Προς το περιεχόμενο

O/C+ψύξη της Sparkle 8800 GT 512MB

Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό αγόρασα τυ συγκεκριμένη κάρτα γραφικών.

Τελείως αθόρυβη , αφού δεν έχει ανεμιστήρα , αλλά στο desktop δούλευε στους 75 C ενώ στα παιχνίδια ήταν μεταξύ 92 C - 104 C .

Προφανώς δεν έπαιρνε πουσάρισμα!

Αγόρασα δύο ανεμιστηράκια των 6cm , έναντι 7? έκαστο από το Πλαίσιο.

Είναι για κουτί , όχι κάρτες γραφικών , γι'αυτό έκαναν τόσο.

Τα έδεσα μεταξύ τους με σύρμα και τους έφτιξα συρμάτινα ποδαράκια , για να μην ακουμπάνε κατευθείαν στην ψύκτρα της κάρτας γραφικών, επειδή δεν θα ήθελα να αναπνέω αναθυμιάσεις από καμμένο κινέζικο πλαστικό.

'Έτσι τώρα έχουν απόσταση 4-5mm από την ψύκτρα , αλλά φυσάνε συνέχεια πάνω της.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν απίστευτα!

Στο desktop 40-42 C και σε παιχνίδια όχι πάνω από 55 C.

Ανέβασα λίγο συχνότητες.

Πήγα τον πυρήνα στα 740Mhz από τα 600Mhz

και τη μνήμη στα 940Mhz από τα 900Mhz.

Θερμοκρασίες στο desktop γύρω στους 45C και στα παιχνίδια σταθερά γύρω στους 55C.

Ποιά είναι η οροφή της κάρτας με αερόψυξη;

Το 740Mhz πόσο μπορεί να ανέβει και το 940Mhz αντίστοιχα;

Έχει δοκιμάσει κανείς;

Δημοσ.

εγώ τη μνήμη την έχω στα 990 άφοβα εδώ και πολύ καιρό..έφτασες ρε θηρίο το πυρήνα στα 740??είσαι 100% σταθερός?έχεις δοκιμάσει κανά παιχνίδι ή κανά ati tool??

Δημοσ.
εγώ τη μνήμη την έχω στα 990 άφοβα εδώ και πολύ καιρό..έφτασες ρε θηρίο το πυρήνα στα 740??είσαι 100% σταθερός?έχεις δοκιμάσει κανά παιχνίδι ή κανά ati tool??

Έφαγα ένα κόλλημα στον test drive unlimited και δεν ήξερα αν έφταιγε η συχνότητα του πυρήνα ή της μνήμης.

Έτσι έβαλα τη μνήμη στην εργοστασιακή συχνότητα (900Mhz) και τον πυρήνα στα 700Mhz.

Με αυτές τις ρυθμίσεις έπαιζα τώρα Oblivion γύρω στις 3 ώρες συνεχόμενα , χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα το αφήσω εκεί ή μπορεί να ανεβάσω λίγο και τη μνήμη.

Η ψύξη πάντως από τα ανεμιστηράκια είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Η κάρτα είναι η fanless και με τις εργοστασιακές συχνότητες , έφτανε με τα παιχνίδια σε θερμοκρασία 105 C.

Τώρα έχει 50 C λιγότερο!!!

Δημοσ.
Πριν λίγο καιρό αγόρασα τυ συγκεκριμένη κάρτα γραφικών.

Τελείως αθόρυβη , αφού δεν έχει ανεμιστήρα , αλλά στο desktop δούλευε στους 75 C ενώ στα παιχνίδια ήταν μεταξύ 92 C - 104 C .

Προφανώς δεν έπαιρνε πουσάρισμα!

Αγόρασα δύο ανεμιστηράκια των 6cm , έναντι 7? έκαστο από το Πλαίσιο.

Είναι για κουτί , όχι κάρτες γραφικών , γι'αυτό έκαναν τόσο.

Τα έδεσα μεταξύ τους με σύρμα και τους έφτιξα συρμάτινα ποδαράκια , για να μην ακουμπάνε κατευθείαν στην ψύκτρα της κάρτας γραφικών, επειδή δεν θα ήθελα να αναπνέω αναθυμιάσεις από καμμένο κινέζικο πλαστικό.

'Έτσι τώρα έχουν απόσταση 4-5mm από την ψύκτρα , αλλά φυσάνε συνέχεια πάνω της.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν απίστευτα!

Στο desktop 40-42 C και σε παιχνίδια όχι πάνω από 55 C.

Ανέβασα λίγο συχνότητες.

Πήγα τον πυρήνα στα 740Mhz από τα 600Mhz

και τη μνήμη στα 940Mhz από τα 900Mhz.

Θερμοκρασίες στο desktop γύρω στους 45C και στα παιχνίδια σταθερά γύρω στους 55C.

Ποιά είναι η οροφή της κάρτας με αερόψυξη;

Το 740Mhz πόσο μπορεί να ανέβει και το 940Mhz αντίστοιχα;

Έχει δοκιμάσει κανείς;

Ειδες που στο'λεγα http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2017550&postcount=7

Δημοσ.
η μνήμη είναι στα 900 όχι στα 600 εκεί είναι ο πυρήνας!τελικά κατέβασες το πυρήνα στα 700?οι shaders στα πόσα τρέχουν_

Που βλέπουμε συχνότητα shaders;

Με έπιασες αδιάβαστο ...

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πως μπορώ να σώσω τις ρυθμίσεις του o/c ώστε να μην χρειάζεται να τις ξαναβάζω όποτε κλείνω/ανοίγω το μηχάνημα;

• Super Moderators
Δημοσ.

ε βάζεις το rivatuner να κάνει load on startup και έχεις κάνει save τα o/ced settings

Δημοσ.

Η ... δοκιμή συνεχίχεται.

Σήμερα έπαιξα 2,5 ώρες Oblivion και είχα πυρήνα στα 720Mhz και μνήμη στα 980Mhz.

Κανένα πρόβλημα , απολύτως σταθερή και η θερμοκρασία έφτασε στους 50 C.

Μόλις βγώ από το παιχνίδι πάει στους 45 C , με αυτες τις ρυθμίσεις πάντα.

Δοκίμασα και το 3DMark06.

Τα defaults test που κάνει μόνο του, όταν το εγκαταστήσεις.

Με την κάρτα σε κανονικές συχνότητες , έδωσε 9930.

Με πυρήνα στα 720Mhz και μνήμη στα 980Mhz , έδωσε 10312.

Δημοσ.

Εγώ είμαι 750 πυρήνα και 1000 μνήμες rock-stable. Το έχω αφήσει για περίπου 8 ώρες να τρέχει 3dmark06 όλα τέρμα και δεν έκανε ούτε κιχ. Εριξα και ενα flash το bios με τις νέες συχνότητες για να μην ασχολούμαι με προγράμματα και startup των Windows, και είμαι τζετ.

H κάρτα είναι Albaton (απο τις πρώτες που είχε φέρει το Πλαίσιο) και είναι αυτή με την full-face ψύκτρα και όχι κάτι καινούργιες που βγήκαν με ψύξη μόνο στον πυρήνα.

Βέβαια έχω αλλάξει ψύκτρα μιας και με τη μανίσια δεν ανέβαινε και πολύ. Εχω βάλει την ΤΤ Duorb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...