Προς το περιεχόμενο

MP3 Downloader για Linux από το Amazon

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να κατεβάσεις νόμιμα μουσική από το διαδίκτυο δεν είναι και ευκολότερο για τους χρήστες του Linux. Σίγουρα ο downloader manager του eMusic έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο και το Amarok προσφέρει συμβατότητα με περιορισμένους αριθμούς albums από Magnatune, αλλά δεν υπάρχει κάποια λύση σαν το iTunes.

Ακόμα και το DRM-free MP3 του Amazon.com είχε περιορισμούς για τους χρήστες του Linux και τους επέτρεπε να κατεβάζουν μόνο μερικά tracks και όχι ολόκληρα τα albums.

Ευτυχώς αυτό άλλαξε γιατί το Amazon έδωσε μία έκδοση για Linux του MP3 Downloader. Το Amazon έχει εκδόσεις για τις τέσσερις μεγαλύτερες διανομές Linux: Ubuntu 7.10 Gutsy, Debian 5 Etch, Fedora 8 και OpenSUSE 10.3.

Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν ολόκληρα albums (όχι μόνο επιλεγμένα κομμάτια) από το Amazon.com MP3. Μετά την αγορά των τραγουδιών μπορούν να τα κατεβάσουν γρήγορα με το Amazon MP3 Downloader, το οποίο έχει και playback των τραγουδιών. Και επειδή είναι DRM-free τα τραγούδια, δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή τους με οποιονδήποτε MP3 player στο Linux Desktop.

Source.png Πηγή: downloadsquad.com

Source.png Πηγή: digitalnews.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά ήταν τα αδύναμα σημεία του Λινουξ αλλά ελπίζω να λύθηκαν όσο περνά ο καιρός, υστερουσε σε πολυμεσικες δυνατότητες εδώ και χρόνια..

Σοβαρά ε; Σε ποιο παιχνίδι αναφέρεσαι; Σε αυτό που λέει ότι κάθε ένα χρόνο οι χρήστες Linux διπλασιάζονται; Όσο για την "τελευταία προσπάθεια", μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;

Το linux στο desktop το έχει χάσει το παιχνίδι εδώ και καιρό. Μια τελευταία προσπάθεια που είχε γίνει πριν από 2-3 χρόνια ξεφούσκωσε σε χρόνο ντε τε.

Φαντάζομαι τα λες από εμπειρία και από αυτά που άκουσες να λέει η κυρά Μαίρη στο κομμωτήριο :rolleyes:

Δηλαδή όταν θα βγει το πρώτο εμπορικό παιχνίδια γραμμένο native για Linux, δε θα είναι είδηση; Ή επειδή όλα βγαίνουν για Win είναι αυτονόητο;

Ή δε θα είναι κέρδος για το Linux κάτι τέτοιο;

Το θέμα ειναι οτι στην συνεχόμενη προσπάθεια του να 'πιάσει' κομμάτι απο το Windows userbase το Λινουξ έχασε, κατα την γνώμη μου, τον προσανατολισμό του...

Και δεν εννοώ φυσικά οτι έγινε 'mainstream' και λοιπές βλακείες... Αλλα οτι στη προσπάθειά του αυτή για να γίνει επιτυχία στο desktop segment, κάνει όμοια λάθη με αυτά που έκαναν τα Windows παλιότερα και κράζαμε όλοι.

Τα περισσότερα μεγάλα distros ειναι τόσο bloated και βαριά που κάνουν π.χ. τα XP να μοιάζουν... DOS μπροστά τους (βλέπε Ubuntu, απλά απαράδεκτο όσον ταχύτητα)

Θυμάμαι μια περίοδο που η στάνταρ λύση για παλιά μηχανήματα ηταν εγκατάσταση Λίνουξ και ξαφνικά απο ενα outdated PC είχες ενα μηχάνημα που φόρτωνε και ανταποκρινόταν αρκετά γρήγορα, συνήθως πιο γρήγορα απο ενα σύγχρονο PC με Windows.

Πλέον ακόμα και τα lightweight distros (εξαιρουμένων μερικών ultra light του στύλ Damn Small Linux) ειναι σαφέστατα πιο αργά στη χρήση απο τα Win2k.

Κι αυτό ειναι κάτι που με στενοχωρεί, μιας κι απο εκεί που παλιότερα θα έβαζα Λίνουξ στα παλιότερα μηχανήματά μου, πλέον σκέφτομαι οτι δεν αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία του tweaking για να δουλέψει 'περίεργο' hardware μιας και δεν υπάρχουν οφέλη στην ταχύτητα ή, έτσι όπως έχουν γίνει μερικά distros, που βάζουνε στα repositories ότι να ναι, και στην σταθερότητα :(

Από πού να πρωτοπιάσω και σε τι να πρωτοαπαντήσω στο post σου...

Το θέμα ειναι οτι στην συνεχόμενη προσπάθεια του να 'πιάσει' κομμάτι απο το Windows userbase το Λινουξ έχασε, κατα την γνώμη μου, τον προσανατολισμό του...

Το Linux δεν έχει χάσει κανένα προσανατολισμό, να 'ναι καλά ο Torvalds. Είναι ελεύθερο, ελαφρύ, σταθερό και ασφαλές. Αν κάποιο distro θεωρείς ότι χάνει τον προσανατολισμό του, μην το επιλέγεις.

