τα λες λίγο έως πολύ μπερδεμένα, ξεκαθάρισε μας λίγο το τι θες να κάνεις. Για να σου βρούμε λύση.
axlgol Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μα όταν ενεργοποιείς το ασύρματο από το Router σου τότε μπορείς να το δεις από την άλλη συσκευή εκτώς φυσικά και αν έχεις ενεργοποιήσει να είναι κρυφό ή να έχει κωδικό. Μας τα λες λίγο έως πολύ μπερδεμένα, ξεκαθάρισε μας λίγο το τι θες να κάνεις. Για να σου βρούμε λύση. Λοιπον πως εχει το πραμα απλα και κατανοητα. Εχω ενα σταθερο pc και ενα laptop στο σταθερο εχω ενα ασυρματο router oπως ειπα και πριν, και θελω το εξης απλο να μπορω να μεταφερω αρχεια ασυρματα απο το σταθερο στο laptop. Το laptop το βλεπει το ασυρματο router και εχει κανονικα και internet. Οπως και ο σταθερος εχει internet αλλα οταν παω να κανω ρυθμισεις για να μπορω να δω το laptop ετσι ωστε να εχουμε ενα κοινο φακελο στον οποιο να ανταλλαζουμε αρχεια οπως ειπα και πριν. Γινετε;
jonkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Βεβαίως και μπορείς να το κάνεις. Πρώτα πρέπει να βάλεις και τους 2 υπολογιστές στο ίδιο Workgroup. Βάλε ότι όνομα θέλεις για το δίκτυό σου αρκεί να είναι το ίδιο και στους 2. Και μετά ρύθμισε τις IP διευ8ύνσεις σου. Δεν θα δεις τίποτα στην αρχή αν δεν κάνεις κάποιο σκληρό δίσκο ή φάκελο κοινόχρηστο. Αφού τα κάνεις αυτά θα έχεις το δίκτυό σου έτοιμο αρκεί μόνο να προσέξεις αν έχεις κανένα Firewall να μην σου κάνει block τον άλλο υπολογιστή. Αν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα πες μας.
axlgol Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Βεβαίως και μπορείς να το κάνεις. Πρώτα πρέπει να βάλεις και τους 2 υπολογιστές στο ίδιο Workgroup. Βάλε ότι όνομα θέλεις για το δίκτυό σου αρκεί να είναι το ίδιο και στους 2. Και μετά ρύθμισε τις IP διευ8ύνσεις σου. Δεν θα δεις τίποτα στην αρχή αν δεν κάνεις κάποιο σκληρό δίσκο ή φάκελο κοινόχρηστο. Αφού τα κάνεις αυτά θα έχεις το δίκτυό σου έτοιμο αρκεί μόνο να προσέξεις αν έχεις κανένα Firewall να μην σου κάνει block τον άλλο υπολογιστή. Αν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα πες μας. Να σε καλα φιλε μου θα το κοιταξω και θα σου πω εαν βρω καποιο αλο προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.