alestr9s Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά έφτιαξα ένα pc και έχω έναν WD Hdd 250gb μόνο με data μέσα. Οταν πέρασα τα win στον έτερο σκληρό δεν είχα συνδεδεμένο και τον 250άρη. Έπειτα τον σύνδεσα σαν slave (atapi και οι 2). To πρόβλημα είναι ότι ενώ απ'την διαχείρηση Υλικού τον βλέπω κανονικά τον σκληρό με τα data, αλλά απ'τον explorer (My Computer) μου δείχνει μόνο τον :/C που έχει το λειτουργικό... Απ'τις ιδιότητες (διαχ. υλικού) μου τον δείχνει ενεργό και ότι δουλεύει κανονικά. Ξέρει κανείς τι παίζει??? Η σύνδεση έχει γίνει με atapi καλώδιο και τον έχω στο slave. Τα jumper είναι ::|:: για τον Master και :::|: για τον slave (έτσι όπως πρέπει δλδ...) Και οι 2 είναι συνδεδεμένοι στο primary IDE. Οταν αλλάζω τα jumpers (αν τα βγάλω εντελώς π.χ.) είτε δεν bootarei καθόλου είτε και πάλι δεν τον βλέπει... Help pls!!!
washcloud Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 για πάνε start/run γράψε cmd/πάτα οκ,γράψε στην κονσόλα που θα βγει diskpart/πάτα enter,μετα γράψε list disk/πάτα enter και δες αν φαίνεται εκεί και πες...
we_will_rise Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 για πάνε start/run γράψε cmd/πάτα οκ,γράψε στην κονσόλα που θα βγει diskpart/πάτα enter,μετα γράψε list disk/πάτα enter και δες αν φαίνεται εκεί και πες... κι εγώ έχω ολόιδιο πρόβλημα, σε μένα εμφανίζεται ο σκληρός σε αυτό που είπες washcloud μετά τι κάνουμε ;;
washcloud Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 ...μετά cd των windows,μπουτάρισμα από αυτό,επιλογή με το "R" όταν ρωτήσει για recovery console (εδώ θα ζητήσει κωδικό του adminsitrator λογαριασμού,αν είχατε ορίσει κωδικό όταν στήνατε τα Win,τον γράφετε,αν δεν έιχατε,πατάτε enter,αν είχατε και δεν τον θυμάστε....την κάτσαμε).Μόλις ανοίξει το περιβάλλον γραμμής εντολών,γράφουμε diskpart για να δούμε το γράμμα του "προβληματικού" δίσκου (ή ΤΑ γράμματα,αν είναι σε partitions),esc για να γυρίσουμε στη γραμμή εντολών,και πληκρολογούμε chkdsk e: /r (όπου "e",το γράμμα του δίσκου που μας ενδιαφέρει-το "e" το έδωσα ενδεικτικά) και πατάμε enter.Aν το ζόρι του είναι κάποιο σφάλμα,θα το διορθώσει.Βγαίνετε απ΄τη recovery console πληκτρολογώντας exit και πατώντας enter.Κι ελάτε πείτε αν έγινε τίποτα....
we_will_rise Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 To πρόβλημά μου λύθηκε, ευχαριστώ πολύ washcloud !!
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 λύθηκε με χρήση του chkdsk από recovery console ;
alestr9s Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Εκανα chkdsk κανονικά (πήρε κοντά στη μία ώρα για να ολοκληρωθεί). Μου είπε ότι διόρθωσε κάνα 2 errors αλλά δυστυχώς όταν μπήκα στα Win και πάλι δεν τον εμφάνιζε... Απ΄τη διαχείριση δίσκων μου τον βγάζει σαν "Ξένο" και στον τύπο λέει "Δυναμική"... To ίδιο μου λεει και όταν πατάω list disk από command prompt.... Any other ideas?
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Το ότι πήρε καμμιά ώρα,έστω κι αν είναι 250Gb,μου φαίνεται πολύ...Recovery console όπως πριν,και fixboot <γράμμα δίσκου> : ( πχ fixboot F: ).Αν φτιάξει μ' αυτό,μετά έλεγχο με το διαγνωστικό της εταιρίας του.Αν δεν φτιάξει,ανάκτηση αρχείων σε άλλο δίσκο με recover πρόγραμμα (πχ get data back) και φορμάτ,και έλεγχο με το διαγνωστικό.
alex89 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Και αν προχωρήσεις σου λέει να κάνει διαμόρωση σε δυναμικό δίσκο, ή κάτι τέτοιο; Αν ναι, είναι σαν ο δίσκος να έχει αγοραστεί και να μην έχει φορμαριστεί! Αν το μετατρέψεις από τη διαχείρηση δίσκων σε βασικό, θα χάσεις όλα τα δεδομένα! Δοκίμασε να τον βάλεις στην άλλη θέση IDE (seconday), σαν slave. Αν και πάλι δεν τον βλέπεις στον "Υπολογιστή μου", βάλτον σαν slave σε φίλου σου το σύστημα και κάνε έλεγχο και διόρθωση σφαλμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.