Και δεν εννοώ φυσικά οτι έγινε 'mainstream' και λοιπές βλακείες... Αλλα οτι στη προσπάθειά του αυτή για να γίνει επιτυχία στο desktop segment, κάνει όμοια λάθη με αυτά που έκαναν τα Windows παλιότερα και κράζαμε όλοι.

Εφόσον αναφέρεσαι σε desktop, θα σου απαντήσω για desktop, θεωρώντας ότι αναγνωρίζεις την υπεροχή του στο server segment. Να μου αναφέρεις ποια είναι τα λάθη στα οποία υποπίπτει το Linux, γιατί εγώ δε βλέπω κανένα.

Τα περισσότερα μεγάλα distros ειναι τόσο bloated και βαριά που κάνουν π.χ. τα XP να μοιάζουν... DOS μπροστά τους (βλέπε Ubuntu, απλά απαράδεκτο όσον ταχύτητα)

Συγκρίνεις με τα XP που βγήκαν το 2002 (αν δεν κάνω λάθος) ; Οk πάμε να κάνουμε τη σύγκριση. Πρακτικά : στο laptop μου, που συμπληρώνει 4 χρόνια ζωής τρέχω το "fully bloated" Ubuntu 7.10 το ίδιο άνετα, όπως και τα XP. Με περισσότερη ασφάλεια, βέβαια, σταθερότητα και με μια πλήρη σουίτα εφαρμογών. Vista δεν έχω δοκιμάσει να βάλω (λογικά μπαίνουν) γιατί θα ΣΕΡΝΟΝΤΑΝ. Αν δε θέλω τα "fully bloated" Ubuntu 7.10, βάζω Xubuntu και το μηχάνημα πάει ακόμα πιο γρήγορα. Αν είμαι και μάγκας κάνω compile στα μέτρα του μηχανήματός μου και τρέχω Linux σε μηχάνημα 10ετίας με απαράμιλλη σταθερότητα, ασφάλεια και ευχρηστία.

α) Τα περί ταχύτητας του Ubuntu, απλά άκυρα. Είναι απείρως πιο ταχύ και ασφαλές από τα Vista.

β) Έχεις συνειδητοποιήσει ότι το Ubuntu σου δίνει σε 1 cd ό,τι μπορείς να έχεις στα Vista με 2 dvd (τουλάχιστον); Για ποιο bloated λειτουργικό μιλάς; Έχεις συνειδητοποιήσει ότι το memory usage του 7.10 είναι έως και 70-80% μικρότερο από αυτό των Vista; Πώς είναι δυνατό ένα distro που τρέχει σε μηχάνημα 4ετίας να έχει προβλήματα ταχύτητας, τα οποία αναφέρεις;

Θυμάμαι μια περίοδο που η στάνταρ λύση για παλιά μηχανήματα ηταν εγκατάσταση Λίνουξ και ξαφνικά απο ενα outdated PC είχες ενα μηχάνημα που φόρτωνε και ανταποκρινόταν αρκετά γρήγορα, συνήθως πιο γρήγορα απο ενα σύγχρονο PC με Windows.

Ισχύει και τώρα. Εκτός αν έχεις την απαίτηση ένα outdated pc να σου τρέχει compiz fusion.

Πλέον ακόμα και τα lightweight distros (εξαιρουμένων μερικών ultra light του στύλ Damn Small Linux) ειναι σαφέστατα πιο αργά στη χρήση απο τα Win2k.

Έλα στην τάξη μου να σου δείξω Pentium @ 233 να τρέχει Xubuntu 7.10 ικανοποιητικά. Η εναλλακτική λύση ήταν Win 95... Τι άλλο θες δηλαδή;

Κι αυτό ειναι κάτι που με στενοχωρεί, μιας κι απο εκεί που παλιότερα θα έβαζα Λίνουξ στα παλιότερα μηχανήματά μου, πλέον σκέφτομαι οτι δεν αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία του tweaking για να δουλέψει 'περίεργο' hardware μιας και δεν υπάρχουν οφέλη στην ταχύτητα ή, έτσι όπως έχουν γίνει μερικά distros, που βάζουνε στα repositories ότι να ναι, και στην σταθερότητα :(

Τα έχεις μπερδέψει όλα μου φαίνεται. α) Για το "περίεργο" hardware δεν ευθύνεται το Linux. β) οφέλη στην ταχύτητα υπάρχουν. Αν διαφωνείς, θέλω αποδείξεις. γ) τα repositories τι σχέση έχουν;

Εν κατακλείδι, διαφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα όσα λες. Πρακτικά βλέπω καθημερινά ότι ακόμα και βαριές διανομές Linux (όπως το Ubuntu που χρησιμοποιώ) είναι πολύ πιο ελαφριές από Vista και προσφέρουν πολύ περισσότερα σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα και η εκμετάλλευση πόρων.

Μέχρι να αντιληφθούν οι χρήστες Windows ότι το λειτουργικό και το Desktop Environment είναι δύο διαφορετικά εργαλεία κ όχι το τουρλουμπούκι που πουλάει αυτός ο αντιπαθητικός ο μπιλάκος τα unixοειδή θα είναι έτη φωτός μπροστά, χάρη στη δύναμη της κοινότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...