papaphilips Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους του χρηστες του forum.Μπαίνω αμέσως στο πρόβλημα μου μιας και χρειάζομαι μια γνώμη απαραιτήτως. Γύρω στις 15 γενάρη πήρα ένα pc από γνωστό κατάστημα online (καταλαβαίνετε ποιο κίτρινο online store ενός).Το pc αυτό έχει κάποιο πρόβλημα Το κακό ξεκίνησε πετώντας μου μπλε οθόνη και μετά όταν έκανα restart μου έλεγε Checking NVRAM.. και κόλλαγε στην πρώτη boot screen.Δεν πήγαινε παρακάτω.Το πήγα στο μαγαζί από όπου το πήρα μιας και ήταν στην εγγύηση μέσα και στην ουσία δεν κάνανε τίποτα εκεί απλώς το φυσήξανε από ότι κατάλαβα και μου είπανε.. και το πήρα πάλι πίσω.Με από λίγες μέρες συγκεκριμένα την περασμένη βδομάδα (δεν το πολύ δούλευα αυτό το μηχάνημα αρκετά αυτό το διάστημα) μου ξάνακανε ακριβώς τα ίδια. Το ξαναπήγα στο κατάστημα όπου το πήρα αυτή την φορα μίλησα αναλυτικά με το παλικάρι που το κοίταζε και από ότι μου είπε δεν έκανε απολύτως τίποτα.Πήρε κανονικά από μονο του όταν το σύνδεσε έκανε τα απαραίτητα checks και απλά μου το γύρισε πίσω. Σήμερα μου ξανάκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Μπλε οθόνη και μέσα το κλασικό Checking NVRAM.. Αυτό που παρατήρησα είναι πως η ενδείξεις του system memory στο βίος παίζανε δηλαδή ενώ κανονικά είναι 2gb ram (1+1) την μια δείχνε 1056 την άλλη 1536 και την άλλη 2048. Παρακάτω παραθέτω τις φωτογραφίες που τράβηξα για να έχετε μια ποιο καλή εικόνα. Η απορία μου είναι τι φταίει?? Όντως κάποια ram.Τι μπορώ να κάνω με το κατάστημα μιας και δύσκολα θα την αλλάξουν αν δεν βγούν τελείως off??Τι λέτε εσείς?? P.S. Έχει μητρική την asus p5s-mx se και οι ram είναι dim ddr2 1024 pc5400 (667mhz) samsung
orfeas2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Να πας και να τους ζορίσεις.. να τους πείσεις οτι το πρόβλημα υπάρχει και να σου το λύσουν άμεσα γιατί διαφορετικά θα τους κάνεις μήνυση..πραγματικά μου σπάει τα νεύρα όταν προσπερνάνε το πρόβλημα με τη μία και κάνουν πως δήθεν ασχολούνται..να τους πείς πως δεν παρουσιάζεται πάντα το πρόβλημα και να το ψάξουν καλά! από μόνος σου θα σου έλεγα να το ψάξεις με το Fixit..μην κάνεις κανα αστείο και ανοίξεις τη μονάδα γιατι ευκαιρια ζητουν να σου πουν πως χάνεις την εγγυηση σου..Α και κατι που μπορεις να κανεις ακομα είναι υπομονή...
kosmo555 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 φτεει η καποια μνημη η η μητρικη,πες τους οτι μερικες φορες δεν σου αναγνωριζει τις μνημες κτλπ και οτι θες την αμεση αντικατασταση τους,δοκιμασε να αλλαξεις θεση στις μνημες...
argiris77 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Κάτι παρόμοιο πρόβλημα με το κίτρινο μαγαζάκι είχα και εγώ, 2 φορές πήγα το κουτί μέσα για έλεγχο μετά απο πολλά restart και μπλέ οθόνες χωρίς φυσικά να πολυασχοληθούν τα παλικάρια τους και να μου λένε ότι δεν έχει τίποτα, ενώ πηγαίνοντας σπίτι τα ίδια και τα ίδια..τελικά βρήκα ότι φταίει η ασυμβατότητα της μητρικής με τις μνήμες, έβαλα άλλες και δουλεύει μια χαρά
frenzy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Για ανέβασε καμιά φωτό από bios advanced-->chip configuration ή ότι παρόμοιο
hellv1l Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2008 ή ασυμβατοτητα μνημης μητρικης ή ελλατωματικη μνημη
alex89 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Αν μπορείς κάνε ένα update το bios. Μπορεί όμως και οι θέσεις που βάζεις τη μνήμη στη μητρική να μη δίνουν το ρεύμα που πρέπει. Βάλε μία μνήμη κάθε φορά και κοίτα αν την βλέπει ότι είναι 1GB Αν κάποιες από τις θέσεις στη βλέπει λιγότερο, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη θέση για τη μνήμη.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 orfeas2007: Πριν πάρει ο οποιοσδήποτε φόρα και αρχίζει να φωνάζει και να απειλεί με μηνύσεις,θα πρέπει να καταλάβει ότι κανένας τεχνικός δεν θα κάθεται να ελέγχει ένα μηχάνημα με τις ώρες, όταν το πρόβλημα που του έχει περιγραφεί δεν εμφανίζεται για τον α ή β λόγο, είτε επειδή έχει και άλλα μηχανήματα να δει, είτε επειδή το πρόβλημα δεν αναπαράγεται εύκολα και απλά δεν είναι εμφανές. Στην προκειμένη περίπτωση πήγαινε το μηχάνημα πάλι και πες τους ότι αναγνωρίζει τη μνήμη με διαφορετικά μεγέθη. Ζήτα τους να περάσουν ένα memtest για 5-6 passes.
papaphilips Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Λοιπόν θεωρητικά το πρόβλημα διορθώθηκε...εδώ και μια βδομάδα νομίζω που έχω πάρει το μηχάνημα στα χερια μου και το δουλεύω όσο ποιο πολύ μπορώ δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα.Το πόρισμα ήταν: CMOS reset και επανεγκατάσταση των ram stick.Το ανεπίσημο πόρισμα που έβγαλα εγώ όταν το κοίταξα το μηχάνημα ήταν ότι εκτος από αυτά που προφανώς γίνανε ήταν ότι ήταν λάθος ρυθμισμένα ο σκληρός και το dvd-rw ενώ αρχικά τα είχε βάλει ο τυράς sata 1 και sata 2 αντίστοιχα τώρα τα ρύθμισε ως sata 2 και sata 1.Δεν ξέρω κατά ποσο επηρεαζόταν το πρόβλημα από αυτό αλλα απλώς το αναφέρω για τους πιθανούς ενδιαφερομενου. P.S. Συναρμολόγηση δεν είχε γίνει από εμενα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.